Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

Mnogo je lako da ti reprezentacija deluje kao klub kada su uloge tacno i jasno podeljene. Bukvalno licimo na nekog naspavanog ELigasa koji ima glavnog igraca u reketu i spolja, i ostalih osam pitbulova, koji ce da osete utakmicu i u skladu s tim, pruze svoj doprinos.

 

Milutinov i Bogdan su apsolutni lideri, odusevljen sam ovim prvim koliko je zahvalan i koliko protiv svakog doprinese. Generalno, ne znam sto za njega vazi to da je sisa, jer je meni on oduvek delovao kao centar koji nema problem da se posiba, popije lakat, podeli lakat, ali sve u duhu sporta. O Bogdanu cu posebno.

 

Aleksa i Dobric kao defanzivni specijalisti, koji izludjuju protivnike energijom, pa cak i Vanja koji od nekog mekanog momka postaje pravi fajter, uz Guduru kao nekog second unit leadera koji je to sasvim okej prihvatio, i cini se da mu mnogo bolje lezi to da je on na terenu - alfica, sto je dosta tesko ako je tu i Bogdan. Stef Jovic kao floor general i njegov mladji burazer kao neko ko je cheat code za ovu fiba kosarku. Decko ima telo od milion dolara, muda, srce, al mu fali jos malo iskustva, premda on stvarno moze i ovoj USA da ubaci 15 poena, sto mnogo znaci. Petrusev takodje, moze svakog da natrpa i siguran sam da ce protiv USA da bude dosta bolji, mislim da mu u napadu vise leze ovi njihovi centri.

 

Bravo i za Karija, perfektno vodjene dve utakmice. Bas sam i ponosan i srecan, sve ovo sto se desava je mnogo bitno za nasu kosarku.

 

Licno, verujem u zlato i verujem da cemo u nedelju jos vise da se radujemo. 

  • Like 24
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Čočo said:

I da, ne znam za vas ali ja sam zavoleo Aleksu ko roda rođenog. Svaku ružnu reč ako sam ikada imao prema njemu (klupsku) se kajem zbog toga i u buduće će od mene samo aplauz da dobija. ❤️

I ne samo Aleksa ... moramo više poštovati naše momke (košarku) često se mažu i polivaju bez razloga.

Nije košarka zalepiti žvaku na vrh table, ima nešto i u glavama.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Sombor Shuffle said:

Ovi su mrtvi ladni ubedjeni da su ih sudije pokrale. :roflmao:I to nakon onakvog prvog poluvremena, a da ne pominjem Sloveniju. 😄 Pisancija

 

Neka placu, da nisu malo spustili loptu sa kriterijumom bukvalno bi ostali bez igraca.

 

Bruks sam ako nije napravio 8,9 licnih nije nijednu. SGA takodje nisu svirali nekoliko, o floperu Oliniku da ne pricam, cudo je sto su ostali sa svim igracima na parketu.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Sombor Shuffle said:

Ovi su mrtvi ladni ubedjeni da su ih sudije pokrale. :roflmao:I to nakon onakvog prvog poluvremena, a da ne pominjem Sloveniju. 😄 Pisancija

Pa dobto kako kaže njihov selektor,, mi igramo agresivno i ne interesuje nas ako se drugi žale". Jbg, prilagodili smo se. 😄

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Kakvu drugu petorku sa jasnim ulogama je stvorio Kari. 

Jebote igrali ravnopravno s prvim petorkama Litvanije i Kanade i gazili ih. Nestvaran fokus, koncentracija, muda. Vanja kamenjari ceo turnir pa pogadja tu trojku koja im je slomila kicmu, Gudura od Litvanije na dalje fantastican. Davidovac i Avramovic ratnici. 

  • Like 8
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Finaleeee!

Kakva utakmica,nismo im dali da se približe.

Potcenili smo Karija,namazana matora njuška i dalje ima košarku u malom prstu.Kakve dve doktorske disertacije,prvo u četvrtfinalu,potom i danas.

Igračima kapa dole,kakav žar i kakva borba,timčina.Zaslužili su ovo.

 

Ovaj tim je ispraćen bez nekih velikih očekivanja,prvi ja se nisam ovome nadao,a obezbedili su minimum srebro i igraju za najsjajnije odličje.

U nedelju imamo 40.minuta da pokažemo da to možemo.

Za sebe,za Borišu,za narod!

Svi za jednog,jedan za svi!

Srbija❤️

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Узећеш медаљу Бориша, Бориша, Бориша!!!

Наклон до пода за стручни штаб и Карија лично. 

Одбалили смо Канаду. Можда са другим екипама могу на индивидуални квалитет, можда могу да  шире страховладу и развијају ауторитет. Не могу пак са репрезентацијом која зна да игра, која има постојаност да продају ту причу којом су делимично опчинили публику на овом првенству. Од почетка утакмице до задњег тренутка мислим да Канада није водила. У константном минусу су били. Врло рано смоих избацили из зоне комфора. Лични учинак свих наших играча је био на нивоу. Репрезентовали су момци нашу кошарку на најбољи и најдивнији начин. Аврамовићу капа доле за дефанзиву, Гудурићу за оне тројке. Стратешки кобра је био тај играч који мора да проради и да убаци поене што смо од Добрића и добили. Разноврсно, убедљиво, упечатљиво. Милутинов - Богдановић сила око које се све врти. Апсолутно сам јуче а то уверење ме није напуштало био уверен да добијамо Канаду. Можда је Канада боља од Немачке али од Србије није. 

Још једноом компактна, одговорна игра са расположеним носиоцима и форма која је у узлету. 

Браво момци још једном. У финалу што би се рекло ћераћемо се. Америка није Канада. 

  • Like 1
  • Love 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...