Jump to content

KK Crvena Zvezda 19/20 - "Sa Jadrana Köln se vidi"


Mairosu

Recommended Posts

1 hour ago, Green23 said:

Kako možeš da poredi Boutrajta sa Panterom, košarka se igra u dva pravca, odbrana im je nebo i zemlja. Panter je zaista ispao odličan ubod, iako se nije tako očekivalo posle početka sezone u Oliju. 

Naveo sam primer Boutrajta kao slican tip koji je izdivljao. 

Ne vidim razliku u njihovoj odbrani opet ali dobro.

Link to comment
Share on other sites

@Manu

Gledajuci ovaj klip cini mi se da je Rile igrao sa daleko vise slobode i dosta opustenije. Vidim neke poteze koje u Zvezdi nije ni pokusavao prakticno. Moguce da mu je pritisak u Zvezdi bio preveliki, naravno pored cinjenice da nije ni igrao dovoljno.

 

Talenat je tu, tehnika takodje, ali deluje da je i dalje nekako limitiran atletski. Ove godine puni 25. 

 

Ne znam. Da nemamo Kuzmica, pa da mozda nesto probamo sa Riletom kao jedinim teskim centrom (racunam da ce Obradovic da dosta igra small ball), ovako, tesko da ce pre Kuzmica dobiti sansu.

 

U svakom slucaju ovaj klip pokazuje da kod decka ima stofa. Pre svega finese sto je za moderne centre uglavnom misaona imenica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Poredio si neuporedivo. Boutrajtima 10cm i 10kg manje i sa svojih 183cm i 73 kg ne moze da sacuva Filipa Covica na low postu. Nije da je Panter neki defanzivac, ali zna da ukrade loptu, bude agresivan itd...sigurno nije tolika rupa. Na sve to dodas da covek nije ni trenirao sa klubom kako treba i imao je odlicne brojke. Ni meni se ne svidja njegovo ispucavanje, ali kad vidi Lazu, Stimca, Davidovca u petorci ja njega razumem.

 

Sto se tice Ristica, zna se da je Astana klub koja zavisi od stranaca i sto ih vise imaju, to su bolji rezultati. Imao je odlicne brojke, fino igrao i opusteno, doduse jednom nedeljno i brojke ne prikazuju sve bas tacno, posto igra nemalo 33mpg, sto znaci da ima snage i nije sporac kako neki hoce da ga prikazu. Na sve to ima 25godina i Himki je bio jako zainteresovan za njega. On u Zvezdi nije igrao ZATO STO GA M TOMIC nije zeleo...

 

Kazu spore noge, a npr visoki pik Kuzmic i Stimac ne mogu da odbrane da im zivot zavisi od toga. Jovanovic lep i glup a Odzo je klasicna sirovina. Ne bih ja tu prvise razmisljao, ako  ga ne vratimo mi, otici ce negde, ali da kao imamo neke centre... 

 

Na sve to, Kuzmic ce tesko sl sezone igrati za nas, pa sve da mu je njegova zena trener. Svakako cak i ako bi mogao da ostane, po meni nema mesta za vise njih.

 

Znaci Ristic i Panter 27g i 25g, zeljni dokazivanja nisu u opticaju, ali jeste Kuzmic, Simon, Jaka, Djenka, Lazic itd...malo realnosti.

Edited by Pavaroti
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Markoss said:

Kad se samo setim blasfemija za Kinzija, samo jer je bio lik koji ume da pogodi dugu dvojku, pa je bilo - trosi mnogo lopti, niije za tim, s njim staje napad. 

Ja ovo prvi put čitam sada. Ne sećam se da je Bilo ko za Kinzija pisao tako nešto ni na bivšem ni na ovom forumu. Možda na nekom drugom mestu. Kinzi mi je jedan od dražih igrača koji je nosio Zvezdin dres. Igrač koji igra glavom, igra u oba pravca i daje ogroman doprinos timu. Ja ga tako pamtim i sasvim sam siguran da je takav utisak bio kod većine na forumu.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, MetalHead said:

Dajte neke napredne statistike za Ristica gde se vidi jos nesto negativno osim % slobodnih bacanja. 

 

Nisam ga gledao u Astani, samo pratio vesti... Da li je bas tolika defanzivna rupa u poredjenu recimo sa Ojo-om ili Stimcem? Ne moze imati sporije noge od njih valjda?

Ja vidim da je u pola utakmica imao double-double, prosecno skoro 16 poena i 11 skokova u VTB ligi koja je svakako jaca od ABA lige. 

 

U Zvezdi ga se i nismo nesto nagledali... (neki bi rekli i previse 😄 )

 

 

Bogami može...

 

Ja sam njega pratio od juniora, gledao sam nekih dvadesetak tekmi tu negde od njego ve17-18 godine, i tu me je dečko oduševio. Klasični old skul centar, ume da igra leđima, koristi obe uke, horog, poluhorog, meka ruka, sve...

 

Međutim, u grupi sa vršnjacima nisam skontao koliko je spor, a spor je užasno, sporiji je od Štimeta npr koji je definicija nekretnine. Koliko je meni poznato spore noge tj spore lateralne krenje su jedna od stvari koje je skoro nemoguće ispraviti, bez obzira na trening, želju....

 

Tako da, ako mu daš određenu slobodu, imaćeš uvek produkciju u napadu, ali će zato u odbrani duvati na sve strane... Dovoljno je jednim svičom da se izvuče na kapicu i to je gotov koš, da li iz prodora, faula ili će ako se preuzima neko ostati sam ko duh pa šta Bob da.

 

Rile mi je ogromno razočarenje, pre svega što sam u njega polagao baš velike nade...

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Igor028 said:

Naveo sam primer Boutrajta kao slican tip koji je izdivljao. 

Ne vidim razliku u njihovoj odbrani opet ali dobro.

 

Svuda se kao činjenica izgovara to da je Panter jako slab defanzivac što je baš daleko od istine. Ko god misli da je Panter loš u odbrani nek pogleda ponovo neke utakmice iz ove sezone - prva koja mi pada na pamet je Zvezda PAO u areni kad je Panter ubio Kalatesa, pogotovo u drugom poluvremenu

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ubiste Puntera ovde a Bilija niko ne pominje...da li je podlegao čarima koje nudi Valensija? Oćemo li i Djenku gurati još jednu sezonu dok ne upali ili je zvanično prezubio? Zna li se ta ''malo umanjena'' cifra kojom plaćamo Kuza...jer ako je 300K... onda nemam više pitanja.


 

Edited by Wingwalker
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Wingwalker said:

Ubiste Puntera ovde a Bilija niko ne pominje...da li je podlegao čarima koje nudi Valensija? Oćemo li i Djenku gurati još jednu sezonu dok ne upali ili je zvanično prezubio? Zna li se ta ''malo umanjena'' cifra kojom plaćamo Kuza...jer ako je 300K... onda nemam više pitanja.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
 

spacer.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sve i jedan komentar vezan za Jenku je za to da ostane, nije sporno da je lik stvarno fantastican, ljudski kvaliteti i to ali mislim da je vreme da polako privodimo tu pricu kraju.

Odbrana nije bila uopste sporna ali sa onime sto je isporucivao u napadu jednostavno je daleko od onog Jenke iz prvog i drugog mandata.

Minuli rad jednostavno ne postoji u sportu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne brinem ja za kapitena...jer ako Sale okupi roster za igru sličnu onoj iz svoje prethodne sezone...Laza može u napadu, u tim brzim kretnjama igrača spoljne linije sa loptom da se snađe nikad ili pukim sticajem okolnosti. Jaka Blažujka zbog brzine i ballhandling-a jeste igrač te priče, Danguba je i dalje tanak na lopti...Simon je nešto bolji od Laze.

 

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Sansa da centarska linija bude Stime, Kuzma i Rile je oko 0.3%, kod Obradovica.

 

Moze da se desi da zadrzi jednog od te trojice, da doda nekog manjeg centra tipa Apic ili Djordjevic i jednog strartnog centra slicnog Hasanu Martinu. Svejedno, taj jedan od ove trojice koji ostane nece biti go to guy. Jednostavno, prespori su to igraci.

 

Ako je vec situacija takva, mozda je najbolje zadrzati Rileta. Ubica sa poludistance, pa ce da siri odbranu prilicno. U odbrani spor, kao i ova dvojica skupljih.

Link to comment
Share on other sites

Kuz i Djenka su prethodne sezone zajedno koštali klub izmedju 500 i 600k ako je istina da je Kuzu odradjen anex nakon havarije...ako ne onda 700k. Ne vidim kako se strukovno može opravdati njihovo zadržavanje u rosteru pod novim trenerom a u odnosu na isporučeno iz prethodne sezone. Njihov zajednički prosek poena je bio 3.65ppg. Ako dodamo i Branka belog medveda familije...cirka MILIONČE eura ali i prosek skače na celih 3.73ppg. Za te tri pozicije i tu sumu sve iz šešira da izvučemo tri rinfuza od ''preko bare'' pa teško da bi imali taj učinak sve i kontra rukom da šutaju bacanja i polaganja. Domaćinska smo kuća...stara slava konza.

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Gde ste, sestre i braćo Cigani! Kako ide korona kod vas? Kako stojite sa psiho-izborima? Ja sam, hvala bogovima, pobegao iz Srbije preko 5 granica do Poljske, te je sad sve potaman. Tek malopre prelistah celu temu.  Izvinite ako vas smaram u tokom Radonjić vs Obradović priče, ALI - ova sezona nije završena na ovoj temi. Najrelevantiji i najbolji post u to ime je dole citirani post mog kolege zviždača: 
 

On 5/28/2020 at 3:31 PM, marejosip said:

Nakon ove "pobede" i plasmana u Evroligu pukom srecom, potpuno se zaboravilo to sta je do pre par meseci gazda Cova radio sa nasim klubom, pocevsi od ubacivanja svog malog u Evroligu iako je bilo ocigledno da ne moze da igra tu, preko javnih pretnji lakiju, do toga da su svi navijaci koji su iskazivali nezadovoljstvo smatrani neprijateljima kluba, gde su se treneri i graci menjali kao na traci itd. Samim tim, vise nemam nikakvo poverenje da ce Covic pored svih lopovluka ranije raditi barem "u interesu kluba", a kako mu je Dejo stao na zulj, ne ocekujem nu da ce preci preko svoje sujete i vratiti ga nazad.


Prosto, nikad, bukvalno NIKAD ne smemo da zaboravimo kako je dr. Čović senior pišao, ne samo po nama, već i po svim navijačima Zvezde koji nisu u ličnom kontatku s njim. Ova sezona se zbog pandemije specifično završila. Ali i pre bilo kakvog znaka korone, bila je već po sebi najspecifičnija od kako ja pratim (da, gora i od one sa Alimpijem). Kao neki TV serijal "Cirkus sezona", directed by Nebojša Čović (zapravo, kao pre-season možemo da računamo sve od leta 2017', kada je u naš klub kao prvo pojačanje došao - Kešelj).
Isto tako, nismo izabrali MVP-a ove sezone. Ne igrački, naravno, pošto se nije završila a ionako bi to bio Braun 😄 Za mene, MVP titulu treba da podele prvo @Laki21, pogotovo zbog svojih videa na Đutjubu, gde ga nije mrzelo da konkretno ukaže na očigledno, a potom i ovaj čovek, koji će za mene ostati Neznani Junak -
(Naravno, tu smo i svi mi koji zviždali, urlali, duvali u pištaljke (ili sam to bio samo ja 😄) i koliko-toliko pokazali predsedniku KK CZ da ne može baš da, kao psiho-predsednik na Srbiju, gleda na Zvezdu kao isključivo svoju privatnu imovinu.

spacer.png  
 
@marejosip: "Cak me ne bi cudilo  da Filip ponovo obuce nas dres."

 

  • Like 12
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ako pogledate klip sa Riletovim haj-laj-cima iz ove sezone...

stiče se utisak da sem te mladosti i snage...i doduše meke ruke na horogu i poludistanci...

ima neku solidnu igru leđima, neka 2-3 asista i trojki...i jedva mukica da baci par floutera po tekmi.

 

Tako da... pustite te priče.

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

42 minutes ago, Mairosu said:


ah, znači ima zaista nekih koji prate od 2011. što bi rekli grobari. 😄


Ja sam, što bi se reklo, čovićevac (šatro gledao i ranije, ali aktivno pratim tek od 2011/12 i Karija). I to paradoksalni čovićevac - zbog njega pratim, a protiv njega kampanju vodim!

Link to comment
Share on other sites

Naletim na Instagramu neka stranica objavljuje plate igraca, zanima me koliko su tacne, sad neko ako zna da mi kaze, evo sta su naveli: 

Lazic: 240k

Ojo: 130k

Borisa:250k

DeDa: 120k

Djenka: 400k

Stratos: 300k

Bily: 310k

Gist: 430k

Neke mi deluju kao lupanje, i nema podataka za Puntera,Lorenza Kuzmica Dobrica..

Link to comment
Share on other sites

Mislim da Gist i Davidovac imaju vise, a Simanic i Jenkins manje.

 

Ostalo je realno, iako moze lako da bude i vise i manje.

 

Puno novca je ulozeno u ovosezonski tim. Od 16 igraca verovatno su samo Covic i Nenadic imali manje od 100 hiljada godisnje, a jos samo Faye, Ojo, Jovanovic, Dobric, Davidovac i Simanic manje od 200 hiljada godisnje. To je 8 igraca od preko 200 hiljada godisnje, a Gist, Kuzmic, Jenkins, Lazic, D.Brown i Stratos - svako iz svojih razloga - nisu skoro nista doprinosili timu. Stratos je proveo sezonu povredjen, Gist se nije uklopio, Jenkins je imao uzasan ucinak u napadu, Kuzmic je imao taj maler pre pocetka sezone, D.Brown je dosao da pokusa da zaigra kosarku pa ako uspe - uspe, Lazic vise nije ni senka onog igraca u odbrani i jedino koga je odbranio u sezoni je Filipa od razularenih navijaca. 

 

Drago mi je sto je reseno pitanje trenera - prosto, nijedan od trojice trenera u ovoj sezoni nije dorastao zadatku. Takodje, igracki kadar mora da se reze tako da na svakoj poziciji imamo 3 alternative, sto znaci vise igraca koji mogu da igraju na vise pozicija. Idealno bi bilo 5 bekova + Davidovac + 2 krila + 2 krilna centra + 3 centra. Pri cemu bi jedan od petorice bekova bio neki mladji igrac, a jedan od tri centra bi bila neka 5/4 ili 4/5 opcija.  

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...