Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 03/18/2024 in all areas

  1. Trebalo je da Olja Canetovim glasom kaže "Šta je, ne radi slušni aparat?"
    12 points
  2. Bolje ovo izgleda kod Miloja nego sto sam mislio. Mnogo stabilniji i uigraniji izgleda tim i automatski su dolazili rezultati jer će u tim uslovima uvek da pobedi jasna razlika u kvalitetu igračkog kadra. Ali dobro to smo i očekivali kod Miloja. Pozitivno iznenadjenje je svakako ofanzivna igra koja izgleda sve bolja i bolja. U proseku dajemo više od tri gola od povratka Milojevića, a igrali smo skoro samo protiv plejof ekipa, i odigrali najbolji derbi u ofanzivnom smislu bar od prvog derbija Grofa. Jedini minus do sada je minutaža mladih igrača. Do sada je bilo samo 77 dodatnih bonus minuta. Sto znaci da nijednom nisu igrali dva bonus igrača od početka do kraja sto je ipak premalo.
    8 points
  3. Inace, pogledajte ovo. Bas sam se iznenadio... https://www.mozzartsport.com/fudbal/vesti/ferencvaros-izbacio-silju-pesica-iz-tima-zaratio-sa-kapitenom/477355
    7 points
  4. Nisam ni sumnjao da Miloje uzima titulu po navici. Bonusi bi igrali vise da mu lopovi iz uprave nisu prodali Mijata i Kostu. Sisoje ekipa malo utihnula jer je i igra dopadljiva, ali i to je fudbal.
    7 points
  5. Sta reci a ne zaplakati.... https://www.facebook.com/reel/287665477553185
    6 points
  6. Stranom treneru je tesko da radi ovde, poseban je sprski mentalitet, fudbalerima moras da podilazis, da ih mazis i vodis racuna o njima, da im budes drugi otac maltene, kad zatreba. Bahar ima znanje, ali naprosto ga fudbaleri nisu slusali ili usled jezicke barijere je bilo problema oko toga. Covek je sa Haifom i Beer Shevom pravio vrhunske rezultate , njegovo znanje nije sporno, ali raditi u inostranstvu nije lako. To i Milojevic zna, pa recimo u AEK i na Kipru je imao polovicne uspehe, iako je maltene to njegova druga zemlja, znaci grcki, sin mu je tamo rodjen itd itd. Mnogo stvari nekad mora da se poklopi za neki posao i za uspeh u istom. Vise puta sam istakao da su Terzic i Marin glavni i odgovorni za jesenje partije, naprosto su oni ti koji kreiraju ambijent i klimu u i oko kluba. Najlakse je reci da je Bahar kriv, a to je smesno, za mene su uprava pa fudbaleri najveci krivci. Sta Bahar moze da kaze ako Sherif promaje onakve sanse u Bernu ili u derbiji promasujes zicere sa 5m i primas onakve golove. Naprosto mnogo toga nije islo na vodenicu FKCZa jesenas iz milion razloga i sada reci da je samo pojedinac kriv, je potpuno deplasirano. Terzic je isao linijom manjeg otpora i doveo Milojevica jer je vec vio ovde, been there , done that scenario. Zna sta moze da ocekuje od njega, njegov modus rada koji se sastoji izmedju ostalog i u tome da mnogo prica sa igracima individualno i da radi na dizanju samopouzdanja pojedinacnog i timskog.
    6 points
  7. Srećom,pa smo ga se rešili.. Jedan od najvećih smradova koji je nosio naš dres. Umišljen do bola da je vanserijski igrač.
    4 points
  8. Hvang je 10x bolji od svakog igraca u domacici Ako ostane mislim da ce nam biti ubedljivo najbolji igrac u sledecoj sezoni(u svakom smislu) sto i sad svakako jeste ali ce se tek sledece sezone videti sve sto zna
    4 points
  9. Svaka čast Česima, 1,5 milion granata, to je otprilike neka ok cifra za odbranu sledećih godinu dana ako budu ravnomerno stizale. Sa onim što zapad još bude poslao može se reći da će već od sledećeg mesec Ukrajina imati dovoljno granata. Nadam se da će iskoristiti ovo vreme da dignu proizvodnju da sledeće godine opet ne dođemo u ovu istu poziciju da zapad ne može dovoljno da proizvede da Ukrajina može da se brani.
    3 points
  10. Nisam bio presrecan kad se Miloje vracao,cak sto vise smatrao sam potpunim promasajem. Uz duzno postovanje svemu onom sto je dostigao sa nasom ekipom, taj nacin vodjenja utakmice ,izgled nase ekipe,odabir igraca nikako mi se nije svidjao. Sad kad covjek malo bolje razmisli sta je i mogao da uradi sa tadasnjom ekipom vodjenom Milicima Srnicima itd... Miloje u odnosu na predhodnika je konacno uspostavio neku stabilnost, ne tumbamo sastav, zna se ko je u konkurenciji ko ne. Ostaje ta zal za mladjim igracima iiz prvog mandata sto Miloje jednoatavno ne forsira. Ovaj nacin igre se razlikuje dosta od prvog mandata igramo dosta ofanzivnije sa vise presinga i jurimo go u drugom poluvremenu konacno. Hvala ti Miloje sto si preuzeo i na ovakav nacin vratio ekipu na pravi put, nadam se da cemo naredne godine ponovo igrati ligu sampiona jer sa predhodnikom jedino bodiroga wild card da nam da bi uspjeli,sa prve pozicije sigurno nebi. Jos jednom si demantovao pogotovo one koji su te vrijedjali( jadno,bedno i zalosno), idemo jako do duple krune!
    3 points
  11. Selina, bila sam pristojna, nisam ti seckala post jer -ne umem na telefonu -me to nervira jer se po difoltu spinuje -post je na više nivoa ispod razuma. Uglavnom, referisala sam na prvu rečenicu da je crkva pozorišta i karneval i to me je asociralo na Zorku. Pominjane katedrale nisu ni pravili ni oslikavali popovi (uglavnom, da stavim ogradicu). Prle je došlo od Prvoslava, što su mu roditelji dali, samim tim i Prle je nadimak, što bi se stideo svog imena...ove karikature od "njegovog preosveštenstva visokorodnog ekselenstva njegove eminencija gospodina tog i tog" mi ne pada na pamet da koristim, jer je on čovek a ne polubog.pa Tito je bio samo maršal. I što se stalno moraju izdvajati, oni čak ni ne umiru, nego "blagopošivčavaju" ili kako god... Ti tražiš da ih poštujem, ja ih ne poštujem, jer nisu zaslužili i jer oni ne poštuju mene ni kao osobu, a naročito ženu.Ti možeš slobodno... Jedino ću se složiti sa tom rečenicom da vera služi/želi da uteruje strah u kosti. A crkva da zarađuje.
    3 points
  12. U Nisu ima veliki broj simpatizera Radniskog koji su, sto zbog opsteg stanja u fudbalu, sto zbog stanja u klubu, batalili da prate klub. U iole normalnijoj i konkurentnoj ligi, na Cairu bi bilo egal, ako ne i vise navijaca Radniskog kada igraju sa Zvezdom i Partizanom u Nisu. Navijacka slika u Srbiji je odraz, pre svega, medijske propangande. Elem, ja gledao Rumunski dokumentarac Second Game. Prica smestena u danasnje vreme gde dva lika, reditelj i njegov otac, komentarisu rumunski veciti derbi Steaua - Dinamo Bukurest koji se igrao 1988 godine, gde je otac ovog reditelja bio glavni sudija. Sad on prica kako je Steaua bila klub tajne policije, a Dinamo vojni, kako su oba kluba vrsili velike pritiske na sudije, kako su imali svoje satelitske klubove, koji su, u glavnom, pobedjivali najopasnijim rezultatom... U istocnom bloku je, posle drugog svetskog rata, svuda fudbal organizovan po istom sablonu. Vojska i milicija osnuju svoje klubove, prigrabe sve resurse, finansijske, logisticke, medijske, i takmice se medjusobno. I u svim tim zemljama je, rusenjem Berlinskog zida, pre ili kasnije to puklo. Sem u zemlji Srbiji.
    3 points
  13. Bacio sam pogled na boxoffice, na $500m su posle 2 i po nedelje. Ako uzmemo ono pravilo od 2.5x da je break-even onda je sve preko ovog čista zarada. Tako da samo napred, navijam da prođe što bolje da Denis Villeneuve postane jedan od režisera kao Nolan koji može da traži bilo koji budžet za bilo koju ideju koju ima 😄
    3 points
  14. Ovo je suština, sve ostalo je mlaćenje prazne slame. Da postoji politička volja i normalna država, napravi se plan i drži se najavljenog, da će se: - npr. u narednih godinu dana doneti Zakon o finansiranju sporta i ostali potrebni propisi, - da će se u roku od tri godine država u potpunosti povući iz finansiranja profi klubova, - napravi se pregled potrebne infrastrukture i na koji način i koliko će država učestvovati u obnovi istih, - zaštite se klubovi od lažnih investitora koji bi ih kupili samo zbog zemljišta, - po ugledu na zemlje u kojima je to razrađeno, uredi se pitanje javnosti svih podataka o funkcionisanju klubova, provizijama itd, - inspekcije i tužilaštva se fokusiraju ćna poslovanje klubova i svega pratećeg, I još mnogo toga... Međutim, popto bi mnogo interesa na svim nivoima bilo potkačeno ovakvim akcijama načekaćemo se dok to dođe na red.
    3 points
  15. Posle derbija su ga pljuvali, čak i ovde. Prosto da čovek ne poveruje. Valjda ako ne daješ golove prosečan navijač misli da nemaš pojma.
    3 points
  16. OK, mogla je da proveri a nije. Mogao je bilo ko, komegod je zasmetalo pitanje, da joj ukaže zašto je Porfirije u Moskvi ali nije, ne vidim nikakav razlog za etiketiranje , nipodaštavanje, podmetanje SNS botovanja i slično: Nema se šta dobro reći o delovanju SPC u društvu, Sinoda, patrijarha, većine episkopa i nižih "službenika", kažem većine jer povremeno se čuje neki glas od pojedinaca koji budu proterani na ovakav ili onakav način iz javnosti. Kad god je Helena pisala o SPC, Porfiriju, onom banatskom episkopu imala je dobar povod i potpuno je u pravu, jeste oštra prema pojedincima, prena crkvi, ponekad prema veri ali nisam zapazio i netrpeljivost prema vernicima samo zato što su vernici. Razumem i odbojnost prema svakom političaru koji je više nego blizak politici SPC, da politici jer SPC se najčešće oglašava političkim stavovima.
    3 points
  17. Nema ništa loše u vicu na sopstveni račun s vremena na vreme. Opusti se, pročitaj strip.
    3 points
  18. Ono što bi posebno istakao i što mi se svidja kod Milojevica, što nema beskonačnih rotacija. Zna se prvi tim, i promene su uglavnom minimalne, prouzrokovane povredama ( Dragovic) ili kartonima. To je svakako plus, zbog uigranisti, I povezanosti na terenu. Posle one tragedije od jeseni i mučenja sa svima, gde nam svako da gol i namuci, ovo je svemirski brod, I ako i ovde ima prostora za napredak na svim linijama tima. Ima svega po malo do sada. Postižemo golove, stvaramo šanse, posed lopte ubedljiv, solidan tempo igre, presing. Jeste da je ovo JSL, I da nije neki kvalitet, ali opet se videlo ako ne pristupiš maksimalno svakoj utakmici kao mi jesenas da može doći do problema, otuda i kiksevi.
    3 points
  19. Nemacka Bundesliga je takodje postala sprdnja, Leverkuzen prvi sa skorom 22-4-0. Pre toga imamo Bajern koji je uzeo 11 uzastopnih titula, ne znam sto im liga uopste postoji. Sta reci za Holandiju gde PSV uzima 69 od maksimalnih 75 bodova do sada uz gol razliku 80:13, ali kad treba da dobiju drugoplasirani Fejenord onda odmah prpa i 2:2. OstLe utakmice zavrsavaju sa 7:1, 5:0, 6:0... U Austriji imamo Lajpcigovu filijalu koja je vec deset godina uzastopno prvak, a od toga su svega jednom uspeli da udju u LS sto dovoljno govori o tome koliko se namesta u Austriji. U bugarskoj bi se takodje mogla ukinuti liga posto je Ludogorec sampion vec 12 godina, a bice evo i 13. put posto posle 25 kola ima isto toliko bodova vise od drugoplasiranog. Stvarno si nerealan nekad brate, ne znam sta ocekujes od ove nase bedne lige. Pogledaj te trenere, pogledaj igrace, manje vise iste glave se motaju tu vec godinama, klubovi su bez ikakvih ambicija i zelje da napreduju. Logicno je da se dva najveca kluba sa najvecom bazom navijaca izdvoje iz tog proseka i pobedjuju vecinu utakmica bez problema.
    3 points
  20. Nakon "subotarske" ekskurzije na Bliski istok idemo u Australiju, pa odmah posle i na Daleki istok u ovoj najduzoj sezoni u dosadasnjoj istoriji F1: Red Bul, uprkos unutrasnjim potresima, na stazi demonstrira silu sa dva 1-2 iz dve dosadasnje trke. Videcemo da li ce se trend nastaviti i u Melburnu - verovatno hoce, mada je ova staza poznata po tome da je "drugacija", da cesto ume da pretumba poredak i napravi iznenzdjujuce rezultate. Naravno sva je prilika da ce i u tom tumbanju RBR sa Ferstapenom zavrsiti na najvisljem postolju na podijumu... Ocekuje se povratak Karlosa Sainsa u Ferari nakon saniranih zdravstvenih problema zbog kojih ga je u Dzedi menjao omladinac Oli Berman. Jedna promena u odnosu na proslu sezonu je da ce gledaocima biti zabranjen do sada tradicionalni izlazak na stazu posle trke i ucestvovanje u proslavi pobednika, zbog incidenta prosle godine kad su gledaodi provalili na stazu dok je trka jos bila u toku pre nego sto je poslednji bolid prosao kroz cilj. Tako da ce sada svi morati da ostanu na svojim mestima na tribinama. Pireli je spremio kombinaciju C3-C4-C5, najmeksu u svom opsegu, kao sto je to uobicajeno za ulicne staze. Satnica vikenda: https://www.formula1.com/en/racing/2024/Australia.html
    2 points
  21. Trubim o ovome od prvog dana povratka. Covek je imao rezultate, ali ne i igru. Postavljao sam pitanje da li je bilo moguće sa onim timom bilo šta igrati od onoga što se igralo? Igralo se kako se igralo . To što nije bilo prihvatljivo za oči je jedno, ali skroz legitimno, I donosilo je rezultat. Covek se menja, verujem da je i on svestan da mora da se menja, i ima pomaka itekako. Doduše ima i bolji tim, koji je duže vreme na okupu, ali treba to ukomponovati. Pronašao je ulogu većini igrača, ne tumba tim, igra na gol više,stvara šanse. Samo neka nastavi ovako. Puna podrška.
    2 points
  22. E sad kad sam se srećno vratila iz bioskopa (projekcija u 4, desetak ljudi u sali, sredina poslednjeg reda, milina jedna) usudih se da iščitam poslednjih par strana da ne bih ponavljala ono što je neko već pisao. Sve u svemu dobar je kao što sam i znala da će biti, nije mi džabe Vilnev omiljeni režiser samo nisam gledala ponovo prvi deo pa ne mogu da kažem je li bolji ovaj, zaboravila sam dosta. Ipak, ovde je glavna radnja, i svaka čast na pre svega vizuelnom prikazu, posebno pejzaža, panorama ili kako se to već stručno zove, DameTime će bolje znati To se tačno vidi, upravo sam na to pomislila danas. One scene gde Pol, sam ili sa Čani, sedi na dinama i posmatra pustinju kao da su izvađene iz Lorensa, čak možda ponegde isti ugao i udaljenostm a to su mi omiljene scene u oba filma. Naravno muzika se ne može meriti sa Žarovom, ali ništa nije savršeno Ovo mi je verovatno najupečatljiviji deo filma i najbolje urađena strana priče, posebno kad se uporedi s Linčovom verzijom. Mislim da nigde dosad nije tako sugestivno prikazano koliko je sve to zapravo jezivo. S te strane mi i ne smeta što je Čani dobila ulogu da to naglasi. Sva sreća što sam knjige poslednji put čitala pre 15+ godina pa sam dovoljno zaboravila da mi ne smetaju te promene s jedne strane Džesika nikako da se porodi a s druge Čani koja sumnja u Pola sve vreme, toliko se sećam da je u knjizi drukčije, ali u kontekstu samog filma ima logike. Najviše mi je smetao Voken, jeste da car ni u knjizi nije prikazan kao neki sveprisutni mastermajnd, ali za ovo što je on odigrao mogli su komotno generisati nekog AI lika i ne bi mnogo gore izgledalo. I volela bih da je malo više bilo Bene Geserita i da se bolje objasnilo koliko je začin bitan, ali ima vremena za to u trećem filmu.
    2 points
  23. Onaj što je skoro izvisio za ulogu u The White Lotus, nek je izvisio... Putinova kučkica.
    2 points
  24. Pa da, bas bi bilo dobro, ali ona ne doseze do tih visina 🙂 duhovitosti. Sujeta ne dozvoljava sirinu pogleda na svet. Mislim da se Cane ne bi naljutio. Bez obzira na salu, nije dobro praviti sitna peckanja na nasu stetu i u okviru naseg tabora, a to je sinoc ucinila voditeljka.
    2 points
  25. Glumi za Oskara. Našeg,ne američkog
    2 points
  26. https://www.amazon.com/Outlive-Longevity-Peter-Attia-MD/dp/0593236599 Ovo je jedan od najkorisnijih i informaciono najgušćih sadržaja koje sam čitao u životu. Naročito za mlađe ljude (a naročito u Srbiji gde je bilo kakvo dugoročno razmišljanje obeshrabreno na sve načine), budući da su mnoge stvari u zdravlju - kao i u životu generalno - funkcija integracije, tj. pitanje "površine ispod krive". Kada god se radi o stvarima koje imaju TU karakteristiku, tada ne postoji trenutak koji treba sačekati da bi se krenulo sa vođenjem računa o nečemu - površina ispod krive u prošlosti se ne može promeniti - već uvek treba krenuti odmah. I nadživeti. Puna preporuka.
    2 points
  27. Jesam ranoranioc al ništa od ševe.😚😁
    2 points
  28. Ako nekome treba dobro, ali baš dobro sredstvo za čišćenje creva, neka pogleda ovaj video: PAŽNJA! Ne gledati ako ste više od deset metara od WC šolje!
    2 points
  29. Finansijska inspekcija svih krađa pre svega, od 90-ih na ovamo. Svi potenciraju koliko je jadna država dala zlim blizancima a niko da pokrene koliko je državni kadar izneo, ako znamo da su u više perioda i jedni i drugi zarađivali od 50-100 miliona što maraka što evra. Di su naši novci, što bi rek'o jedan vojvođanski suverenista ličkog porekla. Pošto će se pre otvoriti sve arhive Udbe i Kos-a nego neko robijati iz naših uprava, džaba sve tupimo. Žabokrečina se ne pipa, mogu iskoče razni leševi bez kontrole.
    2 points
  30. To su jedni talicni likovi najobicniji...grupa gradjana koja je dodala neke indijance s dna kace (citaj: Oregona) i ukrala pobedu osakacenom coveku bez Donovana Micela. Joke on a side, bili su agilniji, dobre izmene, srecno @delgado i @maXa88, lepo 7odnevno druzenje.
    2 points
  31. Selfie masteri imaju bolji raspored i ekipu u full formi manje više, verovatno se i Markkanen vraća ove nedelje. Odigraću pošteno iako sam već obezbedio A ligu, možda bi poetski bilo da se i ja i delgado/maxa u velikom stilu vratimo u elitu.
    2 points
  32. Milojevic nije bunkeras, ne znam odkud vam to. Covek je naprosto imao takav tima 2018 i 2019, ni blizu ofanzivnog potencijala kao sada sto ima. Ali vec one prve sezone 2017/18, kad je imao Donalda, Le Talleka, Kangu ( jesenji deo sezone, posto je u januaru 2018 otisao u Spartu ), zatim Radonjic, Boaci , Stojkovic i Rodic mladji i poletniji i vihorniju po bekovskim pozicijama, taj tim je itakako znao da igrao napadacki i smisleno. Pogledajte gostovanje na Emiratima Arsenalu 0 0 zavrseno, imali smo bar 5,6 odlicnih napada, daleko je to bilo od dibidus bunkera , bez obzira na cinjenicu da Arsenal tada nije to sto je sada i sto je i tada igrao u nekim mesanim postavama, i dalje je i takav Arsenal jaci od 90% ekipa iz ostatka Evrope. Kako vi mislite da sa veznim redom Kanjas, Jovancic i slicni pravite neku imaginaciju od igre, uz svo postovanje prema njima, imaju oni neke druge kvalitet, ali ne i ono sto recimo donose Hwang, Ivanic, Katai i ostali? Meni u ovih 7 kola igra deluju vise nego pristojno, pre svega dosta se trci i tempo je prilicno dobar, napadamo i na 5 0, solidan presing igramo u datim trenucima, ne uvek, ali kad nadije period , to izlgeda fino. Ima naravno i mana, ali jednostavno ne mozes sa ovakvim rosterom da napravis perfektnu masinu , ovaj tim nije dobro izbalansiran, ne zato sto uprava nije htela da ga nadogradi, vec naprosto iz neznanja. Ipak i ovakav kakav je za nasu ligu ubedljivo najjaci, ali to treba i da dokazes na terenu. O Evropi nema sta da se prica, videlo smo sve jesenas, bilo je i dobrih stvari, ali naprosto sanse moras da zabijas u Evropi, kad ti se ukazu. Sampion ima play off za LS i minimum grupe Lige Evrope ( u oba slucaja 8 zagarantovanih utakmica u grupi do kraja januara meseca sa ovim novim formatom ). Poseta je tradicionalno na prolece uvek vece nego u toku jeseni, jer kako ide jesen, tako je vreme sve hladnije, juce je bilo fenomenalna poseta, bar 20k ljudi ili blizu te cifre. Lepo poslepodne i predstava koja nije bila uspavanka. Ranije smo na 2 0 prestajali da igramo, sada je to bilo dosta dobro, pokusavaju da igraju jednostavno i na prvu, bez nekog prevelikog petljanja. Svidja mi se Sremcevic za ono malo sto je odigrao, par puta fino grudima odluzio loptu okrenut ledjima od gola, decko je bas mlad, 2006, jos nije ni proslavio 18.rodjendan.
    2 points
  33. Kraj RawAir turneje sa dva takmičenja na letaonici u Vikersundu. Kod muškaraca na prvom takmičenju pobeda Krafta ispred Hubera i Domena Prevca. Na drugom pobeda Hubera, drugi Kraft, treći Zajc. RawAir turneju osvojio Kraft, drugi Peter Prevc, treći Huber. Sledeći vikend kraj sezone letovima na Planici, dva pojedinačna i jedno ekipno takmičenje. Kod dama je jedno takmičenje otkazano zbog jakog vetra, tako da je održano samo jedno, na kom je pobedila Ejrin Kvandal, druga Silje Opset, treća Ema Klinec. Zanimljivost: Opset je u drugom skoku postavila novi svetski rekord za dame, 230,5 metara, ali je Kvandal skakala sa tri kapije niže, razlikom poena na nižu kapiju nadoknadila 18,5 metara manjka u metraži i osvojila takmičenje. RawAir turneju osvojila Kvandal ispred Opset i Eve Pinkelnig. I dame završavaju sezonu sledeći vikend na Planici, jedno takmičenje na normalnoj skakaonici kao nadoknada za otkazano takmičenje u Žaou.
    2 points
  34. Samo da poželim srećan odlazak u bioskop slatkoj sestri @alcesta I srećan povratak iz njega takođe
    2 points
  35. da im danas AV naredi i terzić i vazura bi prešli da vode velikog rivala bez sekunde razmišljanja jebiga ode i ivan ivanović na tv blic, sve ima svoju cenu
    2 points
  36. 2 points
  37. Provukosmo se nekako. Samo da si ubacio igrace sa klupe u sredu to bi bilo to. Sad nas ceka otreznjenje, narocito kad su Miculu polomili nosurdu a Durant je odlucio da ubacuje 15ppg.
    2 points
  38. Jbg sokole. Vikend, dete, plaza, gudra ne stize se. I okrenushe me. zasluzeno ne videh da je deni out i sprzishe me. nema veze uvek je tu kk sledeca sezona plasim se fentanila pa samo rokam indo (tj sativu indo me baci na razmishljanje) nek se dece raduju meni je dosta za ovu
    2 points
  39. Naravno da nije zabranjeno da idu.A ako malo ozbiljnije pratis navijacku scenu i BiH znas zbog cega su otisli i gde su otisli.I koliko god da su Delije u mnogim stvarima u krivu za ovo prozivanje su apsolutno 100% u pravu.I nema tu nikakvog sovinizma.Ako je prozivka upucena treneru Fedji tu je vec u pitanju sovinizam.
    2 points
  40. Sto, da nije kakvim zakonom zabranjeno ( jedno je pričati, niko nigde nije napisao, a sasvim drugo vredjati nekog na nacionalnoj osnovi)? Gde je granica šovinizma grupe sa severa? Umesto da pišemo o 6 pobedi u poslednjih 7 kola, prvom mestu na tabeli, očiglednom napretku u igri u odnosu na jesenji deo prvenstva, mi po ko zna koji put moramo da pricamo o "najvernijim" sa severa.
    2 points
  41. @goldberg, dzaba krecis, nemam pojma nista o nikome iz politike. Ne pratim odavno. Kada sam se na forumu od 2012 sukobljavala sa svima zivima oko radikala, danasnjih snsovaca, svi odgovori su bili 'a Bota' Bota je sjahao sa vlasti kada je izgubio, ovi nece nikad, bar ne mirno. Ali razumem strah kada se crkva upusti u vodjenje drzave, kao sto razumem i tvoj stav.
    2 points
  42. Prvi deo je nesumnjivo bio dobrano iznaprosecan za standarde modernog blokbastera, ali nije bio dovoljno wow za ono sto su ljudi ocekivali i nadali se. Svejedno, price kako je kec nekakav mlak, mid projekat smatram gomilom horshita.
    2 points
  43. Bar nije Jevrem....
    1 point
  44. Ja nisam ni znala da je taj i taj umro, rekla sam, zastrašujuća je fotka sama po sebi. Ali dobro, eto.
    1 point
  45. Zasto onda to nije slucaj u Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Grckoj, Sloveniji, Crnoj Gori, bukvalno nigde osim kod nas? Samo kod nas liga treba da sluzi da bi mase mogle lakse da zaspu i da imaju zbog cega da se raduju u zivotu? Sta ocekujem, pa ocekujem promene. Napisao si da Bajer dominira, dakle, imas promenu. Napisao si da PSV dominira, da li je PSV stalno dominirao? Napisao si da Ludogorec dominira, koliko navijaca ima Ludogorec u Bugarskoj? Dokle vise sa ovom sprdnjom od prvenstva u kojem Crvena zvezda uhvati ritam i ne moze da izgubi vise od 2 boda u 20 meceva? Niko ovde ne prica o titulama, neka neko osvoji i 10 puta uzastopno, ali ne tako sto ne moze bukvalno nigde ni da odigra nereseno. Sto bi rekao Tomislav Nikolic, bukvalno smo rupa na tepihu Evrope, najsmesnije prvenstvo na kontinentu. I jedina opozicija svemu ovome su navijaci Partizana koji bi da malo oni budu ti koji ce da gledaju svoj klub kako ne moze nigde da izgubi bodove.
    1 point
  46. Darkest Hour (Najmračniji čas) 2017,istorijska drama Ima već neko vreme da sam ga pogledao,ali nikako da napišem par redaka. Godina je 1940.i tmina,strah i sumnja su se nadvili nad Britanijom i čovečanstvom. Vinston Čerčil treba da odluči da li sa Hitlerom treba da zaključi pakt ili započne rat. I jedno i drugo mogu da označe početak kraja jedne zemlje i nacije. Izuzetno volim filmove ovakve tematike..istoriju upijam kao najdeblji sunđer. Međutim,sam film je dosta tanan..svidela mi se ta mračna atmosfera,osećaj neke teskobe koji je pretpostavljam tada i vladao Londonom. Čak me ni Gary Oldman (kojeg prilično cenim) nije nešto impresionirao,sem odlične maske,šminke i kostima. Možda i pomalo precenjena gluma kja mu na kraju jeste donela Oscara,ali da li i zasluženo? Možda delom i zato što je Čerčil političko božanstvo u SAD i moguće tamo cenjeniji nego i samoj Engleskoj.. Da,kad pogledate film shvatićete (ako niste iz istorije) zašto soji izreka: Nako je Čembrlen,a neko Čerčil. Od mene neka 7.5/10 ocena Aquaman And The Lost Kingdom (Akvamen i izgubljeno kraljevstvo) 2023,akcija/avantura/fantazija Pogledao sam ga jedino jer sam imao viška vremena i jer sam gledao i prvi deo. Bućkuriš motiva iz Ratova zvezda, Čuvara galaksije, Avatara..doslovce jedino što mi se dopalo je jedan deo muzike koji me podsetio na Vangelisovu muziku iz Blade Runnera. Nema potrebe za ocenom ovde,ali ako insistirate - 5/10 u najboljem slučaju Shakespeare In Love (Zaljubljeni Šekspir) 1998,romantična drama-komedija Kao što sam već jednom pisao - postoji priličan broj popularnih i nagrađivanih filmova koje sam zapravo propustio. Ovo je bio jedan od njih. Priča prati mladog,talentovanog pozorišnog pisca koji upada u kreativnu krizu iz koje izlaz traži u ljubavnoj vezi sa devojkom iz višeg staleža. Njihova ljubavna veza postaće direktna inspiracija za jednu od najpoznatijih pozorišnih predstava. Idelalan film za gledanje sa partnerkom/om..jaka glumačka postava garantuje finu zabavu. Nije dosadan,ali nije ni limunadica. Neka 7/10 ocena..koja bi verovatno bila i viša da je na mestu Gwyneth Paltrow neka druga glumica. Ona je nešto ponajgore što se desilo Holivudu - razmaženo, umišljeno i privilegovano biće od najranije mladosti programirano da uspe. Usisivač Sloboda Čačak ima više harizme od nje. No,eto..pogledah ga konačno..pa ko zna - možda i Engleski pacijent jednom dođe na red?
    1 point
  47. Nije Strol dunster - bar ne u smislu Latifija i tako tih placenika, ima on talenta mada daleko je od sampionskog materijala ali jedan solidan Ceko Perez bi mogao biti od njega. Pod uslovom da se uozbilji, jer njegove voznje su pola kurcobolja a pola preterivanje bez straha od posledica jer svakako zna da mu tatica nece dati otkaz bez obzira da li taksirao na zacelju ili overavao zid u svakoj drugoj trci. Kad bi imao pritisak kao svako drugi da mora da daje optimum u svakoj trci a ne da se zajebava izgledalo bi to bolje. Ali sto da se cima kad ne mora. Ovo za njega nije karijera nego hobi.
    1 point
  48. Hahahaha, pa jel gledas ti ova izlezavanja ili je poenta da isprovociras nekoga na temi? 🙂
    1 point
×
×
  • Create New...