Nek grmi jako Posted yesterday at 05:23 PM Posted yesterday at 05:23 PM (edited) Bitno je slavlje povodom Kirkovog ubista ili relativizacija tog čina, kao i slavlje ili relativizacija ubistva žene. U tom smeru idu moje skromne misli, a ne kakvog je mentalnog stanja počinilac. Na kraju krajeva, način na koji ju je ubio ukazuje mi da i on nema sve daske u glavi. Edited yesterday at 05:33 PM by Nek grmi jako 1
feanorlfc Posted yesterday at 05:34 PM Posted yesterday at 05:34 PM (edited) 1 hour ago, Angelia said: Zdrav razum. I da, ako nastave verovatno ce biti jos incidenata. ICE nece prestati da rade svoj posao, to je zakon. Samo ce biti jos agresivniji, jer su im zivoti ugrozeni. Pa nije bas jednostavno ugroziti zivot naoruzanog pripadnika federalne agencije sa iskustvom ratovanja. Koliko uopste ima slucajeva da je povredjen neko od njih? Doduse, ako nastave da maltretiraju i ubijaju ljude po ulici mozda se neko i pozove na amandman koji kaze da imaju pravo da se brane protiv tiranije drzave. Edited yesterday at 05:35 PM by feanorlfc 1
SteveFrancis#3 Posted yesterday at 05:44 PM Posted yesterday at 05:44 PM Nebitno je da li je neko slavio ubistvo Kirka. To moze u krajnoj liniji biti od znacaja samo za ocenu nekog pojedinca, recimo da se raspravlja o tome sta o njemu govori to sto mu lisavanje zivota nekog drugog pricinjava jaku licnu satisfakciju, do te mere da ga to raduje, cini srecnim i slicno. Tako je nebitno i da li neko sada slavi brisanje sa planete ove zene. Ono sto jeste bitno, jeste opravdavanje i teznja da se legitimnim, normalnim i opravdanim predstavi nesto sto to u civilizovanom drustvu nikada nije bilo, nije i ne moze biti. Ako se neko i radovao i otvoreno slavio Kirkovo ubistvo, nije nikako mogao da to predstavlja normalnim i pozeljnim, prihvatljivim oblikom ponasanja. Mislim mogao je, ali bi jednako ispao smesan i neozbiljan jer bi normalizacija ubijanja nekoga bez suda, procesa, otklanjanja neposredne opasnosti i slicno, otvorila pandorinu kutiju koja bi pretila da jako brzo izazove spiralu koja bi unistila svako drustvo. Kao sto napisa i Eddard, ovde jos imamo i tu 'sitnicu' kao diferenciju specifiku, da je u prvom slucaju to uradio neuravnotezeni pojedinac, slobodni strelac, a u drugom lice koje treba da sprovodi zakon i predstavlja drzavu. 4
Nek grmi jako Posted yesterday at 05:51 PM Posted yesterday at 05:51 PM (edited) Okej, slažemo se da je van pameti prihvatanje bilo kog ubistva kao nešto što je poželjno, zato sam i napisao predmetni post ukazujući na bukvalno identičnu rečenicu koju koriste oba pčemena, i zato sam i prethodno napisao da me ništa nije tako obradovalo kada je reč o američkom pravosuđu, kao onaj Trampov mugshot. Jer hulje i nitkovi više neće moći u toj meri da se kriju iza nekakvih nepisanih pravila koje određene ljude čine nedodirljivim pred zakonom. Odnosno, drugim rečima, ako je predsednik SAD dobio lepu fotkicu u muriji, od tog trenutka otvorena je, uz naravno političku volju, sezona lova na bilo koga ko zakonski treba da odgovara za nešto. Zato i navijam da ih demsi što više pohapse kad dođu na vlast, jer to otvara neverovatne mogućnosti i daje legitimitet za onu tamo garnituru koja će dobijati izbore nakon 2030. godine... Neko bi rekao da je to onda spirala revanšizma, ali šta to mene briga i šta me briga što če tribalisti da zakmeče kad im nekoga ubajbokiraju, ako to dovede do sprovođenja zakona i ako na kraju mardelja onaj ko i treba da mardelja zbog nečega. Pa nek od SAD na kraju bude i Brazil, sa sve onim lulama i bolsonarima... I da na kraju malo i rimujem: kako su radili, tako nek im bude, jer izreka kaže - i mardelj je za ljude. Edited yesterday at 06:12 PM by Nek grmi jako
Angelia Posted yesterday at 06:11 PM Posted yesterday at 06:11 PM 13 minutes ago, Eddard said: Samo što je jednog ubio mentalno oboleli pojedinac, a drugu pripadnik zvaničnih organa reda ili kako god hoćemo da ih zovemo. Sitnica. Samo mala razlika, u jednoj je covek pricao, u drugoj se zena suprostavila organima reda. Nemojte da izjednacavate slucajeve ukljucujuci @Nek grmi jako. Ovo nije politicki slucaj, iako se koristi u politicke svrhe, poenta nije sta je njena motivacija bila. Da zamenis igrace, recimo da su policajci koji hapse nekog ko je proleteo kroz crveno svetlo koga su duze jurili, I vozac uradi isto sto je ona uradila, rezultat bi verovatno bio isti. Ne postoji pravo da ignorises naredbu organa reda, I da se zaletis kolima u njih. Slucajno, nije imala nameru, htela je da pobegne, mogao je da skoci u stranu.... to je sve nebitno u tom trenutku. On ne vidi snimke iz svih uglova, gde su tockovi, nema vremena da je pita koja joj je namera. Ima deo sekunda da odluci da li ce ga ozbiljno povrediti, I druge, a mozda I ubiti. Zato zakon brani tu situaciju. 1 minute ago, feanorlfc said: Pa nije bas jednostavno ugroziti zivot naoruzanog pripadnika federalne agencije sa iskustvom ratovanja. Doduse, ako nastave da maltretiraju i ubijaju ljude po ulici mozda se neko i pozove na amandman koji kaze da imaju pravo da se brane protiv tiranije drzave. Primenjivanje zakona, nije tiranija. Niko ne ubija ljude po ulici. Ustvari to je rezultat Ustavne republike. Ljudi su glasali za te zakone. I to je upravo razlog zasto par radikalizovanih protestanata nece zaustaviti primenu zakona. Ustvari koliko vidim rekli su da ce poslati jos 2,000 ICE.
Nek grmi jako Posted yesterday at 06:19 PM Posted yesterday at 06:19 PM (edited) Kao što sam odgovorio i kolegi, odgovoriću i vama, Anđo: nisam izjednačio slučajeve, izjednačene su - reakcije. I to ih nije izjednačila moja malenkost, sami su se izjednačili oni što su slavili ubistvo Kirka ili relativizovali tu javnu egzekuciju sa onima koje sad napadaju zbog slavljenja ili relativizacije ubistva u Mineapolisu. Jer, dovoljno je da odete na X, portale i forume koje posećujete i da vidite istovetnu rečenicu: ono što je Kirk tražio, to je i dobio/ono što je Good tražila, to je i dobila. Zar vam to ništa ne govori? Meni govori baš dosta toga, a pri tome mi bezmalo garantuje spiralu istih slučajeva u budućnosti. Naravno, i istih reakcija, što je u ovom kolopletu skoro pa nedeljivo, kao kafa i čaša vode u kafani. Edited yesterday at 06:25 PM by Nek grmi jako
Ludi za Poli Posted yesterday at 06:23 PM Posted yesterday at 06:23 PM Bit ce potpuno opravdana reakcija naroda kad najotvorenije moguce pocnu napadati ICE ubice sa sve oruzjem. Kad se brani i opravdava likvidacija u mafijaskom stilu, bice opravdano i kad ljudi uzvrate. Zakon akcije i reakcije, davno je to Newton objasnio.
DameTime Posted yesterday at 06:34 PM Posted yesterday at 06:34 PM (edited) 3 hours ago, SteveFrancis#3 said: Dotakao sam se toga samo ovlas juce, u vezi sa prospektom kaznjavanja ovog lika, ali zaista ovo jeste problem o kome se nije pricalo i koji je nekako potonuo u americkoj svakodnevici u godinama koje su za nama. Znamo da je verovatno izmedju 2 i 3 miliona Amerikanaca bilo u operacijama u Iraku i Avganistanu. 99% njih se vratilo nazad, ali niko se nije bavio time u kakvom stanju, mentalnom, psihickom, koliko njih je trajno psihicki obogaljeno, duboko traumatizovano, koliko njih se vratilo kao sociopate/psihopate nakon sto su imali prilike da 'daju sebi oduska' tamo. Ne treba zaboraviti na rad In The Dark projekta koji je dosao do skoro 800 slucajeva u ove poslednje dve operacije, od cega je cini mi se u oko 150 utvrdjeno da su se zlocini desili, a koji su obuhvatali preko 500 izvrsilaca. A i tu je tek nekolicina kaznjena i to sasvim smesnim, cak ni simbolicnim kaznama. Od ovih ostalih gde su kazne ili bilo kakvi postupci izostali, secam se da sam citao da su ih istrazitelji prosto odbacivali jer nije bilo nikakvog osnova da se gradi slucaj na rekla-kazala - recimo jer su vojnici po povratku govorili svojim partnerkama ili lekarima da su ubijali civile ili ratne zarobljenike... Da ne pominjemo koliko verovatno ima i nedokumentovanih slucajeva. Ti ljudi su se kao reintegrisali u svoje sredine, medjutim jasno je sasvim sada da nije uopste mali broj onih kojima samo treba nekakvo zaledje i formalno opravdanje da oslobode demona u sebi. Dolazak ovakvih unhinged likova kao sto su Trump i saradnici predstavlja upravo to ohrabrenje. Kao i kod nas, uniforme raznoraznim dubioznim likovima daju pokrice, osecaj sigrunosti koji daje priliku da taj kompleks boga (i raznorazne pridruzene mentalne probleme) ispolje. Ovakva klima je njima zeleno svetlo i zaista bih rekao ds treba misliti o tome mnogo vise. Mogu li gradjani Amerike imati poverenje u takve sluzbe i pristupati im bez zazora? Ne znam, kompleksno je jako... Ljudi koji su obavljali neku ulogu u područjima ratnih dejstava se uglavnom vrate sa određenim oblikom PTSD-a. I ovo ne važi samo za USA veterane. Nažalost, najčešće nemaju adekvatnu psihološku podršku, već se podrazumeva da se automatski ponovo uključuju u društvo. "Bitno samo da je živ". To se, doduše, danas verovatno promenilo, pošto je društvo počelo da stavlja veći akcenat na mentalno zdravlje. Verujem da postoje udruženja posvećena ratnim veteranima, gde mogu da dobiju savetovanje i podršku. Pitanje je samo kako će se PTSD ispoljiti - odatle one priče da čovek više nije isti nakon što se vratio npr. iz Iraka, počeo je da pije ili se kocka, agresivan je prema ženi i deci i sl. Neretko neki među njima izvrše samoubistvo. Naravno, postoje i oni sa psihopatskim/sociopatskim tendencijama, koji u vojsku idu sa namerom da zadovolje svoj nagon za ubijanjem na "legalan" način. Rekla bih da je to češće među masovno regrutovanim vojnicima, nego profecionalnim. I onda neko toliko nema mozga, savesti, znanja niti obrazovanja, da skapira kako ljude koji su prošli kroz tako specifična iskustva ne treba regrutovati u ovakve jedinice. Njihov mozak je drugačiji nego mozak nas koji nismo prošli kroz to, jer ratni veterani kao posledicu doslovno imaju određene neurološke promene, koje dalje izazivaju određene promene u svesti, reakcijama, refleksima itd. Mada, možda MAGA ovo i namerno radi. Da se razumemo, ništa od ovoga nije opravdanje za njega (još je preko svega i mizogino govno, pošto ju je hladnokrvno ubio i rekao "fucking bitch") za to što je uradio. Eventualno može njegov advokat da iskoristi kao olakšavajuću okolnost na sudu, da mu je bio triggerovan PTSD, ako se dokaže da ga ima i ako do suđenja uopšte dođe. Edited yesterday at 06:50 PM by DameTime dopuna posta
robespierre Posted yesterday at 06:52 PM Posted yesterday at 06:52 PM 3 hours ago, Nek grmi jako said: Nema tu previše mudrosti: ako demsi, kad pobede, krenu u otvaranje slučajeva, biće i zatvorskih kazni, a ako se budu pravili mrtvi kao u slučaju Epstajn fajlova, za koje ih niko nije sprečavao da ih otvore skroz na skroz pa ipak nisu to učinili, onda će oni za koje bi sud i mogao da dokaže da su krivi, i dalje šetati slobodno. Ja bih rekao da niko ne želi da dira u taj osinjak jer je gotovo izvesno da se radi o obaveštajnoj operaciji jedne bliskoistočne zemlje (pitam se koje), kako je to rekao jedan visoki predstavnik FBI. Kad su takve stvari u pitanju nikada se ne iznosi ''prljav veš'' u javnost, naročito ukoliko je inkriminisana strana došla do informacija za koje nikako ne bi valjalo da završe u javnosti.
Nek grmi jako Posted yesterday at 07:05 PM Posted yesterday at 07:05 PM (edited) 19 minutes ago, robespierre said: Ja bih rekao da niko ne želi da dira u taj osinjak jer je gotovo izvesno da se radi o obaveštajnoj operaciji jedne bliskoistočne zemlje (pitam se koje), kako je to rekao jedan visoki predstavnik FBI. Kad su takve stvari u pitanju nikada se ne iznosi ''prljav veš'' u javnost, naročito ukoliko je inkriminisana strana došla do informacija za koje nikako ne bi valjalo da završe u javnosti. Znam na šta ciljate, to je i bio kamen razdora u repsima, i to u trenucima kada su ih lažno optuživali za institucionalnu monolitnost jer ih je šatro Tramp oteo, a kada sama težina razlike u pristupima toj bliskoistočnoj službi nije uopšte bila naivna. Ali ako idete all in, kao što su hteli neki istaknuti repsi sa Epstajn spisima, onda nema posle ono, jao, šta ću sada i kud ću kada se istera mečka iz rupe... Jer njih nije bilo briga šta će sve da se otkrije u tim spisima, sve dok se dokaže upravo ta obaveštajna delatnost uprta protiv bezbednosnih interesa SAD. To zapravo ide do mere u kojoj se tvrdi da je čak i pomenuti Kirk bio deo ekipe koja je htela da istera mečku iz rupe, pa teoretičari zavere kažu da je ubijen upravo zbog toga, a ne zbog ideološke suprotstavljenosti nekome ili nečemu. To će, svakako, kao i svaka druga teorija zavere doživeti test vremena, ali činjenica je da je u jednom trenutku bilo izuzetno klizavo kada je reč o tim suprotstavljenim stranama unutar repsa i njihovih odnosa prema toj bliskoistočnoj sili. Edited yesterday at 07:11 PM by Nek grmi jako
Barkley#34 Posted yesterday at 07:47 PM Posted yesterday at 07:47 PM 1 hour ago, Angelia said: Ovo nije politicki slucaj, iako se koristi u politicke svrhe Onog trenutka (praktično odmah) kada su predsednik i drugi visoki zvaničnici počeli, često otvorenim lažima da brane postupak ovog agenta to je postao politički slučaj. Da vlast u takvim situacijama odmah reaguje, uhapsi/zadrži odgovornog/odgovorne i pokrene odgovarajuće procedure, bez ikakvog sakrivanja i spinovanja, čak bi dobila plus jer bi pokazala, makar na tom slučaju, da želi da eliminiše trule jabuke koje kompromituju celu akciju. Međutim, prvi instinkt je malopre pomenuti tribalizam, bez obzira da li je u pitanju ovo ubistvo, Epštajn, nadstrešnica u NS, pedofilija u crkvi ili šta već. To je najstrašnije i ujedno, najtužnije. 5
Helena Posted yesterday at 07:55 PM Posted yesterday at 07:55 PM A da ne kačim i klip gde se narandžasti ludak ruga ženi koja viče shame, shame, shame, a Noem ubijenu naziva teroristkinjom.
Nek grmi jako Posted yesterday at 08:23 PM Posted yesterday at 08:23 PM (edited) 2 hours ago, Angelia said: Primenjivanje zakona, nije tiranija. Niko ne ubija ljude po ulici. Ustvari to je rezultat Ustavne republike. Ljudi su glasali za te zakone. I to je upravo razlog zasto par radikalizovanih protestanata nece zaustaviti primenu zakona. Ustvari koliko vidim rekli su da ce poslati jos 2,000 ICE. Ovo sa primenom zakona nagnalo me je da promislim još o nečemu. Znate li koliko zakona u SAD zabranjuje nekome da Kirka nazove fašistom a Good teroristkinjom? Broj je okrugao i lako se pamti - nula. Pa ako nije protivzakonito, šta tu ima loše i ko može tim ljudima da zabrani da isto to ponavljaju do iznemoglosti? Naprotiv, takvi izrazi su zaštićeni Prvim amandmanom, koji garantuje slobodu govora na izuzetno širok način, pa čak i kada je govor uvredljiv, ispunjen mržnjom ili politički ekstreman. Sudovi nazivanje nekoga fašistom i teroristom tretiraju kao mišljenje, a ne kao činjeničnu tvrdnju koja može biti dokazana ili opovrgnuta. E sad, vi koji živite u SAD možete mi spočitati da, sakriven iza okeanske busije, u Evropi sa mirom istočnjačkog fakira predviđam neke situacije, ali ipak ću vam prepričati jedan detalj: kao klinci u kraju često bismo se sporečkali ko će da ide po vodu na terenu za basket, ko ima pravo nekom da kaže nešto a ko nema, plus one ostale klinačke ludorije. Na tom terenu bili su stariji likovi, a jedan bi, sećam se, rekao: rešite to šakama. Sve mi se više čini da će se na sličan način rešiti i neki odnosi u SAD, naročito kada zakon ne može da povuče ručnu kočnicu. Ono ne baš šakama, jer je poznato da su konze tradicionalno naoružane do zuba, a i da levi i liberali nisu kao oni sa Vudstoka, već su prilično spremni za borbu... U forumskom duhu se u takvim situacijama neretko kaže - spremite kokice. Ali ne i u ovoj situaciji, koja bi mogla da bude prilično gadna i pri kojoj i kokice padnu teško na stomak, kao kad jedeš kamen. Edited yesterday at 08:24 PM by Nek grmi jako
Angelia Posted yesterday at 08:34 PM Posted yesterday at 08:34 PM 1 hour ago, Nek grmi jako said: Zar vam to ništa ne govori? Meni govori baš dosta toga, a pri tome mi bezmalo garantuje spiralu istih slučajeva u budućnosti. Naravno, i istih reakcija, što je u ovom kolopletu skoro pa nedeljivo, kao kafa i čaša vode u kafani. Govori mi da ima mnogo debila na drustvenim mrezama. Mnogi su samo hrabri anonimno. Nema sta da se slavi u smrti tih ljudi. 22 minutes ago, Barkley#34 said: Onog trenutka (praktično odmah) kada su predsednik i drugi visoki zvaničnici počeli, često otvorenim lažima da brane postupak ovog agenta to je postao politički slučaj. Da vlast u takvim situacijama odmah reaguje, uhapsi/zadrži odgovornog/odgovorne i pokrene odgovarajuće procedure, bez ikakvog sakrivanja i spinovanja, čak bi dobila plus jer bi pokazala, makar na tom slučaju, da želi da eliminiše trule jabuke koje kompromituju celu akciju. Međutim, prvi instinkt je malopre pomenuti tribalizam, bez obzira da li je u pitanju ovo ubistvo, Epštajn, nadstrešnica u NS, pedofilija u crkvi ili šta već. To je najstrašnije i ujedno, najtužnije. Ono sto je Noem uradila, je bilo neodgovorno, jer je bilo bez dovoljno informacija. Mislim da je samo probala da uradi damage control, a to nije dobar PR potez. Tramp postuje nakon sto je video snimak, neki snimak, mozda ne onaj kojem smo mi imali pristup. Ustvari cini mi se da je najbolja izjava dosla od Homana koji je rekao "prvo istraga". Tribalizam je problem, mnogi ljudi su izgubili perspektivu u tome. Onaj Waltz pominje gradjanski rat. Umesto da ljudima govore da ne dovode sebe u opasnost. Ipak, kad vece pominjemo I ubistvo Kirka, niko nista nije palio. A ovde vidimo u MN vec stetu, nasilje....
Smrtokapa Posted yesterday at 08:56 PM Posted yesterday at 08:56 PM 10 hours ago, Darko said: Verujem. Supply/demand. I žurba da se ta mesta popune. Ovde si potpuno u pravu, ali bih napomenuo da federalna vlada kontroliše i supply i demand stranu ove jednačine. Najpre su podigli tražnju, jer žele da sprovode operacije koje su ovakvih razmera i intenziteta. Zatim, da bi tražnju zadovoljili, odvrnuli su ventile i na supply strani, spuštajući barijere potrebne za zapošljavanje u ovoj službi (kvalifikacije, kontrole). Postojala je opcija da se deluje sporije i sa manjim kapacitetima, ali je neko odlučio suprotno, iako to povećava rizik (veća verovatnoća reakcije stanovništva, veća verovatnoća incidenta zbog nekvalifikovanosti službenika). Tako da ni supply ni demand nisu takvi slučajno, nego su rezultati donetih političkih odluka.
Darko Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago (edited) 2 hours ago, Smrtokapa said: Ovde si potpuno u pravu, ali bih napomenuo da federalna vlada kontroliše i supply i demand stranu ove jednačine. Najpre su podigli tražnju, jer žele da sprovode operacije koje su ovakvih razmera i intenziteta. Zatim, da bi tražnju zadovoljili, odvrnuli su ventile i na supply strani, spuštajući barijere potrebne za zapošljavanje u ovoj službi (kvalifikacije, kontrole). Postojala je opcija da se deluje sporije i sa manjim kapacitetima, ali je neko odlučio suprotno, iako to povećava rizik (veća verovatnoća reakcije stanovništva, veća verovatnoća incidenta zbog nekvalifikovanosti službenika). Tako da ni supply ni demand nisu takvi slučajno, nego su rezultati donetih političkih odluka. To ne sporim, to jest baš je tako. Da se ja pitam, operacija bi bila manjih razmera. Po meni, odlučili su se na ovaj potez iz dva razloga: - Biden administracija je duboko zasrala stvari kod ilegalne imigracije - Šalju (gadnu) poruku wannabe ilegalcima da neće vredeti preći granicu Što se tiče mojih postova oko zakona u slučaju upucavanja od strane ICE agenata @Smrtokapa i @DameTime - don't shoot the messenger. Edited 22 hours ago by Darko
Smrtokapa Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago 1 hour ago, Darko said: don't shoot the messenger Pucanja je već previše. 1 1
nonick Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago Taj policajac kome su skoro zgenjcili glavu tokom Trampovog pokusalja krade izbora, svako se seca tog snimka, tog tuznog dana, taj je trabao da pobije barem 50 njih, a i drugi policajci kojima su zivoti bili ugozeni. A nije i nisu. A ovaj pobesneli psihopata je imao pravo da skoro u potiljak upuca zenu. 2
robespierre Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 14 hours ago, Nek grmi jako said: To će, svakako, kao i svaka druga teorija zavere doživeti test vremena, ali činjenica je da je u jednom trenutku bilo izuzetno klizavo kada je reč o tim suprotstavljenim stranama unutar repsa i njihovih odnosa prema toj bliskoistočnoj sili. Znate kako, kad jedan samoprozvani cionista Lesli Veksler u svom portfoliu ima Victoria's secret sa Epstinom na čelu i Abercrombie & Fitch koji vodi Majk Džefris, i obe kompanije služe za trgovinu ljudima i prostituciju (samo u slučaju A&F za prostituciju dečaka u korist homoseksualaca) ne bih rekao da je sintagma ''teorija zavere'' odgovarajuća. Teorija zavere koja se može staviti na test vremena jeste ona da se Melanija Tramp upravo kao žrtva Epstinove trgovine ljudima upoznala sa Trampom, što bi mogao biti jedan od razloga što je ceo slučaj i dalje pod dubokim velom tajne.
Angelia Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 10 hours ago, nonick said: Taj policajac kome su skoro zgenjcili glavu tokom Trampovog pokusalja krade izbora, svako se seca tog snimka, tog tuznog dana, taj je trabao da pobije barem 50 njih, a i drugi policajci kojima su zivoti bili ugozeni. A nije i nisu. A ovaj pobesneli psihopata je imao pravo da skoro u potiljak upuca zenu. Policajac je ubio nenaoruzanu zenu tog dana, I nije bio optuzen. Ocigledno imas ideoloske probleme sa razumevanjem zakona, I sta znaci da je zivot policajca ugrozen. Ta, ako se dobro secam Babbit, je isto sebe stavila u tu situaciju. Ne secam se da je iko palio DC zbog toga. I nijedan policajac nije ubijen. Ako te neko udari pesnicom, nemas pravo da izvuces oruzje. Ako te neko napadne sa tonu vozila.... druga prica.
nonick Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 20 minutes ago, Angelia said: Policajac je ubio nenaoruzanu zenu tog dana, I nije bio optuzen. Ocigledno imas ideoloske probleme sa razumevanjem zakona, I sta znaci da je zivot policajca ugrozen. Ta, ako se dobro secam Babbit, je isto sebe stavila u tu situaciju. Ne secam se da je iko palio DC zbog toga. I nijedan policajac nije ubijen. Ako te neko udari pesnicom, nemas pravo da izvuces oruzje. Ako te neko napadne sa tonu vozila.... druga prica. Ocigledno da imas, duboke, ideloloske probleme sa razumevanjem zakona a bogami i znacenja reci "ugrozen". Ti mislis da je psihopata koji skace ispered kola, sad vec znamo sa kojom namerom, koja ocigledno krece u drugom pravcu sa 3 kmh brzine je bio ugozen, a policjac kome su 50 njih zgnjecali glavu nije bio u opastnosti. Ironija je na top level jer oni koji su napali Capitol su isti oni koji su ubili ovu zenu. Za tu goloruku zenu koja je ubijena, zali se Trampu. On ih je goloruke poslao da bese Pensa i dave Nensi, otkud je taj policajac znao da nece nekog goloruko zadaviti - 100 na jednog.
Angelia Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 31 minutes ago, nonick said: Ocigledno da imas, duboke, ideloloske probleme sa razumevanjem zakona a bogami i znacenja reci "ugrozen". Ti mislis da je psihopata koji skace ispered kola, sad vec znamo sa kojom namerom, koja ocigledno krece u drugom pravcu sa 3 kmh brzine je bio ugozen, a policjac kome su 50 njih zgnjecali glavu nije bio u opastnosti. Ironija je na top level jer oni koji su napali Capitol su isti oni koji su ubili ovu zenu. Nemam ja sta da odlucujem o ugrozenosti, to prvo odlucuje sluzbenik zakona u odredjenoj situaciji, jer ja ne mogu da se stavim u tu situaciju. Ali ako ima sumnje nakon toga odlucuje zakon I nemoj molim te sa boldom. 31 minutes ago, nonick said: Za tu goloruku zenu koja je ubijena, zali se Trampu. On ih je goloruke poslao da bese Pensa i dave Nensi, otkud je taj policajac znao da nece nekog goloruko zadaviti - 100 na jednog. Opet, taj policajac je oslobodjen, pod samoodbranom. Nemam ja sta da se zalim bilo kome, to je zakon. I skoro svako ko odluci da se suprostavi fizicki organima reda, rizikuje tu situaciju. Malo si zaslepljen da ne razumes ni napisano. Jedno dobro objasnjenje, iako ima nekoliko gresaka, tipa mogli su da prodju, I kontradiktorno objasnjenje o seizure, I ovo oko telefona, neko nije opasnost dok ne plstane opasnost ....
nonick Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 17 minutes ago, Angelia said: Nemam ja sta da odlucujem o ugrozenosti, to prvo odlucuje sluzbenik zakona u odredjenoj situaciji, jer ja ne mogu da se stavim u tu situaciju. Ali ako ima sumnje nakon toga odlucuje zakon I nemoj molim te sa boldom. Opet, taj policajac je oslobodjen, pod samoodbranom. Nemam ja sta da se zalim bilo kome, to je zakon. I skoro svako ko odluci da se suprostavi fizicki organima reda, rizikuje tu situaciju. Malo si zaslepljen da ne razumes ni napisano. Jedno dobro objasnjenje, iako ima nekoliko gresaka, tipa mogli su da prodju, I kontradiktorno objasnjenje o seizure, I ovo oko telefona, neko nije opasnost dok ne plstane opasnost .... Toliko reci a nista ne kazes.
melankolic Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Ne znam samo pod kojim zakonskim (sem pravom predsednika da abolira) aktima su oslobođeni oni neandertalci koji su upali i Kongres i pokušali da ubiju Pelosi, Pensa i policajce koji su štitili ustavni poredak? Kojim zakonskim aktima su oslobođeni razni “Pride Boys”-i i drugi domestic teroristi? Gospođo, to vaše “nemoj molim te sa boldom” ne pomaže na sudu kada je ugrožavanje ustavnog poretka (bilo koje države) u pitanju. Mene zanima i po kom to konkretno zakonu pripadnici ICE-a smeju da nose fantomke? Od koga se krije njihov identitet ako su oni državni službenici?
Nek grmi jako Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 8 hours ago, robespierre said: Znate kako, kad jedan samoprozvani cionista Lesli Veksler u svom portfoliu ima Victoria's secret sa Epstinom na čelu i Abercrombie & Fitch koji vodi Majk Džefris, i obe kompanije služe za trgovinu ljudima i prostituciju (samo u slučaju A&F za prostituciju dečaka u korist homoseksualaca) ne bih rekao da je sintagma ''teorija zavere'' odgovarajuća. Teorija zavere koja se može staviti na test vremena jeste ona da se Melanija Tramp upravo kao žrtva Epstinove trgovine ljudima upoznala sa Trampom, što bi mogao biti jedan od razloga što je ceo slučaj i dalje pod dubokim velom tajne. Mislio sam na ubistvo Kirka, za koje se po teoriji zavere kaže da se dogodilo zbog te priče sa službom, a ne zbog njegovih priča o Bogu. A ta delatnost u SAD te jedne službe koju pominjete iznad je teorije zavere, sa tonama spisa, izveštaja, raporta i istraga, što unutrašnjih i neobjavljenih, što poznatih, poput poslednje objavljene poznate analize o 11. septembru. Vremensko poklapanje te analize sa onim što se tih meseci dešavalo među repsima, može da se posmatra i kao to njihovo unutarstranačko ozbiljno mačevanje... Njen je autor, inače, Kirkov drugar, koji je odmah posle atentata, već sutradan, Kirkovoj porodici uplatio milion dolara u vidu pomoći (neću da mu pominjem ime bez potrebe, ne zato što za njega neki tvrde da je, poput oca, bio top ešalon CIA, nego zato što to ime van konteksta ume da izazove efekat crvene tkanine u koridi, pa da se onda o njemu piše i priča od jutra do sutra). Edited 3 hours ago by Nek grmi jako
Recommended Posts