Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

Malo ispod radara prolaze partije Dobrića u poslednje vreme. Ovo što trenutno igra postaje očigledan napredak u igri, ne trenutna inspiracija. Sa dosta više sigurnosti igra sa loptom, pronalazi dobra rešenja kroz p'n'r igru, koristi prodor mnogo više nego ranije sa onom nekom završnicom iz floutera koju je pošteno naštrebao. Prija mu ova trenutna uloga koja će se svakako ograničiti kada zaigra Kampaco, ali lepo je znati da od njega možemo da dobijemo više od samog šuta.

 

Ranije sam se dosta poklapao sa uinijevim mišljenjem po pitanju Dobrića, ali ako ovako nastavi na putu je da postane legit EL igrač. 

  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, medobrundo said:

Da li bi KKCZ izgledala i igrala ovoliko dobro da ne postoji pritisak/pretnja Partizana u EL? Rekao bih i da je publika osetila momenat/inat, nekog ipak godina letargije. Da li je to dobra strana igranja Partizana u EL? Šta bi bilo da je Partizan nastavio da tavori, ima slabu ekipu i muči se da dobaci do PO ABA lige? Možda bi i dalje slušali Vladu Džoa.

 

Da li bismo dobili ovakvu zverku u vidu Petruševa da se Martin nije povredio? Možda i da, ali čovek igra, a statistika potvrđuje, da dečko igra neuporedivo bolje od kad je Martin out.

 

Hoću da kažem -- eto kako, na prvo očekivanje, dva nemila događaja ipak izrode nešto što je u zbiru povoljno za nas.

 

Samo, da bi se takve (ne)prilike koristile, mora da postoji ozbiljan kormilar kao što je Ivanović. Čovek fascinira svojom filozofijom, odmerenošću i rešenjima.

 

Samo jedna ilustracija:

 

* juče, pri kraju prvoj poluvremena, kada je cela hala očekivala da Vildoza/nedović cede vreme i reše napad -- mi posle TO fingiramo tu situaciju i zatim ide ekspresni pas ka Dobriću koji u sekundi kreće ka košu i iznuđuje faul višeg igrača. Verovatno niko u hali, ko nije čuo TO, nije mogao ni da zamisli da će to biti rešenje. Slično je bilo i sa nagrađivanjem Lazarevića, onim šutem i pogotkom za 3.

 

Drago mi je što Duško nema problem da "udari" i po najvećim zvezdama, ali u tonu koji nije sukob/svađa, već zaista konstruktivna kritika, koliko god teško bilo zamisliti da tako nešto postoji. Nedović je u prvom poluvremenu bio u savršenom fokusu i ritmu -- i izvukao je 12-13 minuta u kontinuitetu tako. U drugom poluvremenu je bio u -- za njega ne tako retkom -- lenjom ritmu. Umesto da samo postane oštrica petorke koje se šibala sa Makabijem, on je počeo da bira nepovoljna rešenja po tim. Odmah je usledila klupa, a i serija bez njega na parketu. Petrušev je takođe bio par puta klupiran, i jeste imao propusta u odbrani -- često kasni u izlasku na šut ili rotaciji.

 

Teško da će se onako savršeno veče za Zvezdaše skoro ponoviti.

 

Moram da kažem i da je publika već x mečeva u nizu na visini zadatka. Plašili smo se i Žalgirisa, i Reala, sad i svega sa Obradovićem.. a sve je gospodski odrađeno. Sledeći meč kući je i najteži test, u tom smislu.

 

Za kraj, jer mora se spomenuti -- opet smo u prvih pet-šest minuta imali katastrofalno suđenje, sa 5-6 diskutabilnih situacija i odlukama koje su sve do jedne bile na na  našu štetu. Pomoglo je i to što je Ivanović tražio rani challenge, jer onaj ćelavi mentol nije sa metar video ono što su videli svi oko terena. Verovatno takvo javno poniženje jednog sudije ima uticaj i da ga malo spusti na zemlju. Mogao je i Motejunas da bude šmekere i da prizna nešto što je bilo apsolutno očigledno, ali avaj. 

Te sumnjive odluke na pocetku je donosio skoro iskljucivo celafuto ( ako se ne varam ), glavni sudija ga je cak korigovao jednom ili dva puta na mecu i generalno je zaista dobro odsudio ceo mec.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Razumem ja i emocije i sve, ali se on jako nefer poneo prema svom klubu juce sa onim udaranjem po grbu i ljubljenjem ( jos vise imajuci u vidu ovo sto si napisao, da je tokom utakmice lose vodio istu ). Verovatno je to nepopularan stav medju zvezdasima, ali sta da radim. Mislim,zabole me bas za Monako,ali da budem objektivan 😄

U pravu si. Ali se dosta toga izdesavalo, verovatno se opet bojao da ce ga sacekati zvizduci. E kad je video, kako je docekan, onda mislim da nista lepse nije moglo da mu se dogodi. Stajao je par sekundi, kao da je razmisljao da li da to uradi, i onda je samo krenuo ka centru i grbu. Ne tako pametan potez iz ugla, njegovog kluba, ali ga razumem. Veliko olaksanje za njega, i za ubuduce. Vratio se u porodicu, kako sinoc rece...

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Ono što bih voleo da se desi "ovih dana":

1) da se produži Petrušev na još godinu dana;

2) da se produži Duško na još dve.

Što se 1) tiče, pribojavam se da se neće desiti sada, u najboljem slučaju u junu, jer: a) naše neizvesne finansije koje zavise od dobre volje "kaudilja" (i da, "predsednik sujeta" je tu "čiviluk") i b) želje samog Filipa i menadžera mu. A najbolje po njega bi bilo da posle dve godine manje-više konstantnih partija bira klub po želji (jer dve godine ne mogu da budu slučajnost), a ne da posle 1 dobre ode u opet neki Efes npr.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Cestitke za sinoc i sve sto radite u EL generalno. Izgledate zastrasujuce, a vasa pobeda od sinoc samo pokazuje koliko KKP zapravo dobija svoje meceve samo na sopstveni kvalitet.

 

Dok vi imate i kvalitet i to sto se u nasim urbanim legendama zove forma 👍

Edited by Alex_Serbia
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Alex_Serbia said:

Cestitke za sinoc i sve sto radite u EL generalno. Izgledate zastrasujuce, a vasa pobeda od sinoc samo pokazuje koliko KKP zapravo dobija svoje meceve samo na sopstveni kvalitet.

 

Dok vi imate i kvalitet i to sto se u nasim urbanim legendama zove forma 👍

Kad Partizan nije bio u formi mesec i kusur, nije dobijao utakmice. Kvalitet nije bio upitan. 

Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, durantula35 said:

Mi smo promenili da idemo iz Sofije, ostaje ista cena karata kao iz Nisa 

 

1 hour ago, Stefi88 said:

Odakle ide let?nama su juce otkazali iz Nisa.

Imas karte da kupis bas na Sajtu Armanija.

 

1 hour ago, Pacino said:

Ide li ko na turneju po Italiji? Pronašao sam fin let do Milana, ali me zanima gde karte za utakmicu uzeti pošto sajt koji sam našao je imao jako bezobrazne cene i za Virtus i za Armani. Ako neko zna gde nabaviti karte neka mi piše na pp, bio bih jako zahvalan. 
 

 

Imate letove i iz Temišvara do Bergama (Milano). Samo je meni to jako naporno, pa ću kolima ići na Partizanovu italijansku turneju. Jebiga, opet zavisi ko je odakle.
@Pacino nadam se da ne gledaš na viagogo i sl. sajtovima. Uvek idi na zvanični sajt kluba, proveri na instagramu, twiteru i ostalim društvenim mrežama. Uvek ima neka objava o kartama, link ka sajtu itd.

Takođe i na EL sajtu kada odete na utakmicu ima info o kartama:

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/game-center/2022-23/virtus-segafredo-bologna-crvena-zvezda-meridianbet-belgrade/E2022/195/

https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/game-center/2022-23/ea7-emporio-armani-milan-crvena-zvezda-meridianbet-belgrade/E2022/200/

 

E, i da, čestitke komšije!
Pratio sam samo rezultat, i po kretanju rezultata je delovalo vrhunski. Vraćao sam se sinoć iz Bga vozom punim cigana. Vrte snimke, komentarišu tekmu, dobre poteze, atmosferu. Da popizdiš... 😄

Edited by uvrnuto
  • Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 11
Link to comment
Share on other sites

- Sve je uvek bilo što se mene tiče otvoreno, niko nije čuo moju priču, s obzirom da sam ponikao ovde i da sam iz ove familije ovde, i da znam svaki stepenik, sa Nešom ilićem i ostalima.... veliki trud je urađen da bi Zvezda bila to što nje sad. Jeste bilo emotivno i teško za koncentraciju voeći utakmicu, hvala im za doček i podršku, drago mi je što sam se vratio u familiju. 

OBRADOVIĆ SAŠA! 💪

  • Like 3
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

On 1/10/2023 at 10:27 AM, СтелаРоса said:

Sto se tice Obradovica i tuzbe koju je podneo protiv kluba smatram da to nije bio razlog da mu se nesto zamera ili zvizdi, ali me je bas razocarao pre neki dan kada je gostovao u Areni. Ne znam da li je moguce da je toliko ogranicen da ne shvati zbog cega je dobio aplauze Partizanove publike? Cak mu nije bilo jasno ni nakon povika sa tribina, nego se posle zahvaljivao na toploj dobrodoslici zaboravljajuci kakvu je imao pre 5 godina kada je vodio Lokomotivu protiv istog protivnika. Zaista veliko razocarenje i ne zasluzuje nijedan jedini aplauz u cetvrtak od Zvezdasa, ima od sada svoju ekipu koja ce da mu aplaudira. 

Moram da kazem da mi je drago i da sam na neki nacin ponosan sto je velika vecina Zvezdasa, pre svega sinoc u hali, imala totalno suprotan stav od mojeg obojenog negativnoscu. Ljudski je gresiti, a porodica je tu da svojim clanovima oprasta kada pogrese. Obradovic je legenda kluba i tako treba da ostane i u buducnosti. Ovom prilikom bih ga pohvalio i za konferenciju posle utakmice gde je svakog novinara ispostovao i kulturno odgovarao na pitanja, sto nije cest slucaj kada su treneri u pitanju jer znaju da budu bezobrazni (cesto i sa pravom) prema novinarima, pogotovo ako su izgubili utakmicu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

46 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Razumem ja i emocije i sve, ali se on jako nefer poneo prema svom klubu juce sa onim udaranjem po grbu i ljubljenjem 

 

 

Cigani kada Luka Mitrovic na klupi Buducnosti stisne pesnicu posle kosa:

 

spacer.png

 

 

 


Cigani kada Sasa Obradovic kao trener drugog kluba poljubi grb na sred centra i onda uzasno vodi utakmicu: 

 

spacer.png

 

 

  • Like 8
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 38
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...