Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Smrtokapa said:

Šta ti je recency bias, od toga da se Real precenjuje zbog "jedne pobede nad bajernom bez Edvardsa" začas smo došli do toga da se potcenjuje zbog jednog poraza u gostima u Pireju.

Pa zeznuto je to gostovanje, nije Real Zvezda pa da ode tamo i izdominira sa Dedom na petici. Treba malo prilagođavanja. Polako, tek je prošla prva utakmica od pet koliko će biti. 🙃

Ma go kurac od ekipe. Oly ako ne upadne u neki trip nepotrebno precenjevianja njih, rutiniraju ih.

Sad cu da zvucim kao Mc, ali:
- pobedili su Bayern, jer Bayrn u gostima (izgubili su cak i od Makabija, plus sutirali 40% iz igre (tim koji sutira oko 50% na nivou cele sezone)
- Partizan i Zvezdu su pobedili jer su obe ekipe choke-ovale big time. Bukvalno se usrali od Reala. Zvezda odigrala najgoru utakmicu sezone mozda u EL (sigurno suterski), i Partizan zamalo da ih pobedi iako su bili bez imperativa.

Pre toga su pobedili Virtus, Milano i Asvel. Idealan raspored u momentu kada nema vise kalkulacije sa raspodelom snage.

Go kurac od ekipe su, ono ni na sta ne lici, i to nema veze samo sa ovim mecom. Evidentno je da Hezonja i Musa nisu kalibar da nose ovaj tim.
Plasirali su se u top10 samo zato sto su Zvezda i Partizan choke-ovali big time, a usput imali su i 3 tri lakse tekme pre toga. Mnogo je bolje da imas te lakse meceve na kraju jer tad znas da moras da ih pobedis. A to su mecevi gde se osiguran plasman. I onda ne pravis kalkulacije sa snagom, domace prvenstvo vs EL.
Ostali su se sapletali tu i tamo na slabije protivnike zbog toga (uostalom bas i na neki od ta 3).
Kad povucem crtu, na osnovu parketa, tim koji je slabiji od Zvezde za nesto malo. Rang ovih koji se nisu plasirali, bas taj neki tier, Milano,Partizan, Zalgiris...

Posted (edited)

Pa jbt, da l' nisu mogli da stave Fener-Pariz u 19h kao sinoć prvu utakmicu, a atmosferu linča u 21h. Meni su ove dve serije zanimljivije od jučerašnjih i baš mi je bilo krivo što prve utakmice serija nisam mogao cele da ispratim. Kakvi idioti, kao da se trude da što manje ljudi pogleda zanimljivije utakmice. Javor-Hordov duo u Atini, ludilo zagarantovano. Očekujem pobede gostiju u obe utakmice.

Edited by Čvarkov
  • Like 1
Posted
19 hours ago, Don Dusko said:

Real je zalutao. Steta sto Bajern nije imao Edwardsa pa da je mozda uspeo da iznenadi Real.

Nek se zahvale sudijama meca Bayern-Crvena Zvezda. Kako Bayern tako i Real i Oly

Kao nagradu ocekujem 2 od te 3 sudija da budu na F4

• Ha-ha 1
Posted

Zbog cega bi bilo ko bio suspendovan nakon ove situacije Satoranski-Strazel? 

Inace taj duel je trajao neko vreme, napad pre ovoga je Satoranski opalio trojku sa deset metara sto je bio jasan znak da se iznervirao. Pre svega toga se nesto dogodilo kada mu je Strazel ukrao loptu, ali nisam skontao sta.

• Like 1
Posted (edited)

Oly i Pao su po kvaliteti poprilično iznad ostalih ekipa. Moje simpatije idu Feneru ponajviše radi Gudure ali teško da mogu do kraja mada ako prođu Pariz šta bi trebali u tom PF na jedan meč sve je moguće ali mislim da titulu uzima jedna od grčkih ekipa. . Pao-Efes najzanimljiviji par ovog četvrt finala. I da Ataman iako kontroverzan kao osobnost najbolji trener u Evropi u ovom trenutku. 

Edited by bodo
  • Like 1
Posted

Sudije u Evroligi su ubedljivo najgore sudije svih mogućih košarkaških takmičenja u svetu. Sudije na Filipinima i Tadzikistanu su kvalitetnije. Ovo šta oni rade od takmičenja je kriminal nad košarkom. 

• Ha-ha 1
Posted
4 minutes ago, JPM said:

Pametan covek ce videti, na osnovu ovog plej ofa, sa kakvim smo se zivotinjama od timova mi sibali, pa ce valjda vise i vrednovati sezonu kao takvu. Neko drugi ce kukati za propustenim sansama kojih realno nije ni bilo.

Olimpiakos, Panatinaikos, Efes, Monako, Fenerbahce,...biti deseti u ovakvoj ligi moze biti samo uspeh.

Ovo sad je samo odslikavanje izreke "when the going gets tough, the tough get going". Daleko smo mi od ovog fajta plej ofa, sto pokazuje i Pariz upravo. I pored zadivljujuce sezone spram kvaliteta i budzeta, dovoljno je 5 minuta gubitka kontrole da te azdaja unakazi.

Naravno da ih je bilo.

Od tih timova sto si nabrojao jedino je Efes bio u brutalnoj formi kad smo ih docekali.

• Like 2