Stiletto Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 18 minutes ago, DameTime said: Prvo bi se morala definisati dokonost, pa tek onda da se zađe dublje u raspravu ko je dokon i šta radi dok je dokon. Džerom Klapka Džerom je sve to već opisao i definisao, imaš knjigu par postova iznad Viđao sam i verziju na srpskom po ovdašnjim knjižarama, prevedeno kao "Dokone misli jednog dokoličara." Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 6 minutes ago, Stiletto said: Džerom Klapka Džerom je sve to već opisao i definisao, imaš knjigu par postova iznad Viđao sam i verziju na srpskom po ovdašnjim knjižarama, prevedeno kao "Dokone misli jednog dokoličara." Ironična sam malo. 😄 Naravno da termin ima definiciju samo ja nisam pristalica takvih termina jer su... nekako hipotetički. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 1 hour ago, uini said: dokoni mogu biti i ljudi koji pričaju o umetnosti ili košarci, samo kažem. dokonost ne razlikuje kvalitet i važnost tema. ja lično volim dokonost; ma šta volim, obožavam. dokonost je kod katolika i generalno verujućih đavolje igralište ali je zapravo & po meni, mesto gde se rađaju sjajne ideje, kada si neopterećen svakodnevnicom. dokonost = super. I ja najbolje obožavam dokolicu i rado je se sećam. Prema anegdotama, Milanković je pričao da su mu najbolje ideje upravo padale na pamet kada je lenčario u ležaljci i da mu je to veme mnogo značilo za ceo njegov rad. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
woolgatherer Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 holy shit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 Ja sam više za varijantu kao Mujo u onom vicu kad sedi na klupi u parku i naiđe Haso pa mu kaže nešto u fazonu: "Desi Mujo, vidim sediš i razmišljaš"? A Mujo odgovori: "Samo sedim" Samo mi ne ide... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 (edited) Dokoni, to su oni što su dokonjaci 😄 Zaebanciju na stranu, naravno da nisam ništa rekao na račun dokolice kao takve, već sam se sprdao malo na to kad se ona popunjava jeftinom zabavom, i generalno trešom. To each his own... Ali nagledao sam se dovoljno upitnog provođenja dokolice u tom smislu: Od moje babe koja u ful stereotipu gleda neke turske serije (U njenu odbranu da napomenem da je u srednjim 80-im, i uspeva solidno da čita literaturu kad je tv ugašen), preko drugarica koje su onomad odgledale naš pa i neke strane Big Brother na max, do komšije koji gleda svaki fudbal što postoji, i ćerke mu koja je splavaruša u nastajanju što se slobodnog vremena tiče itd. Dokolice koje su ono, neko bi rekao žasu, neko a šta sad bože moj. Inače, što se gledanja i praćenja sporta tiče, tu sam u dvojbi, koliko volim, toliko i ne volim, nije samo stvar konteksta, već i rezona Edited March 23, 2022 by Marko Link to comment Share on other sites More sharing options...
uvrnuto Posted March 23, 2022 Share Posted March 23, 2022 4 hours ago, Kooineeperk said: Mada meni i dalje ovaj Vladimir vise lici. I jedan i drugi me nerviraju, tako da obojica mogu da budu Rade. 😄 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fat Zadd Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 (edited) Ja jos uvek ne kapiram/ne razumem Edited March 24, 2022 by John Dies at the End Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Ja ni ne znam da li sam skapirao. Ako može neka dobra duša da podeli rešenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
u pokušaju Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Јбт... Треба да вам се нацрта? :гуглао решење: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 pričate o stand-up dinosaurus stripu ili nešto drugo? Spoiler ako je ovo, u pitanju je igra reči (parafraziram, mrzi me da tražim) "I thought, what a funny place for comma", što bukvalno referiše na zarez u duck, eggs delu međutim, u trenutku kada kaže "and than it hit me" još uvek može bukvalno da se čita "zviznulo me, shvatio sam" ipak, u poslednjem kadru vidimo da "funny place for comma" može da zvuči kada se izgovara i kao smešno / čudno mesto za komu jer se naš stand-up dino komirao : i zvuči komplikovanije kada pišem nego što jeste 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajro(n)Zupic Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 1 hour ago, uini said: pričate o stand-up dinosaurus stripu ili nešto drugo? Hide contents ako je ovo, u pitanju je igra reči (parafraziram, mrzi me da tražim) "I thought, what a funny place for comma", što bukvalno referiše na zarez u duck, eggs delu međutim, u trenutku kada kaže "and than it hit me" još uvek može bukvalno da se čita "zviznulo me, shvatio sam" ipak, u poslednjem kadru vidimo da "funny place for comma" može da zvuči kada se izgovara i kao smešno / čudno mesto za komu jer se naš stand-up dino komirao : i zvuči komplikovanije kada pišem nego što jeste Bio sam na dobrom tragu da razumem, ali ipak nisam dobacio do samog kraja. Nista onda , nazad na Kursadzije ... 1 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Fala uini. Spoiler Sve mi je bilo jasno osim dela da se on komirao, to nisam shvatio iz slike. Učinilo mi se kao da je zasuzio pa sam otišao u drugom smeru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 @Barkley#34, sličan sam mentalni journey i ja imao prvi put a onda sam se, kao što rekoh, pukim slučajem vratio na tu stranicu kafane, pogledam opet AND THAN IT HIT ME ..mislim, zato mi je na kraju bilo i toliko smešno, kada je ta lajna dobila ličnu dimenziju Link to comment Share on other sites More sharing options...
мајор јосип Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Ja sam prvo pomislio da ga je znak udario u jaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Tako nešto sam i ja mislio, da ga je nešto (ne nužno znak) zviznulo u jaja pa se stondirao od bola. A druga opcija mi je bila da je nagazio na neka jaja pa je pustio emotivnu suzu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Jbt. Po meni je logično bilo Duck, eggs => "Sagni se, jaja!" (u fazonu lete jaja, pazi da te ne pogodi) Dino nije skapirao zašto zarez jer je mislio da su u pitanju pačja jaja tj. Duck eggs. A onda ga je pogodilo (And then it hit me)... jaje. E, sad, da li dodatno koma (comma - zarez, coma - koma) ima veze sa komiranom publikom, jbmliga 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
мајор јосип Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Plus mi je nekako logicno da je pustio suzu jer se niko nije nasmejao, a ne jer se komirao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 (edited) 44 minutes ago, fancy said: Jbt. Po meni je logično bilo Duck, eggs => "Sagni se, jaja!" (u fazonu lete jaja, pazi da te ne pogodi) Dino nije skapirao zašto zarez jer je mislio da su u pitanju pačja jaja tj. Duck eggs. A onda ga je pogodilo (And then it hit me)... jaje. E, sad, da li dodatno koma (comma - zarez, coma - koma) ima veze sa komiranom publikom, jbmliga 31 minutes ago, major josip said: Plus mi je nekako logicno da je pustio suzu jer se niko nije nasmejao, a ne jer se komirao. pa sad kad tako plastično izložite svoj slučaj, apsolutno ima i to smisla pogotovo što je moja eksplikacija težak crnjak. ne bi mi bilo prvi put da stvari doživljavam bizarnije nego što jesu valjda @Princeton može da pošalje svoje viđenje edit, ne mora. internet kaže da je ipak benignije nego moja iteracija 🙃 https://www.barrypopik.com/index.php/new_york_city/entry/the_roadside_farm_sign Edited March 24, 2022 by uini 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
djole Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 ja sam shvatio isto kao i fancy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Del Piero Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Takodje, i ne prihvatam drugo objasnjenje. 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 +3 kao fancy Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 e jeste, kad svi guglate kao moja koleginica čim za nešto nije čula moja bi prošla kod tim burtona na opuštenoj sedeljci, vaša ne bi 😐 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted March 24, 2022 Share Posted March 24, 2022 Ja sam "drama queen" kao @uini tako da podrška njemu xD ❤️ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts