Jump to content

harmonajzer

Član foruma
  • Posts

    320
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by harmonajzer

  1. Arsenal treba da ide na oba trofeja. Svakako nećemo osvojiti nijedan. 😄
  2. Gledao sam samo drugo poluvreme. Parti mora da igra u 11. Tih par kakvih-takvih napadačkih akcija u II pol. uglavnom je započeo on, pasom koji probija linije MCI. Vrhunski igrač, po meni u rangu sa Rajsom. E sad, da li treba da igraju obojica u paru, iza kapitena...po meni, da.
  3. Ja htedoh da napišem "da li nam to kapiten menja šutersku ruku". 🙂
  4. Ne postoje reči kojima bih mogao da opišem koliko su mi Terzić i njegovi mentori odvratni. Navijam za ovaj klub otkad znam za sebe, a to traje više od četiri decenije. Sistem u kojem živimo je uspeo u velikoj meri da mi ogadi svakodnevnicu, ali ljubav prema CZ je nakako opstajala sve ove godine. Sada sve češće razmišljam o tome da li sam ja uopšte normalan što gledam utakmice i pratim dešavanja u vezi FKCZ. Ravnodušnost je osećanje koje kod mene trenutno preovladava, sa tendencijom da pređe u fazu inaćenja i "navijanja" za rivale, što su neki prethodno već najavili na ovom topiku. Slična je situacija i u KKCZ. Razlika je samo u tome što se u košarci generalno vrti mnogo manje para, pa stvari nisu tako očigledne kao u fudbalskoj sekciji. I tako već mesecima ubeđujem sebe da je najbolje da batalim sve, pođe mi to za rukom par dan ili nedelja, a onda ponovo svratim ovde da pogledam da li ćemo ipak dovesti levog beka (ili krilnog centra). Ludilo mozga, što bi rekli ovi mlađi.
  5. U jednom momentu Plavšić komentariše izmenu u Armaniju: "Izlazi Meli, ulazi Mirotić". Pametnom dosta. Mi smo drugorazredni EL tim. Čoviću odlazi!
  6. A da onom ludom Grku predložimo trampu Šabaz - Vildosa? 🙂
  7. https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2023&mm=11&dd=05&nav_id=2427730 Danas prenos i na B92.
  8. Svestan sam da je lako biti general posle bitke, ali.. Definitivno bih voleo da nam bekovsku liniju čine Topić, Jago, Lojd, Nedović i Hanga. Za tih 1,2-1,5 miliona razlike u ceni morao se ubediti Kalinić (plus kapitenska uloga). Kako vreme prolazi, Dobrić mi ne izgleda lošiji od Gidre. Centarska linija Bolomboj, Tobi, Mitar i dalje mi ima smisla, ostaju dva igrača na poziciji 4 (DeDa to definitivno nije, Simonović još manje). Znači mačke u džaku (valjda bi pogodili sa jednim). Lazić, Lazarević, Kuzmić, Ilić - podrška za ABA. Zdrava domaća osnova, najveći ex-yu prospekt, igrači u naponu snage, jasna hijerarhija. Sve ono što trenutno nemamo, a nećemo ni imati do kraja sezone. Edit: dodat Ilić kao podrška za ABA.
  9. - Toliko love spucano u prelaznom roku, a nemaš trećeg štopera i wing bekove za formaciju sa tri pozadi. - Nemaš adekvatne zamene za Korejanca i Stamenića (Kanga to ne može, A Kangva nije taj) - Ne razumem zašto ne igra Nedeljković. Na toj poziciji ne bi bio lošiji od Mićka, a sticao bi dragoceno iskustvo. - Bukari je neverovatno sebičan igrač, ali za nas dragocen. - Šerif podsetio na Boaćija u prajmu. - Mitrović je zaslužio da bude neocenjen za ono što je prikazao večeras. - Glazer nas spasio u par navrata, šteta što nije i penal odbranio. - Bahar...ne znam. Ne sluti na dobro.
  10. Jedna od desatak utakmica FKCZ koju sam posmatrao uživo. Slažem se sa tobom, mada mislim da je Basta igrao u sredini. Nebitno. Pun stadion, odlična igra, tim pun Zvezdine dece... Posle utakmice porasli su apetiti, ali PSV nas je vrlo brzo spustio na zemlju.
  11. Sudeći po ovim prvim pripremnim utakmicama Duško Hangu vidi na bekovskim pozicijama (zajedno sa Teom, Šabazom i Nedovićem, plus Lazić ili Jago). Moram reći da nisam impresioniran omalenim Brazilcem i kada pogledam defanzivni potencijal naših bekova-umetnika, nije isključeno da Jago ponekad bude i van 12. Odlični Gidraitis je prva opcija na 3, a s obzirom da je reket prebukiran (Beli, Simonović, Mitrović, Tobi, Bolomboj), DeDu vidim da deli minutažu sa Litvancem. Naravno, moguće su tu svakakve kombinacije, ali neko od tria DeDa-Lazić-Jago će morati van 12. Prilično sam siguran da se za sada neće dovoditi više niko. Svakako će biti problema sa minutažom, podelom uloga i hijerarhijom i pred Duškom je ogroman posao. Što se tiče današnje utakmice, Teo je (ne)očekivano ostavio vrlo dobar utisak. Raduje što Bjelica deluje dobro, očekivao sam izdanje u stilu njegovog poslednjeg nastupa za reprezentaciju (ne sećam se protiv koga, mislim da je bila Italija u kavalifikacijama za OI). Hanga za sada fenomenalan, deluje da će biti najveće pojačanje. Rekao bih da mnogo toga zavisi od Tobija. Ako smo pogodili sa njegovim angažovanjem, očekujem jednu lepu i uspešnu sezonu.
  12. Jokić je teški šaban. Kao i većina današnje omladine. Sve bi' je to na stadion Vojvodine i ... 😆
  13. Meni se čini da se nastavlja forma sa kraja prošle sezone. Nemam više Arene, pa nisam u prilici da gledam mečeve. Vidim u najavama utakmica da Parti igra desnog beka, Haverc na sredini sa Rajsom i Odegardom...da li je to stvarno tako? I zašto je Gabrijel (štoper) ispao iz prvih 11?
  14. Svaka čast momcima koji su se odazvali i svim srcem biću uz njih, ali ne bih bacao drvlje i kamenje na Jokića, Kalinu i Micića. Razloge njihovog odustajanja treba tražiti prvenstveno u prenatrpanom kalendaru. Ljudi različito podnose sve to u različitom životnom dobu i treba poštovati odluke koje donose i koje utiču na njihove karijere i život generalno. Vremena su se promenila, košarka sve više postaje posao i teško je danas očekivati da se igrači ponašaju kao pre 40 godina (tromesečne letnje reprezentativne pripreme i potpuna posvećenost košarci cele godine). Pričao je o tome Rađa nedavno. On i njegova generacija su "živeli košarku", danas to više nije tako (čast izuzecima!). U tom smislu treba i shvatiti izjavu Danilovića kada je rekao da bi samo Bogdanović mogao da igra u "onoj reprezentaciji". Nije on tu mislio samo na košarkaške kvalitete. Sve u svemu, puna podrša Kariju i momcima koji su tu. Biće još velikih takmičenja narednih godina. Nemamo mi luksuz da se olako odričemo najboljih igrača i nadam se da ćemo sledeći put biti kompletni.
  15. https://www.index.hr/sport/clanak/je-li-nikola-jokic-svojim-otkazom-pokrenuo-propast-srpske-kosarke/2482101.aspx Jedno neutralno viđenje cele situacije.
  16. Šta se dešava sa Partijem?
  17. Posle hvalospeva o prvom poluvremenu na forumu, odgledao sam drugo. Konačno igramo nešto što liči, ustvari jeste, moderan fudbal. Izgleda da smo konačno pogodili sa napadačem, Kraso deluje moćno. Još ako je Olayinka tako dobar kao što pišete... Nekako mi je žao Kataija, teško će on ovde imati minute. Da li je uopšte bio u protokolu danas?
  18. Ja mislim da je sve u glavi. Bez obzira na superiornost MCI i dvostruki poraz u direktnim duelima, titula se mogla osvojiti pobedama u preostalim mečevima. Ne zameram, samo konstatujem. Daleko je od vrhunca ovaj Arsenal, kako u timskom, tako i u individualnom smislu. Uz par pojačanja, titulu treba napasti već sledeće sezone. Vreme radi za AFC.
  19. Prvo što bih uradio da sam na mestu Artete je Džaka - out, Tirni - in, s tim da Zinčenko ode na Džakinu poziciju. Takođe, probao bih tog novog, mnogo hvaljenog defanzivca (Kiwior) umesto Gabriela. Arsenalov ključni igrač je Parti i njegov izostanak prekjuče je bio ogroman hendikep, bez obzira što je Žoržinjo odigrao ok. Takođe mnogo nedostaje i Žezus. Nketiji treba još vremena. Lično, smatram da će za dve godine biti najbolji napadač Arsenala. Ima tu mnogo prostora za napredak, a deluje mi da je svestan toga i da tačno zna na čemu treba da radi. I da...tim bi imao mnogo veću dubinu da je ESR na raspolaganju, pogotovo u formi iz prošle sezone.
  20. https://sportske.net/vest/medjunarodni-fudbal/murinjo-prorok-pogledajte-sta-je-rekao-za-artetu-pre-tri-godine-484635
  21. - Nedovića nikad nisam nešto preterano voleo, ali njegov napadački talenat je neverovatan. A ne štedi se ni u odbrani, koja mu naravno nije forte. - Bentil je u kanalu. Njegove mane sve više dolaze do izražaja. Polonara je više nego dobrodošao. - Petrušev preti da postane ljubimac navijača. - Ponašanje Mirotića posle trojke za produžetak ima veću težinu od gaženja linije. - Ne pamtim kada sam više uživao u igri KK CZ, kao na današnjoj utakmici. To čini poraz teškim. Razočaravajućim ne, ali teškim da.
×
×
  • Create New...