Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/28/2024 in all areas

  1. Mi dobijemo naredne 2, Spartak dobije Mladost, Charlotte dobije više od 5 razlike Miami i čekamo samo Darušafaku protiv Trobzona
    15 points
  2. Znači u Madridu bez i JEDNOG PLEJMEJKERA. Evroligaški klub sa ambicijama. Klub koji traži licencu na više godina. Nivo funkcionisanja kluba nam je samo po meri KLSa. To je takmičenje za nas. Ni za šta više mi nismo.
    15 points
  3. Kako pred praznom halom?
    13 points
  4. Od čega je tačno mučnina Teodosiću, zna li se? Da znam da ne pijem to sutra veče, imam neki event u ponedeljak.
    11 points
  5. Poprilično se praviš naivan, najglasniji u tim 'Dogodine u....' parolama ni nemaju nikakve veze sa tim lokacijama, a sama parola ne pretstavlja romantičnu nostalgiju prognanih za svojim domovima, već je pretnja tipa - dolazimo da vam jebemo mater. Takve parole praktikuju isti oni koji po nalogu po tribinama i gradovima škrabaju 'kad se vojska na Kosovo vrati', radikalski šljam i ratni huškači.
    11 points
  6. Koliko sam razumeo, otac mu je bio vojno lice, pa se odužila organizacija sahrane i propratnih procedura, pa je potom otkazan/pomeren let. Svakako je u pitanju baš nezgodan trenutak iz takmičarskog ugla, ali šta je tu je. Možda je u nekoj privatnoj komunikaciji tražio koji dan više, što bi meni bilo okej, koliko god da nam je sada potreban na terenu. Ne bih se pošto poto pozivao na profesionalnost i obaveze, ipak je svojim pristupom, raspoloživosti i karakterom zaslužio da se malo sabere nakon tragedije. Klub mora da nađe razumevanja za nekog takvog, koliko god da je potreban na poslu.
    11 points
  7. Guduric bezmudas, sta sve necu procitati i to za jedan klub koji gaji domace mediokritete. Pa Guduri je nadimak Mudura, igrac koji je dovoljno dobar da ga Fener potpise na visegodisnji ugovor, a ne valja za nas. Uz to domaci igrac, uz Kalinu i Petruseva jedini koji ima potreban kvalitet da pravi razliku. Kada vidim kako je krenulo pisanje pre nego sto je i dosao, bolje mu je i da ne dolazi i uzima denge u Turskoj.
    10 points
  8. Kakav je cheat code bio Exum. Kad god je neka frka ili stane, on je znao da iznudi faul ili da se uguzi na prodor i iskoristi svoje monstruozne fizikalije. Nekako imam utisak da vas je njegov odlazak cak vise osakatio nego Lesorov jer tamo ako nista imate siru rotaciju ove godine.
    9 points
  9. Divno vece u EL. Bravo za Efes ( demoliranje ) i Oly
    9 points
  10. Znaci u Srbiji je najveci zlocin kada se govori protiv nacionalizma. Onda idu motkama da se teraju profesori jer podsticu govor mrznje. Znaci nije im problem kada su kupljene diplome, kada se govori protiv Albanaca, Hrvata...Kada su institucije porusene to je sve uredu jer srpstvo! Kad vidim studente svi obeceni u majcama Kosova, Srbije i tako osisanih odmah mi je jasno o kakvim glavama se radi. Nece biti problem sve sto je normalno i poruseno al je problem kad se napadne srpstvo. Sto sta bih jos napisao ali neka stane na ovome.
    9 points
  11. To je user ako ćemo precizno.
    9 points
  12. Hoće, promašićemo ga. Tačno. A ima i do toga što je otvorena sezona lova na njega pa ga bije ko hoće.
    8 points
  13. Auu, koje pomeranje stativa , i Informer da pozavidi
    8 points
  14. Inače, pisao sam negde u januaru, kako ovaj tim ima mnogo problema, od kojih su većina meni neobjašnjivi, pa mi je izdvajanje pojedinaca nekako promašena lopta, iako je kritika svakome u nekom trenutku vrlo opravdana. Ovo je onaj fazon, kad si u pogrešnom vozu, svaka stanica je pogrešna - koji god igrač da odigra iznad očekivanog, uvek ima neki koji ode daleko ispod očekivanog i tako u krug. Koliko god da odigraš 1/4, 2/4, 3/4 odlično, tu je 4/4 gde baciš sve u vodu. Kada je tim pogrešno sklepan - da li karakterno, da li koncepcijski, da li kvalitativno... nije za očekivati da stvari legnu na svoje, iako se slično činilo prošle sezone pa je proradilo. Jedino bih dve stvari izdvojio kao konstantan problem: koncentracija - možda je ovo previše lenje reći, ali numem drugačije da opišem. Drugo je disižn mejking, gde recimo onaj herojski skok u napadu Ponitke pa brzo ispaljena frljotka baš lepo oslikava. Ove dve stvari su verovatno usko povezane, tako da smo možda samo... glupi. Svakako, teraj dalje, ali da nešto naučimo iz svega ovoga. A računajući leto i prelazni rok, pa sve do sada i što nas čeka, ima lekcija koliko hoćeš. U suprotnom sledi komšiluk scenario iz ove sezone.
    7 points
  15. Mislim da se u slucaju te senzacije Doktor Robotike ne bi skidao sa Pinka,Hepija i Prve do finala ABA pricajuci koliko smo pomogli srpskoj kosarci ove godine 😄
    7 points
  16. Naneli verovatno i najkonstantniji igrač ove sezone, ali je otišao u kurac nakon pauze pre mesec dana.
    7 points
  17. Kakvim se samo lažima služe, I doslovno prave navijače budalama. Ja samo ne znam kako ih nije sramota sve do jednog od igrača , do trenera pa do uprave. "Organizovani" ćute uz samo njima znanih razloga, obični navijači nemaju taj uticaj i moć da izguraju upravu, a uprava to obilato koristi. Samo zbog laži o Topicu i dužini povrede, pa onda o lekarskom pregledu za Treja , pa sve do ove zajebancije sa biranjem ko će i kad da igra, treba da lete na keca. Da ne govorimo dalje šta su sve radili u samo ovoj godini, a o prethodnim bi imalo šta da se piše mesecima. Ja mogu da razumem da je igrač povredjen kao recimo Topic i ne igra. Sve ok. Ali ovo sto radi Teodosic prevazilazi sve granice. Covek je igrao protiv Mege , da bi sad namerno propustio Real. I tako cele godine , jednu igra, taman misliš oporavio se, on već sledeću i narednih 5 ne igra. Prosto je nemoguće da on posle Mege ne može 12-13 min u Madridu (poznato da igramo rekreativno) , već covek uzeo odmor od Mege? Kako sam klub nije sramota svega ovoga. Imamo šansu pa makar i rekreativno da igramo sa šampionom Evrope, sa ekipom koja je trenutno prva, da probaš koliko toliko da ublazis ovu tragediju nekom dobrom igrom, pozrtvovanjem ili eventualnom pobedom , i oni tankuju da bi igrali sa SC derbijem. Tu će se sigurno Teodosic pojaviti, 200%. Sve ovo je mučno i tragično za nas navijače.
    7 points
  18. Tuga je što smo poslednjih 35.godina tako uludo proćerdali. Umesto da budemo deo civilizovanog sveta mi smo postali razvaljeno društvo zatucanog naroda bez ikakvog dostojanstva. Razmere tog zaostajanja su enormne,a biće plaćene trajnim duhovnim i materijalnim siromaštvom i gomilama promašenih života kojima će jedina uteha biti kafanski nacionalizam i religiozna mantranja o nebeskom narodu..zaostajanje za naprednim svetom će se sve više pokazivati.. Užasno je i potpuno poražavajuće u šta se pretvorila Srbija.
    7 points
  19. Au jbt, koji previd, znači osvajamo.
    7 points
  20. Morao je nekog da mu petorka ne umre. A kod Alekse nikad ne znaš na koju će stranu da okrene pa ajd da ga proba još jednom.
    6 points
  21. Sudise nesportsku za cisto izbijanje lopte koliko sam video
    6 points
  22. Ovo sam i ja pomislio. Loži perkos samo tako. Dinku Gruhonjiću su inače ustaše pobile dobar deo porodice u Drugom svetskom ratu,tako da je ova kampanja protiv njega posebno odvratna,a svakako je orkestrirana iz drugih razloga. Što se tiče današnjeg upada nekakvih studenata na Filozofski fakultet,nekoliko mojih zapažanja: - izgledaju kao Vučićev sin Danilo - koreografija kao u navijačkih grupa - ne znam šta studiraju,ali rekao bih da se pre spremaju za prijem u Crvene beretke nego za nastavu Inače,da smo iole zdravo društvo,studenti bi odavno digli svoj glas protiv lažnih diploma, njihove kopovine na kioscima, plagijata, kršenja autonomije univerziteta, skupih školarina i drugih pitanja studentskog standarda..umesto toga nose majice sa likom jednog osuđenog ubice. Poraženi u drugoj generaciji poraženih Dinku je osim njegovog fakulteta podršku pružio još jedino PMF. Sramota za NSU
    6 points
  23. Nijedna ali mi je golub usr’o prozor, ne znam da li se to računa? 🙄
    6 points
  24. Teško da će Dogodine u Prizrenu pojačati dobru volju druge strane za suživot.
    6 points
  25. I posle opet bi neko penzionere da produžuje? Konkretno Teodosic? Da li treba i sledeće godine da gledamo u pasulj da vidimo da li će moći da igra, koliko može da igra, i da merimo da li je igrao 15, a sto nije 12, e da je 12 bio bi odmoran i ostale stvari. Najsramotniji klub u celoj EL sa gomilom penzionera koji licno biraju kada će da igraju, I koliko će da igraju. Pokusao je i Nedovic isto ovakvu podvalu da stavi pre povrede Jaga, ali im je Jago upropastio odmor u sred sezone pa su morali na parket... Šta je sledeće da sam u 38 g upiše kad hoće da igra i protiv koga? Nije došao ovde u 30 nego u 37 godina, i nije došao za džaba da igra nego je PLACEN ZA TO. Očigledno mu se može da bira utakmice, jer ima fikusa za trenera, I upravu koja ne zna gde je šuplja. Tuga ovog tima je veća kada su idiot covic i klozet sastavili tim da im oslonac i najbolji igrač bude čovek od 37 g, koji pri tom igra svaku 10 utakmicu i to poluvreme. Treba nas izbaciti iz svih evropskih takmičenja dokle god idiot covic bude u klubu. Ovo je teška sramota da tankuju celu Euroligu, a onda se kroz ABA ligu bore za isto tu Euroligu.
    6 points
  26. Ja našla karte za Oly, ko hoće nek čestita
    6 points
  27. Gudura ako potpisuje prvo moraju da mu premere muda na aerodromu. 🙂
    6 points
  28. Znao je Gudurić često da klačuje i odigra dobro kad se lomi u onom prvom mandatu u Zvezdi. Pamte se dva derbija - onaj derbi kad je pogodio trojku o tablu je legendaran. Tada je Gudurić ušao u igru u 29-om minutu igre i donio preokret. Drugi derbi u finalu KRK kad je bio igrač utakmice. Od evropskih mečeva Bajern i Real mi prvo padaju na pamet. Ja volim i Nedovića i Gudurića. I baš je ružno da se pljuvaju i potcjenjuju dva od nekoliko najboljih izdanaka naše škole. Koliko mi to imamo EL igrača poniklih u Zvezdi?
    6 points
  29. Nacionalizam. Omalovažavanje ljudskih prava. Stalno traženje neprijatelja/krivaca. Jačanje vojske. Izraziti seksizam. Kontrola masovnih medija. Opsednutost nacionalnom bezbednošću. Religija i vlast su isprepletani. Korporacije su zaštićene. Radnici su zanemareni i obespravljeni. Preziranje intelektualaca i umetnosti. Opsednutost zločinima i kažnjavanjem. Teška korupcija. Izborne prevare. Samo ću reći - sreća naša da smo u Evropi i okruženi nato paktom...
    6 points
  30. I @Sector tankovao el i sačuvao se za najvažniji deo sezone.
    5 points
  31. Evo gledam i ove tvoje ništa više ne muče protivnike od nas,Albe ili Asvela iako se borite za drugi trofej u novijoj Žeksovoj eri. A nije da se ne trude momci.,,😉
    5 points
  32. U redu, ajde mi onda svojim rečima opiši taj proces omogućavanja nečijeg povratka i bezbednog života, pa da probamo ponovo da tumačimo značenje tih parola. Sporan je upravo taj beskonačni loop ratovanja koji se propagira i nedostatak svesti zagriženih o ulozi pešaka u tuđoj partiji šaha. Razumem i ljubav prema rodnom kraju i nostalgiju, pa i osećaj nepravde, ali jedini način da ne dolazi do nove kolateralne štete i nedužnih žrtava je da neko prihvati da je on upravo to - kolateralna šteta, i da ne poželi da se ikada nešto slično ponovo dogodi, NIKOME.
    5 points
  33. "Dogodine u Prizrenu" ne promoviše igrice pucačine, već težak nacionalizam i šovinizam. Tako da je bolje dati detetu da igra igrice (i nadgledati to) sa izmišljenim likovima nego ga učiti nacionalističkim parolama.
    5 points
  34. Ako su ti dobre lateralne kretnje i možeš na PG - kupljeno.
    5 points
  35. Nisam siguran ali cini mi se da ih povezuje jedna stvar.
    5 points
  36. Glavna tema ko ima kolika muda...
    5 points
  37. Msm da Pantera zeza sto mora i loptu da prenosi. Prosle sezone su tu bili Exum i Madar pa je mogao da se posveti u onome sta je najbolji a to je trpanje...
    4 points
  38. Teško je igrati odbranu u takvom ritmu kao što je Partizan igrao 3/4 i sa ovim brojem korisnih igrača. Gledao sam sa klincem prvo poluvreme, posle on otišao i baš sam na njegovu opasku da ih dere Partizan prokomentarisao da ćemo videti da li će izdržati taj tempo. Nisu izdržali, jbg.
    4 points
  39. Uz ovakvu podršku sa tribina su u stanju da izgube 14 poena prednosti... Nek se nose u 3 lepe, ne zaslužuju taj plejin
    4 points
  40. Hvala Mekisiću, dobar si ćoik.
    4 points
  41. Razmisljam nesto na temu Evrolige i povecanja broja utakmica zbog verovatnog prosirenja broja ucesnika i samom ligaskom sistemu gde eto, vec na pola sezone imamo barem 2 kluba koji su se oprostili od borbe za prolaz dalje, a u ovoj zavrsnici sezone imamo 3-4 tima koji su u tom modu. Situacija ce biti jos gora kada se liga bude prosirila. A ide se ka tome da bude barem 20 ekipa. Misljenja sam da najpre treba podelili ligu na "istok" i "zapad". Pisao sam vec o tome, ali evo sada unapredjenje ideje. EL sa max 24 ekipe, 12 po konferenciji. Dok se ne vrate ekipe iz Rusije i ne udju i London i Pariz, moze to da bude po 10 ekipa. U nekoj perspektivi kad bi bilo po 12 to bi bilo ovako: Istok: (9 + 3 iz VTB/Rusije) Turska: Fener, Efes Rusija: CSKA, Unics, Zenit Litvanija: Zalgiris Izrael: Makabi Grcka: PAO, Olimpijakos ABA/Srbija: Zvezda, Partizan UAE: Dubai Zapad: (10 + Pariz, London) Spanija: Barca, Real, Baskonia, Valencia Italija: Olimpia Milano, Virtus Nemacka: Bayern, Alba Francuska: Monako, Asvel, Pariz Britanija: London Dok se ne vrate Rusi, moze Dubai da bude "lutajuci" gde zatreba, a onda da se tempira povratak ruskih timova i ulazak Pariza i Londona tako da uvek imamo paran broj u diviziji. Naravno uvek je opcija da se izvlace grupe pa da imamo 2 mesovite divizije svake godine. Igrao bi se dvokruzni sistem unutar divizije + jednokruzni sa timovima van divizije (domacin random izabran - pola utakmica da ekipa bude domacin, pola gost, pa je zato pozeljno da uvek imamo paran broj ekipa u diviziji). To je u "regularnom" delu sezone, sa max 24 ekipe, ukupno 11*2 utakmica (iz divizije) + 12 utakmica (van divizije) = max 34 utakmice. Toliko ih imamo i sada u regularnom delu sezone. Moze biti samo manje dok ne budemo imali 24 ekipe. Top3 ekipe iz svake divizije idu u Play-off, dakle ukupno 6 timova, kao i do sada. Onda bi isli na Play-in. Po 3 ekipe iz svake divizije plasirane od 4. do 6. mesta idu u play-in, slicno ovom postojecem sistemu (za koji nisam siguran da je bas dobar ali ok). Znaci igraju prvo 5. i 6. jednu utakmicu, pobednik ide dalje. Zatim igra taj pobednik protiv 4. plasirane ekipe, jednu utakmicu i pobednik ide u play-off. Tako dobijamo po jednog "lucky survivor" iz svake divizije, dakle jos 2 tima za Play-off. To je max 2 utakmice za jednu ekipu. I onda imamo Play-off i Play-out. Play-off igraju tih Top8 ekipa po sadasnjem sistemu na 3 pobede. Play-out se igra po divizijama, da se odredi koje dve ekipe ispadaju iz EL (poslednje plasirane u diviziji). Igraju je sve ekipe koje nisu u Play-off-u. Dakle po 8 ekipa po diviziji. Cilj je da se napravi nova mini tabela samo sa rezultatima ekipa koje igraju Play-out (priznaju se prethodni rezultati), i da se odigraju jos one utakmice sa ekipama iz druge divizije (koje su takodje u play-out-u) koje su igrane jednokruzno, i da se na taj nacin povrati "domaci" teren, da ne bude zalbi kako je recimo Alba igrala jednokruzno sa Zalgirisom u gostima, a nije imala priliku da ih ugosti. To je maksimalno jos 8 utakmica. Neke od ovih utakmica mogu da se igraju paralelno sa Play-in utakmicama (oni klubovi koji nisu u Play-in-u), a ostatak paralelno sa Play-off utakmicama, tako da bi mogao da se izjednaci kraj sezone tu negde pred pocetak Final4. Zasto Play -out i ispadanje? Vratimo se na pocetak ovog posta - sramno je da imamo ekipe koje se razvlace po EL bez ikakvog imperativa pobede. Ovako ce i one morati da zapnu. Sto doprinosi kvalitetu takmicenja i daje neki legitimitet celokupnim rezultatima. Te ekipe koje ispadnu, barem po jedna iz svake divizije, ne mogu igrati EL sledece godine vec samo EC, i menjaju ih ekipe iz EC. Tu postoji problem narusavanja sistema "Istoka i Zapada" ali uvek moze da se to izbegne tako sto bi imali dve mesovite divizije a ne Istok i Zapad. Dok se ne ukinu A licence moze se definisati neki period do kada tim sa A licencom ima "imunitet" i ispada sledeci najlosije plasirani tim bez imuniteta. Na primer kao sto je PAO prosle godine bio drugi najgori. U EC se ulazi u skladu sa rezultatima iz prethodne sezone u nacionalnim ligama + oni koji ispadnu iz EL automatski imaju mesto (mozda i 2 sezone, da se konsoliduju), bez obzira sta rade u nacionalnom sampionatu. Opterecenje ekipa? Pa nije nista vece nego sada - za top ekipe to je isto - 34 utakmice regularnog dela + max 5 u Play-off-u + 2 na Final4 = max 41 utakmica po sezoni. Jedino vece opterecenje moze imati ekipa koja zavrsi na 6. mestu u diviziji, odigra 34 utakmice ligaskog dela, 2 play-in utakmice, max 5 play-off i 2 na Final4 (dakle 43 utakmice kao i do sada) ili ispadne iz Play-in-a na toj drugoj utakmici pa treba da odigra jos 8 play-out utakmica (34+2+8 = 44 utakmice). Dodatno - moze da se napravi i sistem ukrstanja Play-in parova, pa da se rezultat nekih tih medjusobnih Play-in duela racuna za Play-out deo, ali ne bih toliko komplikovao. Moze Play-out da se igra samo sa ekipama od 7. do 12. mesta u diviziji, pa da bude 6 kola umesto 8. Oni koji se plasiraju u Play-in ili idu dalje u Play-off ili zavrsavaju svoju sezonu kao sigurni da ne ispadnu (bez Play-out-a). A mene ako se sete iz EL/EC/ECA/ULEB/FIBA-e, sete se, ako se ne sete, nikom nista. To je bila moja duznost. Da mozgam...
    4 points
  42. Vratice se Embiid uskoro pa ce jedno 10x po utakmici za ovako nesto da dobije bacanja i sve ce opet biti ok u univerzumu.
    4 points
  43. 7 dana na klupu za rezrervne igrace sa Dragancetom.
    4 points
  44. @Brat od Korneta Nemam nameru da se nadgornjavam sa tobom oko domaće osnove, a posebno ne na ovoj temi. Lupio si glupost, ja sam te ispravio, ti si naučio nešto novo i to je to. Nema na čemu.
    4 points
×
×
  • Create New...