Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

15 minutes ago, Don Dusko said:

?

 

14 minutes ago, DameTime said:

 

Wtf

Jednostavno smatram da ovako talentovana reprezentacija i ekipa zasluzuje bolje od placeholder tipa koji nit pomaze nit odmaze ekipi na takmicenju, a ekipa ima potencijala i talenta da sa svima igra pa ako bi vec nijanse odlucivale, bolje da se nadje neko zapravo nesto moze i pomoci. Da zrtvujes neke od najboljih igraca sto imas zarad Pesica meni je personifikacija samodestrukcije, no to sam samo ja.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Neće baš biti da nije ni pomogao ni odmogao, i te kako je pomogao na SP i odmogao na EP nekim svojim in-game potezima. Te igrače ne bismo mi žrtvovali već oni to sami čine, tj. nisu spremni da žrtvuju sujetu zarad višeg cilja - košarkaške igre. Sve i da je najbolji igrač na svetu, ako bira da zbog toga što mu se ne sviđa selektor ostavi saigrače na cedilu, zaista nije potreban u ekipi. Ne smemo zaboraviti da su ovi momci napravili rezultat na poslednjem takmičenju upravo zato što među njima nije bilo nikog sa nezgodnim karakterom... 

Edited by DameTime
reč
  • Like 4
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, DameTime said:

Neće baš biti da nije ni pomogao ni odmogao, i te kako je pomogao na SP i odmogao na EP nekim svojim in-game potezima. Te igrače ne bismo mi žrtvovali već oni to sami čine, tj. nisu spremni da žrtvuju sujetu zarad višeg cilja - košarkaške igre. Sve i da je najbolji igrač na svetu, ako bira da zbog toga što mu se ne sviđa selektor ostavi saigrače na cedilu, zaista nije potreban u ekipi. Ne smemo zaboraviti da su ovi momci napravili rezultat na poslednjem takmičenju upravo zato što među nije bilo nikog sa nezgodnim karakterom... 

 

Potpisujem. Još će igrači birati selektora na kraju.

 

Srbija, zemlja gde sve svako zna preko nekog tajnog izvora a u suštini niko ne zna ništa. 🥰

 

Abrovi u Srba ujedinite se!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Problem sa licnim greskama said:

Potpisujem. Još će igrači birati selektora na kraju.

 

Kao da će da predstavljaju selektora, a ne svoju zemlju... Ne nose na grudima Pešićevu sliku već srpsku zastavu. No dobro.

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, drgnk said:

Ne mogu da verujem kakav je sunovrat doživela ova tema na zadnjih nekoliko stranica?!? 🙄 🤔

 

Moramo se sunovratiti da bismo se vozdigli, to je sveta tradicija.

 

Realističan cilj koji možemo sebi da postavimo kao forumaši jeste da baš ne budemo preterano grozni, već samo umereno gadni.

  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DameTime said:

 

Kao da će da predstavljaju selektora, a ne svoju zemlju... Ne nose na grudima Pešićevu sliku već srpsku zastavu. No dobro.

 

Potpuno se slažem sa ovim i sličnim razmišljanjima. Zaista ne treba da dođemo u poziciju da bilo ko svojim prisustvom čašćava jednu od malobrojnih preostalih neupitnih institucija u ovoj zemlji, kakva je, držim, košarkaška reprezentacija Srbije. A ni da očekujemo da ista bude nekakva paradigma atinske demokratije. I zato su mi potpuno nebulozni komentari podrške igračima koji - kako se zasad ipak samo spekuliše - navodno ne žele da igraju pod Pešićem. A da Pešić ima svojih očiglednih i neupitnih mana - ima ih itekako, ali je svakako dobrim delom njegova zasluga rezultat na SP.

 

Dodatno, ne treba zaboraviti ni vrlo dobar start u kvalifikacijama za naredno EP, a pre svega prilično rutinsku pobedu na ne baš ugodnom gostovanju Gruziji. I da zaključim, ne znam ni ko bi bio toliko van pameti da selektora koji je počeo da ostvaruje rezultate menja 2 i po meseca do početka OI. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ko ce da igra videcemo, uzeli smo srebro bez Jokica, individualnog kvaliteta imamo, treba napraviti ekipu.

 

Naravno da bi bilo bolje da su tu svi pa da probamo nesto u najjacem sastavu.

 

Od igraca koji "vise" po tim cuvenim abrovima, mislim da je najmanja sansa da Kalinic igra, sto je velika steta IMO, on je bukvalno prototip igraca koji nam je falio protiv Nemaca na primer, a trebace nam sigurno i na OI.

 

Micic svojim kvalitetom zasluzuje mesto u 12, to kako je generalno igrao za reprezentaciju i to sto uglavnom nije mogla da mu se nadje prava uloga da bude najefikasniji je nesto potpuno deseto, selektor treba da napravi ekipu i odgovoran je da izvuce maksimum iz svih.

 

Nadam se da ce Jokic igrati i onda ce sve biti lakse naravno.

 

Lucic nije u kombinaciji po mom misljenju, a takodje mislim da nema kvalitet za 12 vise. Jednostavno, nije vise ni senka onog igraca, a i u prajmu je bas solidno pitanje da li bi bio zacementiran u 12 ako bi isao Kalinic. Mislim da je on jedan od najprecenjenijih reprezentativaca uopste, a na ovom forumu pogotovo, u poslednjih 15-ak godina.

 

Micic se s pravom kritikuje zbog partija u reprezentaciji, nije da je Lucic nesto sijao, samo je razlika sto Micic izgleda kao mrtvo puvalo, a Lucic grize i onda kao Luca legenda a Vasa stetocina, a realno gledano doprinos im je u proseku tu negde kad su igrali. Jovic mi je veliki znak pitanja, ali bio je to i na proslom prvenstvu pa je bio ok.

 

Ovo su mojih 12:

 

Micic, Jovic, Avramovic

Bogdanovic, Marinkovic

Dobric, Guduric

Kalinic, Jovic

Jokic, Milutinov, Petrusev

 

Posto Kalinic verovatno nece, onda Poku/Topic/Vukcevic ko god osim mocnog Rileta. Mislim da DeDa realno posle ovakve sezone nema mesta.

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, DameTime said:

Ma jasno, ali ovo što Chaos kaže - nije ni senka toga što je bio + ove povrede.

 

Nije ga Chaos gledao u Bajernu dovoljno vidi se po komentaru koji je napisao (mozda ga je gledao na utakmici, dve gde je bio nesto losiji pa na osnovu toga napisao komentar, isto vazi i za jos nekoliko forumasa koji misle da je Lucic potrosen igrac a ocigledno ga ne gledaju, kao i komentar iznad da nije ni senka igraca, bukvalno je za mrvicu losiji u smislu agilnosti sto je prirodno sa godinama ali je u nekim odlukama na terenu i citanju igre i bolji i iskusniji) a i ostali sa komentarima takodje pisu napamet i oko Lucica i oko Jovica par na pocetku. Pisalil ljudi i oko Teodosica pre dolaska u Zvezdu (jos doveden covek da igra 15ak min a dokazao da moze i vecu ulogu da iznese) a to je posledica prosto toga sto ga nisu gledali dovoljno a mozda uopste odnosno tek mozda dve utakmice protiv svog kluba sto je smesan uzorak sve i da su jos 2 to je smesan uzorak u odnosu i na Lucicevih 20 utakmica kamoli vise od toga. Nisam ga ja gledao u svim, mozda nisam ni na 15 ali jesam dovoljno i znam sta pricam i ne pisem napamet zato sto eto znamo kolko ima godina i imao je bolju statistiku u Bajernu pre par sezona pa kao nije isti igrac.

 

Kod Trinkijerija pre 2 sezone je igrao po 30 minuta, postizao vise poena i imao vecu ulogu u napadu zato sto je Bajern tada imao slabiji tim, pa je bilo logicno dati mu vise prostora u napadu, prosto. Lucic je bio najbolji napadac uz Hiliarda a nakon njih Deson Tomas, Rubit, Volden, Hanter, Jaramaz... Skromni Sisko i Radosevic su imali ulogu u tom timu a Jaramaz bio jedan od boljih igraca. Sada imas Ibaku, poezija od igraca, Fransisko, Edvards, Buker, Bolmaro, Obst i Beb su dosta bolji igraci nego pre 2 sezone, Bonga... Prosto kvalitetniji tim (iako je onaj ostvario bolji skor ali je liga ove sezone bila daleko kvalitetnija) te se ne mora dati Lucicu tolika uloga u napadu s tim da je i sad bio neretko dvocifren a igra odbranu na visokom intenzitetu dobar deo od svojih 25min. Pritom je tad pre 2 sezone sutirao 33% a sad cak 46% za 3. Da dodam i ako je imao duzu pauzu od Dobrica da je odigrao 130 minuta vise od njega u El posto se iznad gledaju za druge igrace ko je kakve sezone imao.

 

Ako Kari zeli da vodi Dobrica jer je igrao svetsko a ovaj nije (mada je bio povredjen i ne radi se tu o neodazivanju) njegovo pravo ali mi pricamo ovde ko je bolji igrac a Lucic je znacajno bolji od igrac pre svega zbog odbrane sto mu sveukpno daje znacajnu prednost i on i sa 35 godina igra puno bolju odbranu nego Dobric sa 29.

 

Poenta price mislim da Jokic, Micic i Bogdanovic ne treba da se trose u odbrani koliko u napadu a da ostali treba sto vise da se trose u odbrani i da je zato Lucic po meni no brainer u odnosu na Dobrica jer je veci, cvrsci, fizikalniji, skocniji bukvalno nebo i zemlja u odbrani kada pricamo o poziciji 3. Takodje komentar iznad za Gudurica na 3, on moze da igra u odredjenim specijalima sa 3 bolhendlera na 3 al on nije resenje na 3 i recimo da je Marinkovic vise trojka nego Guduric a tako ih je i Pesic koristio.

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Dobricev napadacki potencijal je dosao do izrazaja na svetskom zato sto osim Bogdanovica glavni napadaci su bilo jos Guduric, Avramovic i Milutinov uz par solidnih partija Marinkovica i mladog Jovica pa je tu bilo mesta i za Dobrica. U tom rosteru si imao i Davidovca, Ristica i Simanica.

 

Sada ako budemo imali i Jokica i Micica nema potrebe za Dobricevim napadacki arsenalom koji se svodi na spot up sut (Lucic ove sezone ima i bolje procente za 3) i floutere u kojima je dobar ali pored Bogdanovica, Jokica i Micica mozemo da prezivimo bez Dobricevih floutera. Potrebno je ovu trojicu glavnih protagonista u napadu rasterititi giljanja u odbrani da bi bili sto efikasniji u napadu a ostali da sto vise krpe defanzivno a za to je neuporedivo bolji Lucic od Dobrica. Prosto i jednostavno.

Edited by Brat od Korneta
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, MrTwister said:

Topica samo da ovi lokalni ne isprozivaju jer ce momak igrati vjerovatno ljetnju ligu a nece bit u prici za OI jer tu ima igraca i jbg bice sigurno prilike za njega tu + ovo mu je dosta bitnije u ovom stadijumu njegove karijere.

Nema bolje pripreme igrajući sa najboljim igračima svoje zemlje na najvećoj internacionalnoj košarkaškoj predstavi, pogotovo ako će Top imati smislenu ulogu. Videti pod Pokuševski.

Edited by Darko
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Brat od Korneta said:

Nije ga Chaos gledao u Bajernu dovoljno vidi se po komentaru koji je napisao (mozda ga je gledao na utakmici, dve gde je bio nesto losiji pa na osnovu toga napisao komentar, isto vazi i za jos nekoliko forumasa koji misle da je Lucic potrosen igrac a ocigledno ga ne gledaju,

 

A možda i gledaju, ali imaju svoje mišljenje koje se razlikuje od tvog?

 

3 hours ago, Brat od Korneta said:

Dobricev napadacki potencijal je dosao do izrazaja na svetskom zato sto osim Bogdanovica glavni napadaci su bilo jos Guduric, Avramovic i Milutinov uz par solidnih partija Marinkovica i mladog Jovica pa je tu bilo mesta i za Dobrica. U tom rosteru si imao i Davidovca, Ristica i Simanica.

 

Sada ako budemo imali i Jokica i Micica nema potrebe za Dobricevim napadacki arsenalom koji se svodi na spot up sut (Lucic ove sezone ima i bolje procente za 3) i floutere u kojima je dobar ali pored Bogdanovica, Jokica i Micica mozemo da prezivimo bez Dobricevih floutera. Potrebno je ovu trojicu glavnih protagonista u napadu rasterititi giljanja u odbrani da bi bili sto efikasniji u napadu a ostali da sto vise krpe defanzivno a za to je neuporedivo bolji Lucic od Dobrica. Prosto i jednostavno.

 

Ja ne bih žurila sa računanjem na ostale zvezde i njihov napadački potencijal, jer u sve njih zajedno nemam nimalo poverenja. Ako se odazovu, onda ćemo pričati; da ne bude posle osporavani Dobrić i Davidovac iznesu prvenstvo.

 

Što se Kobre tiče, nije ni poenta da njegov napadački potencijal dodje do izražaja. On je pre svega limitiran igrač ali očigledno rodjen za velike utakmice, što ga čini izuzetnim igračem uloge (kad mu trener/selektor nadje ulogu). Mi smo SP izgurali dugom klupom koja je odigrala najbolje u najbitnijim utakmicama i na to treba paziti.

 

Dobriću se makar neće stisnuti muda kad je gusto. Čovek je u polufinalu SP dao 16 pts (kad se lomila utakmica) na 60% šuta i na sve to čuvao najboljeg protivničkog igrača. Nisam sigurna da bi Lučić bio u stanju da danas pruži takvu partiju.

 

9 hours ago, Zumbul said:

Potpuno se slažem sa ovim i sličnim razmišljanjima. Zaista ne treba da dođemo u poziciju da bilo ko svojim prisustvom čašćava jednu od malobrojnih preostalih neupitnih institucija u ovoj zemlji, kakva je, držim, košarkaška reprezentacija Srbije. A ni da očekujemo da ista bude nekakva paradigma atinske demokratije. I zato su mi potpuno nebulozni komentari podrške igračima koji - kako se zasad ipak samo spekuliše - navodno ne žele da igraju pod Pešićem. A da Pešić ima svojih očiglednih i neupitnih mana - ima ih itekako, ali je svakako dobrim delom njegova zasluga rezultat na SP.

 

Dodatno, ne treba zaboraviti ni vrlo dobar start u kvalifikacijama za naredno EP, a pre svega prilično rutinsku pobedu na ne baš ugodnom gostovanju Gruziji. I da zaključim, ne znam ni ko bi bio toliko van pameti da selektora koji je počeo da ostvaruje rezultate menja 2 i po meseca do početka OI. 

 

Kari će završiti ovaj olimpijski ciklus i tako treba da bude. Medalja na SP uz direktan plasman na OI i obezbedjeno EP su odlični rezultati, koje bi medalja na OI samo dodatno pojačala. Tako da ovi što ne bi da igraju pod njim mogu da nam učine svima uslugu i što pre odbiju poziv... 

 

No nadam se da pijani Danilović i svita rade na pronalaženju njegovog zamenika, koji će održavati sistem i sa kojim ćemo imati kontinuitet.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nije realno da Topić bude u reprezentaciji nakon što je propustio pola sezone zbog povrede, iako sam se ja nadao tome.

Luka Mitrović bi morao da bude prva opcija za petog visokog igrača i to što on može da bude osigurač na obje pozicije po meni vrijedi škartiranja Gudurića (Gudurić je donekle redundantan u ekipi u kojoj već imamo Bogdana), Dobrića ili Marinkovića, sve ovo ukoliko Kalinić uopšte bude u kombinaciji za OI.

Što se tiče Lučića, očigledno da mnogi ovdje padaju u zamku privida koji stvara njegovih nerealno dobrih i neponovljivih 23 od 50 za 3 poena u EL. Luča nikad nije bio pravi šuter i nije realno pretpostavljati da može da održi taj procenat, njegov mogući doprinos treba gledati u kontekstu toga što je odigrao na prethodna tri prvenstva, a to je hustle uz stravično mučenje sa šutom, s tim da, po onome što sam gledao u EL ove sezone, on više jednostavno nije sposoban za taj intenzitet i tu agresivnost.

Po meni su Poku i Tristan, nadam se i RilO, trenutno od reprezentacije daleko skoro koliko i ja, a Davidovac i Lučić za dlaku bliži, i to samo ukoliko bude problema sa odazivanjem i povredama.

U idealnom scenariju u kojem imamo na raspolaganju 12 igrača koje Pešić želi u sastavu, ostaje ogroman problem uklapanja Micića kao ball dominant pleja sa Jokićem, i, donekle, manjak inicijative ostalih igrača (jer ovako retroaktivno imam utisak da je jedan od većih problema na EP 2022. bio to što su ostali igrači nerijetko samo statirali u napadu i čekali šta će da urade Jokić i Micić), mada bi sa Bogdanom (i Aleksom i Nikolom Jovićem) u sastavu ovo trebalo da bude riješeno samo od sebe.

 

Uzgred budi rečeno, moj lični pipe dream je:

1) ekipa bez Micića, sa potpuno oporavljenim Topićem, sa triom Stefan Jović, Aleksa i Topić na pleju, Topić kao mlad igrač prije svega maksimalno naoštren na odbranu, odlične fizikalije za sve situacije sa preuzimenjima, plus i dalje dovoljno mlad da mu ne udara na ego kad presjedi utakmicu zato što direktni konkurenti igraju dobro;

2) petorka u kojoj Jokić ide na 4 i igra u paru sa Milutinovim u svakoj situaciji u kojoj protivnik igra sa dva teža igrača (npr. Njemci sa Voigtmanom na 4, Litvanija ako Sabonis igra 4, Francuzi sa Gobertom i Wembanyamom...), između ostalog i zato što to što Milutinov donosi u odbrani (bar sudeći po prošlogodišnjem SP) zaslužuje znatno više od desetak minuta po utakmici u ulozi klasičnog rezervnog centra.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, Beonegro said:

 

2) petorka u kojoj Jokić ide na 4 i igra u paru sa Milutinovim u svakoj situaciji u kojoj protivnik igra sa dva teža igrača (npr. Njemci sa Voigtmanom na 4, Litvanija ako Sabonis igra 4, Francuzi sa Gobertom i Wembanyamom...), između ostalog i zato što to što Milutinov donosi u odbrani (bar sudeći po prošlogodišnjem SP) zaslužuje znatno više od desetak minuta po utakmici u ulozi klasičnog rezervnog centra.

Кари је на ово дао одговор пред ЕП хоћемо да изненадимо противника, а не себе.

То што Милутинов има квалитета за више од 10 минута или Петрушев за више од гејбриџ тајма апсолутно није битно, у битним утакмицама Јокић мора да игра 35+ минута на позицији 5 па све и да му је бек ап Таунс. Против Италије смо изгубили јер је 12 минута био на клупи. А прво да видимо хоће ли играти уопште.

Edited by Bogoljub Gagic
Слово
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Baš preterujete za Lučića.


Lučić je godinama u EL među boljim krilima. Nije top tier ali se mota tu negde u ešalonu ispod. Jedini razlog zašto nije u boljem timu je što mu prija u Bajernu. Dobro ga tretiraju, njegovoj porodici je OK i ne žele da se sele nigde. Jeste Kalinić kompletniji igrač u smislu da je jači, veći, čvršči pa može lagano i 4 da pokriva ali to što je Kalina ispred ne znači da Lučić ispada iz 12. Lučić nije igrač koji će da traži loptu i da se buni što igra iz drugog plana ili što treba da pegla odbranu. Bukvalno zdravi Lučić je no brainer za ovu reprezentaciju. OK je Dobrić ali nema gotovo nikakvu prednost u odnosu na Lučića tako da ne znam na koju foru možete da ga gurate ispred u sastavu. Jedini argument je eto da se Luča raspao u nekim tekmama, a Dobrić dao 16p u polufinalu.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...