Poenter Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Inače, Kari mi je definitivno ušao u top 10 svih vremena nakon poslednje titule, a i OI doprinose. Ono što mi je zanimljivo jeste, da po meni, prva petorka svih vremena su: Medžik Džordan LeBron Plus dva centra (moraju dva centra jer nijedna četvorka ne upada u top 10, ni Dankan nije realno četvorka). Dakle, nekog izabrati između Karima, Rasela, Vilta, Hakima, Šeka i Dankana. Po meni, druga najbolja petorka svih vremena su: Kari Brajant Bird Dva centra (Karim/Šek/Dankan/Rasel/Vilt/Hakim) Ako bi se ti centri prve i druge petorke klali pod košem i praktično neutralisali jedni druge, mora se primetiti koliko je unutrašnja linija prve petorke šuterski impotentna, bar za GOAT nivoe. Tako da, mislim da se nekada previše potcenjuje šut, kad neko kaže, on ima samo šut... pa jbg, poenta košarke je dati više koševa od protivnika. Sasvim je lako moguće da bi Kari, Brajant i Bird sasrali Medžika, Džordana i LeBrona šutem i odvalili ih u toj utakmici. 1
MilošVB Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Najbolji svih vremena je Karmelo Entoni, pa onda Brendon Roj.
aleksa7 Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Поредити Лиларда са Каријем је светогрђе, а ја нисам љубитељ Карија. Лилард поред Стефа, Ирвинга, Вестбрука, Криса Пола, Хардена и Дончића није ни међу пет плејмејкера од оних који су достигли свој врхунац за време његове каријере. Успут су у том периоду и Холидеј и Лаури и Паркер освајали титуле са врло значајним улогама. Од Кембе Вокера и Јанга је несумњиво бољи, али немојмо се заносити.
DameTime Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 10 minutes ago, Milos 3.14 said: Obojicu su poredili sa Stefom što je realna uvreda, ali očekivano jer je on sve ono što bi ova dvojica želeli da budu , a nisu ni blizu Mnogo je manja uvreda porediti Dejma sa Stephom, iako ja prva smatram da tu nema nekog poređenja. Steph je unicorn, igrač koji je promenio košarku kao igru, dok je Dame kombo bek kom određeni košarkaški elementi jesu na vrhunskom nivou i napadački je vrlo potentan. Šuterski range im je otprilike jedina sličnost u igri, a rekla bih da je većina poređenja dolazila odatle + što su sličnih godina pa su dosta igrali jedan protiv drugog.
BattleBender Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 5 minutes ago, L' Imperatore said: Uzeti sad ovakvog rovitog Dame-a pa ga gaziti dok je u blatu je bezveze. Ako je porediti njega sa Curryem preterivanje, onda je poređenje sa Youngom isto to, samo 5x gore Netacno, karijerno kad se porede, znaci ako gledamo da Young jos nije ni dostigo svoj prime, pa je mnogo manja razlika izmedju Lillard-a i Young-a. Pts na 100 possessions, reg season Curry 35.4 - Lillard 34.3 - Young 35.0 Pts per 100 possessions, playoff Curry 35.7 - Lillard 31.9 - Young 34.5 eFG% Curry 58.2 - Lillard 52.3 - Young 50.4 Assists Curry 6.4 - Lillard 6.7 - Young 9.8 Turnovers per 100 possessions Curry 4.4 - Lillard 3.9 - Young 5.9 Stls Curry 1.5 - Lillard 1 - Young 1 (u plejofu je jos veca razlika izmedju Curry-a i Lillarda) Conclusion Koliko god da je Young-u mozda bilo lakse da nabije stats (laksa konferencija, mozda nesto manji pritisak) apsolutno je besmisleno pricati da je 5x gore uporedjivati Lillarda sa Young-om nego Lillarda sa Curry-em. 1
McLeod Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Top 10 je jako tesko napraviti, ali je jos teze zbog onih koji stavljaju Dzejmsa na prvo mesto, Rasela i Kobija u top 10, Dankana van. Vidi se cesto jasan bias prema nekim igracima. Recimo, da Rej Alen ne pogadja ono, LeBron bi mozda bio peti, Dankan bi imao 6-0 u finalu iz istog broja sezona kao Sek, u jednoj ekipi. Ako se Rasel stavlja u 10 zbog prstenova i dominacije ekipe, Dankan i Kari su sigurni top 10 igraci. Da ne pisem opet generalno o ta 3.5 prstena LeBrona, bukvalno 2 je dobio kao ekstreman splet okolnosti klacom drugih igraca. Van svake pameti je prica o GOATu, ja ga ne bih stavljao ni na drugo mesto. Na individualnoj statistici i dugovecnosti skidam kapu, ali ne znam zasto Karima nismo pre LeBrona stavljali na drugo mesto. Edited 7 hours ago by McLeod 2 1
Miki28 Lakers in 5 Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Vcrs idemo po preokret💪 dosta smo se brukali
BattleBender Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago (edited) 52 minutes ago, Poenter said: Inače, Kari mi je definitivno ušao u top 10 svih vremena nakon poslednje titule, a i OI doprinose. Ono što mi je zanimljivo jeste, da po meni, prva petorka svih vremena su: Medžik Džordan LeBron Plus dva centra (moraju dva centra jer nijedna četvorka ne upada u top 10, ni Dankan nije realno četvorka). Dakle, nekog izabrati između Karima, Rasela, Vilta, Hakima, Šeka i Dankana. Po meni, druga najbolja petorka svih vremena su: Kari Brajant Bird Dva centra (Karim/Šek/Dankan/Rasel/Vilt/Hakim) Ako bi se ti centri prve i druge petorke klali pod košem i praktično neutralisali jedni druge, mora se primetiti koliko je unutrašnja linija prve petorke šuterski impotentna, bar za GOAT nivoe. Tako da, mislim da se nekada previše potcenjuje šut, kad neko kaže, on ima samo šut... pa jbg, poenta košarke je dati više koševa od protivnika. Sasvim je lako moguće da bi Kari, Brajant i Bird sasrali Medžika, Džordana i LeBrona šutem i odvalili ih u toj utakmici. Imam ja bolju spiku za diskusiju, skoro sam razmisljao o tome. Neka diskusija sa ortakom me povela na jedan zanimljiv koncept i misaoni eksperiment. Elem, TEAM EARTH – MISAONI EKSPERIMENT Zamislite da planeta Zemlja mora da izabere svoj all-time najbolji tim od 14 igrača kako bi odigrala jedan odlučujući meč (ili plej-of seriju) protiv tima sa druge planete. Ne znamo tačno ko su oni, možda su fizički nadmoćni, možda hiperinteligentni, mozda su zapravo jako slicni nama genetski i mozda im se slicno razvila kosarka.. ali ono bitna tekma, maltene space jam prica. Ulazis u nekakav svemirski brod i ides negde gde te ceka protivnik, ne znas mnogo kakvi su. Znaci sastavlja se tim koji mora da pobedi. Ne pricamo nuzno samo najbolji, najvazniji igraci u istoriji. Zato se pravi ne samo supertim, nego i celinaPravila - Igra se po FIBA praviliima, 40 minuta, 5 faulova - Roster cini 14 igraca, tj u svemirski brod idu 14 igraca, ali se za mec prijavljuju 123 scenarija, u smislu matchup-a - Default, ne znamo ko su, ali neki izbalansiran protivnik, recimo slican nama pre svega fizicki, ali i intelektualno - Physical Monster - fizicki premocne zivotinje, neke avatar-like zivuljke - Cerebral IQ - neka advance bica sa high iqMojih 14 igraca - John Stockton – Cerebralni kreator, stabilizuje ritam i tim. - Magic Johnson – Visoki plej koji diktira ritam, ne drži loptu dugo, vidi sve. Moze fizicki da odgovori na jake vanzemaljce - Stephen Curry – Gravitacija i šut, igra bez lopte, mora da se koristi kad ostali prave viskove i udvajanja - Michael Jordan – Primarni scorer, lider, igra obe strane, ubica u završnicama. - Kawhi Leonard – Lockdown defanzivac, switch-uje skoro sve, cuva najbolej protivnicke bekove, u napadu ne mnogo velika uloga osim da pripali kad ostane sam za 3pt ili midrange - LeBron James – Sekundarni plej, trči kontre, koristi telo, komanduje iz polja. Uloga. mora da bude slicna onoj iz Miami-a. Znaci na max obrtaja, nema stednje, gospodar kontri. - Giannis Antetokounmpo – Tranzicioni monstrum, koristi se u burst ritmu. Ne zavrsava cetvrtinu zbog bacanja. Kad je pozicioni napad, cut-uje, pravi blokove, odmotava se nakon blokova - Kevin Durant – Microwave scorer, rešava zatvorene situacije šutom iz ničega, kad se sve zatvori. - Larry Bird – Šuter i pas igrač sa IQ-om. - Dennis Rodman – Prljavi poslovi, ofanzivni skok, defanzivni zadaci (btw. bilo je on ili Moses Malone-a, ipak mi treba igrac sa 0pts i 22rb) - Tim Duncan – Glue guy, balansira ofanzivu i defanzivu, pouzdan u svemu. Spreman da se podredi timu, i da mu se smanji broj lopti koje idu preko njega u napadu - Nikola Jokić – Orkestrator napada sa centra, distribucija, cut logika. - Hakeem Olajuwon – Defanzivna zamena za Shaqa, odličan u postu i bacanjima za razliku od Shaqa. - Shaquille O’Neal – Dominator u reketu, koristi se maksimalno dok nema bonusa. Dobija zadatak da jurca i igra na max burst pa ce Jokic i Hakeem da ga odmaraju. Znaci i on jurca kontre, mora da se iskoristi ta njegova moc sto moze da izjuri kontriu. (zao mi za Barklija, pokusao sam da ga ubacim, ali bilo je on ili Rodman/Moses) za sve ostale ne mnogo, ni za Kareema, ni za Wilta ni za Russela. Morao je da padne jedan ludak, koji nece da se unezveri od vanzemaljaca, a to je Rodman 😄 )Neka preset-ovana minutaza i uloga, po scenarijima (attachment slikaNeke od principa u igri - Izbegavanje da Shaq i Janis budu u igri kad protivnik ispuca bonus, sa druge strane treba ih iskoristiti da protivnik udje u taj bonus. Znaci obojica se ne stede ni sekundu. Jurnjava i eksplozivnost na max. Ima ko da ih zameni - Gledamo da imamo 2 igraca u timu koji moze da ubaci za 3pt. Ako je Steph na terenu onda moze i on samo. Ali Stockton, Steph, Kawhi, Durant, Jokic, MJ, LBJ, Bird... dvojica od njih bi trebalo da budu na terenu - U odbrani preuzimanja sto vise, tj kad petorka dozvoli to. Npr Magic - Kawhi - LBJ - Giannis - Hakeem Spoiler Kao 15. igrac se pojavljuje Kobe, njegova aura izlazi na teren u kljucnim trenucima i ima clutch momenat.... Edited 7 hours ago by BattleBender 3 1 1
Nellthe Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 4 minutes ago, BattleBender said: Imam ja bolju spiku za diskusiju, skoro sam razmisljao o tome. Neka diskusija sa ortakom me povela na jedan zanimljiv koncept i misaoni eksperiment. Elem, TEAM EARTH – MISAONI EKSPERIMENT Zamislite da planeta Zemlja mora da izabere svoj all-time najbolji tim od 14 igrača kako bi odigrala jedan odlučujući meč (ili plej-of seriju) protiv tima sa druge planete. Ne znamo tačno ko su oni, možda su fizički nadmoćni, možda hiperinteligentni, mozda su zapravo jako slicni nama genetski i mozda im se slicno razvila kosarka.. ali ono bitna tekma, maltene space jam prica. Ulazis u nekakav svemirski brod i ides negde gde te ceka protivnik, ne znas mnogo kakvi su. Znaci sastavlja se tim koji mora da pobedi. Ne pricamo nuzno samo najbolji, najvazniji igraci u istoriji. Zato se pravi ne samo supertim, nego i celinaPravila - Igra se po FIBA praviliima, 40 minuta, 5 faulova - Roster cini 14 igraca, tj u svemirski brod idu 14 igraca, ali se za mec prijavljuju 123 scenarija, u smislu matchup-a - Default, ne znamo ko su, ali neki izbalansiran protivnik, recimo slican nama pre svega fizicki, ali i intelektualno - Physical Monster - fizicki premocne zivotinje, neke avatar-like zivuljke - Cerebral IQ - neka advance bica sa high iqMojih 14 igraca - John Stockton – Cerebralni kreator, stabilizuje ritam i tim. - Magic Johnson – Visoki plej koji diktira ritam, ne drži loptu dugo, vidi sve. Moze fizicki da odgovori na jake vanzemaljce - Stephen Curry – Gravitacija i šut, igra bez lopte, mora da se koristi kad ostali prave viskove i udvajanja - Michael Jordan – Primarni scorer, lider, igra obe strane, ubica u završnicama. - Kawhi Leonard – Lockdown defanzivac, switch-uje skoro sve, cuva najbolej protivnicke bekove, u napadu ne mnogo velika uloga osim da pripali kad ostane sam za 3pt ili midrange - LeBron James – Sekundarni plej, trči kontre, koristi telo, komanduje iz polja. Uloga. mora da bude slicna onoj iz Miami-a. Znaci na max obrtaja, nema stednje, gospodar kontri. - Giannis Antetokounmpo – Tranzicioni monstrum, koristi se u burst ritmu. Ne zavrsava cetvrtinu zbog bacanja. Kad je pozicioni napad, cut-uje, pravi blokove, odmotava se nakon blokova - Kevin Durant – Microwave scorer, rešava zatvorene situacije šutom iz ničega, kad se sve zatvori. - Larry Bird – Šuter i pas igrač sa IQ-om. - Dennis Rodman – Prljavi poslovi, ofanzivni skok, defanzivni zadaci (btw. bilo je on ili Moses Malone-a, ipak mi treba igrac sa 0pts i 22rb) - Tim Duncan – Glue guy, balansira ofanzivu i defanzivu, pouzdan u svemu. Spreman da se podredi timu, i da mu se smanji broj lopti koje idu preko njega u napadu - Nikola Jokić – Orkestrator napada sa centra, distribucija, cut logika. - Hakeem Olajuwon – Defanzivna zamena za Shaqa, odličan u postu i bacanjima za razliku od Shaqa. - Shaquille O’Neal – Dominator u reketu, koristi se maksimalno dok nema bonusa. Dobija zadatak da jurca i igra na max burst pa ce Jokic i Hakeem da ga odmaraju. Znaci i on jurca kontre, mora da se iskoristi ta njegova moc sto moze da izjuri kontriu.Neka preset-ovana minutaza i uloga, po scenarijima (attachment slikaNeke od principa u igri - Izbegavanje da Shaq i Janis budu u igri kad protivnik ispuca bonus, sa druge strane treba ih iskoristiti da protivnik udje u taj bonus. Znaci obojica se ne stede ni sekundu. Jurnjava i eksplozivnost na max. Ima ko da ih zameni - Gledamo da imamo 2 igraca u timu koji moze da ubaci za 3pt. Ako je Steph na terenu onda moze i on samo. Ali Stockton, Steph, Kawhi, Durant, Jokic, MJ, LBJ, Bird... dvojica od njih bi trebalo da budu na terenu - U odbrani preuzimanja sto vise, tj kad petorka dozvoli to. Npr Magic - Kawhi - LBJ - Giannis - Hakeem Hide contents Kao 15. igrac se pojavljuje Kobe, njegova aura izlazi na teren u kljucnim trenucima i ima clutch momenat.... Jokic mora vise protiv Fizikalaca, i on je jak ko sveta zemlja, i da ih razbije mozgom, tesko da ce biti jaci od ficikalnih svemiraca svkako, tako da se mora na mozak igrati...
BattleBender Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 2 minutes ago, Nellthe said: Jokic mora vise protiv Fizikalaca, i on je jak ko sveta zemlja, i da ih razbije mozgom, tesko da ce biti jaci od ficikalnih svemiraca svkako, tako da se mora na mozak igrati... Pa u pravu si, razmisljao sam o tome. Cak i on i Curry da upadnu tu. Ima ko da ih zakrpi u odbrani...
Smrtokapa Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Samo da prijavim da mi se baš sviđa ova diskusija koja se razvila na prethodnih nekoliko strana, ovi vanzemljaci su šlag na tortu. Solidno je BB sklopio ovaj tim, dopada mi se njegova logika, s tim što bih kao tog tajnog 15. igrača stavio Davidovca umesto Kobija, ništa se ne gubi a može mnogo toga da se dobije. (Malo se zajebavam ali u stvari i ne toliko, razmislite kome biste pre poverili zadatak da reši potpuno rendom vanzemaljca.) 1 2
BattleBender Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Samo LBJ i MJ Ostaju iste velike uloge u sva 3 scenarija, sto ogoljeva koliko su opravdano 1st tier. Posle njih, ulogu u sva 3 scenarija imaju Magic, Duncan, sto takodje oslikava moj stav da su oni, uz Kareema top5. Pa posle idu Shaq, Bird, Hakeem...
gggggggg Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago (edited) 14 hours ago, delgado said: @gggggggg Pricas ovo za Istok 2018. a zaboravljas da je na Fritrinoj prognozi 2018te u 2R CLE-TOR samo uini i jos mozda 1-2 forumasa prognoziralo prolaz Klivlenda. Nisam tad igrao prognozu, niti pisao na forumu jedno 6 meseci zbog jakog udara depresivne faze, ali se secam da sam vas citao s vremena na vreme i ispratio tu prognozu. zaboravljam ;D niko osim tebe se ne seca sta se desilo na jebenoj prognozi 2018. svaka cast na memoriji. kako god, istok je u to vreme bila bas krsina i realno mnogo smesna u poredjenju sa zapadom, gde iako je bila surova dominacija warriorsa, i dalje je konkurencija bila mnogo mnogo ozbiljnija. 14 hours ago, 40Wins said: Posto se pominjao nedajboze Doc, mozda je ovo i dobar znak da ce se ici neki rebuild umesto u pokusajima da se nategne first round exit. rivers je i dalje bolji trener od christea. ovo mi samo lici na dodavanje dva yes-mana viveku koji umesto da uradi neki reset sa novim gm-om i trenerom on ide na to da se ne placa puno i da se i dalje pliva u mediokritetu. jos ako se odluci da se zadrzi ova osnova, bice sjajno. kao i u slucaju pelicansa gde je griffin hteo dati otkaz willie greenu ali nije imao podrsku ownershipa pa umesto toga on dobija otkaz pa su na kraju doveli dumarsa i sa jos uvek greenom kao trenerom, jednostavno neke fransize ne zele da se mnogo cimaju da budu bolji. vivek je vec sto godina vlasnik i jos uvek nije skontao da nije najpametniji kada je kosarka u pitanju. ne kaze danny leroux za dzabe da ownership is the biggest competetive advantage in the nba. Edited 6 hours ago by gggggggg
DameTime Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 1 hour ago, BattleBender said: Netacno, karijerno kad se porede, znaci ako gledamo da Young jos nije ni dostigo svoj prime, pa je mnogo manja razlika izmedju Lillard-a i Young-a. Pts na 100 possessions, reg season Curry 35.4 - Lillard 34.3 - Young 35.0 Pts per 100 possessions, playoff Curry 35.7 - Lillard 31.9 - Young 34.5 eFG% Curry 58.2 - Lillard 52.3 - Young 50.4 Assists Curry 6.4 - Lillard 6.7 - Young 9.8 Turnovers per 100 possessions Curry 4.4 - Lillard 3.9 - Young 5.9 Stls Curry 1.5 - Lillard 1 - Young 1 (u plejofu je jos veca razlika izmedju Curry-a i Lillarda) Conclusion Koliko god da je Young-u mozda bilo lakse da nabije stats (laksa konferencija, mozda nesto manji pritisak) apsolutno je besmisleno pricati da je 5x gore uporedjivati Lillarda sa Young-om nego Lillarda sa Curry-em. Games played: Curry 1026 (reg season), 151 (playoffs) / Lillard 900 (reg season), 68 (playoffs) / Young 483 (reg season), 27 (playoffs)
Marvin Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 27 minutes ago, Barkley#34 said: zlobnici bi rekli lako je to, kad ne ulazi u reket :D
BattleBender Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 6 minutes ago, DameTime said: Games played: Curry 1026 (reg season), 151 (playoffs) / Lillard 900 (reg season), 68 (playoffs) / Young 483 (reg season), 27 (playoffs) Pa da, Young jos nije dostigo svoj peak. Trebalo bi u naredne 2 god, da to bude jos bolje 😄
AlexMaxim Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Mojih 14 na brzinu iz glave, ali ne da preživim, nego da umrem sa osmehom na licu : -Magic -Larry Legend -MJ -DR J -Sheed -KG -Timmy -Jesus Shuttlesworth -Steph (ako izbaci zaštitu za zubiiiiiii) - Worm - the Dream -Ser Charles -the Diesel -the Glide zamena - Rolando Blackman a) nekog sam sigurno ispustio - Miller the Killer b) evrope i balkana nema... zaslužuju poseban (pobednički) tim. Edited 5 hours ago by AlexMaxim Setio se 1
AlexMaxim Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 12 minutes ago, BattleBender said: Pa da, Young jos nije dostigo svoj peak. Trebalo bi u naredne 2 god, da to bude jos bolje 😄 Pa OK su mu brojke, valjda...ali on meni ni ne liči na košarkaša.
gggggggg Posted 6 hours ago Author Posted 6 hours ago kao i svugde u zivotu, pa tako i u nba, sreca ima mnogo udela u tome neke stvari izdesavaju. moj omiljeni primer toga je garnett vs duncan diskusija gde ce 90-95 posto ljudi reci da je duncan veci od garnetta, naravno pre svega zbog prstenja, iako je garnett imao jaci peak. nikad necemo saznati kako bi duncan izgledao da ima 'srecu' garnetta iz minnesote gde je bukvalno igrao sa jos dva i po korisna igraca uz sebe citavu tu epizodu, zahvaljuci pre svega zbog glena taylora, koji je uradio onaj posao™ sa joe smithom i na kraju mu stern oduzeo pet pikova prve runde od 2001 do 2005. tako je i curry upao upao u tu pricu sa warrirosima gde prvo nije imao nikakve srece sa povredama, da bi zbog toga potpisao povoljniji ugovor za tim, pa da se posle toga lee povredi da green upadne umesto njega u startnu postavu i tako dalje do duranta i dve nove titule. cak i dovodjenje iguodale koji je na malo sumnjiv nacin tu zavrsio je takodje umnogome pomoglo. naravno, curry je tu najveci igraci i najzasluzniji za ove titule i to ne samo zbog njegovog skilla, nego zbog personalityija i liderstva koje je pokazao u ovih deset plus godina. zato su meni prstenja uvek nekako slab argument u uporedjivanju igraca, pogotovo iz razlicitih era. niko me nikada nece ubedjivati da je bill russell bolji igrac od curryja, jokica, olajuwona i drugih. wilt je drugi ovde, iako je bar on imao neke statse. kao ni da su ta silna prstenja russella jaca od valjda deset uzastopnih finala istocne konferencije jamesa, bez obzira koliko je slabija konferencija tada bila. stvari uvek treba staviti u kontekst. ponekad neki igraci van 100 kao sto je bruce brown moze odluciti citav playoff jer je na pravom mestu u pravo vreme i ima odlicnu hemiju sa najboljim igracem ekipe. najveca prednost curryja nad lillardom (kao i nad vecinom igraca u istoriji na toj poziciji) je njegova elitna off ball kretnja. i ne samo da to radi nego de je pristao da to radi kao najbolji igrac ekipe. mnogi bi na njegovom mestu odjebali kerra i rekli necu da se cimam da trcim kroz blokove sto puta na utakmici i da me neki nekosarkasi™ kao dellavedove umalo okasape i umesto toga cu samo tapkati loptu i sutirati iz daleka jer mi se moze. lillard je kul igrac, ali me nekako ova epizoda sa bucksima razocarala. svi smo mislili kada je stigao tu da ce on i antetokounmpo biti neodbranjivi u napadu iz picka i da tu bukvalno nema odbrane kad ono, nista, jedva tu oko top10 napada. mozda je tu i do giannisa ali ni lillard se nije pokazao kao neko ko je spreman na novu ulogu. da li je lillard mogao sa warriorsima da uzme 4 prstena, verovatno ne, da li bi mogao uzeti npr jednu-dve, verovatno da. mora se takodje priznati da kao i mnogi u eri warriorsa, ni lillard nije imao srece da se tu stalno nasao u playoffu samo da bi izgubio. i to sa vrlo dobrim ekipama i saigracima pored sebe. young mi je previse neozbiljan igrac za neku ozbiljniju pricu. gotovo nikako ne vidim kako on kao prvi igrac moze da vodi ekipu do titule. da bude maksimalno drugi igrac u ekipi uz neke solidnije defanzivce i nekog glavnog jebaca, to bi nekako bila najidealnija njegova sansa za nesto vise od jednog finala ec. curry nije neki jak defanzivac za njegovu pozicijiu, ali je i dalje klasa za lillarda, younga, koji su tu jedni od najgorih igraca u poslednjih ko zna koliko godina. ponekad i ta razlika je mnogo vazna kada su nijanse minimalne. njihov mentalitet ne dopusta da kao curry rade malo prljaviji posao. 6 1
40Wins Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 41 minutes ago, gggggggg said: rivers je i dalje bolji trener od christea. ovo mi samo lici na dodavanje dva yes-mana viveku koji umesto da uradi neki reset sa novim gm-om i trenerom on ide na to da se ne placa puno i da se i dalje pliva u mediokritetu. jos ako se odluci da se zadrzi ova osnova, bice sjajno. kao i u slucaju pelicansa gde je griffin hteo dati otkaz willie greenu ali nije imao podrsku ownershipa pa umesto toga on dobija otkaz pa su na kraju doveli dumarsa i sa jos uvek greenom kao trenerom, jednostavno neke fransize ne zele da se mnogo cimaju da budu bolji. vivek je vec sto godina vlasnik i jos uvek nije skontao da nije najpametniji kada je kosarka u pitanju. ne kaze danny leroux za dzabe da ownership is the biggest competetive advantage in the nba. Ma naravno da ne mogu Doc i Dag u istu recenicu, ali sam se uplasio da ako bi pojurili Doka, ovaj hoce da pogura opet neku kompetitivnu kosarku. Ne kazem da nece napraviti lose trejd odluke i pokusati to isto sa Dagom koji ce da klima glavom i krcka platu, nego mi samo daje nadu da mozda nema bas prevelike ambicije i da je mozda tenk na vidiku.
JPM Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago On 4/29/2025 at 12:06 PM, AlexMaxim said: Ovde se slažem samo sa delom da je Lebron živ i fala Bogu zdrav A ovo sve ostalo ... Spoiler
Chaos Is Me Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Duncan je veći od Garnetta i kao igrač i kao lider/pobednik i pre svega kao čovek, najbolji teammate ikada vs ljomber i fake tough guy, stvarno no contest. Da li je Garnett bio talentovaniji, možda i jeste ali to je još jedna ŠBBKBB priča. 8 1 1
Recommended Posts