Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

463 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      26
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      129
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      108
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      114
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      42
    • F4 baby!
      23
    • Bicemo sampioni!
      16
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      4
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      361
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      81
    • Beztrofejni debakl
      20
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      9
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      110
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      14
    • Neko ko nije naveden
      94
    • Niko!
      187

Recommended Posts

5 minutes ago, BattleBender said:

Niko da mi odgovori, glede prelaznog roka…

Da li mozemo da dovedemo jos nekog igraca, ili je prelazni rok gotov?

Ako mozemo, pitanje za vas koji pratite trziste, sta ima od plejmejkera? 

Ima svašta. Ali imamo i Kodija, Jaga, Teodosića, Nedovića i Kenana spolja + Dobrić. Tu su i Lazić i Kostić ali i njih kad ne računam zaključak je isti. Prelazni rok je za nas završen za ovu sezonu. 

• Like 1

1 hour ago, Čvarkov said:

Prvo, izvini

Što bi rek'o Bata Živojinović kapetanu Tihom - a osetio se čvrsto, a? Jebeš izvini, nisam ja neko derle da se tek tako ljutim na druga. Sve je u redu. :smiley53:

Nismo se razumeli jer sam pomislio da si zapucao u pogrešnom pravcu, misleći da sam za 12 stranaca. Nemam ništa protiv da naredne sezone imamo Guduru, Micića, Milutinova, što da ne i Avramovića za koga se već šuška da bi mogao kod nas. Nije me utakmica protiv Budućnosti navela na ono što sam napisao, samo sam mišljenja da je dosta više jedne iste grupe momaka za koju znamo koliko mogu, za koju znamo da će biti istih priča i naredne sezone ako ostanu, isto mučenje. Ako već nemamo drugi izbor, pa igraćemo sa većinom stranaca jer ne vredi da Mitar, Deda, Nedović, Teo, Dobrić budu tu samo radi reda, mlate dobru lovu i uglavnom lezilebuju. Ponavljam, jedino bih možda ostavio Dobrića. Možda i budemo naterani na to, možda će budžet biti duplo manji, što bi bilo odlično jer bi to značilo da je Vučić sikterisan i više nije vlast. A to mi je u ovom trenutku najvažnije. :smiley53:

Edited by Volter
  • Thanks 1

11 hours ago, СтелаРоса said:

U tom slucaju ako prodjemo u finale da li imamo prednost domaceg terena?

Imaćemo ako igramo sa nekim ko je bio lošije plasiran od nas na tabeli. Ako recimo Partizan bude drugi i oni se plasiraju u finale, naravno da će oni imati prednost domaćeg terena.

• Like 2

1 hour ago, BattleBender said:

Niko da mi odgovori, glede prelaznog roka…

Da li mozemo da dovedemo jos nekog igraca, ili je prelazni rok gotov?

Ako mozemo, pitanje za vas koji pratite trziste, sta ima od plejmejkera? 

Ja bih pojurio Carlika Jonesa ako ima neku klauzulu. 

Ako ne onda na ljeto obavezno. 

2 hours ago, Sector said:

Ja bih pojurio Carlika Jonesa ako ima neku klauzulu. 

Ako ne onda na ljeto obavezno. 

ali na početku ove sezone:

Partizan dovo nekog Garlika a Zvezda platila štetu duze chudo iz Baskonie...Nodi Mileram Dekintajer.

Edited by Wingwalker

7 hours ago, Creed Bratton said:

Bas sam sinoc procitao neki upis kako je ekipa iz QMiller sezone duplo bolja od ove, a onda se setim da je ta ekipa bila rutinirana u kupu od Partizana u kom su igrali Bozo Djumic, Adin Vrabac i Cedomir Vitkovac. 

Ta sezona je odličan primer. Na kraju je bila više nego uspešna, sa jedinim učešćem u TOP8 do sada.

I isto tako je sezona u kojoj smo ostali bez kupa i imali najviše poraza u regularnom delu ABA sa Radonjićem na klupi, a drugo mesto na kraju regularnog dela smo izborili samo zahvaljujući pobedi Partzana nad Cedevitom.

Upravo je Radonjić nakon sezone objašnjavao da je EL bila prioritet i da su neki porazi dolazili zbog nemogućnosti da se izdrži isti ritam u svim takmičenjima i svesnom davanju prioriteta mečevima u EL. Taj poraz u kupu od Partizana je npr. bio par dana pre najvažnije utakmice u EL sa Efesom u Vršcu.

Ukupan broj mečeva u EL (sa TOP8) koje smo odigrali je bio 27 te sezone, a ove smo već odigrali 26, tako da je sasvim jasno da je nemoguće odigrati svaku utakmicu u svim takmičenjima maksimalno.

• Like 5

3 hours ago, Čvarkov said:

Nije nikakav garant, ali mnogo je manja šansa da će se desiti sa većim brojem domaćih igrača. Imam više ličnih stavki zašto ne bih voleo tim pun stranaca, ovo je samo jedna od njih, a najsvežiji je primer iz prošle sezone.

Ako misliš na prošlosezonski KKP, again, nije problem bio pasoš tih igrača, već karakter, prezasićenost (klubom, trenerom, kako god), a najveći problem je bila činjenica da su pogubili mnogo mečeva. Kada se gubi, mnogo lakše dolazi do izražaja sve negativno i puca svlačionica.

Ali ima takvih trenutaka i kada je skor pozitivan, što je logično, ne može da cveta cveće baš 24/7. Zar se nisu i vaši igrači malo popičkarali posle neke (izgubljene) tekme, Kalina i Petrušev imali sumnjive izjave, pa se sve to zaboravilo posle pobeda u duplom kolu?

Ako ćemo se vratiti na primer KKP, ove godine opet imaju više stranaca (doduše kapiten je domaći), no svlačionica nije pukla ni nakon lošeg starta u EL. Jer su svi motivisani i zato što su tu igrači malo drugačijeg karaktera. 

Domaći igrači mogu da pomognu, pre svega strancima da se kulturološki prilagode na to gde igraju, ali treba ih angažovati samo ako se uklapaju u ono što je sportski sektor zamislio. Ja bih najviše volela da mi (Srbija) imamo 12 kvalitetnih (više ili manje) košarkaša koji mogu da zauzmu mesta u domaćem klubu i takmiče se na nekom visokom nivou. Svakako da bi mogla da se sklopi skroz domaća dvanaestorka, ali bi u tom slučaju i ciljevi morali malo da se redukuju, na šta nisam sigurna da su BG blizanci (ni njihovi navijači) spremni.

• Like 1

36 minutes ago, TB Told said:

Ta sezona je odličan primer. Na kraju je bila više nego uspešna, sa jedinim učešćem u TOP8 do sada.

I isto tako je sezona u kojoj smo ostali bez kupa i imali najviše poraza u regularnom delu ABA sa Radonjićem na klupi, a drugo mesto na kraju regularnog dela smo izborili samo zahvaljujući pobedi Partzana nad Cedevitom.

Upravo je Radonjić nakon sezone objašnjavao da je EL bila prioritet i da su neki porazi dolazili zbog nemogućnosti da se izdrži isti ritam u svim takmičenjima i svesnom davanju prioriteta mečevima u EL. Taj poraz u kupu od Partizana je npr. bio par dana pre najvažnije utakmice u EL sa Efesom u Vršcu.

Ukupan broj mečeva u EL (sa TOP8) koje smo odigrali je bio 27 te sezone, a ove smo već odigrali 26, tako da je sasvim jasno da je nemoguće odigrati svaku utakmicu u svim takmičenjima maksimalno.

Zato smo ove godine napravili širok roster i nejasno je zašto poslednju utakmicu nisu igrali sa većom minutažom Rokas, Mitrović, Dobrić, Davidovac... Odigrali smo jakih 5 utakmica za vrlo malo vremena i to je sve iznela bazična grupa igrača i logično je što su na kraju tog ciklusa izgledali onako. Psihofizički je nemoguće, dobro smo prošli što se neko nije povredio. Morao je Sfero razigrati, ako ne onda bar isforsirati drugu grupu.

3 hours ago, Čočo said:

Ima svašta. Ali imamo i Kodija, Jaga, Teodosića, Nedovića i Kenana spolja + Dobrić. Tu su i Lazić i Kostić ali i njih kad ne računam zaključak je isti. Prelazni rok je za nas završen za ovu sezonu. 

Pozicija 1 je obiljan problem.