Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

E da red je i da se spomenu dva velika strucnjaka na forumu nije vas cika Tambura zaboravio. Ne zna se ko je veci insajder i strucnjak. 

 

 

 

@djura.net koji je tvrdio da nam Vucic licno dovodi pojacanja i da se tu Covic nista ne pita jer nije on lud da to sve radi posle 50god u kosarci (da bas to je napisao) 

 

@Alex_Serbia navijac crno belih koji je tvrdio da je Obradovic doveden samo da uvelica tudje uspehe. Okovi i lanci na nogama njihovim i razbio bi to sve Obradovic samo da mu daju. Eto konacno su mu dali. Vucuc otisao u Brisel pa nije mogao kontrolise. 

  • Like 1
  • Ha-ha 11
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, berti said:

Daj boze da ne grešim, ali uopste me ne greje sunce za igranje u EL iduce godine. Čović je bas zategao odnose sa njima. A tu je i  faktor drukanja koji i nije baš izmišljotina, narocito ono sa malim Topicem.

Psihopata nama kupovati divlju kartu nece sigurno, jedino ako nas ti razbojnici sami pozovu.

Brate ti si baš pesimista ovih dana. Igraćemo EL u sledeće sezone. Duško će valjda da selektira taj tim ovo leto. Sumnjam da bi se gazda selio u Arenu da ne zna nešto više od nas. Biće i zanimljivih dolazaka definitivno , isto kao što je bilo i odlazaka. Nema potrebe da padamo sad u neke bedake i kuknjavu  pre vremena. To ćemo u Septembru. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mislim da su nam samo Nedović,Lazić,Lazarević,Ilić i Topić sigurni za sledeću sezonu. Martin ima ugovor (nažalost) ali mislim da neće ostati. Treba zadržati Mitrovića i to se baš potruditi onako... Biće dolazaka , Boga mi , možda i najviše do sada u prelaznim rokovima... Koliko je to dobro, pokazaće vreme. Ali budimo iskreni , ovo je možda i najgore selektirana ekipa ikad ako se uzme u obzir leto, pa Vildoza, pa promena trenera, pa Kampaco... Čović bukvalno usrao ovu sezonu sam. Duško povadio malo stvari i ako je isto tako malo i kriv zbog gubitka prednosti domaćeg terena. Ta EL mu na kraju sve ukupno ne zameram puno, platio je ceh povreda pojedinaca i Kampaco - situacijom. Sve u svemu , očekujem konkurentan tim u borbi za Plejof EL. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Tamburinjo said:

E da red je i da se spomenu dva velika strucnjaka na forumu nije vas cika Tambura zaboravio. Ne zna se ko je veci insajder i strucnjak. 

 

 

 

@djura.net koji je tvrdio da nam Vucic licno dovodi pojacanja i da se tu Covic nista ne pita jer nije on lud da to sve radi posle 50god u kosarci (da bas to je napisao) 

 

@Alex_Serbia navijac crno belih koji je tvrdio da je Obradovic doveden samo da uvelica tudje uspehe. Okovi i lanci na nogama njihovim i razbio bi to sve Obradovic samo da mu daju. Eto konacno su mu dali. Vucuc otisao u Brisel pa nije mogao kontrolise. 

 

Cinjenica da sebe zoves cika tambura govori mnogo vise od bilo cega. Mozes da oformis duo sa Kostom, pa da pravite sitkom gde pricate u trecem licu.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Sto se sezone tice, mislim da jednostavno nismo bili kadri za vise od ovog. Mnogo pucanja sebi u kolena, opet zavrsavanje EL sezone krajem kalenadrske godine, sto mislim da je nedopustivo za bilo koji takmicarski tim, koji pretenduje na bilo sta. Na kraju, mozda nas je Cibona kostala, opet, mozda bi nas Partizan i dobio petu u Pioniru, ko zna, ali da smo pokazali sampionski gen, bas nismo, osim na mahove, tamo kad je Dusko dosao smo delovali nezaustavljivo. Posle one Miroticeve trojke, sve je to krenulo da pada, pa smo samo na mahove pokazivali sposobnost da igramo dobar basket. Na kraju, neke decije bolesit poput ulaska u utakmicu sa -10 nismo uspeli da iskorenimo evo, osam meseci. 

 

Zelja za sledecu mi je svakako da Dusko ostane i da selektira 12 po njegovom ukusu, pa da onda vidimo na sta cemo da licimo. Svakako, lik ima doslovno Titovu praznu grafiku i onda da vidimo dal je zaboravio da bude trener, postao Kari Pesic ili ovaj tim koji je nasledio nije bio po njegovoj meri. 

 

Kampaco - Za mene je odigrao prilicno dobru sezonu. Sut mu je bio problem celu karijeru, to ga je i vratilo iz NBA u Evropu, ali krvava kolena, mentalitet, bezobrazluk, agresivnost, i ono sto mene fascinira kad god vidim da je neko najbolji, a ujedno i najborbeniji igrac, sve za 10. Nazalost, njemu na SG i SF daleko vise odgovaraju partneri sposobni da pogadjaju otvorene trojke, doslovno bi s Beronom nekim i Cirbesom iz prajma imao 10 asistencija u proseku, jer su i centri toliko zicera masili, a da ne pricam o bekovima i otvorenim sutevima. 

 

Vildoza - E on mi je ubedljivo najvece razocarenje, jer je u februaru prestao da igra kosarku doslovno. Dakle, samo je odlucio da odjednom upadne u depresiju ili krene da razmislja o Atini. Bas sramotan pristup, pogotovo za nekog ko je navodno tolika lozana i paljevina. Trebao nam je, bas nam je trebao, ali nista. Na kraju, hvala mu za lepa tri meseca, ali je vise pokazivao neku nefokusiranost, nego skill.

 

Ivanovic - Borben momak kvalitetom za FMP. Ali ok mi je bilo sto smo nakon blede prosle sezone, odlucili da ga zadrzimo i ove godine i da vidimo dal je do nas ili do njega. Evo, i kod novog trenera, nista. 

 

Topic - Meni je on generacijski talenat, ne znam, dobro mi je delovao i sa 17 godina na EL levelu. Naravno, ne moze on da pravi neku razliku, ali je on prava prilika da pokazemo da stojimo iza mladih i talentovanih igraca. 

 

Nedovic - Odigrao je dobru sezonu, e sad sto se ocekuje od njega da bude ono sto nije nikad u karijeri, i sto su ovde svi na forumu od prvog dana pricali da nije u stanju da bude je drugi par opanaka. Ipak, nije ni bio povredjen kao sto se ocekivalo, niti je chokeovao nesto mnogo, cak je i clutchovao, pa i tom Dusku kad je dosao licno doneo dve pobede u EL (Partizan i Asvel), a ovaj mu vratio tako sto mu je neretko davao manju minutazu nego Pefiju. Nije mi uopste problematican, da, mogao je bolje sinoc, ali prosto je lik inspiracije, momenta, toga kako ustane, i takav je celu karijeru. 

 

Dobric - Bas slaba sezona, cak i ispod njegovog realnog kvaliteta, ali je takav prosto. Ne znam, on meni kakav je na terenu, deluje i van, u smislu mentaliteta, bas da moze lako da upadne u kanal, i onda da se samo sve vise i vise nervira kad masi suteve. I onda je cele sezone bio u tom nekom grcu, ali zelja nije bila sporna, cak mi je krivo sto sam ga toliko pljuvao. Medjutim, hvala mu, generalno dobar lik, nadam se da ga necemo vracati, kao ni Davidovca, ali sigurno ce ostati deo jedne lepe ere kluba. 

 

Lazic - Meni on generalno nije sporan, jer sve dok pogadja spot up suteve, nije kao kod Pefija i Lazarevica koji su doslovno igraci manje u napadu i mi smo verovatno jedina ekipa u EL, a mozda i u EC gde protivnik apsolutno ne cuva dvojicu kosarkasa koji su nam u 12. Odbranu moze da odigra na solidnom nivou, iako je vidno da je usporio. Ne znam, ne bi mi smetao da ostane u 12 sa nekom redukovanom ulogom.

 

Markovic - Meni je on ovako kao lik gotivac skroz, ali je on covek od danas bivsi kosarkas, a nama je u ovoj seriji pokrivao gomilu minuta, iako je jasno jos pre godinu dana bilo da je odigrao svoje. Ako je vec morao da uzme kintu, bolje da su mu dali ulogu Raduljice, jer je od njega svakako bolji lik, ali ovo da on igra i ima ulogu je stvarno bilo suvisno. Igrac manje je cesto i u odbrani bio, sinoc je palo 10 poena preko njega u tri napada zaredom, jer naravno ne moze Eksuma da cuva, kao sto ni Vildoza ne moze Pantera (uzasna ideja).

 

Lazarevic - Nemam problem da on bude u 12 onda kada je preko puta Klajburn, Vezenkov ili tako neki SF-PF igrac na kom treba da se igra flaster. U svim drugim opcijama, on nema poentu. Nije imao poentu ni sinoc, iako je Ledej napunio Petruseva, a ovaj cuvao Lesora (!?). Bori se, ali on bas nema nikakav kosarkaski kvalitet sem sto je jak kao konj i deluje da bi istukao Bentila kao konja, iako ovaj vizuelno deluje jace.

 

Holand - Sve sto moze da se kaze o nasem skautingu staje u rec Holand. Lik koji ne ume da uradi dvokorak je doveden da bude prva trojka samo zato sto je dao Partizanu trojku u Areni. Mislim da nikad nijedan kosarkas nije imao toliko neuspesnih pokusaja spustanja lopte na parket, lik je jedno 10 puta u sezoni sam od sebe pao kad je krenuo na ulaz. Super sto je on dobar za atmosferu, ali potpuni promasaj. 

 

Petrusev - On je odigrao dobru sezonu u skladu sa onim sto u ovom trenutku jeste, talentovani klinac bez mnogo neke zelje da bilo sta ovde napravi sa konstantnom teznjom da ode u NBA. Ne znam, nisam pametan sta raditi kada su takvi slucajevi, jer doneo nam je on direktno nekoliko EL pobeda, ali prosto, nisam pobornik tih igraca koji CZ dozivljavaju kao usputnu stanicu u smislu - kad cu u Filu? Ipak, domaci je igrac, lepo je sto smo konacno nekog domaceg mladog igraca unapredili kosarkaski. Odlican napadac i grozan defanzivac. Na kraju, nije se nesto ni karakterno pokazao, ali ljudi njega bas precenjuju, jer je njemu ovo prva ozbiljna seniorska sezona, cak je i Smailagic od preko puta daleko iskusniji kosarkas od njega. Nakon ove serije sam jos sigurniji da on bas nije profil za NBA, jer je mekan trenutno i za Evropu.

 

Bentil - Grozan kosarkas, bas bas se nadam da vise nikad tako necemo omanuti u skautingu. Lik koji je spot up suter, nikakav defanzivac, nikakav faktor u skoku, uz to karakterno totalno suprotno od tog kreveljnja i pokazivanja bicepsa. Lik koji izgleda kao prosecan lik u teretani. Torzo nagruvan, a noge stapici, i onda naravno da ne moze doslovno nikog da izgura. Sinoc nas je odrzao, ali je citave sezone bio toliki non faktor, da bi bilo suludo da ostane.

 

Ilic - Meni je on mnogo vise C nego PF i to mi je glavni utisak iz sezone, a nisam siguran da ima vise od 2 metra. Apsolutno nesposoban da poentira osim ako ne zakuca, u odbrani totalno pogubljen, u skoku non faktor, osim na neke nicije lopte.  

 

Mitrovic - Specifican igrac, imao dobrih, imao i losih partija, ali je jasno da je veliki problem kad ti je prva petica undersized lik koji je los defanzivac i skakac, uz to nije ni neki pik igrac, vec igra demode post kosarku. Super je, lepi su ti njegovi potezi, zanimljiv je za gledanje, lepo je i kad udeli asist, ali je to bas neki EC level i nisam siguran da jedna ekipa u EL sem nas ima prvog centra sa tim karakteristikama. Ipak, imao je korektnu sezonu, igra on na max svojim obrtajima, ali...

 

Martin - Meni je on i dalje u teoriji dobar igrac, ali je problem sto to u praksi retko kad pokaze. Jebiga, mnogo los skakac, a opet nije ni neki napadac, mada znacili su momenti kad je uspevao da uzme bekove, da se odmota iz pika, ipak, meni je on kao neki veteran sad. Lik doslovno ne moze da zakuca, sve sa zemlje radi, iako profilno mozda ima mesta kod nas, igracki bas ne.

 

Kuzmic - Ni on mi nije sporan kao neki treci centar, iako verovatno nema snage za 10 minuta kosarke. 

 

Raduljica - Debil. 

 

Dusko - Od sjaja do ocaja. Mnogo dobrih i mnogo losih utakmica. Mnogo njegovih pobeda, ali i poraza. Bas ne znam sta da mislim, u jednom momentu deluje kao genije, a u drugom kao ludak. Na kraju, stvarno se nadam da ce da ostane, iako nisam zadovoljan mnogim stvarima o kojima svi ovde drvimo kurac cele sezone. 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Dobar dan

 

Da li se slazete da neko i zvanicno zatvori temu koju sam ja otvorio ili da je i ja zvanicno zatvorim zajedno sa i mojim bistvovanjem na ovom forumu sa kojim sam se privremeno rastao upisom kao sto sam i obecao tamo u januaru n apisao da se necu oglasavati do kraja sezone, bila uspesna ili ne. Mozda bi moja analiza pomogla mnogima ovde da malo hladnije glave se suoce sa cinjenicama, ali moj pokusaj i zelju sa temom je bila da se barem ovde promeni neki odnos forumasu  prema  klubu i pracenju istog  je bio uzaludan vec posle 24 h, a tokom sezone je ostalo samo kao mrtvo slovo na forumu. 

Posto je vec postalo degutatno da me ovde svako ko se krije iza nekog nika proziva i vredja da sam BOT NC a @Kankkunen @daba moze potvrditi sta se meni licno desilo od strane istog ciji sam   navodini BOT tamo u Januaru.

 

Dosta vas me prati na twiteru, dosta puta ste me ovde sprdali, zalili se na ono sto pisem, zalili ste se da sam neke i blokirao, ako ste zakljucili iz mojih twitova da sam BOT ok, zivite i dalje sa tim, ja nemam nista protiv.


Bio Covic u klubu ili ne, ja cu opet se boriti za taj klub sa istom energijom na tribinama kao i do sada, na mrezama mozda nesto manje, ovde pogotovo ne vise. Svako bira svoje drustvo, a ja za vas nisam ocigledno, tj vi za mene nismo vise za druzenje. Sve ima svoje limite, a kada se obostrano to pokaze onda je razlaz neophodan. 

Ja cu sve ovo sto ste napisali kao greske kluba javno to uraditi na sledecoj skupstini, kao sto sam to uradio i na prosloj, Ja sam svoj privatan zivot ugrozio i sigurno  svoje porodice zbog twitova za moju KKCZ  a zbog mog twita sam optuzen da rusim klub, da sam pokvario transfere, i sta sve ne jos. da radim protiv kluba i navukao na sebe ko zna kakve pratioce. Sta meni treba to u zivotu, Zato sto sam pisao istinu ja rusim klub? Da ja hocu da preuzmem rukovodjenje kluba zajedno sa forumasima sa VOX 92 i twitera?  Da bih se dodvorio nekim obicnim ljudima sto im trebaju karte a neko drugi ih je morao dobiti jer vole klub vise od mene mozda? Lako je vama ovde da merite patku, da me vredjate , da se sprdate samnom, da me smatrate odgovornim sto sam otvorio temu i time navukao lose rezulate ove godine . Bravo za vas, dajte otvorite temu ODMAH za novu sezonu verujem da ce biti uspesna jer rezultati sledece sezone iskljucivo zavise od forumasa koji otvori temu. Ne dozvolite vise nikako nekome ko rusi KKCZ kao sto sam ja da vam otvara teme, dajte nekome koji sve zna o klubu a bez da zna gde je Pionir, dajte nekom ko zna kako se nabavljaju pare a verovatno jos kod mame i tate zicka za kladionicu, dajte svakom ko bi da gleda samo KKCZ u beton ligi jer je to jedino ispravno u skladu sa budzetom koji klub moze samostolno da zaradi ( ovde se u potpunosti slazem), ili ONOME  kome nije do KKCZ vec ima odlican vokalubar u vredjanju i omalozavanju svakog ko se ponosi time da je navijac CZ, nemojte samo nekome koji voli KKCZ, koji zeli uspeh KKCZ bez obzira ko mu igra u timu ili ko mu je trener. Ti i takvi nisu za ovaj forum, niti su podobni za otvaranje teme kao sto sam ja bio ove sezone. 

Mogao sam napisati jos sto sta, ali cu se zadrzati na ovome,

 

Zao mi je sto nismo uzeli ABA ligu, zao mi je sto sam ja jedan od krivaca zbog mog twitovanja, i otvaranje teme ovde. 

Zao mi je sto vise necu deliti svoje stavove  ovde jer zasto bi ih delio vise kada u nijh i ne verujete, dok ima ovde koji  to mogu da potvrde da sam sve sto sam pisao je na kraju ispalo tacno, ali jednostavno ne smeju da me podrze jer to nam ovom mestu nije prihvatljivno od vecine. Prozivate me da sam licno shvatao sve prozivke, pa jesam, jer ste se diretkno meni obracali, a ja nikome nisam u kontri odgovarao na prozivke. Bio sam od reci kada sam se odjavio da necu pisati do kraja sezone, to se i desilo. Steta, moglo se dosta toga saznati na neka od pitanja gore postavljenih, ali sve je sada kasno i nema bas neke svrhe vise. Ko jos cita stare novine. 


Zasluzili smo da izgubimo ovu sezonu u ABA LIGI jer je KKP u svemu bio bolji a tu ne mislim na parket, , sve su radili sa jednim ciljem i u tome su uspeli i na tome im cestitam, ne od srca nego sportski cestitam. Znam da je bilo drugacije da verovatno ne bi dobili cestitke, ali ja sam javno to juce uradio , a privatno ono malo prijatelja sto imam njihovih boja minut posle utakmice, Naravno nikada ali NIKADA u godinama iza nisam dobio cestitku, ali to govori vise o njima a ne o meni.

Sto se tice nove sezone i igraca, pa to vi vec znate, tj imate ljude koji su "pogodili" i prosle sezone, verujem da ce isto tako biti "uspesni" i u  ovom prelaznom roku i podelite sa vama imena koji ce biti tu za novu sezonu. 


Roster i tim se vec zna jer kao sto su nama igraci otisli jos pre mesec i vise tako smo mi vec uzeli takve iste "verne" igrace.

 

 

Ovim upisom ja zatvaram sa moje strane ovu temu i sezonu i sa velikim zaljenjem sto sve sto smo zeleli i hteli da nam nasi crveno beli nisu i doneli.  

 

 

Ostanite mi prvenstveno zdravo, veseli kada prebolite ovo tj kako ko, mnogo je vise vas ovde sto se raduju neuspehu, nadajmo se boljim danima u buducnosti kako na sportskom planu tako i u onim mnogo bitnijim stvarima u zivotu. 

 

 

Ziveli

I BEZ TITULE TEBE VOLIM JA

 






 

 

  • Like 39
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Неко је написао да један од Мартин/Бентил остаје, ја искрено бирам Бентила пре Полонаре, који се није нешто показао прво у Ефесу а затим и у Жалгирису. Бентил далеко бољу сезону има.

Edited by Aleksa
Link to comment
Share on other sites

Niko normalan ne bi zadržao Bentila i Martina nakon svega viđenog.

 

U ovom plej ofu su doslovno igrali za KKP. Ni u EL se nisu proslavili, jedino je Bentil nešto igrao na startu sezonu kad smo bili u rekreativnom modu pod palicom coach DoVle.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

31 minutes ago, Šarac said:

Zasluzili smo da izgubimo ovu sezonu u ABA LIGI jer je KKP u svemu bio bolji a tu ne mislim na parket, , sve su radili sa jednim ciljem i u tome su uspeli i na tome im cestitam, ne od srca nego sportski cestitam.

Bili su bolji i na parketu.

 

A i van parketa u smislu koga su oni doveli a koga smo mi doveli i s cim smo poceli sezonu (majko Bozija kad se samo setim); kako su oni punili Arenu a kako mi Pionir (nase dileje bojktouju ABA ligu, prakticno najvaznije takmicenje za klub); kako smo se mi kao navijaci ponasali van parketa; kako nam se menadzment ponasao prema EL pre svega; itd... 

 

Ove ostale "van parketa" stvari uopste necu da komentarisem i bavim se teorijama zavere. Da smo mi bili kako treba - pre svega menadzment, a potom i tim - onda ni te teorije zavere ne bi pomogle KKP da osovji titulu. 

 

 

Mnogo sve ovo shvatas licno, umesto da pises sta mislis i da te ne bude mnogo briga za napade (osnovane ili ne). 

Svako dobro 😉 🍻

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Zasluzeno smo izgubili. Najvaznija utakmica u sezoni i zavrsavas je sa -20 u prvom poluvremenu. Preslikana situacija iz prvog meca. Prva tri napada 9 poena za Partizan. Kljuc je bio da budemo blizu i da im unesemo nervozu, ali to nismo uspeli da uradimo ni u jednom trenutku osim na 79:75, a i to smo prosuli sa promasenim bacanjem i otvorenom trojkom. I ono malo napada sto smo odbranili u prvom poluvremenu uspeli su da uhvate off skok, a cak i sa takvom odbranom imali smo neki ritam u napadu da ubacimo oko 45 poena i ostanemo na pristojnih desetak razlike minusa, ali nam se i napad raspao krajem prve cetvrtine. Jednostavno kad ne mozes da odbranis nista, kad te protivnik zatrpava sa svih strana, tesko je ostati pribran i igrati napad kao da se nista ne desava (nesto kao protiv Italije na EP, samo sto ovde nije ta razlika u kvalitetu). Kad je Facu par puta zaglavinjao pod kos bez ideje i otvorio kontre onda se videlo da smo potpuno izgubili kontrolu. Ostaje malo gorak ukus jer smo titulu izgubili protiv ekipe u kojoj igraju gomila random Hrvata + Sani Aranitovic. Mozda i najbedniji sastav u ABA ligi cisto po imenima, a mi smo uspeli da izgubimo sa sve Campazzom i ekipom. Kad tako pogledas verovatno nismo ni zasluzili da uzmemo ABA ligu.

Ja sam slab na Tea pa ne bih imao nista protiv da dodje, ukoliko je to uloga drugog pleja i nekih 15-20 minuta. Voleo bih da ga vidim u nasem dresu, a covek je i dalje dobar igrac u limitiranoj minutazi. Ni Topicu ne bi nista falilo da kupi neke stvari od njega. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 

Druga priča će biti sa Nedom i Kalinom na parketu. Hvala Nedo, možeš ti još mnogo bolje od ovoga. Želim ti da sledeća sezona bude najbolja u tvojoj karijeri. U tvojoj Zvezdi ili u nekoj drugoj ekipi. ❤️Screenshot-20230623-131600-com-instagram

Edited by Čočo
  • Like 13
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Čočo said:

 

Druga priča će biti sa Nedom i Kalinom na parketu. Hvala Nedo, možeš ti još mnogo bolje od ovoga. Želim ti da sledeća sezona bude najbolja u tvojoj karijeri. U tvojoj Zvezdi ili u nekoj drugoj ekipi. ❤️Screenshot-20230623-131600-com-instagram

Samo još ovo moram da napišem, lika boli uvo, "patetiše", šalje "populističku poruku" koju jelte voli i na koju pada velika većina navijača, i morališe tu nešto jer nema šta drugo da kaže umesto da ćuti kao zaliven i da ga bude sramota kako je "odigrao" ovu sezonu i koliko je para bukvalno bačeno na njega i koliki je ugovor dobio samo zato što je kum i totalno suludu, ovako bruka i sebe i klub, manekenima nije mesto u Zvezdi, a otići će sad na Mikonos ili neko tropsko mesto da uživa (što je skroz legitimno, ne osuđujem, već samo kažem) i više će ga zanimati da se slika za instagram i da se zabavlja tamo nego njegova klasična alibi i netakmičarska (a ujedno i očajna) lična i timska sezona i neuspesi u istoj (neulazak u top 8 i ne osvajanje ABA lige). Bez ikakve malicioznosti i uvrede, ali lik je apsolutno maneken i precenjen igrač. Lik je Anđušić 2.0 samo mnogo skuplja varijanta za koju je pritom plaćeno OBEŠTEĆENJE i to ni manje ni više nego od 300K evra, bruka.

Edited by Шутер из блока
  • Like 1
  • Tuzno 2
Link to comment
Share on other sites

Jedna pogresna sezona... Nismo zasluzili da se spasemo i izvadimo doselekcijom i userima, narocito kada se pogleda koliko je bullshita bilo. 

 

Sve je naravno pocelo odlaskom Radonje. Nije upitno da je to bio los potez, neulazeci u eventualnu neminovnost svega, ali spinovanje je jasno govorilo da tu ima velikih problema. To je prvi los znak, koji dovodi do tri bruke:

- Nebojsa Covic treci put u svom mandatu u KKCZ postavlja trenera pocetnika na klupu (i publici maze oci dovodjenjem velikog veterana, neko bi rekao legende KKCZ, bez veteranskih kvaliteta/oreola pobednika). Znamo kako se prva dva puta to zavrsilo. Isto se zavrsilo i treceg puta.

- Potpisuje se Miroslav Raduljica. Ranijih godina smo imali SNS cinovnika Keselja na istoj poziciji plate-za-nista. Pa sve i da je to zahtevano pranje para i tic-for-toe sa drzavnom mafijom, ovo je nesumljiva bruka. Radule je definicija bivseg kosarkasa, bez motiva, zalaganja, sa skembetom i kondicijom poput moje. Tuga.

- Za mene najbolji pokazatelj da veze nismo imali sta cemo i kako cemo je muljanje oko Vajtovog ugovora. Iskoristis team option, da bi posle coveka liferovao. Ajd da pregrmim Vladu i Raduleta (a ne mogu), ali za ovo su morale padati glave. Poslovno gledano, ti si poklonio novac.

 

Dalje, sklapanje rostera je bilo nakaradno i ko da kupijes na kolicinu, a ne prema potrebi. Izdvojicu par crtica, a tu tek ima sta da se pise...

- u proslogodisnjem rosteru imali smo dva 3-na-4 igraca, korektora, koji su omogucavali niz taktickih opcija i mogli da sluze kao stozer odbrane (Kalina i Deda) - i obojica su otisla. I nije dovedena zamena takvog profila. Ako je ideja bila da ce Lazarevic uskoci u njihove cipele - to je jedna prilicna kocka, potez ocajnika.

- dovodis Petruseva kao mladog talenta. Podrzavam, zna se da sam slab na Filipa (mada bih stosta imao da mu kazem za jucerasnju 4/4). Ali, Filip ti je peti centar na rosteru - Luka, Kuz, Hasan, Radule. To sto je VJ izmislio Luku na 4 imitirajuci Meginu igru sa njim i Simonovicem je sve kul, ali ako je to bio plan - mila majko, kakvi ludaci. Gomilas igrace na jednoj strani, a na drugoj ti nedostaje bitan profil.

- dovodis Nedovica za nosioca. Ok, ja nisam objektivan, hejter sam Nedovica na bilo kojoj poziciji sem 6tog igraca, ali cu probati da ostavim subjektivnost sa strane. Neda je rizik - izuzetno injure prone. Neda je tesko uklopiv - uz Nedu ti treba jedan krupan ballhandler koji ga moze pokriti defanzivno i kroz kontrolu tempa i kroz distribuciju lopte - a takvih NEMA na trzistu (to sto nam je Faku pao u krilo je sreca). Neda nema oreol pobednika, veterana koji udje u svlacionicu i dominira. Nema osobinu da igrace oko sebe cini boljim, nema ono da napravi oko sebe tim. Jebi ga, Neda je moderni, losiji Rakocevic. Sjajan individualac ali sa mnogo 'ali' pored njegovog imena, narocito u ovoj ulozi.  Pride, u rosteru ostavljas Dobrica, igraca koji iako je razlicit od Nedovica ima skup jako slicnih mana i ogranicenja.

- sezonu zavrsavas sa Kampacom, Ivanovicem, Pefijem, Vildozom i Nedovicem (i Dobricem). Pa jebem mu caj.

 

Dovodjenje Adamsa i Bentila necu kritikovati jer se to jos nekako moze iscivijati kako i zasto, mada je jasno kako su se ti potezi pokazali, a za Holanda smo svi znali da ce biti fail. Odlicna reakcija sa otpustanjem Adamsa i dovodjenjem Vildoze. Ali, sa bekovske linije Volters-Holins-Kalina ti si dosao na Vildoza-Neda-Dobric (i uz njih Filip i Luka kao opcije na centrima). Hm, mozda u donjoj i ima vise kvaliteta, ali gornja je masina za mlevenje mesa, a donja laka konjica... A identitet KKCZ je ruzno, jako i kidanje...

 

Imali smo dva stelarna perioda tokom godine. Prvi je reakcija na Vildozu i dolazak Duska Ivanovica. Ivanovic je svakako imao bolji igracki kadar nego VJ, mnogo VJ ideje je nastavio i zadrzao. Ali sustina je da se videla jasna razlika kada te vodi trener, uspesan, iskusan i namazan, a kada te vodi pocetnik. Pri tome, meni se potencijal VJ svideo. Rezoni dobri, krpljenja fina, ideje dobre. Ali, trener pocetnik sa uvaljenim vrelim krompirom od strane uprave... S druge strane, videh da se priziva penzija za Ivanovica?! Ne budite smesni. Trener sa velikim T. Mozemo se slagati sa nekim odlukama ili neslagati sa drugim, ali Ivanovic je trenercina. Treba mu dati da slozi roster, pa u boj. Drugi zvezdani period je kraj EL sezone kada je Faku postavio stvari na svoje mesto... Boze, kakav igrac. Kakav general. Ne znam recima da opisem takvog igraca. Bukvalno me tera da stanem u stav. Ali, veliko ali - Faku nije bio plan, Faku je bio lude kombinacije okolnosti. To uvek treba imati na umu.

 

Nego, polovinu sezone su obelezila jos dva sranja uprave:

- suspenzija Kampaca. Jasno, kasni se sa platama svuda, finansije u EL su upitne. Ali ti si probao da prevaris prevaranta?!? Pa konju jedan. Fejkujes dokumenta... Mi smo jos dobro i prosli koliko smo se pravili pametni. Ova suspenzija je obezvrednila dovodjenje Fakua, jer takvog igraca ima smisla dovoditi ako hoces nesto u Evropi, a ne za lokalnu upotrebu. 

- registracija Topica. Ovde je rec o cistom amaterizmu zbog koga su opet morale leteti glave. Nije mi jasno kako su mogli to sebi dozvole. Na stranu sto najzad imamo biser. Mi kosarkasa nismo dobili iz Fabrike metalnih proizvoda vec godinama. Doslovno, Davidovac, Dobric i, ajd metalni poluproizvod Lazarevic (da me ne shvatite pogresno, izuzetno iskoristiv momak, al poluproizvod). Momak sa 28godina, 29godina, 27godina. Koji bre momci, ljudi. I sad nam dodje momce koje trpa 40 svojim vrsnjacima, 20 seniorima, igra pametno i zrelo, zna sa obe ruke, ima stas. Sin nase legende. I ti sjebes nesto u papirima. Pa ako ode - uprava ce biti kriva.

 

Sto se tice KLSa, ABA, rata saopstenjima, tko je vjera, a tko nevjera... Mene je sramota. Sto se tice ponasanja publike u Pioniru tokom finala - mene je sramota. I zao mi je sto imam utisak da je mnogima bitnije da Partizan izgubi nego da mi pobedjujemo... I zao mi je sto je kosarka bila cesto u drugom planu, a na terenu su bili Faku, Eksum, Vildoza, Panter, Nedovic...

 

Za neku analizu finala ABA nemam snage... Cestitke komsijama, vidi se da im mnogo znaci. Ipak, srce me boli sto neki nasi momci nisu osvojili jos jedan pehar, a sto neki njihovi jesu.

 

Edited by Geronimo
Slovo
  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Шутер из блока said:

Samo još ovo moram da napišem, lika boli uvo, "patetiše", šalje "populističku poruku" koju jelte voli i na koju pada velika većina navijača, i morališe tu nešto jer nema šta drugo da kaže umesto da ćuti kao zaliven i da ga bude sramota kako je "odigrao" ovu sezonu i koliko je para bukvalno bačeno na njega i koliki je ugovor dobio samo zato što je kum i totalno suludu, ovako bruka i sebe i klub, manekenima nije mesto u Zvezdi, a otići će sad na Mikonos ili neko tropsko mesto da uživa (što je skroz legitimno, ne osuđujem, već samo kažem) i više će ga zanimati da se slika za instagram i da se zabavlja tamo nego njegova klasična alibi i netakmičarska (a ujedno i očajna) lična i timska sezona i neuspesi u istoj (neulazak u top 8 i ne osvajanje ABA lige). Bez ikakve malicioznosti i uvrede, ali lik je apsolutno maneken i precenjen igrač. Lik je Anđušić 2.0 samo mnogo skuplja varijanta za koju je pritom plaćeno OBEŠTEĆENJE i to ni manje ni više nego od 300K evra, bruka.

Koliko ti bas nista ne znas o kosarci.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Po mom mišljenju, na kraju ipak neuspeh. Objasniču i zašto tako mislim. Da je Partizan zadržao onu formu iz završnice regularnog dela EL, pa da kažemo, nije moglo da se igra sa njima i zasluženo su dobili. Mislim, dobili su i ovako zasluženo, ali ne zato što nebi moglo da se igra sa njima. Itekako su bili ranljivi, ali mi jednostavno nismo bili na visini zadatka.

 

Razlog kako oni imaju strašno skupu ekipu, ja ne priznajem. Ako se pogleda naš roster, jasno je da smo i mi imali para kao nikada do sada. Ali smo sami krivi što smo jih potrošili kako smo jih potrošili. Žali bože sprcanih (da izvinete izrazu) para na sprsku košarku ove sezone. S obzirom na to šta smo mi gledali u samoj završnici sezone.

 

Kako je Duško nasledio roster koji mu ne odgovara može da se donkle prihvati kao izgovor. Ali mi tu opet nije najjasnije nešto. Kad je čovek došao, preporodio ekipu, pa sječate se one priče kako je Filipu spasio karieru u zadnjom momentu i da je sad konačno počeo da pokazuje svoj puni potencial na velikoj sceni. Gde je bio taj Filip u finišu sezone? Maši polaganja i otvorene šuteve za priključak. Pa ajde da je samo on pao u formi, nego gde su bili ostali? Ličili smo na FK, u kojem igrači kako vreme prolazi izgledaju sve gore i gore. Duško mora da preuzme odgovornost za to i zapita se kako i zašto se to desilo. I šta je potrebno učiniti da mu se sledeče sezone ne ponovi isto.

 

Mislim da treba da ostane. Nema puno boljih opcija od njega. a što je možda još bitnije, jedan od retkih je koji če možda stvarno moči da sastavi tim po svom ukusu, a ne da mu Čović uvaljuje neke svoje bisere. Pored toga, kontinuitet je izuzetno bitan. I Radonja je podržan posle neuspeha, pa nam se to višestruko vratilo posle. U toku NBA finala se više puta spominjalo kako je Denver čekao Malona 7-8 godina. Pat Riley , i još jedno treče veliko trenersko ime koje sam zaboravio, takođe spominjani u tom istom konekstu.

 

Ja ne kažem da treba Duška čekati 7 godina dok njegov sistem proradi. Ali ne treba ga ni čekati na nož posle 4 utakmice u EL i vikati, evo ti tvoja selekcija, nemaš pojma, mrš iz Zvezde... Poverenje i strpljenje če biti ključ, ali isto tako nam on mora pokazati neki napredak.

 

 

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, L' Imperatore said:

Po mom mišljenju, na kraju ipak neuspeh. Objasniču i zašto tako mislim. Da je Partizan zadržao onu formu iz završnice regularnog dela EL, pa da kažemo, nije moglo da se igra sa njima i zasluženo su dobili. Mislim, dobili su i ovako zasluženo, ali ne zato što nebi moglo da se igra sa njima. Itekako su bili ranljivi, ali mi jednostavno nismo bili na visini zadatka.

 

Razlog kako oni imaju strašno skupu ekipu, ja ne priznajem. Ako se pogleda naš roster, jasno je da smo i mi imali para kao nikada do sada. Ali smo sami krivi što smo jih potrošili kako smo jih potrošili. Žali bože sprcanih (da izvinete izrazu) para na sprsku košarku ove sezone. S obzirom na to šta smo mi gledali u samoj završnici sezone.

 

Kako je Duško nasledio roster koji mu ne odgovara može da se donkle prihvati kao izgovor. Ali mi tu opet nije najjasnije nešto. Kad je čovek došao, preporodio ekipu, pa sječate se one priče kako je Filipu spasio karieru u zadnjom momentu i da je sad konačno počeo da pokazuje svoj puni potencial na velikoj sceni. Gde je bio taj Filip u finišu sezone? Maši polaganja i otvorene šuteve za priključak. Pa ajde da je samo on pao u formi, nego gde su bili ostali? Ličili smo na FK, u kojem igrači kako vreme prolazi izgledaju sve gore i gore. Duško mora da preuzme odgovornost za to i zapita se kako i zašto se to desilo. I šta je potrebno učiniti da mu se sledeče sezone ne ponovi isto.

 

Mislim da treba da ostane. Nema puno boljih opcija od njega. a što je možda još bitnije, jedan od retkih je koji če možda stvarno moči da sastavi tim po svom ukusu, a ne da mu Čović uvaljuje neke svoje bisere. Pored toga, kontinuitet je izuzetno bitan. I Radonja je podržan posle neuspeha, pa nam se to višestruko vratilo posle. U toku NBA finala se više puta spominjalo kako je Denver čekao Malona 7-8 godina. Pat Riley , i još jedno treče veliko trenersko ime koje sam zaboravio, takođe spominjani u tom istom konekstu.

 

Ja ne kažem da treba Duška čekati 7 godina dok njegov sistem proradi. Ali ne treba ga ni čekati na nož posle 4 utakmice u EL i vikati, evo ti tvoja selekcija, nemaš pojma, mrš iz Zvezde... Poverenje i strpljenje če biti ključ, ali isto tako nam on mora pokazati neki napredak.

 

 

 

Otprilike sve napisano,necu da gubim vreme da pisem kad si sve sto sam zeleo napisao😁

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...