Jump to content

• Topics

• Штета што смо на Кипру без два важна играча, могле су се уписати две победе против релативно скромног Париза и изостанцима осакаћеног Монака за добро расположење навијача после првих на ТВ-у емитованих утакмица, а и на старту редовне продаје сезонских карата. Далеко од тога да је резултат приоритет у овој фази сезоне, али колико смо реактивни не сумњам да ћемо свашта небулозно закључити у случају пораза. Можемо наравно и овакви победити, али јасно је да нас Калинић и Монеке дижу на други ниво.   Мало о данашњем противнику. ⬇️ Париз после историјског пласмана у плејоф у дебитантској евролигашкој сезони и дупле круне у Француској није успео да задржи ни своје најбоље играче ни тренера Сплитера, па у нову сезону улази са измењеним саставом. Нови састав не значи и нови систем јер је на место Бразилца дошао Табелини који инсистира на једнако интензивној кошарци која је красила и његов Нимбурк, најбржу екипу Лиге шампиона прошле сезоне. У ростеру су остали тек шесторица из прошле сезоне - три бек-шутера и три играча на граници протокола - што би значило да су промене које су се десиле прилично значајне. Робинсон и Ађаји би требали упасти у патике Шортса и Лоа, пет разноврсних нових крила ће покупити улоге Ворда, Малколма, Јантунена и Сија, а у рекету ће уместо Хејса и пања Крацера бити Бако и Фаје (а можда и новопечени центар у телу крила - капитен Кавалијер). Гледао сам њихова прва три припремна меча (Орлеан, Барселона, Андора) да упознам тим којем се опет превиђа дно Евролиге и могу рећи да се не примеђује много да су променили малтене читав састав. Робинсон је био прилично импресиван у улози Шортса иако је продао меч против Барселоне у последњем минуту, Докоси делује атлетски премоћно, М'Баје и Вилис као крилни центри нуде много решења у нападу, а Морган и Ерера припаљују без савести и у високим процентима што ће несумњиво бити велико оружје Париза ове сезоне. Капитен је стартовао на петици у одсуству Бакоа који не знам да ли је допутовао на Кипар или је и даље на поштеди, па с обзиром на то да и Монаку фали Тајс, није реално да нам ова два ривала покажу све мањкавости наше центарске линије јер иако су коректни, Фаје, Кавалијер, Хејс и Мотејунас не могу реално бити доминатори у рекету. У сваком случају, Париз као и прошле сезоне не мари много за важност мечева и иде максимално по сваку лопту, држе јак интензитет изменама и физикалијама и мислим да ће бити одличан противник за наставак припрема Звезде пред којом је неколико квалитетних евролигашких провера које би требале да очеличе и уједине екипу пред оно главно.
    • Od tako glavatih likova, a Balmer jeste ozbiljna biznis glava na USA nivou sam ocekivao mnogo perfidnije i zakulisanije finansijske malverzacije za delo za koje su zaprecene ostre sankcije. Mozda da im posaljemo doktora Malog da rastereti malo seleri kep NBA timova. 
    • ko da ima motiiv da igra za Piksija kad zna da on uzima ogromnu lovu da bi igrače postavljao kako mu menadžeri kažu, najbolje to znaju igrači i zato nema autoriteta i zajedništva na sve to da je barem mangup, šmeker pa da ih napali na neku foru, on je tupčo i za pasi poljanu a ne za nešto više  
    • Čak i na stranu njegova ljubav prema KKP ali prošle godine je Žo bukvalno odučio naše centre od košarke u Areni. Bio igrač utakmice sa 17p i 9 skokova. Čovek ima 10 poena i 5 skokova prosek u EL. Nije u prajmu ali neverovatno mi je da je neko protiv da ga dovedemo, osim ako to nije Želimir.
    • Jasno je da nemamo kvalitet, da je nemoguce porediti ovaj tim i onaj od pre 4 godine, cak ni isti igraci vise nisu isti - pad forme, los izbor klubova, godine... Ko je od nasih reprezentativaca sad bolji igrac nego sto je bio pred Katar? Milenkovic i Petrovic, eventualno jos jedan. I pored toga, sa dobrim selektorom se moze napraviti jedna fajterska, utegnuta i zajebana ekipa. Nije sve u kvalitetu, vec i u stavu. Mislim da Piksi odavno nema svlacionicu i da igraci nemaju motiv da igraju za njega, ali su prosto tu. 
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...