Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

25 minutes ago, Geronimo said:

Jesta da je stosta vezano za pripreme i spiskove uradjeno ne bas profesionalno i da je lose iskomunicirano s medijima  Jeste da nam fali cela petorka asova.

Na stranu rukovodstvo KSS i njihov profesionalizam, ali ima nesto i do toga da se cekalo do poslednjeg trenutka da pojedinci barem odgovore na telefonske pozive kako bi selektor i KSS znali konacno ko je na raspolaganju. Da ne idem u detalje. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, stefan81888 said:

Gde vam je, gledajući čist košarkaški kvalitet igrača, ovaj današnji roster u poređenju sa sastavom reprezentacije iz 2009. ili 2017. godine?

Овај ми је најквалитетнији. Између 2017 и 2009 ми је клање, али бих дао предност 2017.

Овај ростер ипак има нба играча са 14 поена просека, једног младог талентованог нба играча, Милутинова који је сигурно топ 5 центара ел, Гудурића доброг ел бека и готово сви играчи су са ел искуством. 

2017. Богдан је био један од бољих ел играча и отишао у нба, Јовић и Кузмић су имали сезоне живота, Боби је био у нба, Мачван је имао добру сезону у Арманију.

2009. Ту је Крстић био нба играч али доста слабији нба играч од Богдана, Тео је на то првенство дошао након ел сезоне у Олимпијакосу где је имао 3.3 поена просек, он је експлодирао на том првенству па у наставку сезоне био мвп ел. Новица је био у налету а осталу екипу су углавном чинили играчи Хемофарма, Фмп, Звезде који су сви били у том тренутку далеко од ел, њу су играли Трипковић и Тепић још, Коста Перовић је на првенство дошао чини ми се након еврокуп сезоне у Валенсији.

 

Link to comment
Share on other sites

Meni se za sada sviđa ono što sam video. Jesu protivnici nedorasli, ali mi ekipa deluje kao tim i fajterski, deluje da imaju ponosa i da su spremni da se pošibaju. 

Verovatno su i svesni da im se žreb otvorio i da imaju šansu za medalju.

Prilično rutinski smo rešili ove mečeve.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sto se povreda tice nista zvanicno, ali info od juce je da su lakse distorzije u pitanju. 

Kapiram da se za drugu grupu ne dovode u pitanje. 

 

Vise od svega me brine uloga Gudure, koji po svemu ovde mora da bude lider uz Bogdana i Milutinova.

Bogdan je evidentno  prenervozan, ali makar i na silu pokusava da se nametne i uvede u pravi ritam.

S druge strane Marko koji ima 6 sutnutih lopti na dva meca (najmanje od cele spoljne linije) nema trunku ambicije da na bilo koji nacin udje u ulogu vodje. Najvise me brine to sto mu je govor tela takav, da ne deluje da ce se tu ista promeniti. 

Ostaje nada da su BB i Gudura u trenaznom procesu planski bili vise optereceni kako bi zenit uhvatili u kasnijoj fazi takmicenja. 

 

Svaka cast Aleksi ciji pristum je bio na max-u i dok su drugi sebe losim pristupom uveli u nervozu kao da mi gubimo 30. 

 

Edited by Admiral
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, Beonegro said:

Nismo mi nikakvi favoriti protiv Italije i Dominikanske Republike sa ovakvim Bogdanom. On protiv Južnog Sudana mora da uđe u zonu, inače će biti muke u drugom krugu.

Ja generalno ne volim da mračim, ali kod Bogdana se plašim da nije problem forma, već to da Pešića očima ne može da gleda. A tu onda leba nema.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, stefan81888 said:

Gde vam je, gledajući čist košarkaški kvalitet igrača, ovaj današnji roster u poređenju sa sastavom reprezentacije iz 2009. ili 2017. godine?

 

2009.

Teodosic, Markovic, Popovic

Paunic, Tripkovic

Bjelica, Tepic

Macvan, Velickovic

Krstic, Perovic, Raduljica

 

 

2017: 

Jovic, Micic

Bogdanovic, Milosavljevic, Lazic

Lucic, Guduric

Macvan, Bircevic

Kuzmic, Marjanovic, Stimac

 

 

2023: 

Jovic, Avramovic

Bogdanovic, Marinkovic

Dobric, Guduric, Davidovac

Jovic, Petrusev, Simanic

Milutinov, Ristic

 

 

2017>2023>2009

 

2009. je nekako bas sklepan tim, dosta slab na spoljnim pozicijama.

2017. je bio prilicno jaci na unutrasnjim pozicijama u odnosu na danasnju (ponajvise zbog Stimac>Ristic, Bircevic>Simanic). 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Uopšte ne deluje da Bogdan ne može da gleda Pešića, meni bar ne. Na onoj konferenciji se videlo da je generalno lepo raspoložen, na svim treninzima kao što već napisah igrači su nasmejani, šale se, zezaju. Jednostavno ozbiljnost uloge, pritisak kapitenske trake i ono što mu je izletelo - cilj je zlatna medalja - njemu samom stvara psihološki pritisak. U kombinaciji s tim što su i Kinezi i Portorikanci išli na to da ga prebiju ako treba, nervozniji je nego inače i tjt. Nadajmo se da će razbiti tu blokadu protiv SSD, nek igraju malo više akcija za njega a ne da sam kreira šuteve, da se opusti i biće ok. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ja sam posle jednog meca na pripremama pisao kako od Gudurica vise ne ocekujem nista posebno, i da moze samo pozitivno da me iznenadi. Previse puta sam ocekivao nesto od njega i uvek je ista prica. Sad mi i je u grupi igraca sa Dobricem, Vanjom i Aleksom, ne zasluzuje da bude u toj grupi nosioca. Zapravo veca ocekivanja imam od Alekse nego od Gudurica, jer ovaj ne jebe zivu silu i obozava velike utakmice, pa mi je verovatnije da u nekom cetvrtfinalu iskoci Avramovic i ubaci 15 poena nego Gudura.

To se sad ne vidi protiv ovih nedoraslih protivnika, ali mi cemo imati problem spolja jer su jedino Jovic i Bogdan sigurni na lopti, a od Avrama i Gudure mozes dobiti jednog ballhandlera. Dobrica da ne pominjem, a Vanja je verovatno i losiji od njega.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, zorex said:

Ja generalno ne volim da mračim, ali kod Bogdana se plašim da nije problem forma, već to da Pešića očima ne može da gleda. A tu onda leba nema.

Mi svi pokušavamo da Bogdanu uvalimo neku ulogu lidera , Dulo je to pokušao u Partizanu, Željko u Feneru, Salo 2019. 

Bogdan je vrhunski trpač koji će svoj deo da uradi i vrlo često će biti najbolji igrač na terenu i to je po meni ono što od njega treba tražiti. 

Mislim da mu uloga lidera ne prija i da pokušava na silu da se nametne, a kad bi se opustio bio bi onaj pravi.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Del Piero said:

To se sad ne vidi protiv ovih nedoraslih protivnika, ali mi cemo imati problem spolja jer su jedino Jovic i Bogdan sigurni na lopti, a od Avrama i Gudure mozes dobiti jednog ballhandlera.

Avramović je u odličnoj formi i igra sa samopouzdanjem, ne očekujem od njega da se raspadne, svakako ne protiv Italije i DR, za koje na bekovskim pozicijama igraju igrači otprilike njegovog nivoa.

 

Za Gudurića se slažem, beznadežan je. Dobrić mi je u ovom trenutku ispred njega iako ga ne ide šut, jer barem u kontinuitetu pokazuje inicijativu, i onda skupi neke poene iz kontri, utrčavanja i otpadaka.

Link to comment
Share on other sites

Nema Bogdan to u sebi da izvadi bič i jebe svima kevu na TO kad upadnu u kanal... Prosto nije takav tip. To je bilo potrebno 2019. a možda će zatrebati i sad. Mislim da jeste lider samo ne na isti način kao Teo na kog smo svi navikli; najbliže tome je Stefan Jović u ovoj ekipi. Malo te arogancije i eksplozivnosti da se svi resetuju na fabrička podešavanja... Kad već spominješ Želimira, upravo ga je on i sveo na ovakav tip lidera. 

@Losmi, ulete mi Beo

Link to comment
Share on other sites

Šta znam, meni Bogdan uopšte nije delovao nešto loše juče u 1/2, dodavao je loptu, razigravao druge, peglao odbranu, vukao kontre. Delovalo mi je kao da je shvatio utakmicu kao jači trening pa je nekim neizgrađenim šutevima samo pokušavao da uhvati ritam i uđe u šut. Pre deset dana je u BG-u protiv istog protivnika isto tako šutirao kao na treningu, nije pokušavao da igra ozbiljnu utakmicu a opet je izgledalo da može da da 40 kad bi hteo.

 

Što se tiče njegovog izgleda, on je i 2019. bio smrtno ozbiljan, bez osmeha na terenu, peglao je svoju igru. Ponavljam se, ni da je juče odigrao savršeno ne bi to ništa značilo za dalji tok SP.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Neverovatno je da Gudura igra na identican nacin kao 2019 u Kini. Bez ikakve ambicije da na bilo koji nacin utice na igru. 

Da moze, zacementirao bi se u korner i coskario do kraja SP.

Iskusniji je za 4 godine, em u Feneru ima bitnu ulogu,  igrao kod Itudisa mnogo sa loptom u rukama... plus sto je ova ekipa mnogo slabija nego 2019.

 

Za mladje selekcije za reprezentaciju i u CZ  uvek je bitne meceve igrao dobro. 

 

Nadam se da se i on i BB planski lutaju kroz ove meceve u grupi. 

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Admiral said:

Da moze, zacementirao bi se u korner i coskario do kraja SP.

 

Bar da ćoškari ali da je šutne kad je dobije u čistoj situaciji, to bi već bilo 100% bolje od ovoga što sad igra.

 

Inače nemaju smisla ove priče da Bogdan ne podnosi Pešića. Da ima tu ikakvog problema, on bi odjavio reprezentaciju, i niko ne bi mogao nešto mnogo da mu zamjeri, imajući u vidu probleme sa povredama u poslednjih godinu i po dana.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

O Bogdanu - mozda je glupo reci da ne vidim motiv kod njega, zapravo ne vidim motiv da se gura i istice u ovim laksim utakmicama... Ja cekam da ga vidim u nekoj odlucujucoj utakmici, tamo od cetvrtfinala, sa onim izrazom lica kao u KKP kad je igrao protiv KKCZ 🙂 

 

Nadam se da se cuva za to i da ne postoji nikakav problem i da cemo videti njegovu pozitivnu eksploziju, onako kako on to ume. 

 

Spoiler

sddefault.jpg

 

18:55:36_2023031818551083477_original_am-tw.jpeg

 

14313538485550b9f8b27a3.jpg

 

cedevita-partizan-1051.jpg

 

464181-xbogdanovic.jpg

 

  • Love 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Miki28 said:

Jel ima kakvih informacija za Petruseva i Avramovica?


igrace pise Mozzart.

 

@diskusija o Guduri: Mene prevashodno smara Gudurina igra jer znam da moze mnogo bolje. Kada onako uspori pa krene u pik da bi se samo vratio tri koraka unazad...pisi propali napad unapred. Aleksa na lopti a on da sutne kad god da je primi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...