Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

Uporno su kosarkaski pregaoci posle onih otkaza ponavljali - Kad neko ne dodje, otvara se sansa nekom drugom igracu da se dokaze.

 

I tako i bi. Jovic doziveo drugu mladost i totalno suvereno komanduje nasom igrom. Avramovic ima prostora da demonstrira svoju agresivnost i kad udje daje novu dimenziju igri. Gudura se dobrom odbranom i ulazima totalno pronasao i konacno isprofilisao svoju ulogu. Marinkovic i Dobric pozrtvovani i ispunjavaju svaki zadatak. Mali Jovic otkrovenje turnira i opcija za narednih 15 godina. Davidovac uzasno potcenjen, a realno jako bitan sraf u oba pravca i dominira svojom inteligencijom. Petrusev se otkravio, opustio, a i vreme mu je da malo bude drcan. Ovo je turnir njegovog sazrevanja. A Bogdan i Milutinov... Liderski, onako kako se od njih ocekuje. Verovatno najbolji igraci na svojim pozicijama na turniru. Riletu je ovo najdragocenije iskustvo i nagrada za sve prozore u kojima se odazivao. Borisa zasluzuje da mu odnesu medalju u bolnicu. 

Volim ove momke i oni su za mene sampioni. Zbog njih ce kosarkaski tereni ponovo biti puni i odjednom, eto nas i medju favoritima za medalju na Olimpijadi. Kosarka kod nas ne moze da umre, moze samo da se uspava. Ali kad se probudi, tesko drugima! 

  • Like 14
  • Love 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ostalo je ipak nešto soka u matoroj jarčini. Perfektno spremljena utakmica, a i egzekucija je bila vrhunska. Nek ponove ovakvu borbenost i fokus i u nastavku turnirira pa nema šta da se zameri i da puknu 30 razlike. A neće. I meni deluje da je Borišina situacija dodatno ujedinila ekipu, bili smo spremni da ujedamo danas. Naklon i idemo dalje.

  • Like 24
Link to comment
Share on other sites

Verovatno je ideal za svakog trenera da deset igrača ravnopravno iznese utakmicu, tako da su prva petorka i klupa samo nominalne. To se vidi i u minutaži: raspon 14-27 minuta, većina oko 20. Ko bi rekao da je Aleksa najmanje proveo na terenu, ne računajući Ristića, naravno???

 

Od početne petorke koja je izdržala nalet Litvanaca, do druge koja je napravila razliku, skoro svaki igrač je preuzimao u nekom periodu a svi zajedno izgiboše u odbrani.

 

Opšti utisak ne vredi ni analizirati, upropastili smo ih, a meni je za oko zapalo par minijatura:

- saradnju Bogdana i Milutinova snimiti i pokazivati mlađim kategorijama.

- kad Aleksa sedne na kičmu mučenom beku u prenosu a onda, dok ovaj ništa ne vidi i ne zna kako da se izvuče, pritrčava Dobrić u udvajanje. U najmanju ruku je razjebana postavka i osnovna ideja napada, šta god da su planirali.

-lagano i smireno rešavanje presinga, uz veliku ulogu Davidovca, koji baš lepo vidi raspored ostalih.

-Gudurić, koji je za promenu rešio da igra pametno i efekat se odmah video.

 

Svaka čast Kariju i ekipi. Samo ovaj pristup ponovite, biće dovoljno.

  • Like 27
  • Love 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...