Jump to content

pentatonika

Član foruma
  • Posts

    146
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pentatonika's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular
  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done
  • Dedicated

Recent Badges

142

Reputation

  1. Ta pozicija koju projektuju za njega, kao neki zadnji vezni sa ubacivanjem napred, možda i ima smisla kad se sagledaju njegove predispozicije. Ipak, manjka mu kreativnosti, uglavnom dodaje najbližem i unazad, završnica pred golom mu je isto tanka. Defanzivno nešto i uradi, ali je dosta grub i neoprezan.
  2. Baš se nekako brzo zaboravlja da s Baharom u ligi nije bilo ni igre ni rezultata. Hajpovao se ovde celu polusezonu na osnovu dve nevažne utakmice u predsezoni i dva-tri poluvremena u LŠ. Čovek je izgubio utakmicu i potučen od Igora Duljaja, a mi možemo večno pisati mitove da ga je prodao Rodić.
  3. Napisa neko da će Stamenić biti ocenjen sedmicom. Eno na Mocartu zaista sedmica. "Odlikaš danske škole fudbala". Imam donekle razumevanja za Milojevića jer je kup utakmica, pa je rezultat više u prvom planu nego u prvenstvenoj. Ne sviđa mi se kod njega što potencira statistiku kad rezultat nije dobar, npr. kad je bio nerešen derbi, i obrnuto. Malo mi to jajarski. Onaj Olajinkin gol mi više kao neki outlier nego znak da se popravlja. Kod prvog gola onaj udarac glavom ne znaš ni šta je hteo, da li da asisitira ili da gađa gol.
  4. Katai daje pas Ivaniću umesto Krasou pred kojim brisan prostor
  5. Kako Olajinka da da gol kad bklvalno u celom trku nije podigao glavu. Dobro da je uopšte pogodio na koji gol da krene
  6. Pročitao sam na nekom sajtu koji se bavi fubalskim statistikama da je Kanga najbolji asistent lige. Je li to realno? Pretpostavljam da veliki deo ide na kornere i slobonjake iz kojih je postignut gol. Onako, napamet, tipovao bih na Ivanića.
  7. Šta znam, ta statistika šuteva na gol može da zavara ako nisi gledao utakmicu. Prečke i stative ne ulaze u statistiku, a realno su bliže postizanju gola od nekog kilavog šuta koji golman lako odbrani. A i genaralno statistika u fudbalu najmanje pokazuje stanje na terenu u odnosu na druge ekipne sportove, bar jad je reč o jednoj utakmici. Jednostavno, za većinu parametara je premalen uzorak.
  8. Donekle je to bila poenta i mog posta. U smislu, kad već ti naši skauti nemaju pojma da se vodiš onom seljačkom, koja često ima smisla, logikom - ako ne znaš šta je dobro, onda znaš šta je skupo. Uprkos svemu, meni su i dalje propalija investicaja "besplatni" Olajinka nego Šerif. Ne bih sad ulazio u domaće transfere jer je to specifično.
  9. Nevezano za ovo gore, ne sviđa mi taj pristup transfer politici da se u inostranstvu traže neki, kao, dobri grači za koje se ne plaća obeštećenje. To na kraju izađe skuplje nego da nekog pristojno platiš. Ovako ih namame dobrim platama i tako nagomilaju gomilo promašaja koji ne igraju jer su loši, al sa dobrim platama. Smem da se kladim da se za pare koje su date na plate Stamenića, Olajinke i Krasoa mogao dovesti jedan igrač koji bi pravio razliku.
  10. To sa Šerifom je ko kad u restoranu naručiš skupo jelo, al ti se ne dopadne. A ti ga gruvaš koliko možeš, jebiga, kad si ga već toliko platio. Ali, kako god, iz nekog razloga navijam da čovek uspe. Bez obzira na sve, ne dobijam ospice na njega ko na Olajinku. Ne sviđa mi se što pokušavaju da ga proigraju kad je oko centra. U najboljem slučaju, može da odloži loptu nekom ko je blizu. Ako treba da probije ili da neki smislen pas, piše propalo. Jeste da maši, ali gledam i Halanda šta je sve ispromašivao u poslednjih nekoliko utakmica. Ako je za utehu, mislim da gori od ovog kakav je sad neće biti, može biti samo bolji ali do izvesne mere, jer je igrački i tehnički limitiran. I ne bih ga menjao za Pešića, ako je to jedina opcija.
  11. Ali koji kraljevi, najpre napišu da Glazer nije imao nijednu spektakularnu odbranu, a čovek skinuo loptu već viđenu u golu. Posle promenili i stavili da je imao spektakularnu odbranu u 10. minutu.
  12. Ako više ne računamo Lučića za mladog, što bismo Stamenića koji je stariji godinu od njega. Radije bih trpeo Šljivića čiji je potencijal očigledan i čekao da koriguje ono što mu fali.
  13. Očekivati neki poseban kvalitet u našoj ligi je iluzorno, ali to nije jedino što čini fudbal atraktivnim. Na dve utakmice smo danas imali brdo golova, šansi, preokrete. I to je neki pomak
×
×
  • Create New...