Jump to content

• Topics

• Pazi, to su radili mnogi igraci jureci ime za sebe, titule... i naravno, nije ok, al mi je nekako on bio bez mnogo mrlja u karijeri, ovo veceras me bas iznenadilo, aj da ima 20 godina, fazon Lola Smiljanic "Neka uzmu titulu ako ih nije sramota", al ovo je covek od 36 godina.   Da je u pitanju neki ogavan klup tipa Siti, pa dobro, al brt Dortmund... olicenje necega dobrog i ispravnog sto je jos ostalo u modernom fudbalu
    • Darko, budimo realni, malo koje ekipe ne bi potpisale Murraya poslije onakvog PO i titule. Svaka ekipa bi mu ponudila veliki ugovor jer se "sampionski" dvojac ne razbija tako lako. 
    • 3-1 ima Real, pobedili su Barselonu OBA PUTA 😉 ,znači 3-1, samo su od Efesa izgubili jednom... Jaoo štoo sam bio ubedjen da imaju 3-1, da li zbog podkasta, još sve mislim da su tukli Efes i u podkastima ladnoo kažu da su pobedili, i sada odem i vidim da su izgubili, sorry pogrešio sam..
    • Otprilike si rekla nesto kao 'iz nekog razloga vi ne zelite da ja sastavim tu raketu i posaljem je na mesec, nego zelite da propadnem' Jbg ne hvataj se posla koji ne znas da radis, to je vec prva stepenica ka uspehu.    Sto se tice Trampa on nece uspeti, ma sta god ko zeleo, ali evo licno ja zelim da se ceo svet okrene protiv jer to je jedini nacin da vi ukapirate da ste propali i povukli sve nas sa sobom i da se ova agonija jednom za svagde zavrsi. Svaki novi dan je godina duze u agoniji. Sto pre fejlujemo, pre cemo se oporaviti.    Btw nisi macka da imas 9 zivota pa ces jedan baciti na zajebanciju nekog ko ne zna sta radi. 
    • Videćemo kakvi će biti novi dilovi.   Postoje očigledne razlike u pristupu problematici, jer bi Tramp odmah, recimo, prihvatio nuliranje carina sa EU u slučaju da se skinu one barijere u odnosu na američke poljoprivredne proizvode i autoindustriju, jer bi to svakako zabeležio kao pobedu na onoj listi na kojoj su samo dve kolone: pobeda i poraz.   Dok bi u slučaju Kine želeo da dugoročno dovede u pitanje tempo njihovog izvoza, i to ne samo u Americi nego u svakom delu sveta na koji bi mogao eventualno da utiče.   Danas SAD čini nešto više od trećine čitave svetske potrošačke aktivnosti, tačnije nešto iznad 34%, te četvrtinu svetskog BDP-a, odnosno 25-26%... Pa kad će da se suprotstave Siju ako ne sad? Da Tramp čeka limun i gleda kako je Kina sve snažnija i snažnija?    Sećamo se kako su Makron I Šolc prošle godine išli na prag Siju, kako bi spasli što se spasiti može uzimajući u obzir da su ih ekonomski Kinezi stisli sa svih strana. Ruku na srce, u poslednje dve godine mandata Bajden je ponavljao da će Kina biti u stanju da zapadnoj bezbednosnoj arhitekturi napravi probleme, pa je na primer tokom govora o stanju nacije 7. februara 2023. godine, direktno upozorio Kinu i Si Đinpinga, rekavši: Ako Kina ugrozi naš suverenitet, mi ćemo delovati da zaštitimo našu zemlju.   I evo, sad imamo to delovanje... Jer su neke stvari, od fentanila, preko špijunskih balona pa do krađe intelektualnih dobara, očigledno prevršile meru., jer niko dosad nije imao petlju da se suprotstavi Kinezima na način na koji će oni to dobro razumeti.
  • Popular Contributors

1. 1
      NMX
      NMX
      423
    2. 2
    3. 3
    4. 4
    5. 5
  • Most Contributions

• Create New...