Prime De Colo > Prime Teo
Zapravo u svakoj fazi karijere De Colo je bio bolji igrac. Eventualno prednost Teodosicu na startu karijere, ali i to je nategnuto.
Savrsen evroligaski i reprezentativni igrac je bio Nando u naponu snage. Preefikasan, timski orijentisan, namazan kao da je Spanac, hladnokrvni ubica i izuzetno takmicarski nastrojen. To ga i dan danas odrzava iako igra u truba ekipi.
Kupio me jos jos na onom EB 2009. godine kad su se Francuzi i Grci utrkivali ko ce da izgubi utakmicu da bi izbegli Spance, a on onako rutinski uzima poludistancu bez kalkulacije i pogadja preko ruke dok njegovi saigraci gledaju ko pokisli i umalo zaplacu od tuge.
Da mi zivot zavisi od slobodnih bacanja, on bi dobio tu cast da ih izvede.
Gruba procena je da oko 10 miliona amerikanaca imaju vezu od originalnih putnika na Mayflower. Do 1924te foreign born populacija je ispod 15%, nakon toga drasticno pada do 1965te. Tako da to sto govoris nema smisla, osim ako ne mislis da je Amerika izgradjena u zadnjih 100 godina, nekako. Osnivanje Amerike su originalnih 13 kolonija, sve ostalo su izgradili naseljenici. Danas je foreign born populacija na najvisem nivou, opet oko 15%.
Ovo mi je kao da kazes da su Srbiju izgradili imigranti, jer su se Sloveni uselili oko 6tog do 9og veka.
Izjednacavas ljude koji su poslati u Australiju kao kaznjenicku koloniju sa imigrantima? Koji imaju slobodnu volju da odluce gde zive.
Gde povlacis liniju sta su imigranti a sta obicne migracije?
E o ovom upravo pricam.
10 bodova u LE, nadomak prolaska u narednu rundu - A Pafos?
Pobjeda protiv Lila (ozbiljne ekipe iz lige petice) - ma pustio to Lil nisu ni zapinjali.
Pobjeda protiv prvaka Rumunije i Austrije u gostima - ma krs su oni nikakav uspjeh to nije, bila bi sramota sve osim 3 boda
Ali zato nakon poraza od Brage i Porta u gostima - sramota, kako si to mogao, neznalico, Braga te rutinira
U ligi kad dobija redom - ma ovaj liga je smece, nezanimljiva, pobjednik se unaprijed zna, namjesteno, sklanjakica...
U ligi kad se izgubi utakmica - sramota, katastrofa, napolje iz kluba, bruka od koga gubis....
Ja sam davno rekao - najgori navijaci na svijetu. Kunemo se nesto u ovaj klub koliko ga volimo, a kada bi bila situacija da se na neki nacin trebamo zrtvovati za klub ili pruziti podrsku u najtezim trenucima 90+% navijaca bi ostalo kuci uz frazu da nije to njihov problem...