Jump to content

Košarkaška reprezentacija Srbije


Recommended Posts

Stvarno će mi više ogaditi ove utakmice sa Italijanima košarku.

 

Meni je neverovatno kako smo u poslednjih nekoliko godina u košarci navukli taj luzerski mentalitet, mentalna priprema igrača je na užasnom nivou.

 

Jel ne mogu nekog psihologa da povedu da radi malo sa timom da bude prisutan, prati šta se dešava.

 

Ja se ne sećam kada je reprezentacija poslednji put izgubila utakmicu, a da nije bio neki potpuni raspad sistema.

Ili vodimo puno pa sve prospemo, ili nas otpočetka razvaljuju, pa onda nešto kao na mišiće pokušavamo da stignemo, možda i uđe par šuteva, ali zapravo vidiš da ne bi dobili da se do sutra igra.

  • Like 10
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Kooineeperk said:

Tako bi trebalo da bude.

 

Ali vise nisam siguran ni da ce Dominikanska Republika pobediti Portoriko, pa ni mi njih pa ni da ce Amerika biti prva 😕 

 

Ovo drugo hoce, a ovo prvo cemo videti za tri sata.

 

Italijanima smo tehnicki samo dali nadu da ce ici dalje, ako pobedimo sa tacno +4, oni ispadaju, Dominikanska Republika je druga. Bice verovatno interesantna utakmica u tom slucaju.

Link to comment
Share on other sites

Opet ti ekipa katastrofalno udje u mec, ovi sve zivo pogode. Ali zadrzi se smirenost i vratimo se u utakmicu. I onda ih oduvas na pocetku trece, na suvi kvalitet i samo donosenje ispravnih odluka, da bi onda na +16 i sumnjiv faul malog Jovica, koji je izgledao dosta pogubljeno danas, i dobija nezgodan udarac u tom kontaktu, jedino njega ostavio na parketu. Nakon toga apsolutno nista, dok ovi tope prednost do +1 za 5 minuta a mi samo 2 poena i lom gresaka. Ni izmena, ni tajmaut, nista.

Ja stvarno ne volim da izdvajam i svaljujem sve na pojedinca, ali covek je definitivno izlapeo. Skoro svi su mu zamerali predugo drzanje Jokica na klupi protiv ovih prosle godine, ja to nikada nisam pomenuo. I mislim da je ovo danas 10 puta gore. 
Pa u NBA finalu sam video, da trener pozove tajm i u lice kaze igracima da se saberu u takvoj situaciji, a ne ovde, gde pojedinci iz ove ekipe imaju iskustvo da im Zelimir urla u facu kao izbezumljen. Drekni, reci im da se sramote, da se saberu, odmore, uozbilje, ili nadji nekog od igraca da bude taj motivator ako ne reaguju dobro na tebe. 
Bilo sta, samo ne kao nemi posmatrac da stojis kraj aut linije i becis se na sudiju, iako nas jesu kecali dosta kroz ceo mec. 
Znas da smo bolji, znas da smo ih maltene resili nakon one serije, samo treba da zaustavis taj nalet i utakmica je zatvorena. Pomislio bi da covek sa tolikim iskustvom najbolje prepoznaje takve situacije.

Ne mogu Bogdana da krivim za bilo sta, jednostavno je neposteno.
Imali smo dobijen mec i opet smo nekako uspeli da zaseremo. I ajde da je neko drugi, ali opet protiv ovih prljavih flopercina da ponovo izgubimo ovako. Jebi se bre matori, unistili su mi celu sedmicu ovime.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ceo ovaj mandat nesrecnog Pesica ce se pored katastrofalne igre pamtiti po izbacivanju Teodosica cime je valjda resio sve probleme.

Pesic na celu reprezentacije Srbije je kao da Ljupko Petrovic bude selektor fudbalske reprezentacije Italije.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, John Terry said:

A Mrmot?

Pa ovo ne bi trebalo da bude neki nerealan scenario.

 

Portoriko nije favorit ni protiv koga. Ako mi ne možemo ni Dominikansku Republiku da dobijemo, o čemu onda da pričamo uopšte?

Edited by Smrtokapa
Link to comment
Share on other sites

Nije ovo bila katastrofalna utakmica Bogdana, nego cisto bezobrazna. Bez ikakvog osecaja za znacaj utakmice, bez konekcije sa saigracima, samo namestanje njegovih nisanskih sprava i zelja da se bude heroj, umesto da se utakmica mirno privede kraju.

Glavni saucesnih Pirocanac, verovatno je pojebao sve kad je izmenio pola petorke a pustio Bogdana da se ispucava... 

 

Sere mi se vise od ovih svetskih prvenstava, prvo nabijamo neku nejac, malo lozenja, evo idu nove nade, lepe mlade, a posle povratak u realnost. 

Nije problem Dominikana, nego sto su sad svi u kanalu, niko vise nece verovati kapitenu, a onda ce Tauns da nas priplodi jako. 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Smrtokapa said:

Pa ovo ne bi trebalo da bude neki nerealan scenario.

 

Portoriko nije favorit ni protiv koga. Ako mi ne možemo ni Dominikansku Republiku da dobijemo, o čemu onda da pričamo uopšte?

 

Malo je nategnuto da ih dobijemo bas tacnom razlikom da izbacimo Italijane.

 

A potpuno je realno da budemo prvi u grupi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovo je Bogdanovicev poraz. Lik je odlucio da se ispucava u momentu kada je bilo jasno da je to nepotrebno, a kapiten je i najiskusniji i neko ko treba da bude glas razuma. Sve i da mu je Pesic rekao da sutira, trebao je da kaze - treneru, ne ide me sut, ajde da probam na ulaz ili da spustim. Jer ono, kapiten si, i najgore je da kao lider budes pasivan.
 
S tim da sumnjam da mu je Pesic rekao da sutira trojke preko ruke, nego je verovatno on ponovo hteo da uhvati sutersku formu kao sto to radi celo prvenstvo pa se igra 3pt contesta.
 
I onda posle kao sto niko ne moze da organizuje napad? Pa zato sto su verovatno nervozni na max jer je lik dosao i prodao utakmicu. Nije ovo igrica, pa da svako ima ranking, naravno da ces da poludis kad vidis da ti neko gubi 16 razlike za koju si iskrvario. 
 
Nerealno sta je lik odigrao, i onda ona polutuzna faca na klupi, mukica, bas mi ga je zao, uci ce sledeca Bogi. 
Neka...Bogdan će da proradi protiv amera. To je njegov nivo.
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Sombor Shuffle said:

Ne mogu Bogdana da krivim za bilo sta, jednostavno je neposteno.

Ne da možeš da ga kriviš, nego je ovo što je napravio danas za tjeranje iz ekipe. Lik koristi reprezentaciju za samopromociju i namještanje ruke, džukačko ponašanje, tačno za davljenje. 

 

Uzgred

@uini

Izvinjavam se za sve što sam srao za Bogdana i Fontecchioa, sve si bio u pravu. 

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Smrtokapa said:

Dogovrorimo se lepo sa dominikanskim redom za +4, obe ekipe srećne, najužasnija i najodvratnija moguća osveta za Italijane. :classic_biggrin:

 

Italijani ispadaju ako mi dobijemo Dominikanu u opsegu od +1 do +8 ... preko +8 ispada Dominikana.

Link to comment
Share on other sites

Postoji jak razlog zbog kojeg nas Italijani dobijaju u važnim utakmicama - bolji su.

 

Što u ovom slučaju i nije greda, budući da imamo jednog NBA role plejera, jednog koji će možda imati ulogu u NBA a možda i neće, jednog dobrog evroligaškog centra i ostatak sastavljen od onih koji su u košarkaškom svetu jag`s.

 

Prošli put, sa Jokićem u timu, bila je donekle greda jer je za nas igrao jedan od najboljih na svetu, a ovo je utakmica u kojoj su pobedili oni koji su i pre utakmice imali veće šanse za pobedu. 

 

Na kraju krajeva, kad te neko pobedi jednom, možda je na sreću, čak i drugi put može da te pobedi na guzove, ali posle trećeg puta je i budali jasno o čemu je reć.

 

 

Edited by Nek grmi jako
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Teodosic ovoj ekipi nedostaje na previse nacina da bi se to moglo ignorisati.
Danilovic da se izljubi sa najblizim saradnicima i da ide da radi nesto drugo, ako boga zna. A selektor koji u svakom ciklusu trajno izgubi po par igraca, nema autoritet ni prema sudijama ni prema svom timu, kojeg takticki preveslaju namazani mediokriteti, koji posle blamaze putuje odvojeno od tima - da ode u penziju gde mu je vec 4-5 godina mesto.  Izbor trenera vise nije veliki kao nekad, ali ovog igranja bez trenera je bilo dosta.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Gledao sam na poslu, na preskoke , pa bez ironije pitam šta ste videli kao Pešićeve greške ovde?

U trećoj kada su kola krenula nizbrdo je čini mi se imao reakciju, to što ništa nije upalilo i što Gudurić koji umesto da iznudi neki faul gubi lopte u seriji ne mogu da objasnim. Takođe mi nije jasno kad je Bogdan pomislio da ne treba da igra odbranu i da treba da se ispucava.

Nama su Dobrić i Avramović najbolji defanzivci spolja što dovoljno govori.

Just now, Don Dusko said:

Pa i mi smo na pripremama imali isto ovako 15+ al u 1Q pa nas stigli u 2Q,

I na EP smo vodili 10-15. Ne sme da se popušta i odustaje od plana koji je generalno bio OK

Link to comment
Share on other sites

Opet prokleti Italijani.Više od njih zazirem nego da smo naleteli na drim tim.

Prosuti 16 poena razlike za četiri minuta je bruka i sramota.Uz njihov ispunjen bonus.

Počevši od Bogdanova dva idiotska pokušaja za tri preko ruke na +16 i + 13 gde se Pešić potpuno gubi i menja celu petorku gde Gudurić opet dominira na pleju naravno u negativnom smislu.

Ulazi budući penzioner Datome i pokreće Italiju.Ostatak utakmice svi znate.Fontekio kao mešavina Kobea i MJ krenuo da trpa nemilice.

 

Meni nikada neće biti jasno,ispunili su bonus i dalje igraju na ivici faula preko 10.minuta u drugom poluvremenu,a mi to ne koristimo,nego glumimo GSW za beskućnike.

 

 

 

Edited by Polivalentni Stevica
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...