Jump to content

• Topics

• Jedini ispravan postupak po meni u ovom slučaju je da je sudija dosudio kraj utakmice. Mislim da je globalno pravilo (može se menjati od takmičenja do takmičenja) da ekipa mora da se vrati na teren nakon 15 minuta. Po svemu sudeći Senegalci su to i uradili, ako je prošlo 16,17,18 minuta sudija je legitimno mogao da dosudi kraj utakmice i utakmica bi bila službeno registrovana rezultatom 3-0 za Maroko što je po meni sasvim ok scenario.    Nisu se ispunili uslovi za to (na veliku žalost Marokanaca) i utakmica se morala nastaviti kao što jeste. Legitimne su sve kazne za Senegal i treba da budu ogromne novčane i dodatne kazne za inicijatore tog postupka.    Ako se već nastavila i rezultat je takav kakav jeste, NE MOŽE se ovakva odluka doneti za zelenim stolom.  Može, ali je to čist kriminal i lopovluk. Od sada uvek navijam protiv Maroka. 
    • Nadam se da je tako, nisam pročitao knjigu. Ovaj deo koji si stavila daje drugačiji utisak.
    • Pokušavam da uhvatim teorijsko čistunstvo kome težiš u ovim postovima i em mi ne ide em mislim da nema koristi od takvog pristupa. Uglavnom sam na Smrtokapinoj liniji.   Ukratko, jedno su Dejton i Rambuje, zavrtanje ruke kao što kažeš, a drugo su bezbrojni pregovori raznih emisara sa svih strana pre tih događaja. Ili, kada hrvatski ministar spoljnih poslova dolazi četrdeset puta u BG tokom rata, koji zvanično ne postoji između dve strane ali svi znamo stanje i uticaj glavnih igrača. Šta je to nego diplomatija u svom suštinskom smislu a ne u nekim zamišljenim čistunskim okvirima? Kao da je dimplomatija neka svetinja pa je moramo odbraniti od prljanja.    Elem, moja poenta je da se itekako pregovara sa raznim igračima, čak i kada su teroristi u pitanju, a da li direktno ili sa finansijerima, zaštitnicima, političkim krilom, ovim, onim, manje je bitno. Uostalm, čitava istorija BI je neprestana mešavina sukoba i pregovora, u različitim razmerama.
    • Pa dobro nisam ni ja rekao da su Njukasl ili Čelsi loše ekipe i naravno da ne mislim to. Samo je evidentna razlika u kvalitetu, rotaciji, iskustvu na strani PSG-a i Barse. Real je osvajao titulu u LŠ gde se svaku utakmicu "vadio" u nadoknadi, što takođe ne znači da nije kvalitetnija i bolja ekipa već su tu snagu i pobednički mentalitet pokazali kada je bilo najpotrebnije.    A i to poređenje sa mestom u ligi mi je nepotrebno jer je potpuno drugo takmičenje, takođe su dva puta bili drugi u ligi a osvajali su LŠ 3 godine za redom. Naravno da ne gledam samo jednu utakmicu, ali ne možeš slučajno izgubiti tolikom razlikom. Navodim ovo zbog komentarisanja poraza od Osasune itd.   Sporting je zaista bolja ekipa, Bodo je priča za sebe svaka im čast na svemu prikazanom.    p.s. U pravu si Real igra ispod proseka, ali Real ima kvalitet i pokazao je to. 
  • Popular Contributors

• Most Contributions

• Create New...