Jump to content
Vox92.net Forum

Princeton

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Princeton last won the day on November 3

Princeton had the most liked content!

Community Reputation

1,149 Excellent

Recent Profile Visitors

198 profile views
 1. Nisu treneri nerazumni, nego nisu dovoljno hrabri da istrpe mladog igraca. Ne moze Tomic na preuzimanju prvog tima da izjavi kako ce od Simanica napraviti zvijer od igraca, a onda sljedece godine kad mu treba dati vazniju ulogu, pretrpa ga igracima na njegovoj poziciji. Iako Simanic ima neosporiv potencijal, nije mu vjerovao dovoljno da moze izgurati ni ulogu druge cetvorke, iako je imao dodatni osigurac u vidu Perpera i Davidovca. Radanov isti slucaj, imao je nekih veoma zapazenih utakmica u ABA ligi, i polako bi vec trebao da dobija znacajniju ulogu u prvom timu, a njega izbace iz ekipe totalno. Ocigledno nemamo jasnu strategiju kako potencijal da izgradimo u igrace i to se mora mijenjati. Kratkorocni plan kluba moze biti napad na PO EL, ali dugorocni treba da bude plan izgradnje sistema, kroz koji ce se nastaviti kontinuitet proizvodnje Gudurica. Od katastrofe sa Alimpijem (Jovanovic, Jankovic, Lessor, Ennis, Radicevic), pa sada sa Tomicem gdje Simanic i Radanov nisu planirani sa nekom ozbiljnijom ulogom, mi moramo da se okrenemo stvaranju EL nosioca, a ne kupovini, ako hocemo odrziv ozbiljan klub na duze staze.
 2. Igracki prajm i uloga u ekipi su dva razlicita pojma. Evo u nasem konkretnom primjeru, Lazic mazi i pazi svoje tijelo, produzava svoj rok trajanja do 40-te, Radanov u punoj snazi, dostigao svoj prajm davno, ali ne dobija priliku u prvom timu jer nema prostora. Ne trebaju Simanic i Radanov (cak i Jovanovic ako je procijenjeno da je buducnost) da budu nosioci u EL, ali mogu da imaju dobru minutazu u ABA ligi bez ikakvih problema. Politika kluba bi trebala da gradi ekipu oko najvecih prospekta, da ih okruzi iskusnim igracima, i dozvoli im da sazriju u EL nosioce. Ne mozes ti izbaciti Radanova iz ekipe, a Simanica iz 12, i ocekivati da ce carobnim stapicem postati EL nosioci kada udju u prajm.
 3. Ako se igracka karijera produzila, samo znaci da igracev "prajm" duze traje, a ne da igrac dostize kasnije u prajm.
 4. Da Brown nema problema sa povredom, da li bi Borisa i dalje pazljivo i strpljivo shvatao da je njegovo sjedenje na tribinama sve dio velikog plana?
 5. Vec sad je jasno da imamo sistematski defanzivni problem sa drugim unit-om. Ocigledno je da Filipa napadaju, kako direktno (1na1, pnr, pick od lopte itd.), tako i indirektno (postave strong side, tamo gdje on treba da ispomaze). Nemoguce je sakriti toliku rupu, pa igramo improvizovanu odbranu sa konstantnim preuzimanjem/udvajanjem. Da bi pokusaj ove odbrane imao smisla, svih 5 igraca treba da su uigrani kao sat, i da je protivnik tacno skautiran, da se u svakom trenutku zna kako nas napadaju i kako ih mi u tom trenutku branimo. Tako reci u ovom dijelu sezone nemoguca misija. Dosta lose rotacije, komunikacija kod istih, bezidejni segmenti koji ubiju momentum igre na obe strane terena. Ovo bi 'ajde I nekako imalo smisla sa igracem koji je izvanredan ofanzivni igrac, pa u napadu nadoknadi stetu u odbrani (Mwill, Rochestie itd.), ali sa ovakvim nesigurnim Filipom, kom je uspjesna rola ako prenese loptu I nista ne pokvari, stvarno besmisleno. Bar u EL se njegova uloga mora svesti na minimum. Ako se nece dovoditi jos jedan PG, onda tu ulogu moraju da rasporede L.Brown, Jenka, Baron I Davidovac. Ako cemo biti bezidejni u napadu I igrati izolacije, bar da igramo jako u odbrani, da ne opada energija. Ne znam do kad planiraju da idu sa ovim eksperimentom, ali ne moze se dobro odraziti na timsku hemiju na duzi period.
 6. 😄 Eto ga na drugoj slici, prepoznajem taj dribling, cak i kad mu vidim samo savijenu lijevu nogicu.
 7. Shone, ubadaju Jure, da pusti bucek da igra košarko. Jure se nerviral strašno!
 8. Sve i da dodje Coach-K, ako ostane Filip Nejaki, mi ne mozemo da igramo ozbiljnu kosarku. Dodje li i Alepmije, i skloni malog u AEK, imace postovanje od mene.
 9. Shone legenda, poslije konferencije za stampu, ne znam da li sam dosao ili sam posao.. Sta ovo bi jbte? Sta nam naprica?
 10. Moze li slika od mladog, perspektivnog Jovanovica? Poslije fantasticnog pocetka u ABA ligi, vrijeme je za iskorak u karijeri.
 11. Filip Nejaki dok se izmota iz bloka od kamermana, gotov TO.
 12. Pricekacu Fener. Cini mi se da cemo ostaviti bas dobar utisak.
 13. Ne bih se bas slozio, cini mi se da bi svako kretanje u dribling bi bili koraci. Inace, mislim da je u pitanju "0 Step" koji je dozvoljen u FIBA kosarci od 2017.
×
×
 • Create New...