Jump to content

• Topics

• Ne znam što ti ovo treba, no dobro.  
    • Nekoliko hiljada Jevreja zivi u Iranu. Ustav priznaje jevrejsku zajednicu, imaju predstavnika u parlamentu. Postoje sinagoge koje posecuju bez ikakvih problema. Postoje ogranicenja za posao u drzavnoj sluzbi. Dakle, iako se zeli prikazati da maltene u Iranu cim vide Jevrejina, odmah ga ubijaju, istina bas i nije takva. Ako im je cilj da pobiju sve Jevreje, pa valjda bi prvo posli od domacih. U Iranu sigurno imaju veca prava nego u dragoj SA gde Jevreja prakticno nema vise.
    • Deluje mi da će se u Sloveniji ići na nove izbore, navodno Resni.ca ne zeli ni sa Jansom u koaliciju, inace tu stranku vodi Srbin Zoran Stevanović, a kako drugačije da neko ima tu ideologiju u Sloveniji...
    • Vazi, ali nije to poenta. Poenta je upiranje prstom. Ne moraju tu da budu ni zene. Mogu da budu, ne znam, Romi. Crnci. Mlad muskarac koji je ostecen je "otvoren" za sve izme.   Ovo ti je kao anketa - hoces da budes veliki i jak? Da. Hoces da imas seks sa mnogo atraktivnih zena? Da. Hoces da vozis brza kola? Da. Hoces da proteras migrante? Moze, al hajde da se vratimo na seks sa zenama.   1) Tacno, s tim sto se te kljucne stvari nekako uvek izgube iz vida.   2) Ne moramo o tome pricati ovde jer kontam da se 90% ljudi koji pise na ovom topiku slaze u vezi toga, ali prica o marginalcima takodje ne vodi nikuda.   3) Ovde si zapravo lepo objasnila svoje, prejaka je rec, ali nemam bolju tako da izvini sto cu je upotrebiti, selektivno slepilo. Patrijarhat je zaista nebitan. Ne radi se o raspodeli moci, nego o zadovoljenju poriva. Zelja za bogatstvom, za time da budes mocan, da ti se dive je zajednicka za muskarce i zene. I jaca je kod mladih ljudi. I mladih zena takodje. Mladim muskarcima nije primarna zelja da "poseduju" zene. Najveci narcisi i beskrupulozni tipovi Trampovog tipa ostvaruju svoju dominaciju podjednako i nad muskarcima i nad zenama. A oni na primer Vucicevog tipa cak i nemaju taj Dan Bizerijan element. Mladi muskarci zele da imaju seks sa sto vise zena sto je normalno u tim godinama i traze put do toga, a put je ona slika koja ti se prezentuje javno od strane fitnes influensera koji predstavljaju pare i odredjenu vrstu spoljasnjeg izgleda kao put do toga. To sto su inceli koje smo labelovali i pre 15 i kusur godina online nasli svoj put do ove grupe i cine dobar procenat iste, ne znaci da je ta filozofija sustina ovog pokreta. Sto se vidi i u odnosu prema muskim protivnicima odnosno izazivacima, koje treba pobediti u borbi. Znaci ako pricamo o nasilju, podstice se nasilje generalno, a ne specificno nasilje prema zenama.   4) Podstice ih, ali kao sto sam napisao gore, to je prateci efekat, a ne centralni motiv kao sto se pise ovde.   5) Ja sam pisao o tome, ne secam se da li je bilo na ovom topiku. Evo i sad cu da pomenem neke slucajeve. Poznajem neke mladice koji su sada studenti ili su malo stariji, koji imaju neke od stavova koje bismo mogli pripisati ovim olosima. Apsolutno svaki od njih ako je zavrsio u nekoj malo duzoj vezi, devojka ih je vrlo brzo "sredila" u smislu da se vidi ko je gazda u kuci.   Sto je potpuno ocekivano za mene. Gledao sam pre nekoliko godina dokumentarac o nekom meni bar marginalnom white power lokalnom vodji u Americi koji je klasican rasista i fasista, a istovremeno ozenjen Meksikankom koja je gazda u kuci. Pa da se vratim na ono sto sam napisao Smrtokapi gore - koji izam ce da izadje iz tebe zbog tvojih nesigurnosti, frustracija i neuspeha je cesto coin toss. Imamo te ekstremne primere koji divergiraju u tome sta izlazi iz njih, ali je zajednicko da im je to fasada i jedina oblast gde su ostvarili tu primalnu potrebu da se osete mocnima i ostvaruju neku dominaciju.   Potpuno isti mehanizam imaju i recimo antivakseri ili ravnozemljasi. Koji sa patrijarhatom nikakve veze nemaju. Zato i pricam da je patrijarhat ovde samo zgodno oruzje da se na poznatim osnovama izgradi kult.   Pogledajte na primer mormone. Dzozef Smit je lik koji je samo uspeo da napravi odredjenu platformu koja mu je omogucila da ostvari svoje ciljeve koji su, cudna mi cuda, bogatstvo i gomila zena u krevetu. Religija je tu samo poznat model koji dokazano radi.
    • Ubijate sa tim kalkulacijama na svim temama, ko treba  vise da zapne, a kome je svejedno.
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...