Drug Crni Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 Da ukratko ponovim pravila. Tema je namenjena KRATKOM opisu filma u nekoliko recenica (dovoljna je i jedna,ali smislena). Postovi koji sadrze samo jednu rec kao "odlican" "los" ili "preporuka" nisu prihvatljivi i bice brisani. Takodje, ako ste raspolezeni da o filmu DISKUTUJETE pozeljno je otvoriti posebnu temu za film. To bi bilo to otprilike :) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Posted April 28, 2019 Share Posted April 28, 2019 da pokusam: film je niz slika koje se smenjuju velikom brzinom da bi varale oko. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciao Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Santiago, Italia Odlican film Nanni Moretti-a , dokumentarac o pucu u Cile-u (Allende-Pinoche naravno), o tom periodu, samom pucu i italijanskoj ambasadi koja je bila vrlo angazovana u spasavanju i davanju azila stotinama Cileanca - uglavnom su azilanti koji su posle ziveli u Italiji pricali o dogadjajima, njihovim secanjima. Film je izasao u Italiji 2018 u Francuskoj proslog meseca Sorry, nemam link (obozavam da gledam filmove u bioskopu) ali preporucujem iz sve snage da se pogleda 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Novi Film Harmonija Korina, tvorca Gummo i Spring Breakers. Ko ne zna Harmonija, moze docekati kraj filma cekajuci punchline. Ko zna, moze da uziva. Metju Mekonahi je Mundog, Bukovski novog veka, koji stvara poeziju i propoveda zivot kroz kretanje i ne smetanje. Nema niceg epohalnog u ovom filmu, niti novog, ali ti drzi kez od pocetka do kraja. Nije to mala stvar. Gomila bizarnih i sarenih detalja koji pricaju jednu obicnu pricu. Zek Efron u prvoj iole gledljivoj ulozi. Najjaci utisak - energija Metjua Mekonahija, koja se otrgla i postala zasebni entitet, jedan oblak koji preplavi svaki njegov film. Nesto slicno kao sto se desilo mimici Dzima Kerija. Gledajte ili nemojte. Ja sam gledao. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Verovatno najbolji omaz Tockovima koji ce ikad biti snimljen. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mister-no Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Verovatno najbolji omaz Tockovima koji ce ikad biti snimljen. I omaž Tarantinu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oscar Zeta Acosta Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Daleko je od Tarantina, ipak. Više je kao Milosavljević na steroidima. Zaboraviš šta si gledao pola sata nakon odjavne špice. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
5sigma Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Meni je drago što je ovaj film snimljen. Da nije, ne bi bilo ni ove recenzije koja se u trenucima gotovo približava H. L. Mencken-u u izvanrednoj verbalnoj anihilaciji svog subjekta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan Posted May 3, 2019 Share Posted May 3, 2019 Posle xy godina preporuka, pogledah ovaj film. Evo ne znam. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurgen Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Mora bar dva puta da se odgleda 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Walking Dravot Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Linc se celog zivota gleda bez garancije da ces znati o tome da pricas. 10 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JFW Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 15 hours ago, Ivan said: Posle xy godina preporuka, pogledah ovaj film. Evo ne znam. od svega su mi u sećanju najbolje ostale naočare onog režisera. i frizura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ta'veren Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Ja se divim ljudima koji zaborave ovu scenu, ovo je svakako trenutak vredan pamcenja, kao i mnogi u tom filmu. Cela ta scena sa dinerom bi trebala da bude nezaboravna. Ne samo to nego Silencio, audicija, seks(iako je malo klise), kraj filma, scena sa ubistvima nekoliko ljudi u istom spratu, baba i deda, kauboj i da ne nabrajam dalje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcesta Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 16 hours ago, Jurgen said: Mora bar dva puta da se odgleda Ja sam ga i gledala bar dva puta. Nije mi postalo mnogo jasnije ali svejedno uživam u atmosferi 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laki21 Posted May 4, 2019 Share Posted May 4, 2019 Mother! Nikada me ništa u životu nije smlavilo što se multimedijalne umetnosti tiče kao ovo životno iskustvo. Pažljivo sam birao reči, jer je to bio bukvalno jedan događaj koji prevazilazi okvire samog filma. Prvi puta gledao u bioskopu, po završetku shvatih da sam sav u suzama. Možda ne najbolji film ikada, ali svakako nešto najsnažnije što sam imao zadovoljstvo i čast da iskusim. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dobar Los Milos Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 "Ready Player One", ekstravagancija 80ih i pop kulturnih referencija. 7,5/10 jer je moglo mnogo bolje. "Spiderman: into the Spiderverse", as Spidey as he gets. Stil, prica, humor, srce, ludilo, vrhunski odradjen. 9/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 "Destination wedding" 😳 Ne znam što mi je to trebalo. Verovatno nisam bio dovoljno pametan da se ne upecam na dve poznate face u naslovnim ulogama, ispostaviće se i jedinim ulogama, i dvoljno jak da se oduprem želji supruge i ćerke da gledaju romantičnu komediju. Film je bio ubitačno dosadan i na fast forward. Kijanu Rivs i Vinona Rajder, how yes no... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Dragged Across Concrete Mislim da ce Vins obradovati mnoge fanove True Detectiv-a sa pokojnog nam foruma :) Sedmica od mene, da je za nijansu brzi mozda bi bio bolji utisak a moram napomenuti da nemam nikakav problem sa 'sporim' filmovima. Za pohvalu je dobra razrada likova i odlicni Mel kao neka vrsta antiheroja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 2 hours ago, Ne sam Safete said: Dragged Across Concrete Mislim da ce Vins obradovati mnoge fanove True Detectiv-a sa pokojnog nam foruma 🙂 Sedmica od mene, da je za nijansu brzi mozda bi bio bolji utisak a moram napomenuti da nemam nikakav problem sa 'sporim' filmovima. Za pohvalu je dobra razrada likova i odlicni Mel kao neka vrsta antiheroja. Uh, meni je film bas legao. Malo me podseca na Martina Mcdonagh-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ne sam Safete Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 2 minutes ago, jedibojan said: Uh, meni je film bas legao. Malo me podseca na Martina Mcdonagh-a Zahler radi dobre filmove , meni je onaj 'horor western' sa Kurt Russellom skroz dobar. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jedibojan Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 7 minutes ago, Ne sam Safete said: Zahler radi dobre filmove , meni je onaj 'horor western' sa Kurt Russellom skroz dobar. Bone tomahawk. Odlican 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e4_guy Posted May 5, 2019 Share Posted May 5, 2019 Whiplash. ! Jebeni Šilinger, film me oduševio, bez daha odgledao do kraja. Mislim da sam puno propustio, zadnjih godina pratim samo SF tematiku . . . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
propolis Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 The Professor and the Madman. Istinita priča o sastavljanju Oksfordskog rečnika. Posle duze vremena jedan odličan film u bioskopu. Ocenio bi sa 8/10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekmarfi Posted May 6, 2019 Share Posted May 6, 2019 On 5/4/2019 at 9:45 PM, Laki21 said: Mother! Nikada me ništa u životu nije smlavilo što se multimedijalne umetnosti tiče kao ovo životno iskustvo. Pažljivo sam birao reči, jer je to bio bukvalno jedan događaj koji prevazilazi okvire samog filma. Prvi puta gledao u bioskopu, po završetku shvatih da sam sav u suzama. Možda ne najbolji film ikada, ali svakako nešto najsnažnije što sam imao zadovoljstvo i čast da iskusim. Najpretenciozniji film koji je ikad napravljen. Potpuno negledljiv. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted May 9, 2019 Share Posted May 9, 2019 Pogledah pre neki dan, onako usput i po drugi put: Nije uopšte loš film, volim postapokaliptične generalno. Viuzelno dobar takođe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts