Jump to content

• Topics

• Dok mali poraste moraćeš da kupiš novi. Današnji televizori posle 5 godina polako postaju zastareli. Evo moj 6 godina star dobrano laguje kada gledam YT ali TV radi skroz ok. Po meni nemaš potrebe da skrcaš 100k u TV za gledanje TV programa. Bolje prištedi pa se otvori malo više za neku drugu stvar koja ti je na redu za kupovinu. Evo nekih modela trenutno na akciji koji su vrlo dobri za ono što tebi treba :   https://www.tehnomanija.rs/tv-foto-audio-i-video/televizori/smart-tv/samsung-smart-televizor-qe55qn70fauxxh-1261641 https://www.bigbang.rs/televizori/philips-55mled920\12-330833 https://www.shoppster.rs/p/5644267   Ako baš hoćeš da se pružiš 100k evo jednog OLED modela :   https://drtechno.rs/tv-audio-video/televizori/televizori-55-65-inca/philips-televizor-55oled770-12-55-oled-4k-ambilight-tv.html   Philips TV imaju ambilight tehnologiju. To ti je neki light show pozadi TV-a i ako ti je TV pored zida onda na zidu imaš to osveljenje koje tvom perifernom vidu ostavlja utisak da je ceo zid ekran. Interesantna stvar za filmove, za ovo ostalo ne baš. Takođe nije loša što ako pogasiš sva svetla radi ugođaja to osvetljenje ipak ostavlja dovoljno svetla da nisi u mraku, meni ovo kod filmova nije bitno ali je ok kada gledam sport recimo. Pogledaj na YT da li ti je to interesantno. 
    • ^ Ne vidim da je ovde iko tvrdio nešto drugačije?   Naravno da bi svaki čovek trebalo da ima izbalansiranu ishranu te da bude upućen u to koliko energije nosi koja namirnica. E sad jebiga, to nije svima podjednako dostupno, da se ne vraćamo na priču kako je trash hrana najjeftinija i najdostupnija. Sve to i može da se nauči, dobrim delom i putem interneta - pre par godina sam sama sebi računala koliki mi je bazni metabolizam, koliko kcal aktivno trošim i koliko treba da unosim dnevno kako bih bila u kalorijskom deficitu.   Međutim, zdravstvena stanja kao što je insulinska rezistencija nemaju nužno koren u samoj ishrani (iako loša ishrana ubrzava njen razvoj). Uzrok može biti problem sa hormonima štitne žlezde, policistični jajnici (kod žena, mada to je opet vezano za štitnu), problemi sa glukoregulacijom i(li) insulinom... U tom slučaju je ishrana ruku pod rukom sa terapijom, u smislu da zaista mora biti striktna.    Sad zavisi na koliko ginekolog/endokrinolog traži kontrolu da proveri stanje sa IR, ali u tom periodu je preporučljivo da se ishrana prati u potpunosti. Pa ako je ona uspešno "primirena", može ovo što si ti rekao, da osoba samostalno održava balans u ishrani. Ali opet, u okvirima namirnica koje su njoj preporučene i nepreporučene s obzirom da je imala IR.
    • Pozdrav mala ali odabrana grupo mučenika koja je zbog dvojice (najmanje) olinjalih staraca i budala čekala više od mesec dana na novu trku šampionata Formule 1. Svet je poludeo odavno, i ne vredi ga komentarisati, ali kao što glasi citat iz jednog od mojih omiljenih filmova "The world is a horrible place, and worth fighting for!".   Ove nedelje nas (valjda) očekuje Velika nagrada očekuje trka u Majamiju, koja preti po vremenskoj prognozi da se pretvori u Regatu, pa bismo mogli da imamo priliku gledati kako oni silni lažni brodovi nakalemljeni kao u cirkusu, dižu sidra i odlaze ploveći u nepoznatom pravcu. Ukoliko se pak to ne desi, predstoji nam zanimljiva trka iz perspektive taktike.     Nepredvidiva vremenska situacija može veoma lako dovesti do mešovitih uslova tokom celog vikenda. Posebno se za nedelju najavljuje velika verovatnoća za kišu, čak 40% tokom trke. U tim uslovima biće zanimljivo videti za kakav se set up opredeljuju timovi tokom kvalifikacija i sprinta koji ovoga puta možda i ne bude odgovarajući trening za glavnu trku.   U međuvremenu, šta se izdešavalo... Meklaren je najavio potpuno novi bolid za ovaj vikend. Gianpiero Lambiase se priključuje Meklarenu najkasnije u 2028 godini, što je otvorilo lude špekulacije da bi i Max mogao istim putem, FIA je zabranila vozačima da komentarišu osećaj vožnje sa novim tehničkim regulativama koje su u međuvremenu PROMENJENE kako bi se izbegle situacije kao ona sa Bearmanom i Colapintom, mada je naknadno utvrđeno  i da je Colapinto vozio nebezbedno i nepotrebno usporio.     Iznad imate o stazi i kakve je gume Pireli spremio za ovaj vikend. Satnica vikenda OVDE.   Uživajte.
    • Koristite grok prevodilac, lepo je napisano.
    • Iiii...već sam napravio predračun i faktički pazario.  Izabrao sam neki Gorenje model koji je sa popustom na nekih 62k. Zadovoljan sam izborom; nadam se da ću biti zadovoljan i eksploatacijom
  • Popular Contributors

1. 1
    2. 2
    3. 3
      Guru
      Guru
      107
    4. 4
      Volter
      Volter
      103
    5. 5