Jump to content

• Topics

• Mislim da u Evropi on može biti jako dobar fit, jednostavno nije dovoljno eksplozivan a ni dovoljno ubitačan šuter na NBA nivou (na koledžu je imao jako dobre procente za tri, inače preklapao se tamo i sa Ajzejom i sa Sterlingom)     Skoro sve radi jako dobro, ništa elitno i mislim da je to glavni razlog što nije našao prostora u NBA
    • Radi faktualnosti samo, hronoloski se konacan pad srpskih zemalja pod vlast Osmanskog carstva odvijao od 1459. i sloma srpske Despotovine, 1463. pada Bosne, dok je poslednja srpska srednjevekovna zemlja u Hercegovini pala pod osmansku vlast 1481. godine. Veliki deo istoricara uzima i pad Crne Gore 1496. kao konacan pad srednjevekovne Srbije. U medjuvremenu je postojalo Kraljevstvo Srbija pod habzburskom vlascu 1718. do 1739. koje, iako kratkotrajno, jeste ostavilo traga (sto se moze videti, recimo, po zahtevima srpskih deputata od sultana, koji su trazili povratak turske vlasti usled visokih nameta koje su Habzburzi razrezali).   Pocetak nove srpske drzavnosti vezuje se za Prvi i Drugi srpski ustanak 1804. i 1815. godine. Cak i ako se uzme Berlinski kongres kao pocetak nezavisnosti 1878. nema tu 500 godina, kako god. U istorijskom smislu, jedna ili dve decenije predstavljaju ogroman period (sto mozemo da vidimo po usponu i slomu liberalnog medjunarodnog poretka od 1990. do 2014), a kamoli jedan vek.
    • Trenutno se ne trazi zamena za Filipa prioritet su pre dvega bek i plej. Za tu poziciju 4/5 ako se bude imalo para 
    • Ja sam i prosle godine pisao, kada smo ganjali i cekali Petrsueva na 4/5 i imali problem sa centarskom pozicijom, kako je Montrezl Herrel otisao u NLB  na ugovor na 3 mjeseca, na kraju je ostao cijelu sezonu i imao prosjek od 20 poena i 10 skokova.    Ne kazem da smo njega trebali, ali mozda se sada isplati rizikovati sa nekim takvim centrom i ponuditi taj "kreci" ugovor u slucaju da se Bolomboj oporavi, a i taj centar ne ispuni ocekivanja. Vjerujem da bi dosta igraca iz G lige prihvatilo takav neki scenario, jer bi im dopustilo da igraju u drugoj najboljoj ligi i eventualno sebi dignu cijenu pred NBA trade deadline ili tako nesto, nemam pojma iskreno.
    • Isti djavo igrac ko nas CMM bukvalno 90 posto identicni igraci. Nzm kako bi nam on legao idealno posto isto je tank sa sutom , fizicki je slican kodiju isto igra vise manje tranziciju. Totalno nzm zasto bi nama on idealno legao?
  • Popular Contributors

1. 1
      NMX
      NMX
      474
    2. 2
    3. 3
    4. 4
      JPM
      JPM
      329
    5. 5