Jump to content

EUROLEAGUE 2024/25 - every game matters

Chaos Is Me

Recommended Posts

31 minutes ago, Chaos Is Me said:

a ne verujem ni da bi bio gadljiv na Dobrića umesto Lakića/Nakića.

Pa da, samo na pocetku sezone,  bez neke predstave u kakvom stanju je Dobric.

Ovog sad Dobrica ne bi koristio ni u kupu vise od 5 minuta, i pored cinjenice da u kupu mora da se furaju domaci igraci. Kojih bas i nema mnogo kod njih : ))))))

10 minutes ago, pendulum said:

Sa druge strane mislim da vi ne biste bili gadljivi da u suprotnom smeru odu: Karlik, Sterling i Tajrik i recimo Bonga. Tajrik i Bonga bi vam duplirali neke pozicije, ali Karlik i Sterling bi vam doneli ozbiljnu napadačku produkciju odnosno ono što vama fali često da se dodatno unapredi ta igra ofanzivno.

Karlik jedini od njih moze da dodje u obzir i to umesto Jaga, da ne bude umesto CMM-a pa da imamo dva undersized pleja. Ma nek ide zivot, trejdovao bih i Jaga i Tea u paketu za Karlika 🙂 

Sterling - tja, sta znam, nit mi smrdi nit mirise. Kao i Vasington. Emotivno gledano ne bih menjao ni Nedu ni Kenana za Sterlinga, racionalno, mozda bih Kenana ali da nam date i pik prve runde 🙂  

Bonga mi je simpa, mislim da je veliki radnik, krvavokolenas, svakako vredan igrac za bilo koji tim, i da ste veliku kradju Bajerna time obavili, ali opet ne bih ga menjao ni za Rokasa, pa ni za Dedu, a ni za JB3... Kalinica i da ne pominjem. 

Tajrik nikako - pa cak ni umesto Luke Mitrovica 😄 Takva trula jabuka nam ne treba u nasoj gajbici. 

11 minutes ago, pendulum said:

Što se tiče dizanja sa parketa i vođenja ne vidim razlog zašto ne bi mogao to da uradi. Znam da ne smeju da se valjaju po parketu jer se u tom slučaju sude koraci.

Kad ustaješ sa parketa, podižeš jednu nogu, pa drugu tj. Praviš dva koraka poslije kojih nije dozvoljen dribling - Sviraju se koraci. 

Mislim da su ovo trebali biti koraci, ali da su sudije zbog trenutka situacije procijenili da Sloukas nije uspostavio kontrolu nad loptom tokom ustajanja (tj. Pravljenja dva koraka).

• Like 1
  • Thanks 1

1 minute ago, Kooineeperk said:

Karlik jedini od njih moze da dodje u obzir i to umesto Jaga, da ne bude umesto CMM-a pa da imamo dva undersized pleja. Ma nek ide zivot, trejdovao bih i Jaga i Tea u paketu za Karlika 🙂 

Sterling - tja, sta znam, nit mi smrdi nit mirise. Kao i Vasington. Emotivno gledano ne bih menjao ni Nedu ni Kenana za Sterlinga, racionalno, mozda bih Kenana ali da nam date i pik prve runde 🙂  

Bonga mi je simpa, mislim da je veliki radnik, krvavokolenas, svakako vredan igrac za bilo koji tim, i da ste veliku kradju Bajerna time obavili, ali opet ne bih ga menjao ni za Rokasa, pa ni za Dedu, a ni za JB3... Kalinica i da ne pominjem. 

Tajrik nikako - pa cak ni umesto Luke Mitrovica 😄 Takva trula jabuka nam ne treba u nasoj gajbici. 

Abolirao bi ih brze nego Vucic studente.

:classic_biggrin:

Kad se već igramo frankenštajna:

Karlik, Lundberg

Kenan, Sterling, Nilikina

Kalinić, Vanja, Bonga

Braun 3, Poku

Petrušev, Bolomboj

Neda i Deda kao džokeri koji uleću u roster. Može i Koprivica kao treći centar.

Teo Miša da maše peškirom i uči Karlika forama na treningu.

Trener Sfero, jer sve ovo treba da se rotira kao što bog zapoveda, a ne da se skraćuje.

Edited by Smrtokapa
  • Ha-ha 1

@Charles De Ketelaere

Ja sam pre svega reagovao na ono da je "Kodi najkorisniji igrač lige prošle godine".

Za Brauna sam izneo samo činjenice (33 godine, karijera u padu, duga povreda, s' tim da jesam pogrešnim preračunom dosolio sa tih 9,10 meseci pauze, zapravo je malo manje) i dao primer kako se obe strane medalje mogu isticati u zavisnosti šta nam u tom trenutku odgovara, i valjda kako smo obojeni. Zakačio sam se za njega jer stvarno smatram da Braun više nije ni blizu što je bio i da je sigurno bio dostupan mnogim EL timovima, ali da ili nisu hteli da rizikuju ili ga nisu smatrali faktorom u ovoj fazi karijere, koja je i pre povrede bila u padu, a kamoli nakon iste. Okej za rotaciju, pogotovo zbog povrede Dauma, ali ništa epohalno. Niti se to očekivalo od njega, niti se može očekivati... 

Što se tih "slično, malo, znatno" termina tiče , da ne ulazimo sad dalje u to, svakako nisam ni koristio "slično", već bih rezimirao: i Bajern i Zvezda igraju odlične i iznad očekivanja sezone u EL, s' tim da je Bajern obzirom na roster verovatno i veće iznenađenje. 

Bajern na papiru nije ništa jači nego prošle sezone, možda je čak i slabiji: najbolji igrači Ibaka i Fransisko su im otišli, a uz njih i Bolmaro i Bonga... Njih su zamenili Napier, Voigtmann, Da Silva i Bitim... Ključ je u tome što je Herbert za razliku od Lasa otključao napadački potencijal ekipe, stavio NWB-a na PG, dao potpunu slobodu Edvardsu koji je eksplodirao, Buker igra najbolju sezonu u karijeri, Obst ima mnogo veću ulogu i bolji učinak itd. Sa 15. mesta i skora 13-21, na trenutno 6. mesto i skor 15-10, uz mnogo efikasniju i lepšu košarku.

Sferopulos za početak ima znatno veći budžet na raspolaganju, zadržao je sve najbolje iz prošle sezone i uz to dobio celu petorku sa EL iskustvom: CMM-Kenan-Kalinić-Brown-Petrušev (+Daum i Dobrić)... Radi i on odličan posao, al' bih u ovom trenutku definitivno dao prednost Herbertu. 

• Like 11

5 minutes ago, Sharp said:

spacer.png

Nisu koraci. 

Ovo je situacija pod (c) iz primjera 25-3, dakle legalna akcija. 

U ovom konkretnom slucaju sa Sloukas-om, da je ustao sa loptom a da nije poceo da je vodi, bili bi koraci - to bi bio slucaj D. 

Da je kojim slucajem vodio pre toga, svakako ne bi mogao da je opet vodi nakon sto je uhvatio, pa ne bi smeo ni da ustane. 

Vidim da to "ustajanje" nije preciznije definisano a negde mi u glavi da to podrazumeva da ne smes biti na stopalima, a mozes recimo na kolenima. Cim si sa kolena presao na stopala, i jednom nogom makar, to se smatra attempt to stand up. 

Herbert radi sjajan posao i generalno je car da maksimalno iskoristi igrace, ali mora barem mala prednost da se da Splinteru koji je mega hit sa jos slabijim sastavom ili Sarasu koji radi fantastican posao sa sakatom centarskom linijom i dosta povreda.

Za mene Saras>Splinter>Herbert, pa tek onda Sferopulos i ostali.

• Like 1

28 minutes ago, Sharp said:

spacer.png

Nisu koraci. 

Ovo je situacija pod (c) iz primjera 25-3, dakle legalna akcija. 

Ovdje u legalnim postupcima fali i mogućnost šuta poslije ustajanja zar ne? 

Edited by Princeton

25 minutes ago, Smrtokapa said:

Kad se već igramo frankenštajna:

Karlik, Lundberg

Kenan, Sterling, Nilikina

Kalinić, Vanja, Bonga

Braun 3, Poku

Petrušev, Bolomboj

Neda i Deda kao džokeri koji uleću u roster. Može i Koprivica kao treći centar.

Teo Miša da maše peškirom i uči Karlika forama na treningu.

Trener Sfero, jer sve ovo treba da se rotira kao što bog zapoveda, a ne da se skraćuje.

Brate, kako si uspeo da i sa 40 miliona eura budzeta imas rupu na cetvorci? 🙂

• Like 1
  • Ha-ha 2

1 hour ago, MC Thunder 2 said:

Iskreno, letos bi mnogi birali Kodija pre (tada) macke u dzaku Karlika.

Stamen, iskusan plej, jedan od vodja Baskonije kome je svaka sezona bila dobra osim one kod nas...

Molim te, ne 🫨

Tog kamenka ne bih birao sve i da je jedini na svetu.

Edited by Papanikolesku

12 minutes ago, Djirona said:

@Charles De Ketelaere

Ja sam pre svega reagovao na ono da je "Kodi najkorisniji igrač lige prošle godine".

Rekoh najkorisniji plejmejker, posle sam priznao da sam to izvukao iz glave, bio je najbolji asistent. Svakako najbolje PG rešenje posle Lorenza koji je otišao u PAO.

12 minutes ago, Djirona said:

Za Brauna sam izneo samo činjenice (33 godine, karijera u padu, duga povreda, s' tim da jesam pogrešnim preračunom dosolio sa tih 9,10 meseci pauze, zapravo je malo manje) i dao primer kako se obe strane medalje mogu isticati u zavisnosti šta nam u tom trenutku odgovara, i valjda kako smo obojeni.

Braun je u maju odigrao poslednju utakmicu u sezoni gde je bio defanzivni šraf odličnog Monaka. Karijera mu sigurno nije u padu, jedino tačno ovde jeste da je imao povredu zbog koje Monako nije želeo da nastavi saradnju sa njim očekivajući operaciju i dug oporavak. 

22 minutes ago, Djirona said:

Zakačio sam se za njega jer stvarno smatram da Braun više nije ni blizu što je bio i da je sigurno bio dostupan mnogim EL timovima, ali da ili nisu hteli da rizikuju ili ga nisu smatrali faktorom u ovoj fazi karijere, koja je i pre povrede bila u padu, a kamoli nakon iste.

Opet, čovek je prošle sezone odigrao odličnu sezonu (kao i onu tamo), bio je ključni defanzivni igrač Monaka, jedini razlog zašto je bilo kome postao dostupan je ta povreda, o čemu je i Saša Obradović pričao u jednom podkastu letos. Niste dobili igrača u ritmu PO serije sa Fenerom, dobili ste igrača van takmičarskog ritma ali očigledno uspešno oporavljenog ramena.

Svakako, Guru je baš lepo sublimirao, potpisujem od reči do reči. I ništa od toga što je Bayern zapucao iznad svojih realnih kvaliteta ne umanjuje Sferopulosu niti bilo kojem drugom treneru. Ekipe imaju različite trajektorije, plafone, a nekada su neke nijanse mnogo teže izgurati nego zapaliti tim koji igra bez pritiska. 

Ne znam da li su ljudi svesni koliku je ciglu ispalio NHD u poslednjem napadu. Iz ugla kamere ispod Fenerovog kosa se vidi da je bio blizi tome da pogodi ivicu table nego obruc. I sve to na 5 sekundi do kraja, dok Guduric stoji sam na ekstra pasu. 

• Like 4

2 hours ago, Cavani said:

Kenan, Kalinic i Jb3 su veterani kojih su se odrekli bivsi klubovi kao istroseni skart, a JB3 je i rekovalescent. 

Interesantno da se Oli odrekao Kenana kao škarta, nakon njegove najbolje sezone u karijeri, kada je Evroliga u pitanju. I svakako najbolje u Olimpijakosu, pošto je bukvalno duplirao svoj učinak u odnosu na prvu sezonu.

Suma sumarum, druga sezona 11ppg sa 54-43-88 procentima. Prvi trojkaš ekipe, drugi strelac. 

Sve u svemu, sa 4 sekunde guglanja možeš naći članke gde se priča o tome da je Oli bio zainteresovan da ga zadrži, da su dugo i pregovarali, ali da nisu mogli da se dogovore oko uslova.

• Thanks 2

4 minutes ago, realno *w said:

Interesantno da se Oli odrekao Kenana kao škarta, nakon njegove najbolje sezone u karijeri, kada je Evroliga u pitanju. I svakako najbolje u Olimpijakosu, pošto je bukvalno duplirao svoj učinak u odnosu na prvu sezonu.

Suma sumarum, druga sezona 11ppg sa 54-43-88 procentima. Prvi trojkaš ekipe, drugi strelac. 

Sve u svemu, sa 4 sekunde guglanja možeš naći članke gde se priča o tome da je Oli bio zainteresovan da ga zadrži, da su dugo i pregovarali, ali da nisu mogli da se dogovore oko uslova.

I sta se desilo, nisu mogli da ispariraju finansijskoj ponudi Zvezde?

Da su hteli lagano bi ga zadrzali, imaju jos pojacan budzet ove sezone i jedan od najglomaznijih rostera.

+1 za Bajern i čika Gordija i zbog načina na koji igraju i ponašaju van terena. Stiče se utisak da nemaju neku logistiku, ne drame posle tesnih poraza i preokreta, ne pišu saopštenja itd. Piče svoj basket, ide-ne ide ruka ruci i molim lepo. Na sve to dozvoljavaju raznoj gasterskoj gologoziji da im redovno okupira halu. Toliko su fer i liberalni da indirektno rade i na svoju štetu. 

Edited by Molina23

7 minutes ago, Cavani said:

I sta se desilo, nisu mogli da ispariraju finansijskoj ponudi Zvezde?

Da su hteli lagano bi ga zadrzali, imaju jos pojacan budzet ove sezone i jedan od najglomaznijih rostera.

Nije bitno šta se desilo, već da si ih opisao kao istrošeni škart. Ne otpisuju klubovi igrače samo jer su škart, čisto informativno 😄 nisu ni Panter i Ledej škart, recimo, pa ih Želimir otpisao. Jedini škart u vašoj ekipi je kamenko, od ovih što ste doveli, jel

Zanimljiva reč, škart, valjalo mi je ponoviti u svakoj rečenici 😄

Edited by Papanikolesku

Just now, Papanikolesku said:

Nije bitno šta se desilo, već da si ih opisao kao istrošeni škart. Ne otpisuju klubovi igrače samo jer su škart, čisto informativno 😄 nisu ni Panter i Ledej škart, recimo, pa ih Želimir otpisao. Jedini škart u vašoj ekipi je kamenko, od ovih što ste doveli, jel

Kalinic je odigrao ocajno zavrsnicu sezone za Barsu i katastrofalno plejof sa Olijem gde se nije video, to je presudilo da ga Barsa ne produzi. 3.6 poena, 18 posto sut za tri, 33 za dva i bez pogodjenog bacanja, 1 ass, a na oko je bio jos uzasniji. Mozda ruzno zvuci skartirati, ali je tako. JB3 nije neki kapitalac vec igrac uloge, igrao je valjda za oko 800-900k u Monaku. Monako je procenio da ne zeli da ga produzi povredjenog. Kenana isto Oli nije odlucio da produzi. Sva trojica veterani od po 33 godine, imas primer kod vas kako je Davies dodatno oronuo u tim godinama.

Zvezda ne bi imala sanse da ih potpise da si klubovi hteli da ih zadrze.

Mozda je liferovati bolja rec od skartirati, otkud znam 🙂

7 minutes ago, Cavani said:

Mozda je liferovati bolja rec od skartirati, otkud znam 🙂

Tipična navijačka rasprava, jedna strana bi da prikaže kako je druga uzela najbolje igrače, dok ta druga uzvraća pričom kako su zapravo pokupili škart 😂 

Istina je na sredini. I KKP i KKCZ imaju kvalitetne igrače, a oni koji su pokupljeni iz drugih ekipa se jednostavno tim ekipama nisu uklapali u planove za narednu sezonu. 

3 hours ago, Cavani said:

Kenan, Kalinic i Jb3 su veterani kojih su se odrekli bivsi klubovi kao istroseni skart, a JB3 je i rekovalescent. 

CMM najkorisniji plejmejker lige, mozda kad bi Sloukas, Mike James,Facundo Campazzo, Larkin i ostali igrali sah. Petrusev jeste mega bitan za nas, ali i on je dosao kao 3. centar Olija i nedorecen igrac van Zvezde.

Petrusev je doveden nakon povrede Bolomboja posle 4 kola kada je Zvezda vec imala 3-1 skor uz kradju protiv Barse, a JB3 je dosao u decembru. 

Razumem ja slanost, al moglo bi da se da malo kredita Sferopulosu za ono sto radi.

Prijatelju, kredit mu ne daje ni vecina cigana, cak stavise mu posle svakog poraza skidaju glavu, pa je samim tim to much da ocekujes to od neutralaca i simpatizera najveceg rivala.