Jump to content

Henry Chinaski

Član foruma
  • Posts

    549
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Henry Chinaski

  1. Izrael najavio da će ući u vazdušni prostor Jordana da obara dronove
  2. Nema nigdje još potvrde da je bilo šta osim dronova krenulo ka Izraelu. Što ne znači da neće. Ja vjerujem da će udariti jako.
  3. Pa ne vjerujem da su im potrebni američki lovci, sve i da pošalju na stotine ovih dronova. Videćemo za par sati, sve zavisi i šta su mete.
  4. Naišao sam na par izvora da je više sati, možda nije tačno. Vrlo vjerovatno je maskirovka za balističke, nerealno je da ovo napad.
  5. 8-9 sati im treba, da nije smiješno bilo bi žalosno. Mada je ovo vrlo vjerovatno Hezbolah Očekuje se napad krstarećim i balistički, kad dođu blizu Izraelskog vazdušnog prostora. To će već biti ozbiljan izazov za Iron Dome
  6. Potez Teodosića jeste dziberski, ali napadati njega i spočitavati čovjeku koji je odigrao najbolje u našem timu ove godine da bira utakmice, i da je kriv za rezultate, je nebulozno. Nijednu bitnu utakmicu nismo dobili bez Tea, plus doprinos koji je imao tokom utakmice, i kako smo izgledali kad on izađe. Veliki naklon za mađioničara ove igre. Čoviću odlazi!
  7. Bode oči koliko smo užasni, i to 100% nenamjerno
  8. Naša čitava sezona staje u ovaj šut Gedraitisa
  9. Samo da dobijemo laznu bracu, sve ce biti ok
  10. Najomrazeniji bratski klub ikad
  11. Moja supruga je ruskinja, i njena tetka koja zivi u Harkovu, ne prica vise sa porodicom iz Rusije, iako su svi iz porodice ciatokrvni rusi i dosli su u Harkov relativno skoro prije 15ak godina. Takodje ja sam sa suprugom radio u Kini par godina, i imali smo dosta kolega Ukrajinaca, oni ne zele da pricaju ili odg na poruku mojoj supruzi koja je apsolutno protiv agresije. Samo zato sto je ruskinja. Tako da mislim da podrska ratu ne jenjava, ali u pravu si ne moze se znati sa sigurnoscu po anketama.
  12. Da se Ukrajinci ne pitaju, no samo Zelenski. Ljudi su ti odgovorili već, pa da ne idemo u krug.
  13. Ali čemu pitanja ako ti tvrdiš nešta. Ti treba da dokažeš svoje činjenice
  14. Znači došao je i napisao nešta bez i jedne tvrdnje, i onda kao uvrijeđen jer mi nemamo dokaze da opvrgnemo njegovu tvrdnju. Pa jbt previše je i za neutralce 😂 I po običaju samo zahtevaju neke odgovore
  15. Zato što Rusija neće stati. Neka hipotetički Ukrajina da Donbas i sve što je Rusija zauzela. Biće kratko primirje dok rusi ne popune skladišta i onda nanovo. Cilj Rusije nije nikakav Donbas ili Lugansk, cilj je čitava Ukrajina jer je to Putinov cilj
  16. Nije provokacija ni najmanje, jednostavno sam stekao utisak da podrzava Rusiju u ovom ratu. Ne mora bas da napise status " Rusija do pobjede" , da bi se shvatilo. I opet kazem nema nikakve provokacije, ja imam medju poznanicima, komsijama i kolegama ljude koji podrzavaju agresiju, i rado razmjenim misljenja sa njima kao i sa kolegom forumasem.
  17. Dobro covjek ima svoje vidjenje agresije, po meni potpuno netacno, ali je dobro za temu razmjena misljenja sa nekim ko podrzava agresiju. Bar nije rekao da je neutralan, kao neki 🙂
  18. Na kojim opskurnim telegram kanalim ti nalazis vjestii, posto ni jedan relevatan ruski kanal, a ni rusofilski nije prenio informaciju o migovima i bombarderima. Ne mora se svaka info prenostiti, jer je vecina propaganda tg kanala zbog lajkova ( sa obje strane naravno)
  19. Pa kako da normalna osoba odgovori, I ja bih kao Putin napao suverenu zemlju, naredio vojnicima da ubijaju, pale, siluju?
  20. Rusi se oglasili da su dobili info od americke sluzbe o terorizmu, al' da je bio "opste prirode"??? Voli Srbin teoriju zavjere vise nego ista, ali jos vise voli okriviti zapad za sve. Jer zasto, zato. A klasican teroristicki napad, koji nazalost nije prvi, zao mi nevino poginulih, i nadam se da ce pohvatati ih sve.
  21. Islamic State claims responsibility for shooting that killed dozens of people – latest updates https://www.theguardian.com/world/live/2024/mar/22/moscow-concert-attack-crocus-city-hall-shooting-russia-live-updates?CMP=share_btn_url&page=with%3Ablock-65fdfa8f8f08214a64619d2b#block-65fdfa8f8f08214a64619d2b ISIS preuzeo odgovornost za napad
  22. Lagano bez lisica teroristu
  23. Ja ne vidim nikoga ovdje da mu je bitno da samo Ukrajina nije odgovorna. Ali da ne idemo u off, uzasan teroristicki napad, znace se vjerovatno sve veceras, ne vjerujem da cemo cekati par dana
×
×
  • Create New...