Jump to content

KK Crvena zvezda 2024/25 - ...svi su dani ponosni i slavni!

Kooineeperk

Sta ocekujete od ove sezone?  

414 members have voted

1. 1. Ocekivanja u Evroligi?

• Dno kace (15.-18. mesto)
      24
    • Malo nam je falilo (11. - 14. mesta)
      125
    • Play-in... Doigravanje i to je to! (7. - 10. mesto)
      102
    • Play-in... i idemo u Top8 doigravanje!
      102
    • Direktno u Top 8 (1-6)
      28
    • F4 baby!
      16
    • Bicemo sampioni!
      15
    • Ma sta god samo da ne budemo iza komsija :-)
      1
  2. 2. Ocekivanja u regionu i Srbiji?

• Sveeee!
      328
    • Prvi u selu (KRK/KLS pehari), drugi na Jadranu (poraz u finalu a mozda i pre)
      69
    • Beztrofejni debakl
      16
  3. 3. Ko ce prvi napustiti tim?

• Teodosic
      4
    • Davidovac
      8
    • Kenan
      27
    • CMM
      12
    • Daum
      109
    • Nedovic
      1
    • Gidra
      12
    • Neko ko nije naveden
      72
    • Niko!
      168

Recommended Posts

17 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

U ovoj ekipi jedini igraci kojima Sfero u potpunosti vjeruje su Teo, Kalina, CMM i Bolomboy. Neobjasnjivo je da ne umije koristiti Rokasa. Ajde da decko nema pojma u odbrani nego itekako se bori. O koriscenju u napadu da ne govorim.

Uzme batica 2 suta, promasi i ae klupa. Bas ono izivljavanje

On i od Kenana ne izvlaci ni 30%

• Like 7

1 minute ago, bodo said:

Cannan je do sad underpeformer. Tu nema dileme. Ali proradit će on skoro da sam siguran. Ima on dobar šut. Možda da se više rade akcije za njega ko svojevremeno za Billyja sa dvojnim bokovima na krilu ili tome nešto slično. To je dosta i do trenera da prepozna. 

> 10ppg, 40% za 3

> underperfomer

• Like 3

Just now, bodo said:

Cannan je do sad underpeformer. Tu nema dileme. Ali proradit će on skoro da sam siguran. Ima on dobar šut. Možda da se više rade akcije za njega ko svojevremeno za Billyja sa dvojnim bokovima na krilu ili tome nešto slično. To je dosta i do trenera da prepozna. 

Slažem se. Ako je akcija za njega pročitana od više protivnika, mora Sferopulos nešto da promeni. 

1 minute ago, JPM said:

Kažem da njegov odnos ka igri nije problematičan. Trudi se. Profesionalac je.

Generalno, sem par članova čuvene domaće osnove, ja ne vidim problem kod igrača. Svi se oni trude i pokušavaju da odigraju što bolje.

• Like 2

15 minutes ago, Crni said:

Rokas igra ocajnu sezonu i to posle sezone u kojoj je igrao toplo hladno.

Steta da je Dobric pao u zaborav, na ustrb Litvanca, ali eto lopta ne laze, kvalitet na kraju uvek ispliva.

Samo što njih dvojica ove sezone najmanje igraju na istim pozicijama.

• Like 2

Ne mozemo sad na osnovu dve utakmice pisati hvalospeve o Dobricu i smestati na tribine Rokasa, Kenana, itd, kad smo letos svi histerisali sto je Kobra potpisao. Niti Dobric moze da igra ovako u kontinuitetu, niti su neki drugi igraci losi ili promasaji jer su trenutno u kanalu. Konacno ubiramo plodove sirokog rostera jer smo prakticno sa tribina gurnuli jednog igraca na teren kao startera i on je instant doneo kvalitet i doprineo da se dve teske utakmice pobede. Da, Segi treba da ima svoju ulogu i navijaci ga vole, ali znao je i on da bude u kontraritmu samo takvom, i verovatno ce i biti u neko skorije vreme. Kao i vecina drugih igraca uostalom. Ova ekipa izgleda ne moze u kontinuitetu da igra dobru kosarku, dosta osciluju igraci pojedinacno i tim kompletno. Mozda je to ta druga strana sirokog rostera, ali na treneru je da cesce gledamo ovakvog Dobrica, ili Plavsica iz Kaunasa, sutra nekog treceg u slicnom izdanju, a sto manje da gledamo sulude rotacije i gusenje igraca. 

Sto se tice Rokasa, na njega gledam samo kao na jedan sraf u masineriji. Jeste skup sraf, ali ne mozemo svakog igraca gledati kroz prizmu plate. A pogotovo ne kada je u pitanju igrac koji je projektovan da ove sezone bude rezerva. Ne mozemo ocekivati da decko koji igra 10-15 minuta to vreme odigra perfektno uz 60% iz igre. Jednostavno, imamo Kalinu na 3, Dauma na 4, uskoro ce verovatno i Filip vise igrati na 4, tako da ce Rokas imati jos manju ulogu i po meni je sasvim u redu ovo sto on pruza defanzivno i timski. U napadu sutne kada je sam, nekad pogodi nekad ne, trenutno je na 37% u EL i 40% u Aba, za 3p, i to uopste nije toliko lose, korektno je. Po meni smo mi sasvim u redu na pozicijama 3 i 4 i ne bih previse razmisljao o tome zasto neki igrac sa tih pozicija igra za nijansu losije od ocekivanog. Rokas nam je bukvalno poslednji problem, ako je uopste problem.

• Like 19

Ne bih ja ulozio lovu na Dobricevu konstantnost. Da je konstantan igrao bi preko. On je igrac bez rominga. Od uvek smo znali da kad ste u formi kad vam je vruca ruka da cete imati lepe brojeve i procente. Ocigledno je vanteresnki pritisak oko Dobrica urodio plodom. Sto se tice Rokasa, verovatno ce mu se davati minuti na cetri da guli odbranu i cim promasi nesto ajde klupa, jer je trend takav. Imamo sirinu u rotaciji pa je ova reprezentativna forma Dobrica svima dobrodosla. Ipak, Dobrica guraju i  na dva i na tri. Kad se vrati Nedovic smanji ce se uloga Dobrica.  Nas tim je koncepiran da uvek imamo 2-3 igraca cija je ruka topla. Mi od Kenana malo sta dobijamo unazad 2-3 nedelje te Dobriceva efikasnost to sada popunjava. Najkonstantniji u timu je Petrusev, CMM je neophodan, jedna trojka takodje. DAnas i Kalina slab, da li je hteo da ispostuje rodnu sredinu pa je igrao onako nemam pojma. OD tri igraca na poziciji tri samo je  Dobric isporucio veceras. Imali smo odlicne procente za tri poena, takvi procenti nam trebaju i tokom sledece nedelje.

• Like 1
  • Ha-ha 2

Mene je baš iznenadilo kada sam video Rokasove procente šuta, koji uopšte nisu loši. Očinji test mi je govorio drugačije, valjda zato što sam se dodatno nervirao zbog svakog njegovog promašaja ili lošeg poteza, jer sam želeo da maksimalno iskoristi to malo minuta koje dobija ove sezone.

• Like 8

47 minutes ago, Čvarkov said:

Izvukli Kobra i Vuk!

Što bi rekao Struja Lukajić dok je pre xy godina imao sličnu situaciju u ekipi - ja kao da vodim zoološki vrt, a ne košarkašku ekipu

• Like 2
  • Ha-ha 4

34 minutes ago, Crni said:

Rokas igra ocajnu sezonu i to posle sezone u kojoj je igrao toplo hladno.

Steta da je Dobric pao u zaborav, na ustrb Litvanca, ali eto lopta ne laze, kvalitet na kraju uvek ispliva.

Moze to da se gleda na razne nacine.

Mozda je pao u zaborav i zbog Nede i Canaana.

• Like 1

Čestitke celom timu. Nije lako igrati u Subotici pogotovo kada su rastereceni. Ni komšije se nisu tamo proslavile. Dakle generalno tamo nije lako.

Izuzetno mi je drago zbog Dobrica. Maksimalno momak koristi minute. To sto neki sada pišu kako nece ovako stalno da radi,  pa šta ste očekivali,da svaki meč šutira 5/5 za tri poena ? Normalno da nece, ko to uostalom i može.

Ono što je bitno to je da on mora biti član rotacije, jer zna se šta on donosi. 

Pokazuje da može a to se  znalo i ranije  da itekako moze da se zapali i uništi protivnika. Mnogi ovde zaboravljaju da je momak bio 2022 mvp aba lige gde je bio najbolji igrač kada smo uzeli titulu, nakon čega je otišao.

Samo prava uloga za njega. 

Idemo sad u Italiju za bar jednu pobedu.

• Like 2

40 minutes ago, DameTime said:

P.S. Ono što Canaan treba da igra (pogađa otvorene šuteve) Dobrić radi za mnogo manje pare. Baš je loš, pitanje je koliko je to do Sfera i njegovih setova a koliko i do njega samog.

Cennan je tip igraca ili sve pogadja ili promasuje nema izmedju. Vezace on utakmice gde izgleda kao NBA bek i obrnuto kada je EC igrac.

• Like 4

Dobrić je danas većinu vremena igrao na 2 i malo na 3 kad je čika Miša bio na terenu. Zanimljivo je da Sfero mislim ni minut nije probao Dobrića i Rokasa zajedno na parketu. Jedini besmislen igrač na ovom rosteru je Deda, a Mitrović i Plavšić su skromni igrači ali su nekakvi protagonisti ipak. 

Ja sam dosta razočaran Canaanom tj njegovom 1 na 1 igrom. On ne može nikog sa prođe driblingom što je veoma loše za tako niskog igrača, pa se zato sveo na pripaljivača trojki kad god može fizički da je odapne. Ne sećam ga se takvog, u Uniksu je recimo bio baš kompletniji strelac. Ipak, čovek ćuti i igra, nisam primetio nikakav problem što se tiče ponašanja i karaktera. Nedović ispade daleko kompletniji napadač od njega.

• Like 11

1 minute ago, Dzo23 said:

Dobro je što je Daum igrao manje jer ga u sredu i petak čekaju 2 najbolje četvorke u Evropi. Biće strašnih muka da zaustavimo Tvora, Mirotanera, Žižića i Toka.

Ovo sam i ja razmisljao mi cemo u naredne dve utakmice morati da igramo sa dva visoka i Daum ce sigurno imati veliku minutazu, Kalina/Gidra tesko da mogu da pariraju Miroti i Sengeliji.

• Like 1

3 minutes ago, Chaos Is Me said:

Dobrić je danas većinu vremena igrao na 2 i malo na 3 kad je čika Miša bio na terenu. Zanimljivo je da Sfero mislim ni minut nije probao Dobrića i Rokasa zajedno na parketu. Jedini besmislen igrač na ovom rosteru je Deda, a Mitrović i Plavšić su skromni igrači ali su nekakvi protagonisti ipak. 

Ja sam dosta razočaran Canaanom tj njegovom 1 na 1 igrom. On ne može nikog sa prođe driblingom što je veoma loše za tako niskog igrača, pa se zato sveo na pripaljivača trojki kad god može fizički da je odapne. Ne sećam ga se takvog, u Uniksu je recimo bio baš kompletniji strelac. Ipak, čovek ćuti i igra, nisam primetio nikakav problem što se tiče ponašanja i karaktera. Nedović ispade daleko kompletniji napadač od njega.

U Uniksu je imao 29 godina, sada ima 33, uskoro 34

• Like 2

8 minutes ago, Dropkick Murphys said:

Ataman

U ovom slučaju off screen akcije znače nešto drugo.

Potukli mu se Papamakarije i Časna sestra.

Sestrica završila u bolnici. Makarije suspendovan.

11 minutes ago, JPM said:

U ovom slučaju off screen akcije znače nešto drugo.

Potukli mu se Papamakarije i Časna sestra.

Sestrica završila u bolnici. Makarije suspendovan.

Znamo iz čije kuhinje to dolazi. Samo da se oslabe pred Boston Seltikse i da ovi zvanično ožive sezonu. 

• Love 1
  • Ha-ha 2