Jump to content

• Topics

• Nasla sam ovo:   https://www.npr.org/2025/02/14/g-s1-49120/ukraine-rare-earths-us-aid#:~:text=Landa%2C the economist%2C told NPR,production chain stays in Ukraine.     Znaci fakticki su ucenjeni, minerali ili snadjite se. Ok, interes.  Ali, to otprilike znaci ovo (gledam iz americke pozicije), americki taxpayers ce placati za ratovanje (nije to ni blizu kako se predstavlja, 90% se investira u novo naoruzanje, a njima se daje staro oruzje, a ovde se zaposle ljude i digne proizvodnja, jedini problem je sto nema kad rata onda to sve ima rok trajanja), a minerale ce pokupiti privatne americke kompanije koje ce da koriste u proizvodnji i onda nam prodaju proizvode...    O da, i zaposlice Ukrajince da rade po rudnicima. Win-win...    To je nekako isti plan kao i sa Gazom. Tramp ce da dobije Gazu (prvo je rekao kupi, posle da dobije) od valjda ne znam, Palestinaca koje ce da izbaci napolje, pa ce Amerika (citaj taxpayers) da gradi hotele i rivijeru na kojima ce zvrcati njegovo ime i od kojih ce on ubrati dobit, a Ameri ce moci da uzivaju kad plate hotel...    Mislim, moguce je da gresim, jer ne mogu da zamislim toliku kolicinu gramzivosti... ali avaj... 
    • Ne, nego se ratuje zbog democracy,  human rights and ideology.  Naravno da su dobili, najbliži primer je valjda ex Yu. Da ne idemo dalje ka ME. Očito da ridji hoće sve  ili ne želi da više da se igra.  Na kraju je Ukrajina ispala kao i SRJ u vezi Kosova. Ne daš? Evo sad ćemo malo da se igramo rata, pa ćeš dati. S tim što su Ukrajinci bar nalupali Ruzziju. Ali slaba vajda na kraju. Običan čovek n...e kao i uvek. 
    • Ni ja nisam znala, ali gledajuci u istoriju sukoba Amerika ide tamo gde ima interes. Vidim da ih je Zelenski odbio, trazili su polovinu minerala njima. Ne znam ni tu vrednost minerala, ni koji minerali... zato pitam. Pitanje da li je adekvatno traziti polovinu minerala za istovaranje starog oruzja.    I onda mislim, toliko se kuka na Nato i njihov deo ucestvovanja, pa me bas interesuje u svim tim ratovanjima gde su uvucene ostale clanice da li su i one dobile deo kolaca ili ne...    Ko zna sta ce biti, sve je u vazduhu. 
    • Treba je ignorisati.Ovako joj daju na vaznosti.
    • Ozbiljna borba ...  
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...