Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

10 minutes ago, Polivalentni Stevica said:

Kod nas nije bilo tih problema,keva je razumela sve.Jedino što budeš nenaspavan,ali i to je bilo slatko posle zlata u Indijanapolisu.

Svaki put kad je igrala reprezentacija u bilo kojem ekipnom sportu,to je bio praznik kod kuće.Pogotovo što smo u svim sportovima (osim fudbala naravno 😃) bili jaki i pri svetskom vrhu.

 

 

 

 

Bili smo i u fudbalu gotivni tih godina, gledalo se i navijalo se lepo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Obst je prosle sezone imao svega 14 izvedenih bacanja za celu sezonu u EL i 20min u proseku, sve ih pogodio. Sutnuo je svega 37 dvojki na 34 utakmica, a cak 167 trojki. Los prodor igrac i asistent, vrhunski suter. Zanimljivo protiv Zvezde jedino nularica sa poenima. Tu je sve jasno, ne dozvoliti mu nikako sut, uci u dres i pustati maksimalno na prodor.  Ameri su ga podcenili jer verovatno nisu ni culi za njega, u svom stilu.

Prica se o dugoj klupi Nemacke, a igrali su danas sa svega osam igraca, od koji je jedan Bonga. Dakle jezgro im cine sedam igraca, isto kao kod Kanade.         Sruder, Vagner M, Vagner F, Theis iz Nba i Obst, Voightmann, Thiemann iz EL, uz Bongu.

Ne znam zasto danas nije ulazio Lo u igru, da li je u pitanju neka povreda ili odluka trenera. Edit, vidim sada da je igrao i on 6 min.

Znacice sto su Sruder i Vagner igrali po 33 i 34 min u ovakvom max trkackom ritmu, a nama samo Milutinov 30, znacice i sto su igrali 4h posle nas. Sve je bitno.

 

Edited by Cavani
  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Gledao sam jos jednom celu tekmu, zvuci cudno, ali ja mislim da iako smo bili maestralni, mi imamo u rezervi da mozemo i jos bolji da budemo. Stefan Jovic je odigrao par kljucnih poteza kada se lomio mec, kao pravi iskusni igrac, ali generalno on moze i bolje od ovoga danas, i mislim da ce to da pokaze protiv Nemaca. Avramovic neverovatan u odbrani i prodorima, novi ministar odbrane, ali moze on i puno trojki da zaredja, eto opet prostora protiv Nemaca. Mladji Jovic ima muda, i dao je onaj ludacki kos pod faulom, ali je slabo imao loptu u rukama, dok je Petrusev sjajno skakao, ali opet ima puno prostora za njegove "lake" poene pod obrucem, da malo odmeni Milutinova. Njega, i Bogdanovica necu ni da spominjem, pokidali su, a Dobric samo ako ponovi priblizno ovakvu partiju ja se ne bojim za ishod. Guduric, fantastican, iako ne preterano suterski raspolozen kako ume, osim one kljucne trojke.

Edited by diego
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, McLeod said:

Ja sam bio dovoljno mator da mogu sam da odlucim da gledam Indijanapolis, mada je otac intervenisao kod majke 😄

 

Palo je i meni na pamet danas koliko sam ja zapravo bio srecan kao klinac gledajuci sve ono od 95. do 2002.

A zamisli pojedine wto se secaju i 1991😁 

 

 

Nisam pisao o reprezentaciji, Pesicu, pojedincima, samo zelim da iznesem svoj stav o pojedinim profilima koji su, opet naglasavam po mom misljenju bili nepotrebni reprezentaciji.

 

To su pre svih Micic, Nedovic, Lucic, Jaramaz. Ne bih da objasnjavam, muka mi, i zamerka Pesicu za predhodno prvenstvo, margilzovanje Milutinova do krajnje mere. U redu je da ti Jokic bude prva violina, ali Milutinov je slag evropskih centara i nedopustivo je da ima ulogu Sofronija iz Srecnih ljudi.

 

A za ovo danas kapa dole svima, narocito pirketu, ko zna-zna.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Ledd said:

Zna li se šta je sa Stefanom Jovićem?

I na ovom snimku se vidi da mu uopšte nije dobro danas bilo na meču...

 

 

Na onim ekskluzivnim snimcima slavlja iz svlačionice na SK, u jednom momentu se žalio nekom iz stručnog štaba kako ga "boli mnogo", da li su u pitanju neki stomačni problemi (tako mi je ličilo) ili nešto drugo, nije se moglo razaznati od gužve i larme od slavlja. Taj član stručnog štaba mu je odgovorio nešto tipa-"popićemo lekove".

Na snimcima slavlja na samom trrenu se ne vidi ništa sporno, slavio je sa ostalima.

Poznajući Stefa, stegnuće zube i nadamo se, komandovati ekipom do zlata❤️

  • Like 1
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, That Guy said:

ja sam se u Košarkašku reprezentaciju zaljubio 1987... Ah, uspomene... 😍😍😍

 

8 hours ago, Kosjan Willavić said:

To sto se van YT secam Indijanapolisa mogu da zahvalim ocu,jer je ubedio majku da me pusti da gledam finale i cetvrtfinale i pored odlaska u skolu ( kao isao tad u skolu kosarke, znaci ce detetu kao patike da si mu kupila itd ) 😄 U zivotu se tako nisam radovao nekom sportskom uspehu.

 

8 hours ago, McLeod said:

Ja sam bio dovoljno mator da mogu sam da odlucim da gledam Indijanapolis, mada je otac intervenisao kod majke 😄

 

Palo je i meni na pamet danas koliko sam ja zapravo bio srecan kao klinac gledajuci sve ono od 95. do 2002.

78. u Manili pokojni ćale stavio kasetofon pored TV-a i snimio komentar Nikite ili Vladanka (nisam siguran ko je bio) zadnje minute, proglašenje i himnu. Ja balavac gledam oca kako plače, ništa mi nije jasno. Godinama smo u kući puštali tu kasetu prijateljima. Mislim da je i dan danas imam negde, znam da je nisam presnimio.

Nasledna je ta bolest. Plakao sam i juče ali plakala je i moja ćerka. Nadam se da će nas i unuka u nedelju gledati kako cmizdrimo. 

Unuk Bogdan je još mali, ali ima vremena da sazna po kome je dobio ime.

 

  • Like 17
  • Love 17
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Crni said:

😁 zamerka Pesicu za predhodno prvenstvo, margilzovanje Milutinova do krajnje mere. U redu je da ti Jokic bude prva violina, ali Milutinov je slag evropskih centara i nedopustivo je da ima ulogu Sofronija iz Srecnih ljudi.

Milutinov je dobio koronu nekoliko dana pred prvenstvo i uglavnom nije ni bio sa ekipom, odigrao je samo poslednju utakmicu u grupi i protiv Italije (tu bolje i za njega i za reprezentaciju da nije), nije ga Pešić svojevoljno skrajnuo.

  • Like 17
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Ovo što Beo kaže, toga se i ja sećam, nije uopšte bio dostupan Milutinov. Fascinantno je koliko je za ovih nekoliko godina ojačao i kako, kao i ostali naši igrači u ovoj ekipi, ima tu smirenost i sigurnost na postu duboko pod košem, smireno, polako, zidanje, bez žurbe, bez straha od gubljenja lopte ili od udvajanja. Taj element igre na postu - pre svega Milutinova, ali i Bogdana, par puta Marinkovića i Gudurića, i još par igrača je meni nekako najveća prevaga u ovih par utakmica. A nakon tog zidanja ide dosta strpljivo pronalaženje igrača spolja, uz minimalan broj grešaka. Baš impresivno, opet imajući u vidu beskonačno kratke pripreme, pogotovo za Karijeve historijske navike...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Drug Crni said:

Milutinov k'o Rebarac 1998. Mada mislim da je Rebarac i vise plodio u Atini.

Статистички готово исти, сад нисам гледао Ребрачу па да више кажем у том поређењу. Милутинов је по индексу и испред Богдана не би било незаслужено да добије мвп признање ако освојимо, у сваком случају обојица ће бити у идеалној петорци првенства.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Petar1995 said:

Imamo ogromne šanse za zlato. Naša ogromna prednost je što uspemo da se prilagodimo igri svake reprezentcije. Tako da ne brinem za Šrudera i Vagnera. Kobra i Avram će ih staviti u džep;-) 

 

Za Šrudera ne brinem ni ja, Vagner je već ozbiljan problem, a snažni su i na centru.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...