Jump to content

PDF Kosarka - predlozi, zalbe, sugestije

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, gggggggg said:

ne secam se uopste. ali sam siguran da sam nevin.

dulematic nije znao ko sam, pa nisam imao protekciju velikog imena foruma.

Pa dobro, ali sta sam je tu ucestvovao ? Mi se znamo od '09 brt nismo nikad imali neke ozbiljnije sukobe rekao bih

Posted
8 minutes ago, Barkley#34 said:

Jednom ranije je rekao da mu je blizak i KKP, tako da može da uđe u tatisanje. 

Naravno da nije generalizacija navijača CZ nego onih koji su Rusijom podjebavali Litvance i koristeći RS protestovali zbog krimosa Dodika (a koliko znam neki ni u hali nisu podigli kartone a i drugi pizde zvog svega). Jesam li ja ponosan zbog pumpanja - jesam iako nisam učestvovao jer nisam bio u petak u Areni. Jesu li svi navijači KKP ponosni - nisu, među takvima su i neki u hali a i razni Rističevići van nje. Vređanje? Pa i gomila cigana je napisala slično o koreografiji.

Ne znam kako ne vidiš razliku između ovog tvog posta i njegovog one-linera koji je klasična generalizacija. 

Navijači Partizana su nakon propalog atentata u Kijevu na utakmici FKP u Subotici podigli parolu podrške Radoju Zviceru. Na šta bi ličilo da ja napišem neko podržava mesare a neko pomaže nejač s Kosova, preponosan?

• Like 1
Posted
8 minutes ago, delgado said:

Pa dobro, ali sta sam je tu ucestvovao ? Mi se znamo od '09 brt nismo nikad imali neke ozbiljnije sukobe rekao bih

ti si mi reportovao post. :mad: verovatno sam uvredio jamesa.

• WOW 1
Posted

Vidiš, nisam znao za to. To je cenim bilo dok je Velja još vladao Jugom.

Šta da ti kažem, mene bi bilo sramota a i bilo bi tačno. Uostalom, zbog takvih stvari je i dolazilo do velikih sukoba među grobljem. Isto kao što je sad sramota sve one cigane koji su dobijali batine ili bivali ućutkivani zbog prozivanja AV kad ih neko (od nas) proziva.

Posted
14 minutes ago, СтелаРоса said:

Navijaci Zvezde su picketine i to tako treba da se nazove. I slobodno neka se generalizuje, i treba nas zvati sendvicarima iako smo protiv vlasti.

Svašta...

Posted
Just now, СтелаРоса said:

Mislim na ljude koji su redovni na utakmicama, da se razumemo

To je interesna kriminalna grupa.

Nama otvarati oci nije potrebno, pa neka slobodno kaze ljudima na nekim nacionalistickim forumima da lizu Putinu.

Cemu obracanje nama tim tonom?

Uostalom nisu ni svi ljudi koji idu na utakmice takvi sto se jako cesto videlo i na kosarci i na fudbalu.

Do te mere da su vodje grupe cak uzivo pretile.

Tako da hajde da smanjimo generalizacije.

Posted
1 minute ago, JPM said:

To je interesna kriminalna grupa.

Nama otvarati oci nije potrebno, pa neka slobodno kaze ljudima na nekim nacionalistickim forumima da lizu Putinu.

Cemu obracanje nama tim tonom?

Uostalom nisu ni svi ljudi koji idu na utakmice takvi sto se jako cesto videlo i na kosarci i na fudbalu.

Do te mere da su vodje grupe cak uzivo pretile.

Tako da hajde da smanjimo generalizacije.

Pa ne mislim na navijacku grupu nego na sve ostale ljude u hali, medju kojima sam i ja. Mogu oni da prete do sutra, ako stanemo zajedno onda mogu samo da izadju iz hale. Ali ne stanemo zajedno jer smo picke i to je citava mudrost. 

Posted

Ne slazem se.

I ne zelim takav ton ovde. Nedopustivo je.

Da mene neko stavlja u istu vrecu sa tim gradjevincima po nalogu drzave. Ne.

Posted
6 minutes ago, СтелаРоса said:

Mogu oni da prete do sutra, ako stanemo zajedno onda mogu samo da izadju iz hale. Ali ne stanemo zajedno jer smo picke i to je citava mudrost. 

Nije to tako lako ni jednostavno u sudaru sa organizovanom ekipom koja ima svu zaštitu vrha.

• Like 2
Posted (edited)
14 minutes ago, JPM said:

Da mene neko stavlja u istu vrecu sa tim gradjevincima po nalogu drzave. Ne.

Pa ne trpa se sve u jednu vreću nego u dve, u jednoj su građevinci a u drugoj pičke.

Mislim, slažem se sa Barklijem, nije uopšte jednostavno da se neorganizovana masa suprotstavi organizovanoj grupi, makar malobrojnijoj.

Ali ono u četvrtak nije bio taj slučaj, većina onih što su podigli kartone nije ni želela da se suprotstavlja, nego nisu imali nikakav problem sa tim.

Edited by Smrtokapa
typo
Posted
7 minutes ago, Smrtokapa said:

Pa ne trpa se sve u jednu vreću nego u dve, u jednoj su građevinci a u drugoj pičke.

Mislim, slažem se sa Barklijem, nije uopšte jednostavno da se neorganizovana masa suprotstavi organizovanoj grupi, makar malobrojnijoj.

Ali ono u četvrtak nije bio taj slučaj, većina onih što su podigli kartone nije ni želela da se suprotstavlja, nego nisu imali nikakav problem sa tim.

U mom okruzenju vecina nema nista protiv zastave Rusije na koreografiji, ali je i dalje protiv Vucica. 

• Like 3
Posted

Alpaka mrzi CZ iz političkih narativa šipkaša, to je skroz razumljivo obzirom da je iz BiH ako se ne varam. Međutim onakva tata formulacija bezobrazno stavlja sve i svja u isti koš. U stilu svi ste vi cigani nacionalistička govna, ljubitelji zločinaca itd. I nije prvi put da aludira na to, bezveze flejmuje naročito jer ovde ima 90% istomišljenika.

Naročito mi je smešan Dodik deo, obzirom da je međed veliki decenijski partizanovac i to iz prvog čela. Nije baš da je nepoželjan i isprozivan ikada. A sami grobari(i dobar deo onih kežualaca) baštine srBstvo, RS, Kosmet, a decenijama pre otvorenu Šešelj radikalštinu na tribini itd. Tu skidam kapu kako je komšiluk u kratkom roku uspeo da predstavi sebe kao staere liberale u očima drugih. Ili su svi zagledani u ove bedne DS-DB troglodite i razna šovinistička majmunisanja, ubedili sebe da je preko puta dosta zelenija trava. No to je već posebna priča.

• Like 6
Posted

Post je klasičan tatko, možda jeste za neko sankcionisanje ali svakako ne rigorozno. A svako ko smatra da ga kao osobu primarno karakteriše navijanje za neki klub je ili klinac ili notorna budala. Kao što sam rekao u svom postu od pre neki dan na KKCZ temi ovo su najmračniji dani u CZ istoriji i ne radi se samo o tzv Delijama nego svima onima koji su im saučesnici u guranju njihovih otrovnih i zločinačkih narativa. A opet, ružno i pogrešno je generalizovati, setimo se npr da je vrlo nedavno FKP bio paravan za mlevenje ljudi bukvalno i niko normalan nije mogao da regulare ljude koji navijaju za Partizan poveže sa tim iako je klub bio itekako umešan u tu priču. 

• Like 5
Posted
1 minute ago, Molina23 said:

Alpaka mrzi CZ iz političkih narativa šipkaša, to je skroz razumljivo obzirom da je iz BiH ako se ne varam. Međutim onakva tata formulacija bezobrazno stavlja sve i svja u isti koš. U stilu svi ste vi cigani nacionalistička govna, ljubitelji zločinaca itd. I nije prvi put da aludira na to, bezveze flejmuje naročito jer ovde ima 90% istomišljenika.

Naročito mi je smešan Dodik deo, obzirom da je međed veliki decenijski partizanovac i to iz prvog čela. Nije baš da je nepoželjan i isprozivan ikada. A sami grobari(i dobar deo onih kežualaca) baštine srBstvo, RS, Kosmet, a decenijama pre otvorenu Šešelj radikalštinu na tribini itd. Tu skidam kapu kako je komšiluk u kratkom roku uspeo da predstavi sebe kao staere liberale u očima drugih. Ili su svi zagledani u ove bedne DS-DB troglodite i razna šovinistička majmunisanja, ubedili sebe da je preko puta dosta zelenija trava. No to je već posebna priča.

Ne brini, nitko to ne puši. U Srbiji, Hrvatskoj i BiH postoji samo jedna vrsta navijačke grupe (što se tiče političkog opredjeljenja). Razlike postoje jedino u načinu djelovanja i razlogu postojanja, al to je druga tema.

• Like 2
Posted
50 minutes ago, Molina23 said:

Tu skidam kapu kako je komšiluk u kratkom roku uspeo da predstavi sebe kao staere liberale u očima drugih. Ili su svi zagledani u ove bedne DS-DB troglodite i razna šovinistička majmunisanja, ubedili sebe da je preko puta dosta zelenija trava. No to je već posebna priča.

35 minutes ago, Bugl Khan said:

Ne brini, nitko to ne puši. U Srbiji, Hrvatskoj i BiH postoji samo jedna vrsta navijačke grupe (što se tiče političkog opredjeljenja). Razlike postoje jedino u načinu djelovanja i razlogu postojanja, al to je druga tema.

Sa ovim imam problem. KKP je nastao u onoj drzavi i uglavnom bastinio vrednosti tog jugoslovenskog pristupa - inkluzivno za svakoga, bez obzira na veru, etnicku pripadnost, boju itd. Ceo narativ preteranog nacionalisanja je dosao sa opstim politickim talasom i klimom devedesetih i prakticno je nametnut, kako opstoj populaciji, tako i Partizanu. Tako se i na nasim tribinama i u diskursu navijaca pocelo pojavljivati ultra srbovanje, a dodatno je to bilo pojacano onim poturica sindromom - da su navijaci Partizana morali dokazivati da su veci Srbi od ostalih, posebno navijaca CZV. Morao se oprati i okajati Tudjman i slicne stvari. U svakoj diskusiji i svadji sa navijacima Zvezde u detinjstvu kao ultimativni argument se isticalo da mi zapravo ni nismo srpski klub, nabrajale legende fudbalskog ili kosarkaskog kluba koji uopste nisu Srbi, sto je naravno uzasno i degradirajuce i dodatno potkrepljuje tu tvrdnju da smo strani klub. Koliko desetina puta sam cuo da je nas partizanovce neko nazvao ustasama, siptarima i slicno. To jeste neka opsta slika kod zagrizenih. Daleko od toga da su navijaci KKP bezgresni ili da u Areni sede iskljucivo akademici liberali i perjanice progresivne misli. Ima tu bas svacega. Medjutim, sigurno je da postoji razlog zasto Hezonja ili Nurkic gotive KKP. Ili neki muftija. Ili Coa Trica dolazi na tekme. Mislim da je ta tradicija uz konkretna imena i figure koje predstavljaju KKP kroz godine glavni razlog za to. Uz to, klub je poslednjih godina poceo nesto stidljivo da radi na temu "vracanja korenima" i to je po mom sudu za pohvalu. Ja to ne vidim kao podvalu, nego kao sasvim prirodan pokusaj da se nastavi tamo gde se stalo i vrati na put sa koga se zastranilo, u zelji da se napravi globalni brend. Svi su dobrodosli i prema svima se sire ruke. Evo sasvim konkretno, Bugla da pitam - zasto se ne bi poslala poruka nekom Domagoju ili Roku da su dobrodosli da sa nama vole i bodre taj KKP? Zasto on ne bi bio jednako i njihov, koliko je i Barkleyev i moj?

• Like 4
  • Love 1
Posted
3 hours ago, gggggggg said:

ti si mi reportovao post. :mad: verovatno sam uvredio jamesa.

Ako jesi onda mi nije zao. Ali zato ti je brato dao Bridgesa koji kida u fantaziju da opstanes hehe.

Posted
13 minutes ago, Knipex said:

Ja se sa ovim ne bih hvalio, ali dobro, respect :default_coffee:

hvala 🙂

6 minutes ago, delgado said:

Ako jesi onda mi nije zao. Ali zato ti je brato dao Bridgesa koji kida u fantaziju da opstanes hehe.

kasno bridges na kosovo stize 😞

Posted
1 hour ago, SteveFrancis#3 said:

Sa ovim imam problem. KKP je nastao u onoj drzavi i uglavnom bastinio vrednosti tog jugoslovenskog pristupa - inkluzivno za svakoga, bez obzira na veru, etnicku pripadnost, boju itd. Ceo narativ preteranog nacionalisanja je dosao sa opstim politickim talasom i klimom devedesetih i prakticno je nametnut, kako opstoj populaciji, tako i Partizanu. Tako se i na nasim tribinama i u diskursu navijaca pocelo pojavljivati ultra srbovanje, a dodatno je to bilo pojacano onim poturica sindromom - da su navijaci Partizana morali dokazivati da su veci Srbi od ostalih, posebno navijaca CZV. Morao se oprati i okajati Tudjman i slicne stvari. U svakoj diskusiji i svadji sa navijacima Zvezde u detinjstvu kao ultimativni argument se isticalo da mi zapravo ni nismo srpski klub, nabrajale legende fudbalskog ili kosarkaskog kluba koji uopste nisu Srbi, sto je naravno uzasno i degradirajuce i dodatno potkrepljuje tu tvrdnju da smo strani klub. Koliko desetina puta sam cuo da je nas partizanovce neko nazvao ustasama, siptarima i slicno. To jeste neka opsta slika kod zagrizenih. Daleko od toga da su navijaci KKP bezgresni ili da u Areni sede iskljucivo akademici liberali i perjanice progresivne misli. Ima tu bas svacega. Medjutim, sigurno je da postoji razlog zasto Hezonja ili Nurkic gotive KKP. Ili neki muftija. Ili Coa Trica dolazi na tekme. Mislim da je ta tradicija uz konkretna imena i figure koje predstavljaju KKP kroz godine glavni razlog za to. Uz to, klub je poslednjih godina poceo nesto stidljivo da radi na temu "vracanja korenima" i to je po mom sudu za pohvalu. Ja to ne vidim kao podvalu, nego kao sasvim prirodan pokusaj da se nastavi tamo gde se stalo i vrati na put sa koga se zastranilo, u zelji da se napravi globalni brend. Svi su dobrodosli i prema svima se sire ruke. Evo sasvim konkretno, Bugla da pitam - zasto se ne bi poslala poruka nekom Domagoju ili Roku da su dobrodosli da sa nama vole i bodre taj KKP? Zasto on ne bi bio jednako i njihov, koliko je i Barkleyev i moj?

Ja s tim nemam nikakav problem. Nisam govorio o tome što je moguće u budućnosti. To bi bilo zdravo i normalno. Ja govorim o navijačkim grupama danas. A Domagoj i Roko danas nemaju što tražiti na Dogodine u Kninu tribini, čak i ako KKP i FKP rade svim silama na tome da ih privuku. Nismo mi ništa umjereniji, čak imam prilično dobar primjer koji pokazuje da je suprotno.

Za vrijeme Juge su u velikoj četvorci postojala 2 ekstremno nacionalistička kluba, a uz njih su postojali Partizan i Hajduk (iako je Torcida i,onda bila ovo što je danas, ne znam od kuda zabluda da su se promjenili na gore) za koje su navijali svi. To nike tajna, i to maltene znaju svi. Tu si u pravu. To se 90ih promjenilo i svi su postali isti po tom pitanju (da li je to kod vas zbog toga što ste morali nešto dokazivati kako kažeš, ne znam). Kod nas je isto dosta klubova imalo potrebu nešto dokazati pa su stavljali H ispred NK. Kod nas dugo postojalo neko mišljenje da su navijači Partizana, kako bi to rekao, EKV i Heineken, a navijači Zvezde Lepa Brena i šljivovica. To je bila jedina razlika u tome kako smo vas doživljavali.
Što se tiče Ace i Hezonje, Aco vjerojatno pamti Partizan iz Juge, prijatelj je s Divcem. Hezonja vjerojatno simpatizira Partizan iz Vujoševićevog vremena.

Posted

Alpaka mrzi Zvezdu zbog šipkaša i njihove priče i to je ok. Samo, da li isto tako i toliko mrzi recimo Hajduk i Dinamo jer se na njihovim tribinama vrlo često čulo i čuje ustaška retorika? Na utakmicama Hrvatske reprezentacije takođe. Tamo je publika telima pravila kukasti krst, na Poljudu bese na terenu svastika.

Pa ako je neko dosledan, valjalo bi da bude uvek.

Lično mi je Zvezda za sto koplja iznad reprezentacije i nivo stresa kod pracenja je neuporedivo veci. Zato mi je totalno nevazno ko igra za Zvezdu. Bio Turcin, Albanac, Hrvat...apsolutno nebitno. Te fore oko toga ko je srpskiji klub poticu iz stare Juge. Pričao je Nele Karajlic o tome, ko je u Bosni navijao za koga, ko se identifikovao kroz klubove sa srpstvom, hrvatstvom...  Tako je bilo tada, sada je besmisleno uopste pricati o tome. Isto tako su isle nekakve glupave price o tome ko je avangarda, ko slusa koju muziku, pa su kao navijaci Partizana pankeri i slucne idiotarije.

Bili je price da su Delije iznele 5. oktobar, a to su gluposti. Bilo je tada navijaca svih klubova. Tako i danas je medju protivnicima rezima navijaca svih klubova i sada tu praviti nekakvu drugaciju pricu jeste budalastina.

Svako normalan jedva ceka da ovi zglajznu. A to sto je Marko Vuckovic u dlilu sa sns ili sto Prela visi po sns mitinzima... Zabole me.

• Like 2