Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, djura.net said:

Cisto sumnjam. Mislim da vec od veceras on postaje jaci.
Nisam kivan, nemoj pogresno da me razumes. Samo mislim da je trebalo imati neki plan i iskoristiti ovoliki broj ljudi i energiju. Sta konkretno imamo od 'najveceg skupa ikada'? Par snimaka dronom, za arhivu? Mislim da je velika sansa propustena, ovako veliki skup se nece desiti godinama, mozda i decenjama.

Šta predlažeš? 

Posted
Just now, Drug Crni said:

Kasno vam je sad ovo "uhapsite Vučića" skandiranje...kasno

To je trebalo da se ori ceo dan iz stotina hiljada grla. Kao iz jednog 

Kako tacno je to moglo da se desi kada su studenti vodili i usmeravali ceo program tada kada je bio peak?

• Like 1
Posted (edited)

Stigoh kući pre 10ak minuta, taksista car ceo dan daje 50% popusta na vožnje :classic_smile:

Fenomenalna energija tokom celog dana, ma nigde nije moglo da se prođe u okolini Skupštine i Slavije, bili su puni i kafići :classic_biggrin: Kad smo mi sele da malko odmorimo noge i popijemo nešto u jednom pabu, spontano smo počeli da pravimo buku pištaljkama i vuvuzelama :classic_biggrin:

Mi smo se brzo povukle kad je bio pičvajz oko Skupštine i nekako uhvatile taksi.

Btw

spacer.png

Btw 2

Spoiler

spacer.png

Svaka čast ovoj deci koja pešače stotine kilometara, ja sam gotova :thumbsup: Nadam se da ste svi koji ste bili na protestu bezbedno stigli kućama!

Edited by DameTime
  • Like 3
  • Love 14
  • Pumpaj! 5
Posted
1 minute ago, Beonegro said:

Nači ukratko ćaci nas kamenjem, a mi okrenuli i drugi obraz?

Ja to gledam ovako. Prvi bih gadjao kamenom cacije da je ovo politicki skup, organizovan od strane polirickih partija koje umaju neki cilj (legalan ili ne) i za koji se mi borimo. Ali.ALI mi smo u startu pristali na studentska pravila igre (nenasilno, hocemo nase zahteve da budu ospunjeni) i sad jbg, ne mozemo bravo mladezi nasa pratimo vas sledimo vas, evo klopa evo smestaj,  u jebem vam majku sto ne gadjamo cacije govnima. 

Zato i kazem, fali nam politicka artikulacija svega i zato sam onako huliganski ovde navijao kad je izbio picvajz u skupstini. Makar i od uboge opozicije.

• Like 2
Posted
4 minutes ago, Beonegro said:

Nači ukratko ćaci nas kamenjem, a mi okrenuli i drugi obraz?

Ko tebe kamenom ti njega hlebom, on ima kriminalce mi imamo studente, svako se ponaša u svom maniru.

• Like 1
Posted
Just now, djura.net said:

mislim da je ocigledno da je trebalo imati neki plan.

Gledamo na ovo naopako, kao da je iz nekog specijalnog razloga bilo ovoliko ljudi. Bilo ih je jer je duh protesta da AV nije nadležan, da su zahtevi ključni, da institucije rade, da korupcija ubija. Oko toga su se okupili o oko toga će nastaviti.

Da je duh protesta uhapsite Vučića, trajalo bi tri dana i bilo bi 20000 ljudi.

• Like 12
Posted (edited)

Javlja mi  prijateljica koja prati X mrezu: onaj cudni huk koji je prekinuo tisinu i izazvao pomeranje mase potice od zvucnog topa koji je aktiviran, prvi put je veceras primenjen za razbijanje demonstracija i zato ljudi nisu znali sta se desava. 

Slika te sprave na X mrezi Generalni StrajkSrbija.

Edited by Pletilja
Posted
2 minutes ago, NMX said:

Ja to gledam ovako. Prvi bih gadjao kamenom cacije da je ovo politicki skup, organizovan od strane polirickih partija koje umaju neki cilj (legalan ili ne) i za koji se mi borimo. Ali.ALI mi smo u startu pristali na studentska pravila igre (nenasilno, hocemo nase zahteve da budu ospunjeni) i sad jbg, ne mozemo bravo mladezi nasa pratimo vas sledimo vas, evo klopa evo smestaj,  u jebem vam majku sto ne gadjamo cacije govnima. 

Zato i kazem, fali nam politicka artikulacija svega i zato sam onako huliganski ovde navijao kad je izbio picvajz u skupstini. Makar i od uboge opozicije.

Pa ja ne bih prvi, ali ako se ovako povlačiš onda je sve što se dešava protekla 4 i po mjeseca karneval. 

• Like 1
Posted

Studenti su loše ogranizovali ovo to treba otvoreno reći ali ne zbog toga što nije bilo nereda nego zato što su uopšte išli tamo u centar gde su imali organizovane sačekuše. ETF je oko 10h rekao da se skup pomera na slaviju ali to niko drugi nije ispratio i ostao je centar. Kontam da su studenti tek kada su tamo došli i videli kakav levak su traktori napravili ispred skupštine shvatili šta im se sprema. Tada su pomerili skup ali to pola ljudi nije čulo niti su se oni trudili da preko video bima to ponove par puta. No tada je već bilo kasno jer je jedan deo ljudi bio spreman na incidente i hteo je tu da ostane.

Trebali su da organizuju skup od Slavije do Autokomande i da broj ljudi u centru bude minimalan i da ne može da se dovede u vezu sa njima. Morali su ovo mnogo ozbiljnije da organizuju.

• Like 2
Posted

Ma i studenti su caci, sad je jasno... :classic_dry:

Jbm ti, sa svakim studentskim protestom, svakom akcijom, slabi Vuciceva vlast. Sad ga ispusio sa taktikom isceniranja incidenta jer ga zandarmerija odjebala. SPS se lomi, RTS se lomi... 

Kome se zuri, evo studentski protest je gotov. Podijum je vas...

• Like 14
Posted

Upravo tako. Organizatori i voditelji skupa su studenti. Oni su postavili nrka pravila, povukli neke linije i pozvali ljude da dodju, da se pridruze. Ne moze onda preko njih da se na silu prosiruje lista zahteva ili da se svode na jedan koji se okupljenima u tom trenutku svidi. To bi bila zloupotreba i klasicno zabijanje noza u ledja tim "oslobodiocima" i znacilo trajni gubitak poverenja i sinergije. 

Glede konkretizacije i "iskoriscavanja ovolikog broja ljudi", sustinski smo inali dve opcije - 1) da studenti pozovu da se rusi i upada gde se stigne (sto je apsurdno i sasvik nekonzistentno sa svim sto su radili do sad) i 2) da se ljudima kaze ok, doslo vas je 300-400k, ima li 150k dobrovoljaca da ostanu koliko treba, da se blokira svaka institucija ili vazan punkt u sirem centru grada na neodredjeno, pa da vidimo dokle ce ko izdrzati. Slazem se da je neophodno da se predje u sledecu fazu i da je mozda bilo bolje da je danas saopsteno sta je to konkretno i kakk izgleda dalji tok borbe. Medjutim, ono sto je vazno jeste da se to dogodi i da bude dobro osmisljeno i artikulisano, a sekundarno je da li ce to biti sutra ili za dva dana.

• Like 19
  • Thanks 2
Posted (edited)

Stigosmo kući.

Bilo na kraju malo bežanja kod Crkve Svetog Marka, a ne znam ni što smo bežali, samo znam da sam na istom mestu bežao i 5. oktobra, kad je Bulevarom projurila kolona borbenih vozila. A onaj zbog kog sam došao danas u centar grada, završiće onako kako je završio i onaj zbog koga sam se na istom mestu zadesio i 5. oktobra, kada je bilo nesumnjivo manji broj ljudi nego danas.

Sad smo se prebrojali i znamo da nas je mnogo više nego što vlast može da izdrži, pa nastavljamo dalje tu igru nerava, dok ne utvrdimo da li će režimu prvo pući psiha ili telo.

A one priče kao, nismo ništa danas uradili, podsećaju me na one roditelje koji svoje lične neuspehe kompenzuju preko prebacivanja svojoj deci ako ne postanu vrhunski inženjeri, muzičari, lekari... Samo što su ova deca, srpski studenti i srednjoškolci, uradili mnogo više za vladavinu prava i sistema nego što su njihovi roditelji mogli i da sanjaju, a kamoli da dobace, dok im je Vučić godinama probacivao loptu kroz noge i pravio ih na budale.

Ali sa ovim studentima to neće ići tako... Zato predsednik danas ima neka neodložna posla u Surčinu, gde gleda neke iskopane rupe, dok mu vreme teče unazad, a ne više unapred.

I zato te žalopojke kako će se on iz Surčina vratiti kao nekakav vitez i opet preuzeti dizgine, nisu više dostojne ni Informera i Pinka. Čak je i Mitrović shvatio da nema više preletanja kao posle Slobe, već je rešio da golu egzistenciju zaštiti betonskim blokovima.

Pogledajte predsednika u Surčinu i Mitrovića iza betonskih blokova... 

Jel tako izgledaju pobednici?

Edited by Nek grmi jako
  • Like 10
  • Thanks 2