Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

21 hours ago, drperce said:

Ja i dalje verujem u cudo jer @Drug Crnije uvek imao dobar info, to sto nema ukusa za filmove je druga prica 😂

 

Jokic ima obavezu (kao i svaki drugi igrac) da igra za reprezentaciju. Nije se on samo tako bzv rodio u Srbiji i postao najtalentovaniji igrac vec je zbog svih igraca pre njega bio u mogucnosti da igra i trenira kosarku. Nije klasican produkt srpske kosarke, ali nije da ovde nije naucio nista i da su ga draftovali kao vezaru . Ne bi mogao da pika basket u Somboru da pre toga jedan drugi somborac pre 60 godina nije opcinjavao kosarkasku Evropu svojim potezima. Kosarka u Srbiji se igra 100 godina, a od 1963ce su se donosile medalje. 60 godina je ta magicna igra bila i ostala najvoljenija medju nama i zbog klubova ali pre svega reprezentacije. Ako danasnji klinci nemaju priliku da gledaju najbolje u svetom dresu naravno da ce se manje njih odluciti da igra tu prelepu igru, tereni ce zvrjati prazni, a skole kosarke ce se gasiti /i onako ih ima vec tri puta manje nego 90ih/.

Te price kako Jokara ne voli kosarku su budalastina - decko je introvertna osoba koja ne voli javne nastupe a pogotovo ne intervjue i soubiznis te je tako napravio odbrambeni mehanizam. Dovoljno je gledati kako je napusaovao saigrace na klupi u po pa je jasno koliko je njemu stalo da pobedi kao i svakom velikom sampionu.

Meni je zao i filipinaca - ljdui su kosarkaski fanatici i bice velika steta otkazi kosarkaskih zvezda.

 

Niko nista u zivotu ne mora da radi, ne morate neki od vas to kao papagaji da ponavljate,  ali Jokic kao najbolji igrac u istoriji najtrofejnijeg i najpopularnijeg sporta ima obavezu da na neki nacin vrati tako sto ce navuci neke nove klince na kosarku i dati elan skolama kosarke koje su pred propadanjem.

 

 

 

 

 


Koju obavezu? Objasni. Postao je igrac kakav jeste zbog svog talenta, rada i njuha njegovog menadzera. Nema bukvalno nikakvu obavezu.

Evo ti banalna stvar, ne znam koliko imas godina. Jesi li sluzio vojsku mozda? Onu pravu vojsku, ne ovo da kuvas kafe i paradiras sada.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, drako said:

Covek koji se mrtav ladan povukao iz borbe za trecu MVP titulu, ne igrajuci, ili igrajuci izuzetno lose zadnje meceve pred donosenje odluke.

5 hours ago, drako said:

Janis je sportista, takmicar, Jokic je poslovan covek.

Doncic je trenutno kilometrima daleko i od Janisa i od Jokica.

Janis je ispao ove godine u prvom ili drugom kolu PO, Jokic je sampion NBA.

Sta mislis, posle svega, koliko Jokica trenutno boli qrac i za kosarku i za svetsko prvenstvo i za otprilike 99,99 posto covecanstva.

Mislim, i ja bih voleo da ga gledam u dresu reprezentacije, samo kapiram i razumem ga koliko ga trenutno kosarka ne interesuje.

Ljutili se ne ljutili, njemu ni zlatna medalja sa svetskog nista posebno licno ne donosi, ali vama (pa i meni) donosi, jer je nama kosarka vise od zivota. Jokicu nije, njemu je kosarka posao, koji zna i da mu bude dosadan, pa onda namerno nece da sutira.

Po tvojim poslednjim upisima bi covjek koji gleda kosarku i NBA ligu mogao samo zakljuciti da ti ni jedne utakmice cak ni Nagetsa nisi pogledao ove sezone vec da sve informacije o tome kakav je Jokic kupis sa drustvenih mreza i medija i strogo se drzis te neke mantre koja se stvara o njemu.

Pa onda ova klinacka recenica da se Jokic povukao iz borbe za MVP titulu je toliko smijesna i odmah daje na znanje koliko si upucen u tu materiju i nacin na koji se ista dodjeljuje.Nemam nista protiv tvog stava da branis Jokicevu odluku ali argumenti koje uzimas u njegovu odbranu su bas bezveze po mom misljenju.

 

Za mene on izgovora nema, covjek u prajmu, finansijski obezbjedjen, nema problem sa povredama ostvario sve sto se ostvariti moze u najjacoj ligi na svijetu ali njegov zivot i njegove odluke, to mu pravo niko ne bi trebao oduzimati i vrijedjati ga na osnovu toga.Za mene je i prije ove sezone bio najbolji igrac na svijetu jer taj doprinos ekipi po NBA pravilima trenutno niko ni priblizno ne moze da isporuci a titula je samo slag na torti.Odnosno ona je dokaz da je Nikolina igra sampionska i za ljude koji samo povrsno prate ligu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Jokić je doneo odluku da ne igra i nema šta da mu kažemo na to. Njegovo pravo da odbije poziv.

 

ALI, o njemu domaći mediji od sada treba da pišu jednako kao o bilo kojoj drugoj NBA zvezdi (Le Bronu, Janisu, Embidu, Kariju...) znači samo ponekad da ga spomenu. Nema potrebe hajpovati igrača koji ne doprinosi ništa srpskoj košarci, a zapostaviti igrače koji će se pojaviti i izgarati za nacionalni dres. O njima treba pisati i izveštavati što više jer tako bi podigli i njima moral i pokazali budućim igračima koji listaju te portale da je igranje za državni tim stvar ponosa, časti i privilegije. Šta mladi igrač da misli o reprezentaciji kada vidi da MVP u NBA ligi o kome nema dana da ne izađe neki tekst u domaćim medijima odbije da brani nacionalne boje? Može samo da prihvati i primeni taj pristup kada jednog dana primi poziv od selektora.

Edited by Drago
Typo
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

^citao sam do citata i tu stajem
 

Spoiler


"Pitat ću te ljude samo ovo: Ako radite cijelu godinu i ne vidite obitelj, a onda imate tri, četiri tjedna godišnjeg za otići s njima na more, ali vas pozovu da kopate kanale, uvodite struju ili gradite zgrade za dobrobit zemlje, da budete društveno korisni umjesto da idete na more s obitelji, što bi većina učinila?"

Citat je to iz prošlogodišnjeg Indexova intervjua s Gordanom Giričekom

 

posto mi ova zamena teza sa primerom obicnog coveka, koji u slobodno vreme treba da kopa kanale, vredja inteligenciju [a koji red ranije prica o ravnoj ploci, pali].

 

poredjenje moze biti iskljucivo sledece:

ja, obican covek, sam u onome obicnom sto radim, priznat kao najbolji na svetu;

 

desava se hepening na svetskom nivou, gde se drugi iz moje branse, najbolji na svetu, nadmecu besplatno u vreme svog godisnjeg odmora.

 

ekipa iz srbije, iz moje branse, me zove da idem da se takmicim s'njima a protiv drugih najboljih - jer zelimo da pokazemo koliko je ta bransa u nasoj zemlji relevantna.

 

ja u fazonu, javicu ali no fucks given.

 

daklem, proliv na sve koji lazu neuki narod bez sposobnosti za bazicno povezivanje dva konteksta u primeru.

  • Like 22
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Bojdo said:

 

Koliko jeftina fora. A likovi se prime. 

Nije fora. Onakvo ponašanje u trenutku jednog od najvećih sportskih uspeha nije foliranje. Samo što je paket svakog mentalnog sklopa malo složeniji od onog što bismo želeli da vidimo. Tako, npr. oduševljava nas kad je neko utlimativni takmičar, ali se malčice uplašimo kad vidimo do kojih granica to može da ide.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tezak je pizdun Jokic nema sta, naravno ovo je ultra ironicno kada uzmes u obzir koliko novopecenih Nugetlija jebalo majku sudijama sto ih kradu tokom PO a do juce znao 2 tima.
A titulu vrhunskog pizduna ce dobiti ako se njegov kolega Marej pojavi na SP, koji  isto uzeo titulu samo + je izasao iz mnogo ozbiljne povrede.

  • Like 5
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Nedovic:

 

Quote

“Teže je svake sledeće godine, što sam stariji sve je teže... Iskreno, da me je neko pre mesec, mesec i po dana pitao za reprezentaciju, verovatno bih više vukao na ovu drugu stranu, da ne igram.

Ali, eto kroz priču sa saigračima javi se nova euforija, ona preovlada kod mene i opet se javi nova želja da se dokazujem, da dokažem da sam među najboljim igračima u Srbiji i da zaslužujem da budem tu“.

 

:Hail:

Edited by Marvin
  • Like 23
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Napisao sam vec, nece biti kraj sveta ako bude odlucio da neigra. Ali sta meni smeta je naveden razlog i njegovo ponasanje uz to. Nije fizicki i psihicki spreman, ok. Ali da lumpuje i pije bukvalno svaki dan, to moze. Pa vise bi ga cenio da iskreno kaze, je*em li ga, ne zelim da igram, hocu da uzivam i da se provodim. Na kraju krajeva, zaboli njega sta ja mislim 😂

Link to comment
Share on other sites

Ja verujem da je igracima tesko da se odreknu odmora i da ne vide porodicu po mesec i po dana - ni meni ne bi bilo svejedno da ne vidim decu (pa i zenu 😄) to vreme ali postoji valjda i sportski motiv. Da ne potenciram izraze tipa "legacy" i slicne novopecene teme ali je sustina da osvojis i u reprezentativnom dresu medalju. Ne verujem da se toga secaju sa manje radosti na kraju karijere nego klupskih titula. 

Juce videh da je Scola propustio jedno takmicenje u 20 godina, Gasol je propustio 2010. (ako se ne varam zbog povrede) SP u Turskoj i mi smo to iskoristili itd. ali je tim igracima pored epiteta cast, drzava itd. uvek bilo na prvom mestu sportsko dokazivanje. I u tom pogledu je Bogdanovic fantastican i kao cigan mu skidam kapu jer je primer nadolazecim generacijama upropascenim Beobasketom i etikom Miska Raznatovica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Problem je jokicevo raazmisljanje...koje je je u fazonu da zbog toga sto je jedan od najboljih na svetu,kada odluci da igrada da cemo ga docekati rasirenih ruku

to zezanje zemlje,naroda treba zaustaviti...covek je pokazao da kada ti najvise treba izdace te ...tako da lepo doneti odluku svako ko neopravdano otkaze reprezentaciji nema vise pravo nastupa...

a ne e ovo leto cu da jurim konje ali sacekajte me za olimpijske igre tada cu mozda da igram..nema igranja vise druze pa neka tebe bije sramota sto si los covek i sto za svoju zemlju nisi uradio nista.

zna se ko su legende nase kosarke i to su postali upravo zbog reprezentacije,a on ce doveka biti samo neki tamo igrac sa nekim tamo priznanjima i sl

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Te price da nikom nista ne duguje, da je sve stekao svojim radom, talentom.... Pa kome je Bodiroga nesto dugovao? Kao dete isao od Zadra pa dalje. Ko je u njega ulagao, vecina ga je prvi put videla u Atini 95. Čulo se da postoji, prica je išla da je veliki talenat i toliko. I njegova konferencija za štampu kada otkazuje 2003. je bila puna emocija.

Jokic je mogao barem da se sastane sa medijima i kaze nesto. Pa nije toliki autista da ne zna koliki ljudi ovde voli kosarku.

Njega savrseno boli dupe za to, da li iko moze da pomisli da je njemu zao sto ne igra...

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

jbt, ko da smo još u komunizmu (a jesmo), samo da je ekipa, gomila, skup...kapitalizam favorizuje pojedinca i kad on odradi šta se od njega traži, bogato ga nagrađuje...jokić je ko i svi mi, na pola puta od ova dva...voli da radi i zaradi, al voli da je u ekipi koja nema veze s poslom, jer tu se najbolje opušta, opet, kao i svi mi...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Promenila su se vremena. Ono što je Kari juče rekao, da je košarka postala sredstvo a ne cilj, upravo se na to odnosi. Nekada je reprezentacija bila odskočna daska da te ceo svet vidi, danas to više nije. Skauti vide igrača već na pionirskom nivou, prate ga, znaju šta može i nije mu neophodno da igra za nacionalni tim da bi stvorio ime.

 

To je sa jedne strane razumljivo, ali sa druge je i tužno jer ćemo imati gomilu talentovanih momaka sa nesumnjivim košarkaškim umećem ali de facto bez ikakvog realnog uspeha u životu. Danas se za superstare smatraju neki momci koji taj status realno nisu zaslužili na terenu već su proklamovani za takve. Ranije si morao da se dokažeš, da imaš neki uspeh, medalju, trofej... danas ništa od toga nije ključno.

 

Šta je rešenje? Verovatno nam je i sam savez truo, nije to samo do Danilovića ili nekog petog. Sistem ne valja. Morali bismo u budućnosti da oživimo košarkaške centre gde bi mladi dobijali šansu, odatle išli u KKP ili KKCZ a onda dalje. Nama je košarka počela da odumire kada je izgubila manje klubove, neće ti stranci rezvijati talente. Desiće nam se kao što se desilo u fudbalu, uzimaće nam klince za sitne pare za njih, a klincima će to biti životne prilike. I onda će jedan od 100 možda da uspe, ostale će pojesti mrak. Ako naša deca ne mogu da igraju ovde neku ozbiljnu košarku, ako nema ko da im da šansu, šta da očekujemo?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Kad sam ja pisala pola stvari koje se sad pišu ovde o Jokiću, bila sam dežurna hejterka i omalovažavateljka njegovog lika i dela. Još sam pitana kako to da kao Srpkinja ne volim Jokića.

 

I uprkos svemu, kad krene nova NBA sezona biće ludilo oko toga da li je postigao TD, da li Lejkersi kradu Denver i ko mu krade MVP titulu...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, DameTime said:

Kad sam ja pisala pola stvari koje se sad pišu ovde o Jokiću, bila sam dežurna hejterka i omalovažavateljka njegovog lika i dela. Još sam pitana kako to da kao Srpkinja ne volim Jokića.

 

I uprkos svemu, kad krene nova NBA sezona biće ludilo oko toga da li je postigao TD, da li Lejkersi kradu Denver i ko mu krade MVP titulu...


Necemo popustiti! 😄

#tkzvjokicevci

Treba se i ovde praviti digresija - ja nisam toliko zaslepljen mrznjom da ne mogu navijati za Denver zbog njegovog odnosa sa reprezentacijom. Covek je velemajstor i naravno da jeste ambasador Srbije i na taj nacin, zeleli mi to priznati na taj nacin ili ne. Kontam da u nekoj Australiji ljudima puca ona stvar da li igra za Srbiju ili ne. On je njima igrac iz Srbije koji je najbolji na svetu.

Inace:

S. Jović, Avramović, Nedović
Bogdanović, Gudurić, Marinković
N. Jović, Dobrić
Petrušev, Davidovac
Milutinov, Smajlagić

Ovo bi vodio ja jer ne ocekujem Pokusevskog, ako je spreman svakako pre Dekija. Pa da se sibamo. Ekipa mi se, tek na drugi pogled, ipak svidja. Ima ovde materijala za takmicarsku kosarku.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Problem sa licnim greskama said:


Necemo popustiti! 😄

#tkzvjokicevci

Treba se i ovde praviti digresija - ja nisam toliko zaslepljen mrznjom da ne mogu navijati za Denver zbog njegovog odnosa sa reprezentacijom. Covek je velemajstor i naravno da jeste ambasador Srbije i na taj nacin, zeleli mi to priznati na taj nacin ili ne. Kontam da u nekoj Australiji ljudima puca ona stvar da li igra za Srbiju ili ne. On je njima igrac iz Srbije koji je najbolji na svetu.

 

Nisam ni rekla da ga treba mrzeti ili prestati sa podržavanjem. Samo da ljudi brzo zaboravljaju i skliznu u fatalizam; koliko se fanatično navijalo u plej ofu, sad se pišu jako negativni komentari gde kao sve boli k za njega, a u oktobru će biti ista priča kao i dosad. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, John Terry said:

Imate u NBA koga podžati. Atlantu, Majami... jebote Bogdan izranjavan povredama, koleno ga jebe stalno, on došao da igra sa velikim osmehom. Kako da ne ceniš to?


Ja mislim da velika vecina navija za sve nase igrace u NBA. Barem imam takav utisak i ovde a i u privatnom okruzenju.
Ne samo u NBA. Vec i evropskim ligama.

 

@DameTime Znam, skontao sam tvoj upis i na taj nacin. Na kraju krajeva je to njegova stvar, meni je izuzetno krivo jer je ovo bila epohalna sansa da se uradi nesto veliko, ali jebiga, prosuto.
Svidja mi se stav javnosti a i ljudi ovde da se daje maksimalna podrska ovim momcima i to je jedino sto je trenutno bitno.

Btw, ako nekim epskim cudom, a ja bi se zaista iznenadio jer jednostavno fali malo kvaliteta, uspemo da uzmemo ovde recimo bronzu, sam kategoricno protiv toga da Jokic igra olimpijadu. i to mu treba i otvoreno reci. U principu to ne bi trebalo da bude tema i ako ne uzmemo medalju. Schröderu svaka cast za stav, pravi kapitenski, sto se tice Maksija Klebera.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, uini said:

^citao sam do citata i tu stajem
 

  Reveal hidden contents

 

 

"Pitat ću te ljude samo ovo: Ako radite cijelu godinu i ne vidite obitelj, a onda imate tri, četiri tjedna godišnjeg za otići s njima na more, ali vas pozovu da kopate kanale, uvodite struju ili gradite zgrade za dobrobit zemlje, da budete društveno korisni umjesto da idete na more s obitelji, što bi većina učinila?"

 

Citat je to iz prošlogodišnjeg Indexova intervjua s Gordanom Giričekom

 

 

...zapravo si baš od citata trebao početi...:

 

Zato Srbija ne bi smjela vrijeđati Jokića jer se ove godine nije odazvao, nego biti ponosna na njega i zahvalna kad navuče "sveti" dres. Ako kult reprezentacije opada, ne opada zbog njega, nego zbog ustroja svjetske košarke kojom vlada liga čija je on trenutačno najvrjednija imovina.

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Helena said:

...zapravo si baš od citata trebao početi...:

 

Zato Srbija ne bi smjela vrijeđati Jokića jer se ove godine nije odazvao, nego biti ponosna na njega i zahvalna kad navuče "sveti" dres. Ako kult reprezentacije opada, ne opada zbog njega, nego zbog ustroja svjetske košarke kojom vlada liga čija je on trenutačno najvrjednija imovina.

 

Treba biti zahvalan igračima koji obuku sveti dres i poštuju ga, a ne samo navuku tek reda radi. Ovo

 

Quote

nego biti ponosna na njega i zahvalna kad navuče "sveti" dres

 

Vuče na kult ličnosti, kom nema mesta u nacionalnom timu. Nijedan igrač nije iznad reprezentacije, pa makar bio najbolji na svetu, kao što on jeste.

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • Manu locked this topic
  • Don Dusko unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...