Jump to content

FK Crvena zvezda 2023/2024 - Slavni dani nase buducnosti?🏆


Kooineeperk

Recommended Posts

Ispratio sam vašu utakmicu onoliko koliko su je prikazivali na Areninom multiprenosu, ponajviše poslednjih 15ak minuta.

 

Glavni utisak su mi ostavili desni štoper YB-a Kamara, baš je delovao impozantno u duel igri i skoku, onda levi bek Garcia, koji je pravio dosta problema po toj strani, kao i Bukari, koji jednostavno nije igrač za ekipu koja će u 90% utakmica imati 70%+ posed i razbijati duple blokove. Naravno da je i u takvim situacijama koristan, ali svi njegovi kvaliteti se vežu za brzu igru, tranziciju, natrčavanje i prostor, što smo znali i ranije. Opet ste prodali foru posle defanzivnog kornera, sumnjam da je Mladim momcima promakao taj detalj, ali očigledno su loše reagovali i praktično poklonili veoma opasnu šansu koja se na kraju pretvorila u gol. 

 

Bahar je ubedljivo najbolji trener koji je vama dostupan, ne računam ispušene lule i neke bivše dobre igrače koji bi da budu treneri. Međutim, činjenica je da je nestala nekakva metodičnost, neki plan i sistem koji se činio tokom leta da se uspostavlja, pritom ne mislim nužno na samu formaciju. Krasso i Olayinka su igrači koji bi trebalo da budu nosioci ekipe, igrački, platežno... a već neko vreme ulaze sa klupe dok tim igra potpuno drugačije nego što je sa njima. Njihov tandem potpomognut Bukarijem je trebalo da bude vaša udaraljka.

 

Svakako, u timu ima baš dosta individualnog kvaliteta i malo fali da utisak bude drugačiji. Sinoćnjih 2:2 mi se čini kao realan rezultat gledajući sve stvari, momentum u sportu je jako bitan, Mladi Momci su mogli da zatvore utakmicu da je večiti promašivač Ganvoula bolje reagovao pri rezultatu 1:2, a tačno tu negde je YB krenuo da pada energetski, tako da je moglo lako doći i do preokreta.

 

Inače, čuo sam Kuzmanovića da je komentarisao Ivanićevu izjavu, koju nisam čuo pa ne bih o tome, međutim gledam Kataija koji sinoć valjda beleži prve minute u sezoni, jedan od vaših najboljih igrača godinama unazad i karakter u svlačioni gleda u leđa Lučiću i Mitroviću, što fudbalski je verovatno ispravno, ali mislim da pominjana čistka gardista i seča koju Barak želi nije baš kao na igrici.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Inače Mitrović je primer kako se u Srbiji loše radi sa mladim igračima. Kad neki igrač ima neku karakteristiku po kojoj odskače to se maksimalno koristi, ali se uopšte ne radi na ostalim elementima igre. Njemu ide u prilog što je ta karakteristika koju on ima (brzina) retka kod naših igrača, pa je zbog toga dobio veliku šansu kod nas. Negov pregled igre i odluke koju donosi kada ima loptu su užasne. On ili proba da uđe u sredinu pravolinijski što se u najboljem slučaju završi šutom ka korner zastavici, a u gorem slučaju bude izblokiran ili izgubi loptu uz opasnost od kontre, a ako krene u prodor to je isto pravolinijski ka gol aut liniji, gde uglavnom kad dođe do linije bez gledanja vraća loptu u sredinu ili sledi šut koji je uglavnom loš.  Zbog takvog načina igre je jedina korist kad učestvuje u klasičnoj kontri, a u pozicionoj igri je neupotrebljiv trenutno.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Katai ako je spreman za pola sata , toliko MORA da igra UVEK. Pa polako da se dovodi u red. Imao je problem sa ledjima od jula meseca, steta, dosao je zategnut na pocetku, bas je dobro izgledao i onda povreda ledja. 

 

Lucic i ostali ne mogu kopacke da mu ciste, sve dok se zanosimo sa ovim klincima, ima da se mucimo u domacoj ligi. Klinci nek ulaze u 2/2 i polakao da se uce, nama su nosioci Mitrovic i Lucic koji su rang TSC i Cuke, iako imaju potencijal, ali ne mogu trenutno da nose FKCZ day to day, jednostavno ne mogu i to je to. 

 

Svaka lopta koja ide na bok na postavljenu odbranu Mitrovic i Lucic je uniste, bukvalno svi ti napada su baceni u bunar, Lucic jos i moze mozda nesto na foru i dribling da izmuva, ali to je premalo, Mitrovic moze samo na kontre , ali i to sve mu manje polazi za nogom, jer sa tehnikom je na VI, a i resenja koja donosi su veoma upitna. 

 

Utakmica protiv Radnickog je bila bolna fudbalski za gledanje, imao sam utisak da je trajala 3 sata, neveovatno nesto. 

 

 

 

Edited by Ljubitelj baklave
Link to comment
Share on other sites

Po mom viđenju fudbala,mali Šljivić,Mijatović npr. imaju veći plafon,talenat i sad su bolji igrači od pomenutih Lučića i Mitrovića.

Sad je pitanje struke ,sportskog sektora u klubu zašto pomenuti igraju na dvojnu dok ova druga dvojica su praktično nezamenljivi deo prve postave CZ?

 

Sećam se kad su uvodilimalog Eraka u prvi tim,davali mu minute kako je dečko  i grešio i padao i ustajao,i glumio desnog beka i levog,ali se video talanet.

Video se potencijal koji se trpi kod takvih perspektivnih mladih igrača.

Nedeljković,Šljivić,Mijatović su pokazali da znaju,mogu i zaslužuju minute.Takođe ako nemamo vremena da bacimo u vatru i malog Kabića u ovoj jadnoj SL,

onda sa pravom još pojedini prizivaju Kataia,Kangu umesto mladih ,perspektivnih momaka koji su pokazali da mogu.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lepa je priča o forsiranju  "naše dece" ali je prilično teška kroz LŠ, odluka je u klubu da se forsira Mitrović a da ga menja Lučić ponajviše zbog pozicije koje igraju, Šljivić i Mijatović ne igraju na toj poziciji i dok je tu Ivanić teško će dobijati šansu. Za Nedeljkovića je i meni žao što nije već sad u prvom timu, igra na poziciji koju nemožemo da krpima sa Mićkom ili Bukarijem i vredelo bi istrpeti ga dok ne sazri. Dečko baš ima potencijal za velike klubove. No znamo kako se radi u FKCZ i šta je prioritet secikesama koji vode klub tako da me ne bi čudilo da Nedeljković i ne zaigra "minut" a da ga oni već negde prodaju.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mitrovic ne pravi razliku ni u domacoj ligi, a kamo li u LS. 

On sa tom svojom brzinom ne može nista domacim bekovima, jer protivnik igra nisko, u bloku, i tu brzina ne znaci toliko, koliko umece sa loptom , sa kojom je on na "Vi"...

U LS pak, brzina igra ulogu, jer protivnik nije zatvoren i daje ti prostor, ali sa druge strane nalećeš na beka koji je besprekorno spreman, i tu opet imaš problem,ako nisi spremniji, jači, brzi, .

 

Katai nema snagu i brzinu, ali tu je tehnika, igra na malom prostoru, što prolazi u JSL, i on tu ima rezultate.

Levo krilo ne postoji...oba beka ne postoje, ni napred ni pozadi....igramo samo sa desnim krilom, Bukarijem i ti je sve.. 

Stamenic  najvece razočaranje...Gde je nestao momak...u 180 min, ni jedan jedini tacan pas, ni jedna kvalitetna odluka na terenu. Hvang ne može sve sam...Stoperi svakako prelazna ocena, uz Šerifa i Bukarija.

 

U principu ostala je glava iznad vode...sad treba gledati šta i kako...

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prvo veliki pozdrav svima, pre svega ciganiji, vec neko vreme vas citam i ima sta da se vidi i nauci, manje pisi, vise citaj, to je neki fazon koji cenim,ali da. bacim moja 2 centa posle stadiona i pogledane reprize za jangere i ono od sinoc... 

 

Ne znam, meni je LŠ nekako mucna za praćenje.. u ovoj inkarnaciji je cak i podnosljivo u odnosu na ranije, jer eto mozemo da se pobijemo sa. decacima, a verujem i sa crvenim bikovima iz bivseg DDR-a, realno je na ovom nivou svaki bod kuca... tako da pobede i trijumfi su izuzetak koji potvrdjuje pravilo... 

 

Od igraca izdvojise se sinoc se ovaj adoliki Djiga i brunomezengoliki Ndiaje... tuzno je da i ove 2023. godine, posle sezona u LS i LE imam te flesbekove na one tuzne godine  kada  je pojava fudbalera u nasem dresu bila nešto za pamcenje, ali, eto, prelazni rok je odradjen toliko dobro da nemamo pojma sta smo kupili... 

 

Katai bi bio 7. zvezdina Zvezda da nije tolika vucibatina i bitanga, sto se moze reci i za Krasoa... kakav pas Bukariju, lebe mekani... majstor.. 

 

ovi mladi Srbi sa stranim pasosima tipa Mitrovic, Stamenic, a bogami i Degenek da se malo trznu i pocnu da siju po terenu... 

 

I tako, nije ovo lose... malo je dosadno za gledanje, neka LE bi mi vise legla, ali ok... 

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Да Стаменић није проп'о к'о кауч, Хванга бисмо видјели и офанзивније, овако морао крпити за све. Он ће бити још бољи. Мићко и Родић на бековима је хорор, први изгину али не зна а други бивши играч. Тек када је Бахар вратио на "својих" 3-5-2 са адекватним измјенама за тај систем, одиграли смо озбиљан фудбал. И да се не лажемо велика већина љубитеља фудбала је и жељела да гледа тренера који мијења формације тј. да имамо план Б. То Бахар и ради али мора да има у глави фактор времена и да буде бржи. Зато се надам да ће одмах да склони Митровића из 11 који је баш поштено добио шансу коју није искористио. Када се додају и они који не знају или су бивши то је превише рупа у 11. На крају крајева, сад опет имамо само 2 утакмице до Лајпцига а треба се у ходу уигравати...

Edited by Константин
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, threepwood said:

Kakav naruceni proliv od teksta je prosuo Darjan na Mozzartu da ti se stomak prevrne. Zli i nezainteresovani Bahar je sjebao sve sto mu je vredna i sposobna uprava obezbedila... Ocigledno su pripreme za cistku uveliko u toku

 

 

Ne znam sta su ocekivali...Kao da se krvna slika tima moze promeniti u 1 prelaznom roku.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Pozdrav, zvezdaši.
Zvezdu su od poraza spasili isključivo igrači, kad su na guzove dali drugi goli i stisli Jang Bojse pred kraj. Bukvalno sve na adrenalin i improvizaciju.
Baharovog doprinosa nigde u svemu ovome. U prvom poluvremenu igramo praktično sa devet igrača i on ih ostavlja, a zbog jednog od njih primamo gol. Na nominalno najslabijem protivniku u grupi ništa čovek nije primenio nije od onog zbog čega je, kao, doveden. A idealna prilika - niti je bila prejaka ekipa, niti je igrala zatvoreno. Pa ne može ti Šerif vući loptu od centra, gde smo ih najčešće čekali. Btw, imao sam o Šerifu isti utisak verovatno ko i svi posle onog promašaja protiv Čuke, ali se utisak već id sledeće popravljao, tako da mi njegovo sinoćno izdanje nije preterano iznenadilo. I u prethodne dve utakmice je solidno pratio igru, bio tamo gde treba, zalagao se, ali ga nije hteo gol.
Nije mi skroz jasno zašto su Viga tek tako precrtali. Gledao sam ga prošle sezone i uživo u našoj ligi i baš mi se dopao. Ajde da forsiraju Nedeljkovića, pa i da razumem. Ali da ti Mićko, koga inače gotivim, igra beka, pored jednog školovanog i tehnički veoma dobrog beka, nije mi najjasnije.
Vidim da su Rodić i Mićko lake mete na ovom forumu. S takvim pogledom se duboko ne slažem, ali da ne tupim sad o tome. Mićka bih, ako ništa bar tokom ove transformacije, zadržao primer koliko igrač treba da se zalaže tokom utakmice i kako treba da se bori za Zvezdu.
Kako god, mislim da ova ekipa može da pobedi Jang Bojs u gostima i da otkine bar bod Lajpcigu u Beogradu ako Bahar prestane da insistira da Mitroviću i Stameniću i traži druga rešenja. Lučić je eventualno dobar za sinoćnu ulogu, maks 20 minuta i to je to.
Da sad ne tupim o ostalim igračima, pojedini su već napisali ono što sam i sam hteo da napišem, samo ću o golmanu. Sa Glazerom smo baš mnogo dobili. Od vrhunskog golmana deli ga samo još malo visine, jbg to je što je, i da bude dominantniji na loptama koje idu preko peterca. Ovaj refleks ima malo koji golman. Uz to, čini mi se da je pravi profesionalac i generalno gotivan lik.






Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Tekst je divan i prelep, samo bih dodao 1 mali biser od sinoc, autor je isti

 

Quote

Negde na poluvremenu meča, zaslužio je tapšanje po ramenu i mnogo toga više... Možda i prepevavanje dečijeg stiha u stilu: Điga, Điga sve četiri u vis zbog apaluza! 

 

image.png.6667dda73d115b8ddfae17633e84f679.png

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, pierre van hooijdonk said:

Ispratio sam vašu utakmicu onoliko koliko su je prikazivali na Areninom multiprenosu, ponajviše poslednjih 15ak minuta.

 

Glavni utisak su mi ostavili desni štoper YB-a Kamara, baš je delovao impozantno u duel igri i skoku, onda levi bek Garcia, koji je pravio dosta problema po toj strani, kao i Bukari, koji jednostavno nije igrač za ekipu koja će u 90% utakmica imati 70%+ posed i razbijati duple blokove. Naravno da je i u takvim situacijama koristan, ali svi njegovi kvaliteti se vežu za brzu igru, tranziciju, natrčavanje i prostor, što smo znali i ranije. Opet ste prodali foru posle defanzivnog kornera, sumnjam da je Mladim momcima promakao taj detalj, ali očigledno su loše reagovali i praktično poklonili veoma opasnu šansu koja se na kraju pretvorila u gol. 

 

Bahar je ubedljivo najbolji trener koji je vama dostupan, ne računam ispušene lule i neke bivše dobre igrače koji bi da budu treneri. Međutim, činjenica je da je nestala nekakva metodičnost, neki plan i sistem koji se činio tokom leta da se uspostavlja, pritom ne mislim nužno na samu formaciju. Krasso i Olayinka su igrači koji bi trebalo da budu nosioci ekipe, igrački, platežno... a već neko vreme ulaze sa klupe dok tim igra potpuno drugačije nego što je sa njima. Njihov tandem potpomognut Bukarijem je trebalo da bude vaša udaraljka.

 

Svakako, u timu ima baš dosta individualnog kvaliteta i malo fali da utisak bude drugačiji. Sinoćnjih 2:2 mi se čini kao realan rezultat gledajući sve stvari, momentum u sportu je jako bitan, Mladi Momci su mogli da zatvore utakmicu da je večiti promašivač Ganvoula bolje reagovao pri rezultatu 1:2, a tačno tu negde je YB krenuo da pada energetski, tako da je moglo lako doći i do preokreta.

 

Inače, čuo sam Kuzmanovića da je komentarisao Ivanićevu izjavu, koju nisam čuo pa ne bih o tome, međutim gledam Kataija koji sinoć valjda beleži prve minute u sezoni, jedan od vaših najboljih igrača godinama unazad i karakter u svlačioni gleda u leđa Lučiću i Mitroviću, što fudbalski je verovatno ispravno, ali mislim da pominjana čistka gardista i seča koju Barak želi nije baš kao na igrici.

Nisam ispratio to za Kuzmanovića, šta je komentarisao u vezi Ivanića?

Link to comment
Share on other sites

Ne bi se ja tako lako odricao Mitrovica ima on neke karakteristike i kvalitete koji su jako cenjeni i trazeni danas. 
Njemu pre svega pozicija ne odgovara to jest strana terena, leva noga mu je izuzetno slaba a nema dovoljno tehnike ni driblinga da u kontinuitetu pravi poziciju da namesti loptu na desnu nogu na toj strani. Da se ja pitam probao bih ga vec za vikend u nasem prvenstvu na desnom beku.

Taj eksperiment ako bi bio uspesan bi nam resio problem beka i otvorio bi prostor za Olajinku na levom krilu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Што се тиче учинка Звезде у два кола ЛШ могу само да кажем хладне главе, Нема Букарија нема учинка. Звезда је бледа, малокрвна. Желим да Звезда изгледа током целог меча онако како је изгледала задњих 20 минута синоћ. Стефан Митровић нема шта да тражи у стартних 11. Мићко не може да игра десног бека. Родић је 0 пута синоћ ишпринтао напред. ДА је проточност лопте на средини била добро згазили би Бојсе. Овако остаје да се уиграмо за Бојсе у Берну. Има времена. Бахарова прича генерално која је тврдоглава и константно форсира неке играче која не даје резултат се самом Бахару резултатски обија о главу. Једноставно морали смо да добијемо оно синоћ. Не постоји оправдања и ово је велика мрља за Бахара и играче. 

Ђига је изгледао јекао добро. Ушао је на мала врата тако да ми је још увек невероватно да човек не киксира  игра лагано, добија дуеле један на један. Хванг је радилица, задовољан сам са њим још да је дао допринос према напред што је фалило синоћ било би одлично. Свака част Красоу за ону фудбалску мајсторију асистенцију ка Букарију код другог гола. Оно је изгледало тако једноставно, лагано у једном потезу. 

Edited by suptil
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Nele said:

Da nisam znao protiv koga igramo citajuci postove ovde pomislio bi da smo odigrali nereseno protiv Radnika iz Surdulice pred punom Marakanom.

Ne znam odakle nama pravo kao navijacima da ocekujemo i zahtevamo da budemo dominantni u odnosu na bilo kog rivala u LS, takve stvari su bas naucna fantastika pogotovo kada igramo sa ekipom slicnog kvaliteta gde smo svakako imali dobru sansu za 3 boda. Mi smo bili bolji do 20. min i od tipa nekog 65. min oni ovo izmedju i kad to pogledas ovo je i realan rezultat, da je usao koji sut Kataija to bi tacno bila prevaga domaceg terena koju smo svi ocekivali. 
 

Sto se tice igre moracu da krenem sa negativnim stvarima. Sredina terena u izgradnji igre ne samo u evropi vec i u domacem prvenstvu je uzasna a tu dosta krivim Ivanica, koji i ako je ultra opasan u poslednjoj trecini terena u ostalim zonama ne postoji. On tu mora da se spusta nize i da ucestvuje i kombinuje sa Hvangom prilikom iznosenja lopte sa nase polovine ako to ne radi moze i Rodri umesto Hvanga igra nece da se promeni mnogo. Meni je Mirko danas posle Stamenica bio najgori, ne racunam nevidljivog Mitrovica.

Stamenic vec duzi vremenski period igra katastrofa, kad sam pre jedno 2-3 nedelje isto to napisao bio sam opasno napadnut ovde no nema veze. Od igraca koji je uvek bio tu da se ponudi stoperima i od koga je kretala igra sto me je i najvise odusevljavalo kod njega doso je na to da se krije od lopte i da kad je i dobije bude jako nesiguran sa njom. Ali polako necu ni da ga pljujem mlad je i sve je ovo velika skola, bice on top igrac jednog dana. Direktan je krivac kod prvog gola i jedan od krivaca kod drugog gola, jer je ostavljena livada onom iz YB da se proseta i sutne ispred nasih 16. Micka ne mogu da pljujem i ne zelim, on je covek odigrao na vrhuncu svojih mogucnosti, napad nema potrebe da se komentarise a u odbrani je bio dobar fino se postavljao i dobro ih pritiskao i na nasoj i njihovoj polovini.

Sto se ovog odusevljavanja sa Kataijem i ovde a i sirom interneta tice stvarno nemam komentar. Covek jedinu ulogu koju moze da ima je poslednjih 10 min. da proba na neku magiju da uhvati. Covek pored ovih njihovih deluje kao da trci u mestu.

 

Prvo sto se pozitivnih stvari tice da pomenem jebenog Nasera Djigu ! Decko mudonja bacen u vatru protiv Sitija i vec danas bio najbolji nas igrac u defanzivi. Opet da ponovim steta zbog penala inace bi mi bio u najuzem izboru za igraca utakmice, mali je brutalan potencijal !

 

Serif Ndiaye nam je najbolji igrac bio danas i bas sam se ogresio o njega, kakva borba, kako je zadrzavao lopte i distribuirao, brutalan njegov mec i steta sto mu ona peta na pocetku nije prosla. Izbacio je on i Ivanica prakticno u 1v1 da je ovaj bio malo brzi i spretniji a i kod gola je pretrcao neverovatno veliki prostor za kratko vreme, bio je na nekih 35 metra kad je Bukari bio u 16.

 

Bukari decko je tata, najopasniji nas igrac bukvalno ne smeju protivnici milimetar praznog prostora da mu ostave odma ulazi u sansu, igrac koji bi mogo da igra u bilo kom klubu na svetu. 2 utakmice, 2 gola i asistencija, neverovatan je.

 

Sto se tice mog mezimca ja ne znam da li mi gledamo iste utakmice, isti sport, da li smo uopste u istom univerzumu. Jos neko napisa da nije spreman a on covek preorao teren, kod nas je sigurno ubedljivo najvise pretrcao a verujem i na celom mecu, ne znam statistiku igraca YB ali on je bio na 12,5km. Njemu fali parnjak u vezi koji brzo razmislja i brzo odigrava poput njega imao je on 2-3 puta situacije kada je pasom iz prvog ili drugog dodira opasno izbacivao iz balansa celu njihovu ekipu i stvarao ogroman prostor za tranziciju. Istina je da je i par puta mrcvario loptu ali i to je proizvod toga sto nije imao kome da odigra ne zato sto voli da komplikuje, ja bi sve dao da imamo 3 Hwanga u veznom redu.

 

Sve u svemu nisam zadovoljan ali ni ne ocajavam i dalje smo u igri cak i za drugo mesto a do sledeceg meca sa mladim momcima imamo vreme da jos popravimo igru i porastemo kao tim.

Od mene i dalje imaju podrsku i Bahar i momci, kritikovacu kada treba ali gledacu uvek da podrzim. 
 

Napred Zvezda !

 

Retko se dešava da mogu da potpišem jedan post od prvog slova do tačke.

 

Samo još jedna mala konstatacija koja mi se nametnula tokom utakmice - nekoliko puta se dogodilo da igrači Zvezde krenu da kombinuju od svog gola, par pasova po zemlji pod polu-pritiskom, izmena mesta i sve lepo, a onda lopta dodje do Mijailovića, koji pod istim polu-pritiskom zune u daljinu, jako i nikome, u klasičnom maniru srpske škole fudbala, gde je najvažnija stvar da se slučajno ne pogreši i da mu navijači ne pomenu sve po spisku...sad što ćeš sjebati koncept fudbala, to i onako niko i primeti.

 

A onda dodjem na forum i shvatim zašto se takav alibi fudbal ovde i zapatio in the first place... 🙂 

 

btw, već je rečeno više puta, leva strana je najveći problem Zvezde, mada je lepo primećeno i ovo za odsustvo Ivanića u vezi.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pa ne, najbolje da će lopovska uprava pokazati prstom na sebe kao na krivce što klub i ekipa izgledaju tako kako izgledaju posle najvećeg ulupanog novca u istoriji srskog fudbala..

 

Naravno da će raspaliti po Baharu i slati pozitivne signale medijima da ga zaliju šlajmom, jer se na taj način skida i odgovornost i pažnja javnosti sa njihovih leđa. Pa iako je svima jasno da Bahar ne zna gde udara, teranje tog trenera pre isteka njegovog ugovorenog angažmana izaćiće im na nos jer će morati da mu isplate sve do poslednje pare i da mu otvore svaki mogući finansijski padobran za sletanje iz ugovora.

 

Ako misle da će sa njim moći da postupaju kao sa palanačkim trenerima na koje su navikli, ubrzo će shvatiti da greše.   

Edited by Nek grmi jako
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mogu reći, kao neko ko skoro uopšte ne prati više FKCZ, da ono sinoć nije bilo toliko loše, uprkos lošem rezultatu. Videlo se da su obe ekipe sami talog LŠ po kvalitetu ali bilo je na momente solidnog i interesantnog fudbala. Zaista sreća nije bila baš naklonjena našima ali kao da se pomalo i vraća za zalihe sreće koje su trošili Milojević i sns neimar, sve je u ekvilibrijumu. 

 

Od igrača - Korejac i Bukari su viši nivo u odnosu na opšti kvalitet FKCZ, imaju mane ali i neke vrline koje su vrlo lako vidljive. Ivanić mi deluje da je van forme iako nesporno zna fudbala ali se vratio u onaj metiljavi mod od pre koju godinu. Dragović pada, volim ga kao lika i retku svetlu tačku za ere Tvorze i drugara, ali nije to više taj igrač, za nas je i dalje dobar naravno ali nije klasa Hvanga i Bukarija više. Điga je ok, nikakav spektakl ja tu ne vidim ali je ok i ne pravi blamantne kikseve. Mijailović je tehnički u rangu Gobelje, frapantno limitiran za ovaj nivo ali makar nije ortodoksna seljačina i uvek daje svoj skroman maksimum bez pogovora. Ni on ni Rodić nisu krivi što igraju koliko igraju. Malog Mitrovića kad god sam gledao, delovao mi je kao malo brži Veljko Simić, tehnika bedna za igrača koji je nominalno ofanzivan. Golman je super, takođe nivoa iznad FKCZ. NDiaye mi se svideo ali za nekog rezervnog napadača i targetmana sa klupe. Takođe deluje vrlo skromno tehnički ali ima neke fundamente i trči konstantno, nije lenj. Katai je igrač za mali fudbal, na ovom nivou može da igra samo kao neki džoker za pola sata max. Stamenića nisam gledao osim u ove 2 utakmice LŠ, na njima je delovao kao klasičan srpski zadnji bezvezni koji zna samo da vrati loptu u nazad i koji je tu da popuni 11 eto.

 

Očito imamo taj problem otvaranja drugog poluvremena i impresioniranosti ligom šampiona, to je razumljivo protiv Sitija ali ove YB treba tretirati kao neku Vojvodinu i imati više samopouzdanja protiv takvih ekipa. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Nisam trener ali mi ako hoćemo da igramo lep i konkurentan fudbal trenutno i sa sastavom koji raspolažemo, nama treba sastav:

4 2 3 1

Glazer

Nedeljković Djiga Dragović Rodić

Hvang Stamenić

Bukari Ivanić Olajinka

Endijaj

I da sa klupe ulazi Mijailović umesto Stamenića, Kanga/Kangva umesto Hvanga, Kabić umesto Bukarija, Kraso umesto Ivanića, Katai umesto Olajinke. I imamo Lučića koji bi mogao da upada po krilima i napadu i Mitrovića takođe. Nema komplikovanja i tumbanja. I tu nema nikakve filozofije. Da se trči i grize kao u poslednjih 20 minuta sinoć i sve bi došlo na svoje. 

Edited by Čočo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nit' smo zaslužili da dobijemo nit' da izgubimo, ovako je najrealnije. Nije ni loše toliko, oni sad imaju dvomeč sa Sitijem mi sa Nemcima. Mi možda i možemo otkinuti neki bod a oni baš teško. U krajnjem slučaju da budemo imali bolju gol razliku i da s x idemo dalje.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Perkos2 said:

Lepa je priča o forsiranju  "naše dece" ali je prilično teška kroz LŠ, odluka je u klubu da se forsira Mitrović a da ga menja Lučić ponajviše zbog pozicije koje igraju, Šljivić i Mijatović ne igraju na toj poziciji i dok je tu Ivanić teško će dobijati šansu. Za Nedeljkovića je i meni žao što nije već sad u prvom timu, igra na poziciji koju nemožemo da krpima sa Mićkom ili Bukarijem i vredelo bi istrpeti ga dok ne sazri. Dečko baš ima potencijal za velike klubove. No znamo kako se radi u FKCZ i šta je prioritet secikesama koji vode klub tako da me ne bi čudilo da Nedeljković i ne zaigra "minut" a da ga oni već negde prodaju.

 

Mijatović bas igra poziciju sto je Lučić igrao u domaćici. Prvi Barakov kiks(Mirkova povreda) kad je odlucio spustiti Krasa u sredinu, a Lučića stavio odmah iza spica, od tada nasa igra ne postoji. 

 

Lučić ima vic samo ne pamtim odavno igrača koji ima tako losu zavrsicu, tu ne mislim samo na golove, već i taj zavrsi pas. 

 

Mijatović je spreman da igra odmah iza Serifa i ko to ne vidi onda je slep. I naravno da ima mesta za Nedeljkovica, nam svi igraju desnog beka koji nemaju veze sa tom pozicijom. Mitrović je bas u padu i nemam drugo objašnjenje da ga guraju samo da bi ga prodali. Šljivić mora za početak da imam minute u nasoj ligi jer se radi o igraču sa najvećim potencijalom.

 

 

Sinoć je nasa sredina pukla. Mora Evropa da se igra sa Mićkom, Stamenićem i Hvanom.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Not great, not terrible, takav neki utisak imam u vezi sinocne utakmice. U poslednjih 20-25 minuta smo zaista stvorili hrpu sansu, videlo da se je zelja kod igraca stvarno na granici fanatizma, i za to zaista nista drugo osim rispekta.

 

S druge strane, ne mogu da prenebregnem ni to da smo dobrih sat vremena ili malo vise igrali ono sto bi se moderno reklo seljacki fudbal. Znaci, kombinatorike bez, na sredini terena uglavnom potpuno nadvladani od strane mladih momaka, uz burisanje lopte Bukariju/Serifu, pa sta se izbunari, izbunari se.

 

Da se razumemo, meni je van svake pameti teranje Bahara, treba pustiti coveka da radi. S druge strane, ne mogu da kazem da nisam makar malo vise ocekivao, islljucivo u smislu ideje u igri, ne i rezultata. Rezultat mi je sasvim prihvatljiv, ipak je ovo LS rodjaci, remi protiv Jang Bojsa nije nesto sto cemi prepricavati unucima, ali je daleko od nekog neuspeha.

 

Da kazem da sam u poslednjih nekolimo sezona samo sporadicni gledalac FKCZ, pa moje utiske treba uzeti sa rezervom. Ipak, u odnosu na vecinu komentara ovde, da kazem da mi se Lucic sinoc svideo, on i Katai su uneli svezinu i preokrenuli tok utakmice na nasu stranu. Hvang zaista zna fudbala, ali je izgubio bas puno duela sa njihovim veznjacima. Serif je gotivan momak, izginuo je na terenu, ali je isto tako i etalon smotanosti, na momente Milan Pavkov za africko trziste.

 

Edit: i da, Mitrovic bad lose deluje, nista protiv momka, ali makar privremeni transfer na klupu mi deluje kao najbolje resenje

Edited by holden c.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, Chaos Is Me said:

Mogu reći, kao neko ko skoro uopšte ne prati više FKCZ, da ono sinoć nije bilo toliko loše, uprkos lošem rezultatu. Videlo se da su obe ekipe sami talog LŠ po kvalitetu ali bilo je na momente solidnog i interesantnog fudbala. Zaista sreća nije bila baš naklonjena našima ali kao da se pomalo i vraća za zalihe sreće koje su trošili Milojević i sns neimar, sve je u ekvilibrijumu. 

 

Od igrača - Korejac i Bukari su viši nivo u odnosu na opšti kvalitet FKCZ, imaju mane ali i neke vrline koje su vrlo lako vidljive. Ivanić mi deluje da je van forme iako nesporno zna fudbala ali se vratio u onaj metiljavi mod od pre koju godinu. Dragović pada, volim ga kao lika i retku svetlu tačku za ere Tvorze i drugara, ali nije to više taj igrač, za nas je i dalje dobar naravno ali nije klasa Hvanga i Bukarija više. Điga je ok, nikakav spektakl ja tu ne vidim ali je ok i ne pravi blamantne kikseve. Mijailović je tehnički u rangu Gobelje, frapantno limitiran za ovaj nivo ali makar nije ortodoksna seljačina i uvek daje svoj skroman maksimum bez pogovora. Ni on ni Rodić nisu krivi što igraju koliko igraju. Malog Mitrovića kad god sam gledao, delovao mi je kao malo brži Veljko Simić, tehnika bedna za igrača koji je nominalno ofanzivan. Golman je super, takođe nivoa iznad FKCZ. NDiaye mi se svideo ali za nekog rezervnog napadača i targetmana sa klupe. Takođe deluje vrlo skromno tehnički ali ima neke fundamente i trči konstantno, nije lenj. Katai je igrač za mali fudbal, na ovom nivou može da igra samo kao neki džoker za pola sata max. Stamenića nisam gledao osim u ove 2 utakmice LŠ, na njima je delovao kao klasičan srpski zadnji bezvezni koji zna samo da vrati loptu u nazad i koji je tu da popuni 11 eto.

 

Očito imamo taj problem otvaranja drugog poluvremena i impresioniranosti ligom šampiona, to je razumljivo protiv Sitija ali ove YB treba tretirati kao neku Vojvodinu i imati više samopouzdanja protiv takvih ekipa. 

Ceo post se slazem, i generalno je to misljenje sire populacija nas navijača fkcz.

Samo ovaj zadnji deo , apsolutno ne stoji da YB tretiras kao Vojvodinu.

Moras imati u vidu da je to sampion i osvajac kupa Svajcarske, dakle lige koja je minimum tri puta jaca od nase. Drugo YB je redovan učesnik evropskih takmičenja  ,sto LS  sto LE, u zadnjih 15 god, imaju kontinuitet,  i to samo govori da su jak i stabilan klub.

 

Mi smo previse poleteli, što nama nije strano , i sad bi odjednom da se merimo sa Mancesterom , Bajernom, a ponizavamo ekipe koje su i dalje ispred nas ili u nasem rangu kao sto je YB.

Ja ne znam ste su ljudi očekivali od LS...9-10 bodova? Uspeh je ako uzmemo -3-4 poena, i odemo u LE....Ovo je drugi nivo fudbala,  i pre svega shvatanja igre. 

Uzeli smo bod...ok, vodili, 18-19 udaraca , 11 kornera, pritiskali kod minus rezultata, pritiskali  kad smo izjednacili...itd...Videla se želja...

Ide Lajpcig...moze ovde da se proba bar bod, i imamo Bern...za prolaz, ako ne bude iznenadjenja izmedju njih City-a....Ima ovde itekako da se igra. Ne moze posle 1-2 kola da se obezbedi prolece.

 

 

Edited by No name
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...