Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

419 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      25
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      126
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      104
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      103
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      27
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      2
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      328
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      71
    • Beztrofejni debakl
      19
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      107
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      13
    • Neko ko nije naveden
      78
    • Niko!
      168

Recommended Posts

Od 10.01-27.02. imamo bogovski raspored:

Zvezda-Pariz

Zvezda-Fener

Zvezda-Monako

Makabi-Zvezda

Partizan-Zvezda

Zvezda-Asvel

Alba-Zvezda

Zvezda-Zalgiris

Tri vezane kuci, sest vezanih u BG i 7/8 utakmica u Beogradu, uz gostovanje Albi. Odlicno za nasu veteransku ekipu, tu mozemo napasti jako.

Imacemo benefit teskog rasporeda koji smo pregrmeli.

Ako budemo pravi mozemo vezati lep niz pobeda. Ja verujem da idemo u top8.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Ha-ha 3

10 minutes ago, BojanaCZV said:

Plavsic je skandalozan.

Ja prosto ne mogu da verujem da je covek izjavio: Jago ne sme da igra u ovom trenutku -> poslednja 4tina.

"Grozan" komentator. 

Doduše na kraju je odmah rekao da Sfero nije tako mislio i bio je i pravu, i da je zato on trener a ne Plavšić. I još jednom u analizi posle. Ali da, prilično neprofesionalno.

• Like 1
  • Thanks 2

8 minutes ago, Crni said:

Mitar moze da bude treci centar.

Moze i Plavsic.Tu su negde po kvalitetu,a mladji je ima manju platu.A zasto Lazic ne bi bio na nekoj spoljnoj poziciji treca opcija?Ostavio je bolji utisak od oba ova nesretnika.Ne hvalim Plavsica ni Lazica,jednostavno nam ne treba citava ta petorka Teo,Mitar,Plavsa,Laza,Deda,osim ako se ne dao Bog vise igraca povredi u isto vreme.Od ove petorice je urgentno da Teo ode sto pre,jer moze da pravi stetu i kad nije na parketu.Ovu preostalu resavati prema mogucnostima,pozajmica,tribine,mozda jedan na kraj klupe..

Edited by liv7

34 minutes ago, fradler said:

Jednu pobedu nam je vec posredno doneo, Kenan podivljao od srece sto mu je dosao ortak i odigrao partiju sezone.

Mislim da su kumovi ali manje bitno.

Milutin u studiu pogodio poentu, nas najveci defanzivni problem je i kad odigramo odbranu tj kad centar iskoci ostali igraci ne grade dobro i cesto primamo poene koji ubijaju u pojam.

Mozda bi i taj Brown nogao malo da pomogne tu.

Iako su mnogi prizeljkivali poraz ja jbg ne mogu da navijam protiv.

Edited by nunilo
  • Like 2

Pobeda kojoj moze i  da se gleda u zube jer mii stvarno ne licimo na ekipu. Iole ozbiljnija ekipa od raspalog Virtusa bi ovo zavrsila sa nekih 17 do 20 razlike. Daj boze da nas ovo pokrene, samo sa pogubljenim Sferom ce to tesko da ide. Drago mi je zbog Kenana jer je delovao kao da nije srecan u timu, kao da se mozda i kaje sto je dosao. 

Idemo dalje, odvratni Oly i sve sto ide uz to...

• Like 1

Usao sam posle dugo vremena na KKCZ live topic, ono bas izgleda kao zabavljanje skolske dece visih razreda osnovne...I to kad popiju pola piva pa nestanu inhibicije.

Cestitke Luki Mitrovicu I Kenanu na odlicnoj partiji u oba pravca! Nisam gledao godinama tim koji se, iz nedelje u nedelju, toliko samoubija kao Virtus.

• Like 1

Uopšte nisam optimista što se tiče dolaska Brauna, ne zbog toga što je on loš, već zbog toga što je kod nas Sveropulos,  covek koji je sklon suludim rotacijama , samo njemu svojstvenim.

U nekoj normalnoj konstataciji Bolomboj bi igrao 25 min , Braun 10, a Luka 5 u Euroligi.

Pošto je trener Sveropulos,  Uopšte ne sumnjam da će Luka isplivati na svojih 20 minuta a ostali neka se poredjaju kako im je volja.

Videli smo šta je uradio u Milanu na poziciji pleja,  gde je Teodosic igrao skoro 20 min, dok je CMM igrao 13...

Večeras mu je nešto dunulo u glavu pa je napravio normalan raspored Cody 25, Yago 10, Teodosic 5....

Ali to ništa ne mora da znaci, već sledeći meč može ponovo doći do promena.  

Šta je problem da već protiv Olimpijskosa Codi igra 30 minuta,  a Yago 10? Sta je problem da na poziciji 2 Cannan igra 25 min a Nedovic 15? Ne, nego će sve to lepo da razbuca sa Teodosicem,  koji će da uzme minute, unese nervozu, napravi pometnju. Nije da ovo Sveropulos ne radi svaki meč iz nekih svojih razloga. 

• Like 3

8 minutes ago, nunilo said:

nas najveci defanzivni problem je i kad odigramo odbranu tj kad centar iskoci ostali igraci ne grade dobro i cesto primamo poene koji ubijaju u pojam.

Daum je za sada loš, a drugi krilni centar je poslednji skok imao u oktobru, tako da tu ništa nije čudno

• Like 1

Слична утакмица као она у Паризу где један скок у нападу покреће серију у правом моменту после које противник нема времена за повратак. Онда и Калинићева далека тројка као и те октобарске вечери да запечати утакмицу.

Било је битно само да победите, то сте и урадили јер пораз од Милана у форми није неки проблем, али ово вечерас је могло да отвори врата кризи. И поред одређених недостатака у игри 7:7 на више од трећине сезоне је више него добро остварење, као и 1:1 у Италији, сасвим прихватљиво.

Звезду за разлику од прошлих сезона вади огроман индивидуални квалитет, у овој "сетите се где смо били 2011." ери ниједан тим није имао оволико добрих појединаца, класичних рутинера.

Не вреди много лупати главу, корак по корак, реално сви виде да није све идеално и да има одређених проблема са ауторитетима, али мислим да има клубова који су у доста већем проблему од вас.

4 победе на гостовањима, од тога 3 у Паризу, Истанбулу и Монаку су резултат вредан поштовања.

• Like 13
  • Thanks 3

Bolje ovako pobediti nego nizati junačke poraze kao do sada gde je uvek falilo zamalo. Pomislio sam i ja da je gotovo kad se Virtus odlepio i utovario nam čitav šleper koševa iz reketa ali ubacili smo skoro 40 poena u poslednjoj četvrtini, Virtus standardno samoubistvo iz zasede za koje su izgleda talentovaniji čak i od nas a bogami i sudije su nam nezanemarljivo pomogle. Canaan konačno pušten s lanca (imam osećaj da je morao da igra još više), Yago na muda, Filip na klasu i na kraju Kalina iz mutljaga mudne kese izvuče onu trojku. Lukina partija sezone. Teo zakucan za klupu u crunch timeu, i to je neki napredak. Problemi ostaju, posebno oni sa nelogičnim rotacijama ali pobeda se piše u ovako napetom rasporedu, isto vrede ova 2 boda kao i Partizanova protiv Pao. Liga je luda i svaka utakmica je priča za sebe.

• Like 32
  • Thanks 1

54 minutes ago, Perkos2 said:

Šta je sportska nepravda, prvi put Luka traži čelendž gde je u pravu kad ono prc, potrošili ga pajtosi na nameran faul. Dobili smo ovo ne znamo ni sami kako ali očit je nered u ekipi, kako će se to dovesti u red nemam pojma.

Nije prvi put. Večeras je trazio challenge za faul na zemlji protiv Sengelije. I zahvaljujuci tome nisu bila bacanja.

Ne, večeras je Mitrovic bio solidan na svim frontovima. Nije sve bilo sjajno, bilo je svadjanja sa obručem i sa loptom koja mu je ispadala iz ruke, bilo je i sl. bacanja koja nisu htela u koš (a neka jesu), bilo je kucanja, bilo je njegovog ispadanja u odbrani, bilo je dobrih odbrana...Ma, pokazao je sve šta je mogao. Drzao nas je u igri, pogotovo u 1. poluvremenu. Solidno od njega. Sa ovakvom igrom moze biti koristan. Problem je da on ovo ponoviti neće u konstanti.

• Like 10

31 minutes ago, NMX said:

Plus je bio cist faul nad Kalinom. Kalina na ivici da sudiji jebe majku sto nije svirao

Bilo je minimum 5 situacija gde nisu svirali dodatno slobodno bacanje uz tu situaciju. Samo na Kenanu 2 puta pri postignutoj trojci nisu svirali faul. Onda kucanje Petruševa uz čist faul Polonare.

• Like 13

15 minutes ago, srlepajce said:

Jel samo meni delovala komicno situacija gde Virtus daje trojku ide na +5, reziser na Dusku i njegovo odmahivanje glavom u fazonu nije dobro 

gledao sam nemacki prenos komentator se nasmejao

Delovalo ko da je u sekundi zaboravio za koga da navija :classic_laugh:

Jeste bilo smesno ali to je bilo za Pajolinu trojku preko ruke o tablu. Bilo je to vise u fazonu kakav decision making i jos ladno ubode pa ce sada da misli da je nesto dobro odradio.

• Like 1

Mi smo sad u minus fazi, u plus fazi smo bili na početku sezone pa to nismo maksimalno iskoristili jer sudije, Barsa i Smailaga the Lakat.

Znači, u ovom momentu bitno je da se iščupa pobeda, pa makar na najružniji način protiv najružnijih ekipa, samo da se ne potone pa ćemo na kraju da isplivamo iz ovog blata u koje smo se uvalili.

• Like 19

Ova ekipa ima nevjerovatne amplitude u toku samo jednog poluvremena. 

Kojom lakoćom smo ljudi moji dosli od +8 do -10. Nevjerovatno...

Bili smo na ivici ponora, ali nas je Kenan iščupao inidividualnim kvalitetom.

Priznam da sam na -10 sam već vidio Sasu Obraovica na predstavljanju. 

Nevjerovatno koliko smo porozni u reketu. Ispod svakog nivoa. 

Sferopulos no koment. 🤐

• Like 1
  • Ha-ha 1