Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Sta ocekujete od ove sezone?  

465 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      109
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      43
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      83
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      189

Recommended Posts

Posted

To što se dešavalo na početku utakmice je jedan od razloga što ja ponekad poželim da Zvezda ne igra Evroligu. Da se jednu godinu odmorim od ovog konstantnog transfera blama.

• Like 1
Posted

Pročitah odličan komentar na tvići, apropo toga što dobijamo u gostima favorite, dok gubimo kod kuće od slabijih.

”Mi nemamo navijače. Imamo građevinsku apolitičnu firmu sa severa, jedno 2-3 hiljade pravih navijača i ostatak su Tiktokeri i Instagramuše.” 🎯

• Like 1
Posted

Znate li hoce li EL da vam lupa neke kazne na konto ovoga? Bilo bi stvarno idiotski da sportski deo (igraci i trener) ispasta zbog kretenizma sa tribina. Vidim da se zamera sad i sto je klub na zvanicnoj stranici podelio folklor sa tribina...

• Like 1
Posted
4 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Znate li hoce li EL da vam lupa neke kazne na konto ovoga? Bilo bi stvarno idiotski da sportski deo (igraci i trener) ispasta zbog kretenizma sa tribina. Vidim da se zamera sad i sto je klub na zvanicnoj stranici podelio folklor sa tribina...

Ne bi me cudilo da lupe jer smo vec imali ispada(doduse za nesto drugo) i upozoravani smo...I onda napravis ovako nesto...Bukvalno zicer.A ovi ce prijaviti sigurno..

Posted
28 minutes ago, Chaos Is Me said:

Mi smo imali ogroman problem da obezbedimo defanzivni skok. Samo 11 defanzivnih skokova je moguće i negativan rekord u EL ove sezone, nisam proveravao. 

Ima to veze i s tim što je njima skoro sve što su bacili prošlo kroz obruč. Imali su osam of. skokova, nije to neki broj.

• Like 1
Posted
15 hours ago, Cavani said:

Vodila se dilema koga zadrzati od Nedovica i Kenana.

Dogodine ne zadrzati ni Nedovica ni Kenana ni Jaga.

Spisak za nezadrzavanje je duzi. Kodi, Rokas, Braun ,Luka, Laza, Teo

• Like 1
Posted
1 hour ago, Sokmeniki said:

Nemojte samo ljudi pricati da je ova ekipa manjkava itd.

Ovo je najskuplja ekipa u istoriji kluba, u top 8 po budzetu u EL. Imamo prvi put 12 EL igraca od cega je barem 8 prekaljenih, tako da se ne slazem da izvlaci maksimum iz ove ekipe. 

Kako trener izvlaci maksimum kad mu je svaki igrac isti/gori nego prosle sezone?

Sta onda reci za Radonjine ekipe ili ekipe nekih ranijih godina ako je ova manjkava?

U ABA smo zestoko podbacili u EL za sada smo na poziciji srazmjernoj ekipi i budzetu, nista ni gore niti bolje od toga.

Ova ekipa je po kvalitetu manjkava, ne po ulozenom novcu.

I ti nasi prekaljeni igraci su presli zenit.

Radonjic je izvlacio vise od onih igraca, nego ste se izvlaci od ovih sadasnjih. To kad se gleda nominalno, po imenima i platama.

Da li bi Radonjic sa ovom ekipom bio bolji? Ne znam, sumnjam. Mozda ne bi ni imao ove igrace. U Bayernu i PAO nije blistao tako da...on ostaje Zvezdina legenda i zacetnik ove epohe koja traje vec desetak godina.

Posted
10 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Ne verujem. Evroliga nema Uefa pravila. 

Ni posle Pariza nije bilo kazni.

• Like 2
  • Thanks 1
Posted

Što se tiče navijanja i koreografije: nemojmo da se zavaravamo da su problem samo Delija tj. plaćeni navijači / kriminalci (nazovimo ih pravim imenom). Nisu oni sami razvili onu sramnu koreografiju ni sad, ni na bilo kojoj prethodnoj utakmici. Za tako nešto je potrebna cela hala, dakle da i ti nazovi normalci među navijačima podignu svoje parče papira, što se zdušno i samovoljno dešava. Ti "normalci" su takođe oni koji ubacuju stvari na parket, pljuju, pevaju šovinističke i nacističke pesme, tamnopute igrače oslovljavaju sa "crnac" itd. Crvena Zvezda je za mene dotakla istorijsko dno na svim poljima iako ima objektivno dobre sportske rezultate. Maltene da me je sramota da se izjasnim kao navijač Zvezde. Igrači i stručni štab su suvo zlato u odnosu na sve ostale aspekte kluba i jedini segment za koji navijam, što se ovog kluba tiče. 

• Like 19
  • Thanks 4
Posted

Iskreno, pratim Zvezdu već 30+ godina, imam sezonsku 10+ godina, imao sam odvratan osećaj kada smo igrali sa Olimpijakosom i ona situacija sa Omićem a ono juče je baš bilo dno dna i neću ići više. Izvinjavam se ako je politika ali isto kao što smo, nadam se, konačno shvatili da živimo u otetoj zemlji i da moramo da se oslobodimo iznutra tako je i sa klubom nažalost, otet nam je klub, mi obični navijači moramo ili da radimo ono što grupa kaže ili da ćutimo, meni to više ne prija i gotovo. Nemamo moć ili dovoljno volje da se odupremo, ne mogu nikoga da krivim za to ali eto, imao sam potrebu da kažem.

• Like 7
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3
Posted
1 hour ago, Don Dusko said:

Ali koliko su Delije glupe govori podatak da oni u svecenju prema Litvancima pljuju i po svom igracu Rokasu.

Ih, kao da njih tangira jedan Rokas. Klupsku ikonu su ucenjivali i fakticki reketirali da bi uopste dosla u klub zbog jedne izjave oko Kosova, slagao se neko s njom ili ne. A isto mu je vikano da je Turcin i pevane razne pogrde.

• Like 7
Posted

Sve je sinoć bilo..bedno.
Kad je počelo sa onom ruskom zastavom - znao sam da gubimo.

Kad god Degenerici Sever isforsiraju svoj politički narativ,kao onomad sa Glatasarajem,mi gubimo..prokleti debili. Koliko je to jedna toksična oganizacija..prosto je neverovatno da po svakom pitanju mogu da budu toliko pogrešni.

Igra je isto bila loša,u drugom poluvremenu čak i bedna.
Žalgiris bio bolji. Imali rešenja i spolja (čitaj:šut),ali i unutrašnju igru. Zvezda ako ne zaustavi napadačku igru protivnika,po pravilu gubi. Zvezda nema potencijal da pobedi u nekakvom raspucavanju sa rivalom. Najčešće nema,da se korigujem.

• Like 1
Posted

Sinoć smo izgubili samo zato što su Kenan i Nedović na parketu proveli 40 minuta. Žalgiris je svaki napad njih tražio da napadne, a koliko je Nedović očajan u odbrani videli smo kad je pred kraj Kalina počeo da krpi i maltene ga terao i uzimao njegovog igrača. 

Petorka koja je morala biti sinoc na parketu 30 minuta je

Kodi,Gidra,Kalina,Petrusev i Bolomboj. 

NE MOGU NIKAD NA PARKETU BITI ZAJEDNO DVOJICA OD TROJICE YAGO,NEDOVIC I KENAN. 

Mislim mogu ako ne želimo da pobedimo ratničku ekipu kao Žalgiris. 

Još jedan podatak koji nisam znao,a to je da Trinki kako vidi Janisa tako ga išamara kao budalu i trenutno je 10:2 za italijana. Čudi taj podatak sa obzirom koje su ekipe trenirali.

Sramotan poraz koji 100% ide na Janisovu dušu i očajno vođenje meča, izbusio ga Trinki ko švajcarski sir!!!

Posted

Kao klub ne zasluzujemo nista, prodas 10 k karata vise od kapaciteta, otvoris 1 vrata za ulaz na n 400, od 18:20 sam bio u redu ispred hale i usao u halu u 19:56, sramna organizacija koja je kulminirala pustanjem ruskih pesama sa razglasa sto znaci da je klub ucestvovao u tome, o navijanju i nekada velikoj navijackoj grupi ne bih trosio reci

• Like 3
Posted
6 minutes ago, kendrick duckworth said:

Apropo "normalaca" u hali i toga kako su učestvovali u koreografiji, možete pogledati komentare na vest i videti kako "prosečan korisnik" razmišlja.

Don Duško je napisao kako su Delije (i ostali učesnici) "glupi" jer je Rokas naš igrač, to nekako zvuči kao da o tome nisu razmišljali ali eto da im je neko objasnio oni bi se suzdržali jer im je stalo do našeg igrača.

Puca njima kurac za Rokasa Gedraitisa.

• Like 6
Posted
12 minutes ago, drakon1 said:

Ova ekipa je po kvalitetu manjkava, ne po ulozenom novcu.

I ti nasi prekaljeni igraci su presli zenit.

Radonjic je izvlacio vise od onih igraca, nego ste se izvlaci od ovih sadasnjih. To kad se gleda nominalno, po imenima i platama.

Da li bi Radonjic sa ovom ekipom bio bolji? Ne znam, sumnjam. Mozda ne bi ni imao ove igrace. U Bayernu i PAO nije blistao tako da...on ostaje Zvezdina legenda i zacetnik ove epohe koja traje vec desetak godina.

Ja bih rekao da ova prva recenica jeste tacna. Ipak treba imati u vidu i inflaciju, tako da je prirodno da je mnogo veca sansa da je neka ekipa KKCZ najskuplja ikad leta gospodnjeg 2025, nego 2011. ili 2015. Roster jeste dosta dobro popunjen i ima tu kvaliteta, svakako da jeste rec o ekipi koja je iznad proseka EL. Medjutim, cinjenica jeste da su osim Petruseva ostali nosioci uglavnom usli u jesen svojih karijera. To donosi iskustvo i rutinu koja je veliki plus, ali kad je rec o suvom kvalitetu i konkretnom outputu iz tekme u tekmu, situacija je vec malko drugacija.

Radonjic jeste objektivno 'izvlacio vise' iz igraca, medjutim ti igraci jesu bili up&coming mladjarija i/ili ljudi u prajmu. Ne znam bas je li jednak zadatak Sferu sada da izvuce zver iz Kaline, kao sto je bio recimo Radonji sa njim kada je ovaj vec pokazao ko je i usao u godine za tu kljucnu nadogradnju. Ima li Sfero sada Stefana Jovica ili Gudurica? To su ljudi koje je nacrtao na kosarkaskoj mapi upravo on, a to "izvlacenje" je zapravo bio prirodan put njihovog igrackog razvoja pored trenera koji je tacno znao sta i kako radi. Eto Lazic recimo koji se potpuno kretenski osporava - on je svoj fizicki i kosarkaski prajm dostigao upravo kod Radonjica. Nije dosao u KKCZ sa 30. U tim godinama je takodje ostvario napredak i u odredjenom vremenskom intervalu postao jedan od najboljih defanzivaca EL, cija se "prljavost" do te mere preuvelicavala da je to ispod svake kritike (a sasvim sigurno zato sto je drugima generisao frustraciju). Limitiran jako napadacki, ali je i tu isporucivao u vrlo jasnoj i ogranicenoj ulozi. Strance recimo namerno ni ne pominjem. Hocu da kazem da Radonjic jeste poceo sa manjim talentom na raspolaganju, ali je ubrzo napravio takvu dodatu vrednost da je taj "oskudni talenat" postao legit EL talenat. 

• Like 10
  • Thanks 3
Posted

Jasna mi je ideja sa Brownom kada se forsira switch, jasno mi je i da je ideja da njegova agresivnost podigne timski nivo zalaganja. I iz tih stvari dobijamo benefite.

Ipak, sve to pada u vodu kada dođe do defanzivnog skoka - njegovu nemoć u tom aspektu ekipa ne može da pokrije.

O igri u napadu uopšte ne želim da trošim reči, to je ispod svake kritike.

Odmah bih potpisao da se zamene trenutne uloge Davidovca i Browna i da tako guramo do povratka Dauma.

• Like 1
Posted
2 hours ago, DameTime said:

Što se tiče Trinki-Vinkija, meni je on simpa in general, ali sam isto tako svesna da ume da bude baš prostak (daleko više nego neki drugi huehue) i nabaci vrlo zlurade komentare. Npr. naleteh na klip da se sinoć (valjda) nekom novinaru obratio sa "nemoj da kenjaš", što mi je bilo too much, ono ne sedite u nekoj birtiji nego na kzm.

Nije bilo tako grubo kako na prvu izgleda. Pitao je Rajka kako si, s osmjehom i srdačno. Ovaj mu je odgovorio moglo je biti i bolje. Onda je Trinkijeri rekao ajde nemoj sad da kenjaš. U fazonu šta si se skenjao. 

Meni je on vrhunski trener. Tačno se vidi njegov pečat kod svih ekipa. Ekipe mu imaju glavu i rep. Loš je gubitnik, to da, ali nije jedini. Ima harizmu defintivno.

Kod Sferopulosovih ekipa ne vidim taj trenerski pečat iskreno. Ne mogu reći da je loš trener, ali mi je konstantno utisak da ne izvlači maksimum ni iz ekipe a ni iz igrača pojedinačno pogotovo.

Posted

Svaki trener voli da ima na raspolaganju što više novca da bi napravio ekipu koja mu njaviše odgovara.

Radonja je radio u uslovima koji ni su ni približni današnjim, a opet je sastavljao ekipe koje su imale vojničku disciplinu i borbenost, pa...nešto slično današnjem Žalgirisu, koji je tada po finansijama bio ono što smo mi danas za njih.

Što se samih finansija tiče, ljudi vide da ovo koliko mi trošimo nije ni normalno ni prirodno, a posebno nije ni pametno uložen novac. Preskupa i prematora ekipa koja na kraće staze ako da nešto, ok, ako ne, raspašćemo se do nivoa da bukvalno menjamo ceo roster.

Jednostavno, ljudi vole da vide i neku strategiju i neku svrhu. Pijano milionerstvo je nekako bljutavo, ne ostavlja mogućnost navijačima da se s nekim igračem poistovete. Ima razloga što mnogi simpatišu tog Yaga.

9 minutes ago, SteveFrancis#3 said:

Limitiran jako napadacki, ali je i tu isporucivao u vrlo jasnoj i ogranicenoj ulozi.

Ovo ti je recept pobede Žalgirisa. Limitiran tim sa jednim vođom koji je takođe limitiran, ali svako u okviru onoga što im je zadatak. I grizu za svaku loptu. Ljudski je korektno poštovati tako nešto kad vidiš.

• Like 1
Posted

Delijama uspeh Zvezde nije najbitnija stvar i njih poraz ne boli kao sto boli tzv obicne navijace. Oni su uradili sta su hteli, izaci ce komentari na drustvenim mrezama i slicno... To so poremeceni umovi i ne shvataju nivo blamaze zbog odvratnog slihtanja. Svaki normalan navijac Zvezde se grozno oseca. Ruskim zastavama tu nije mesto, kao i, daleko bilo, zastavama EU ili USA.

• Like 5
Posted
7 minutes ago, Manu said:

Odmah bih potpisao da se zamene trenutne uloge Davidovca i Browna i da tako guramo do povratka Dauma.

To je presipanje iz šupljeg u prazno.

Bolje da proba da nekih 10 minuta tu dobiju Kalinić ili Rokas. 

• Like 2
Posted
6 minutes ago, berti said:

Ruskim zastavama tu nije mesto, kao i, daleko bilo, zastavama EU ili USA.

Odakle sad priča o zastavama EU i USA? Da li su se ikad pojavile, bolje reći da li je ikada razmatrano da se pojave? 

Naravno da nije.

A zar nije logično da se pojavi zastava US kao podrška našim igračima iz US? Kao što su bile zastave Argentine i Brazila?

To bi verovatno Delije tako i shvatile, kao podršku a ne napad na stub srbstva i sigurno bi pustile da se vijori US zastava.

• Like 5
Posted
6 minutes ago, TB Told said:

To je presipanje iz šupljeg u prazno.

Bolje da proba da nekih 10 minuta tu dobiju Kalinić ili Rokas. 

Najbolje bi bilo naravno da te minute dobije Rokas, pokazao je i prošle godine koliko mu prija da igra na četvorci. Ali to se očigledno neće dogoditi pošto je Rokas ove sezone žrtva svog nedostatka sujete i potrebe da se namire sva ega u ovoj ekipi. Drugo objašnjenje za njegovu minutažu i ulogu ne postoji.

Moje mišljenje je da bi ova ekipa bila mnogo bolja da je pronađeno standardnih 20ak minuta za Rokasa.

• Like 14