Jump to content

EURO 2024 Fantasy


Recommended Posts

Just now, atmsfr lnČ said:

Iskreno dda ti brat kaze ono sto je on odbranio svako bi ko malo zna kretnji na golu... 

Poenta je bila da smo mi dosli u te situacije gde je trebalo samo bucnuti loptu u gol, a Mitar nije bio na svom nivou, jbg. Mozda nisu bili preteski sutevi za branjenje (opet, dobar golman zna kako da skrati ugao i da se postavi pre suta, da je bio losiji golman, sigurno bi jedna usla).

Link to comment
Share on other sites

Piksi je kriv jer je pozvao dva rekreativca iz Arabije i ne samo to nego ih je i stavio da igraju. Uz to penzos Tadic. Zivkovic na levoj strani vazda protiv dvojice jer ovi nisu mogli da pokriju. SMS trckara za slovenackim bekom i zabole ga da isprati.

 

Uz to Slovenija ima veci budzet sto bi rekao jedan domaci "strucnjak"

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, diego said:

Poenta je bila da smo mi dosli u te situacije gde je trebalo samo bucnuti loptu u gol, a Mitar nije bio na svom nivou, jbg. Mozda nisu bili preteski sutevi za branjenje (opet, dobar golman zna kako da skrati ugao i da se postavi pre suta, da je bio losiji golman, sigurno bi jedna usla).

Mitru moz da zameri samo totalna neznalica fudbala, jbg promasaji se desavaju.

Nabijem na kurac svakog ko proziva Mitrovica moram da ponovim, sto nije uso u sansu bilo ko drugi 🙂

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Kako god ko gleda statistiku, po ko zna koji put smo doživeli dan mrmota kad je reprezentacija u pitanju. Nama je ovo bila najlakša utakmica u grupi, ako tako nešto postoji za nas. Evo i ovde na forumu su mnogi pisali i znalo se kako će Slovenci igrati. Mi izlazimo ponovo očajno od prve sekunde, u postavci igre sto stvari koje provereno ne mogu da prođu kod bilo kog protivnika u današnjem fudbalu. Prilagođavanje - nula, neka fudbalska ideja - nula. Jeste da nam je tim više nego skroman, ali i ono malo što bi moglo da valja i iskoristi se, nema ko da postavi i vodi. Rajković igrač utakmice, da smo primili i drugi moglo je da bude baš ružno. Uprkos svemu, mnogo mi je drago da je baš Jović dao gol, iako ne verujem da će posle Danske taj gol značiti išta. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Irski_srbin said:

Antić je bio razapet posle SP jer smo u toj grupi bili drugi po kvalitetu i favoriti za prolazak grupe. Dovoljno je videti u kakvim su klubovima naši tada igrali, s tim da su još i Krasic i Lane posle SP otišli u Juventus i Liverpool. Ova generacija, sa druge strane, niti u Rusiji niti u Kataru nije bila favorit za izlazak iz grupe. 

Opet je problem u našoj prepotenciji i ne razumevanju generalno sporta, nego što je realnost i rauumevanje koji su naši krajnj dometi. Ja potpisujem da je to naše najbolje odigrano prvenstvo, nije bilo sreće ili znanja svejedno, ali ta Gana koja je prošla grupu, a bila je na korak od eliminacije, da smo mi uboli zicere peoriv kengura ili da nismo primali golove sa pola terena, je realno trebala da igra polufinale. Nije igrala, zato što je Suarez glumio golmama u zadnjoj minuti meča. 

Dakle, možda smo, po običaju, nas precenili, a ru Ganu podcenili. Isto kao danas sa Slovenijom ili sa Kamerunom u Kataru.l

Ali dobro, davno bilo.

Link to comment
Share on other sites

Bilo je momenata kada smo bili okej ali to je tek u drugom poluvremenu i nakon što je Slovenija odlučila da ne pritišće istim intezitetom nego da tempira jer nije fizički izvodljivo.

 

Mi smo stvorili nekoliko šansi centaršutevima na Mitrovića koji je jak kao konj i valja iskreno reći da bi verovatno bilo koji drugi dan, iskoristio makar jednu od one četiri odlične šanse (bek iz Celja mu izbio ispred glave, bek iz Celja mu zakačio šut kada je pogodio prečku, ona 1na1 sa Oblakom, ono kad je primio po strani i slabo šutirao direkt u Oblaka). 

 

Ali isto tako Slovenija je imala tri. četiri izgledne šanse sličnih kvaliteta kao Mitrović, kada su pogodili stativu lopta se odbila Šporaru direkt na stopalo i baš je čudo kako je nije zahvatio.

 

Šanse koje je Slovenija stvorila su isključivo produkt njihove dobre pripreme i udaranja u naše evidentne slabosti. Naše prilike su individualni kvaliteti Mitrovića, koji je u 5 igrača trenutno u svetskom fudbalu koji je tako jak i opasan kada mu se uputi lopta. I tu čuči naš problem, mi te lopte šaljemo isključivo kada Tadić ili Živković uspeju da se nameste da je upute. Sve pre toga je ogroman problem. Moramo da dignemo štopere, vezni red su dva igrača koje naravno pritisnu, Tadić se nekada spusti i otvori ali uglavnom je u baš bezopasnoj zoni i odmah je pritisnut. 

Jedini način na koji možemo da rešimo goruće probleme je igrač više u vezi i bolje off ball kretnje ostalih. Danska je pojela vezni red Engleske, njihov forte je disciplina, struktura i agresivnost, bukvalno noćna mora za ovo što mi trenutno igramo.

 

Tako da, u zaključku, Slovenija je sa daleko manje materijala napravila odličnu, kohezivnu jedinicu, a Pikseto je napravio raštimanu figuru koja zavisi od prekida, dobrog overloada Živković/Tadić (a pre toga se porodi da do toga dođe) i kvalitetnog centaršuta. A danas smo imali nekoliko baš tragičnih.

 

Nakon turnira, Pikseto ili neki drugi moraju da preseku i resetuju ortačke kombinacije i zasluge, inače nam sledi klaj-klaj fudbal koji je jednostavno nedorastao bilo kakvom rezultatu na EP/SP.

  • Like 9
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

- On 3/22/2024 at 3:16 PM

Koji to igrač ne daje sve od sebe?

Sergej

 

 

-Lazovic nije "konkurencija" Tadicu i Sergeju, nego Zivkovicu po desnoj strani. U Veroni standardno igra levo krilo, pa bi mogao i da odmeni Kostica kada ovom ne ide. Piksi nema tu puno resenja, osim Kostica jedino je jos Mladenovic standardan, a sa Lazovicem bi "ubili dve muve", da bude dzoker za levo i desno ako se neko povredi ili mu ne ide.

 

-Nemam nista protiv Gacinovica, ali igrac koji "nit smrdi nit mirise". Ne pratim ni italijansku, a kamoli grcku ligu. Ipak je to preslaba liga, Lazovic bar ima jake utakmice iz nedelje u nedelju. Gacinovic je samo jos jedan dokaz koliko smo mi tanki sa opcijama, i koliko mi ustvari nemamo igraca u ligi petice kao pre 10ak godina. Piksi ima svoje, pre svega verbalne propuste, ali vodi jednu Srbiju kojoj je najbolji igrac Tadic koji priprema penziju u Turskoj, i okosnica tima igra u Saudijskoj Arabiji, plus par epizodista iz Grcke. Od jakih timova spali smo na Juventus, a to je nekad bio i Mancester, Celzi, Juventus... kada se setimo koga ja Antic imao. Ljudi olako shvataju znacaj jedne jake lige i jakih protivnika, i sta to cini za formu i samopouzdanje

 

- Ja ne znam zasto Piksi ne zove Cirkovica iz TSC - on bi bio jedina dobra alternativa Kosticu: brz je, ume da da gol, razbio je Partizan svaki put kada su igrali, i ima iskustva igranja austrijske i ruske lige za jednog vrlo mladog igraca.

 

 

Sve sam ovo pisao, i upozoravao na neke stvari mesecima pre prvenstva. Pod broj jedan, Sergej je dao reprezentaciji neke bitne asistencije i golove, necemo da gresimo dusu, ali njegov pristup je uvek bio bas kao kod ovog gola Slovenaca. Lagani kas, u najboljem slucaju. Kao da je Maradona. Mislim da je fudbal napredovao i da za takvog igraca nema mesta u modernom sistemu, sve i da jeste Maradona.

 

Dalje, Lazovic jeste Piksijev greh. Najveci sto se tice ovog prvenstva. Nije pozvan igrac koji nam igra jaku ligu, i koji je falio, pokazalo se, i protiv Engleza, i pogotovu danas. Da ne pricamo o tome da je zasluzio poziv jer nas je spasao protiv Bugarske. Volim Srbiju, ali politicka bulumenta koja je uticala da decko ne bude pozvan, voleo bih da pojedu sva govna koja su izasrali. A Lazovic igra italijansku ligu, ne igra jebenu saudijsku.

 

Trece, Gacinovic je bio sumnjiv kao izbor odmah, pogotovu jer nista nije davao u utakmicama na kojima je dobijao sansu. Danas je izgledao kao amater. Dalje, ako je vec zvao nekog iz domace lige cisto da im podigne cenu (Stojic i Mijailovic nece videti sekunde prvenstva), onda je i Cirkovic morao da bude pozvan jer je pokidao ligu ove sezone, i da stvarno bude opcija po levoj strani, koja je danas skripala, a izuzetno je prodoran igrac sto nam hronicno fali. Nama ako se povredi Mladenovic protiv Danaca u nekom prvom poluvremenu, mi smo ga najebali jer jednostavno nemamo jos jednu opciju tu.

 

I pored svega, odgovorno tvrdim da nije Piksijeva krivica u nasem globalnom plasmanu i rezultatima (koji cak i premasuju kvalitet), vec donekle u postavci par igraca, zatim velika krivica zbog odstranjivanja Lazovica, ali ne i krivica za nase rezultate jer bolje igrace nemamo, i nijedan sistem/selektor tu ne bi pomogao (pogledati pod Klemente). Mi smo uvek igrali sporiji fudbal, sa preskakanjem i cekanjem prekida (sa izuzetkom Antica i Muslina), a sada smo se cak malo pomerili u tom ofanzivnom smeru. I sa snagom smo daleko, daleko bolji u odnosu na sve prethodne generacije (dokaz je drugo poluvreme protiv Engleza i Slovenaca), sto je verujem zasluga Japanca u strucnom stabu.

 

 

Edited by diego
Link to comment
Share on other sites

Licna je to odluka Piksija, pisao sam detaljno o tome. Lazovic je jos pride imao i sjajnu sezonu. Erakovic isto. Cak i onakav Radonjic je za poslednjih 15 minuta bolji od bilo kog drugog dzokera. To su igraci koji su duzi niz godina tu i koji jos uvek nisu penzioneri.

 

inace da dodam jos da su nama problem bocni stoperi koji u ovakvoj formaciji moraju biti jako spretni sa loptom, bukvalno da vise budu bekovi nego stoperi, kao recimo Bane svojevremeno jer imaju veliku ofanzivnu ulogu. Pavlovic ponekad uspe da nesto poradi ali je to sve jako nezgrapno. 
 

Zile brat je uvek okrenut ledjima protivnickom golu i prima loptu iskljucivo levom nogom, umesto da je okrenut bocno i da ne prima desnom i prijemom povlaci napred on je prijemom vraca nazad. Potpuno sulud koncept sa tim kontra nogama posebno kad igrac ne igra sa obe noge. 

Link to comment
Share on other sites

Jamal u ovom trenutku ne treba da ima takav respekt. A nije da je ista i uradio do sad. Vilijams mnogo bolji. Rodri je bukvalno tri coveka na sredini, zato ovi napred imaju takvu sigurnost. Pedri jako precenjen igrac, duplo golo. Iskustvo nekoliko igraca, solidna uigranost i na prvom mestu Rodri cine Spaniju dobrom za sad inace nista spec. Samo su Hrvati i Italijani jos gori nego sto sam mislio. Nemci su igrali sa slabijima na papiru s tim sto Madjari u dve utakmice uopste nisu odigrali gore od Hrvata i Italijana, naprotiv. Jedan covek ih je usrao bukvalno, stvorili su vise sansi i smislenije izgledali na terenu.

Link to comment
Share on other sites

znači u trećoj očekujmo da štoperi "prodaju" sad kad ih je McLeod pohvalio 

loši smo za ozbiljan fudbal i to nije viši ni samo do piksija, formacije, sergeja, mitra, tadića ovog nesrećnog a prepotentnog gaćinovića več je to  problem  fudbala u Srbiji kompletno

loše se radi u klubovima, nema strategije u razvoju igrača, nama stižu mladi igrači polufudbaleri, bezo se prodaju u klubove gde skoro po pravilu ne igraju pa se vraćaju da obnove karijere po srpskim klubovima a već su nabacili neku kintu i više ih niko ne može naterati na ozbiljan trening a bogami nema ni trenera da valja.

Imali smo pre meseca dana priliku da vidimo naše klince na EP gde ne mogu da sastave ni poluvreme ozbiljne igra, taktika isto tanka,selekcija po običaju loša, odgovornost u igri isto  ima talenta nije da nema samo nema ko da organizuje sve to i da napravimo i igrače i tim koji ne bi izgleadli kao cirkuzanti na velikim takmičenjima. 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ma sve tačno, Piksi ne zna jednostavno da spremi utakmicu, nije poveo neke igrače koje je trebao, ali brate mili kakav smo mi pristup (mislim na igrače) imali protiv Slovenaca ja to nisam video nikad.

 

Kuku lele kako su igrali.

Ono što je Gaćinović uradio kod gola ja nisam video ni u Super ligi i ne samo on (Sergej šetnjica takođe).

 

Ma skoro svaka izgubljena lopta je bila takva, niko da proba da je opet uzme iste sekunde, da uđe u kost, napravi bar faul, rempluje igrača, da mu bar priđe brzo, ma ništa.

Recikliranje napada (druga lopta, igra iza lopte) to ne postoji. Kakav jadan pristup igrača, tuga.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, Ledd said:

Ma sve tačno, Piksi ne zna jednostavno da spremi utakmicu, nije poveo neke igrače koje je trebao, ali brate mili kakav smo mi pristup (mislim na igrače) imali protiv Slovenaca ja to nisam video nikad.

 

Kuku lele kako su igrali.

Ono što je Gaćinović uradio kod gola ja nisam video ni u Super ligi i ne samo on (Sergej šetnjica takođe).

 

Ma skoro svaka izgubljena lopta je bila takva, niko da proba da je opet uzme iste sekunde, da uđe u kost, napravi bar faul, rempluje igrača, da mu bar priđe brzo, ma ništa.

Recikliranje napada (druga lopta, igra iza lopte) to ne postoji. Kakav jadan pristup igrača, tuga.

To je glavni razlog kad se kaže da igrači nemaju pravi pristup utakmici, trče neki od njih ali kao ekipa nemamo pojma da napravimo pritisak na protivnika. Ono što je juče igrao ili probao da igra gaćinović je sve sem fudbal, onda je izguio čistu lopštu i dok je bek koji bio uz njega otrčao da nam da gol Gaćinović je ostao na njihovoj polovini, čovek nije ni probao da potrči. Na sve to i Sergej je više trčkarao uz igrača nego ozbiljno ispratio tog desnog beka i eto gola. To je kad smo kažnjeni a bilo je situacija gde Mitar trčkara pored igrač, Vlahović pogledom prati kako dupliraju stranu, Tadić drži ruke na bokovima i posmatra šta se dešava. Moglo bi se skoro kod svakog igrača naći neka takva situacija a to kod ozbiljnih ekipa nema. Nije sve samo do piksija koji naravno ne zna gde je pošao ali zna da sere i bahati se na kzš već i do samih igrača.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ilić je pokupio dosta drugih lopti, nije baš da nije toga bilo, samo se često ne vidi. Dalje, ima neodgovornosti, ali pristup generalno nije loš, borimo se, trčimo do kraja već drugi meč uzastopno. Zašto sve to izgleda stihijski je drugo pitanje.

 

7 hours ago, Unknown said:

inace da dodam jos da su nama problem bocni stoperi koji u ovakvoj formaciji moraju biti jako spretni sa loptom, bukvalno da vise budu bekovi nego stoperi, kao recimo Bane svojevremeno jer imaju veliku ofanzivnu ulogu.

Mislim da znam šta hoćeš da kažeš ali kako je napisano ispada da su problem, a nisu jer su onakvi kakvi jesu i taktika se pravi prema tome. 

 

7 hours ago, diego said:

 

I pored svega, odgovorno tvrdim da nije Piksijeva krivica u nasem globalnom plasmanu i rezultatima (koji cak i premasuju kvalitet), vec donekle u postavci par igraca, zatim velika krivica zbog odstranjivanja Lazovica, ali ne i krivica za nase rezultate jer bolje igrace nemamo, i nijedan sistem/selektor tu ne bi pomogao (pogledati pod Klemente).

Bukvalno me je sramota dok čitam ove pokušaje relativizacije i umanjivanja odgovornosti. Ako plasman na EP na koji nije došao samo ko neće i remi protiv Slovenije, iščupan u poslednjoj sekundi prevazilaze naš kvalitet onda najbolje da prestanemo da komentarišemo bilo šta na temu fudbala.

 

Do Portugala su rezultati možda bili iznad našeg kvaliteta, većina stvari posle toga, uključujući i jadno odrađene kvalifikacije i ovo mučenje prethodnih dana su daleko ispod istog. Priča da nijedan drugi selektor ne bi pomogao je netačna kao i priča o ravnoj zemlji. 

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Barkley#34 said:

Mislim da znam šta hoćeš da kažeš ali kako je napisano ispada da su problem, a nisu jer su onakvi kakvi jesu i taktika se pravi prema tome. 

Ma oni su super, bas na visokom nivou igraju. Ali je formacija zamisljena tako da oni imaju integralnu ulogu u organizaciji igre, a nisu bas talentovani za to, a i nema puno stopera na svetu koji to umeju.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...