ćušpajz Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 tarlac bese 212cm? ne izgleda da je poku puno nizi edit 213cm poku na internetu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 3 minutes ago, uini said: tarlac bese 212cm? ne izgleda da je poku puno nizi edit 213cm poku na internetu Po basketball reference Tarlać ima samo 208cm... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 16 minutes ago, Beonegro said: Po basketball reference Tarlać ima samo 208cm... Po medicinskom kartonu, @zorex je imao 60 kg na zadnjem pregledu. Just sayin`. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 12 hours ago, Snjofko said: Mislim i da se Poku dosta popravio. Simon bas propo 🤣 Toliko o tome da Poku neće, da ne zna šta je najbolje za njegovu karijeru i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 Poku je pametan momak. Treba da igra jos dugo i zna da ce mu reprezentacija znaciti kad bude jurio ugovore po evropi od sledece godine. 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki8 Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 Tarlac je se uvek vodio 210-211cm, a ne moze se nista suditi po toj fotografiji, slika zna da prevari, ugao iz kojeg je uzeta itd. Pokusevski ima takodje veoma dug vrat , tu dosta dobija na visini 😀 Visi je on on Tarlaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snjofko Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 6 hours ago, Beonegro said: Kakav Simon, ovo je Tarlać Ozbiljno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Odjosh Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 Tarlac je ogroman kad Poku na stiklama jedva dobacuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Princeton Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 Micic, Teo (Avramovic) Nedovic, Jaramaz Guduric, Dobric Lucic, Kalinic Smailagic (Simanic, Kuridza, Davidovac) Jokic, Bjelica, Milutinov (Koprivica, Ristic) Sa Jokicem mozemo da igramo 1in-4out, gdje bi Kalinic/Lucic igrali PF. Za ispunjenje te opcije je potrebno dodatno ojacanje SF pozicije, pa bih uz Gudurica uvrstio i Dobrica u 12. Takodje i za opciju 2in-3out, vidim jedino Smailagicev potencijal da iznese tu ulogu igraca u reketu uz Jokica. Fizicke predispozicije, da utrci i eksplozivno prikuca, bude defanzivni osigurac sa strane pomoci kada Jokica izvuku vani sa pik igrom, potrebna masa za kontrolu skoka, lateralne kretnje itd. Ostali pf na raspolaganju nemaju te odgovarajuce fizikalije. Licno ocekujem od Smajlija da bude integralni dio ekipe, i ako bude skoncentrisan na zadatke, da bude jedno od pozitivnih iznenadjenja reprezentacije. Sa Jokicem bi imali taj jedan unikatan stil sa visokim pikom gdje bi on svojim pregledom terena uposljavao suigrace. S toga mu trebaju suigraci koji imaju prirodno razumjevanje pik igre (Teo, Micic, Guduric) igraci koji su dobri u kretnji od lopte, sutevi iz izradjenih pozicija, brzinsko utrcavanje u otvoren prostor itd (Nedovic, Jaramaz, Dobric), i 2-way igraci, hustleri u odbrani (Lucic, Kalinic). U tom nekom stilu koji cemo forsirati, trenirati, usavrsavati.. Jokica bi idealno mogao da zamijeni Bjelica. Ima sve zahtijevajuce parametre (osim igre na niskom postu) na prilicno visokom novou. Pik igra, pop sa sutem iz vana, pregled terena, ulaz/poludistanca poslije finte itd. Mogao bi da odigra slicnu ulogu kao u gsw, tih efektivnih 10-ak minuta smallball-a. Za vise ga ne bih forsirao. Milutinov bi mi bio ispomoc kad igramo protiv drvosjeca, pa da moze fizikalijama da isparira i smanji Jokicevo raubovanje. Nadam se da necemo ponoviti gresku sa SP, i da pokusamo igru sa dva tornja. Jedva cekam pripremne da vidimo u kom smijeru ide sklapanje ekipe, i sta se isprobava. Ovako na prvu, imamo prilican problem sa PF pozicijom, i tu ce Kari morati da nadje efektivno rijesenje (to Bjelica nije). 13 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geronimo Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 (edited) Zasto je Beli u papucama? Iz mog ugla, ova devetorka mi je sigurna: Micic, Teo, Nedovic Kalinic, Lucic, Guduric Jokic, Milutinov, Bjelica Na ove igrace, najbolje mi pasu defanzivci i igraci koji dobro igraju od lopte. Stoga, najpre Jaramaz. Cetvorka je busna, a minuti na centru pokriveni, tako da mi Deda tu deluje najsmislenije. Poslednje mesto u rosteru ili zalog za buducnost (Petrusev, Smajli, Balsa, najpre Smajli), ili dodatni suter (Avram ili Dobric, verovatno prednost Avramu zbog igara u kvalifikacijama). Takticki, najveca mi je briga da Kari ne ode u smeru visokih postava, odnosno da postoji svest da je 2001. je davna proslost, te da su one postave u kvalifikacijama bile cista nuzda. Edit, da sam procitao Prinstona ne bih pisao post 🙂 . Edited August 6, 2022 by Geronimo 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snjofko Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiletto Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 13 minutes ago, Snjofko said: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat od Korneta Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 Moje misljenje je da ce Bjelica igrati cetvorku a da ce Jokic igrati 25-30minuta i ostatak Milutinov. Moguce da ce uz Nedovica na 2 pokrivati Jaramaz na 3 Kalinic ili Lucic a jedan od te dvojice ostatak minuta na 4. Moguc je i scenario da Jaramaz/Avramovic peti bek u rotaciji Teo/Micic/Guduric/Nedovic da ce na 3 deliti minutazu Kalinic i Lucic a na 4 uz Bjelicu pre bi sansu dao Davidovcu kao iskusnijem igracu nego Smajlagicu, pa cak i Kuridzi koji je bio jedan od boljih u prozorima kod Karija. Moja procena rostera: Teo, Micic Avramovic/Jaramaz 1/2 Guduric, Nedovic Kalinic, Lucic Bjelica, Davidovac Jokic, Milutinov, Petrusev Moguce i da ce minute da uzima jedan od ovog dvojca sto sam naveo na 1/2 pa da Guduric igra na 3 a jedan od Kalina/Lucic na 4 da deli minutazu sa Bjelicom. Ne ocekujem da obojica igraju na 4 kao ni Bjelicu na 5 iako je on najproduktivniji trenutno sa te pozicije, al jednostavno nema mesta onda i za njega i za Milutinova posto je logicno da ce Jokic igrati 25-30 minuta ako ne i vise u ove 2 odlucujuce utakmice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miki8 Posted August 6, 2022 Share Posted August 6, 2022 (edited) Meni se na primer svidela kombinacija Jokic i Milutinov na utakmicama sa amerima i ceskom na svetskom prvenstvu, dobro su saradjivali . Mislim da nije iskljuceno da provedu neko vreme zajedno na terenu. Pesic je u reprezentaciji cesto gurao petorke sa dva centra, u Indijanapolisu na primer Divac i Koturovic. Edited August 6, 2022 by Miki8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 ^ ako francuzi izadju na teren sa dvojicom od gobert-poirer-wembanayama, mi cemo sa jokic-milutinov. slicno vazi i za hernangomez-garuba npr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 7 minutes ago, uini said: ^ ako francuzi izadju na teren sa dvojicom od gobert-poirer-wembanayama, mi cemo sa jokic-milutinov. slicno vazi i za hernangomez-garuba npr Koliko znam, Wembanyama neće igrati na Evrobasketu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 1 minute ago, Darko said: Koliko znam, Wembanyama neće igrati na Evrobasketu. ja sam citao da je fall out. onda bi isli sa dva centra u 12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 7 minutes ago, uini said: ja sam citao da je fall out. onda bi isli sa dva centra u 12? https://www.si.com/nba/spurs/news/san-antonio-draft-victor-wembanyama-france-eurobasket-injury https://therookiewire.usatoday.com/2022/07/30/france-victor-wembanyama-eurobasket-2022-injury/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikadProtivKaline Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 6 hours ago, Miki8 said: Pesic je u reprezentaciji cesto gurao petorke sa dva centra, u Indijanapolisu na primer Divac i Koturovic. to je bilo pre cca 20god nadam se da to u 2022. necemo gledati, sem kao eventualni odgovor na postavku protivnika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obi-Wan Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 Repka bez Dede u 12? Šta je vama... Zar ne vidite na klipu s prethodne strane da rade zajedno Teo i Deda...slučajno a? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 1 hour ago, Obi-Wan said: Repka bez Dede u 12? Šta je vama... Zar ne vidite na klipu s prethodne strane da rade zajedno Teo i Deda...slučajno a? 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
propolis Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 Vasa-Nedovic-Lucic-Kalina-Jokic nam je najjača petorka. Teo-Guduric-Dobric-Bjelica-Milutinov 2nd unit plus Jaramaz i Petrusev kao 11ti i 12ti igrači. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 jaramaz na sg, gudura na sf, deda u 12, dobric bas i ne mora jer, ako neceg imamo, to je sut za 3, imho. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Decembarski Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 (edited) 7 minutes ago, uini said: jaramaz na sg, gudura na sf, deda u 12, dobric bas i ne mora jer, ako neceg imamo, to je sut za 3, imho. Ne znam što su cimali Karija u ovim godinama kad ti sve znaš(sem pravopisa naravno),a i Dobrić ti se ne svidja jelte. Edited August 7, 2022 by Decembarski Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 1 minute ago, Decembarski said: Ne znam što su cimali Karija u ovim godinama kad ti sve znaš(sem pravopisa naravno),a i Dobrić ti se ne svidja jelte. ukazi mi ako fulam pravopisno, ne moze da odmogne; sto se dobrica tice, napisao sam "imho" sto valjda jasno govori da je to tek moj bedni i skromni stav a ne opsta istina. ognjen je energy bunny koji dobro cepa spotup trice. mislim da ovog drugog imamo i da bi nam dedin i jaramazov skill bolje koristio. zanimljivo je da ti ne smetaju prethodni upisi tj misljenja pojedinaca sa foruma, te da ih nisi uputio na to da je ovo karijev posao: zasto je to tako? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts