Jump to content

Recommended Posts

Zvezda imala 0/12 sut za 3 u drugom pol, Kalinic maltene skupio dvocifren broj turnovera koji su vam otvorili kontru… a ljudi komentarisu poraz jer je sviran faul na zemlji, a ne pri sutu. Jedan faul. I to kao da uopste nije sviran.

Samoubili ste se, i niko vam drugi nije kriv niti za pominjanje.

• Like 3
  • WOW 1

1 hour ago, Alek The Great said:

https://ibb.co/gbfF9fvv

Nedovic ga bukvalno drzi jako da ne bi dao poene za 2+1 i ovaj gubi balans i okrece se. Sterling tu ide "jako do samog kraja", sanse nema da je bilo kome hteo da doda loptu.

Inace, na tv-u grafika pokazala da je bio faul Nedovica. Cak je i sudija kasno to svirao. Nije problem u pravilu, vec u tumacenju situacije. 

Posle su promenili odluku dodelivši faul Yagu.

9 hours ago, Dzep said:

E da, nisam zadovoljan količinom pederovanja. I mislim da nije bilo fer što komplet Ciganski kop nije ispratio Praju aplauzom, bilo je aplauza tu i tamo, ali vidno suzdržani. 

Smejem se sebi dok ovo pišem, ali moram da pitam. Da li su cigani odgovorili na pederovanje?

9 hours ago, Dzep said:

E da, nisam zadovoljan količinom pederovanja. I mislim da nije bilo fer što komplet Ciganski kop nije ispratio Praju aplauzom, bilo je aplauza tu i tamo, ali vidno suzdržani. 

Smejem se sebi dok ovo pišem, ali moram da pitam. Da li su cigani odgovorili na pederovanje?

9 hours ago, Dzep said:

9 hours ago, Dzep said:

9 hours ago, Dzep said:

9 hours ago, Dzep said:

• Ha-ha 2

37 minutes ago, robespierre said:

6x Nisu.

:classic_biggrin:

• Ha-ha 16

8 hours ago, Kursula said:

Ovaj poraz, ponovo,  ide Obradoviću na dušu. Na stranu što smo promašili gomilu čistih šuteva i bacanja, potpuno je pogrešno vodio utakmicu. Celu utakmicu se mučimo da realizujemo napade, u prvom poluvremenu ni minut za Wašingtona a skoro celo drugo bez Sterlinga. Zato Ife divlja sa nekim ludačkim šutevima  a kapiten ne zna ni šta pokušava sa onim smešnim pokušajima da da koš. I da, kapiten je go k.... od centra, skok mu ne skida sa glave sam ko neće. I Carlik nije bio u elementu, jako loša utakmica sa njegove strane.

Od početka se videlo da ide jako teško, ušli smo u Zvezdin modus igre, uvukla se nervoza i epilog je ovakav. Opet smo izgubili bitnu domaću utakmicu, džabe dve vezane pobede na strani kad kući gubimo od Virtusa, Asvela, Zvezde....

Obradovic sigurno nije planirao da Brown nakupio toliko faulova. A zanimljivo je da kad Iffe ubada one njegove suteve onda je car, ali kad ga nece onda je do trenera.

Da kazem i svaka cast za Arijana Lakica-partija ispod radara. Ima nesto u sebi poput Jagodic-Kuridze, skroman momak koji je radom i zaobilaznim putem dosao do velike scene i igraca uloge koji to korektno odradjuje. Od srca mu zelim da napravi finu karijeru, narocito jer je imao tih problema s povredama kada je bio nas junior

• Like 27

26 minutes ago, Alek The Great said:

Obradovic sigurno nije planirao da Brown nakupio toliko faulova. A zanimljivo je da kad Iffe ubada one njegove suteve onda je car, ali kad ga nece onda je do trenera.

Naravno da nije planirao faulove Sterlinga ali nije se prilagođavao toku utakmice. Da, super je kada Ife ili bilo ko ubada, onda ga pusti da nastavi ali kada vidiš da ne ide onda probaj neku drugu kombinaciju. Što mu Wašington nije igrao celo prvo poluvreme? Mučimo se u napadu, nema šanse da promeni početni plan. Da ne bude da sam protiv Željka, on je strašan trener, verovatno najveći u istoriji EL ali tako zna da bude tvrdoglav da u poslednje vreme radi prottiv sebe i ekipe.

21 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Da kazem i svaka cast za Arijana Lakica-partija ispod radara.

Slažem se, ne znam koliko je bilo ispod radara doduše, ono je valjalo svi da primete.

Bez promašaja iz igre, dve bitne trojke u momentima kada je Zvezda trebalo da se odlepi, dobra energija i iznuđeni faulovi u napadu.

Gledam ono i vičem "pa da li je moguće da ih ****** Lakić drži u igri!?" Vrlo frustrirajuće. :classic_biggrin:

• Like 3

4 minutes ago, Kursula said:

Što mu Wašington nije igrao celo prvo poluvreme?

I ja sam to pitao na lajv temi, a ovako naknadno bih rekao da je i njega i Bongu čuvao za drugo poluvreme, da sačuvamo koliko-toliko svežinu i opcije za finiš meča.

23 minutes ago, Kosjan Willavić said:

Da kazem i svaka cast za Arijana Lakica-partija ispod radara. Ima nesto u sebi poput Jagodic-Kuridze, skroman momak koji je radom i zaobilaznim putem dosao do velike scene i igraca uloge koji to korektno odradjuje. Od srca mu zelim da napravi finu karijeru, narocito jer je imao tih problema s povredama kada je bio nas junior

Možda kasnije proverim, mislim da smo vas baš stigli i prestigli u 2/4 sa njim na parketu i baš sam se pitao što ga vadi napolje, delovalo je da je ustabilio odbranu cele ekipe.

1 minute ago, Smrtokapa said:

Bez promašaja iz igre, dve bitne trojke u momentima kada je Zvezda trebalo da se odlepi, dobra energija i iznuđeni faulovi u napadu.

Jedna trojka, ali sve ostalo je pretačno.

• Thanks 1

I dalje mislim da ste bolje koncipirana ekipa. Jednostavno par izostanaka, dva ključna igrača u problemima sa ličnim greškama i desi se šta se desi.

Obe ekipe nervozne, puno prodatih lopti. Mi nismo dali trojku u drugom poluvremenu što se i ABA 2 timovima ne dešava. Skandalozno.

Bićete potpuno druga ekipa kada budete kompletni. Onda će Bonga moći više minuta da uzima na 4 što je njemu takođe komotna uloga.

Fer utakmica generalno, bez neke mržnje jednih prema drugima. Ali veoma stegnuta jer jeste bila važna.

Pozdrav do naredne prilike.

• Like 5

Mi smo ove dve u duplom počinjali sa Koprivom pa tek onda nakon par minuta ulazi i Jones. Ovim smo produžili vijeka trajanja Jonesu a i više opcija sa njim i Dejvidom. U paru i odvojeno. Zašto je sinoć bilo drugačije pogotovu što znaš da imaš Petruševa ( sa svojim metodama, legitimnim svakako) naspram lajsne Jonesa. Kopriva je visok i krakat(skok i zaštita obruča), zna postaviti blok i odmotati se. Sve ono što nam je falilo. Na kraju krajeva ima i iskustva iz derbija doduše više sa klupe nego sa parketa ali ima.

I ovo nije naknadna pamet nego je meni bilo očekivano, pogotovo što Pokuša nema.

Nekako mislim da je Žoc nervozan u ovom srazu sa Svereopulosom i to prenosi na ekipu.

• Like 1

Što se tiče Tajrika, razumem da je utisak pojačan posle poraza u derbiju i u jednoj važnoj utakmici. Pisao sam i ranije o njegovom ponašanju, ali gledajući vas ove sezone mislim da je ovo prvi njegov ozbiljniji ispad. Nezgodnog je karaktera i Željko je to umeo kontrolisati, al je takav lik da ga je teško do kraja iskontrolisati, ne može protiv sebe i jednom je morao da pukne. Čovek vam je verovatno najkonstantniji igrač ove sezone u oba pravca, ogromna je njegova potrošnja i neko ko ima ogromne zasluge što ste od 2-8 došli u sitiaciju da razmišljate o plej-ofu ili plej-inu.

Edited by Volter
  • Like 4

U ovogodisnjoj EL ne postoji duži pattern dobre forme (osim bolesnog Pariza onomad), niti znači da ako se ekipa muči i/ili raspada 2 kola, da nece zablistati u sledećem... Još je ovaj naš od 3 vezane pobede i bio medju primetnijima, više po samoj igri i zalaganju nego po konktetnom broju pobeda.  Sa igrom i zalaganjem iz Liona i Milana, mi bismo se prošetali kroz zeleni deo Atine, s obzirom na to ko im nije sve igrao. Ali smo igrali kao preplasena decs i to je to, jbg.

Ovaj poraz boli mnogo, ne samo jer je to derbi, vec zbog toga sto smo igrali kuci, imali priliku da dodatno odemo u plus a vec prosuli dosta u prvih 10 kola, onda zbog izgleda celog tima gde je sve poslo naopako sto je moglo i cuvenog da smo samo za 5% igrali bolje momenta.

A opet, ne znaci da u Bolonji i Monaku necemo izaci šuterski naštimovani i sa kidanjem u odbrani kao u proslom duplom kolu. Ovaj tim izgleda najbolje reaguje kada je sateran u cosak i ocekujem reakciju. Ali me taj momenat i plasi jer ako mi ne znamo da igramo (za sada tako izgleda) kada nesto treba potvrditi i olaksati sebi zivot...

• Like 3

20 minutes ago, JPM said:

Ne, na 4. Zar nije on 3/4, krilo primarno ali može i na 4. Kao recimo atletski potentan Davidovac 😄 

Može ali je komotniji i nama značajniji na tri.

10 minutes ago, odupri se ludilu said:

Ovim smo produžili vijeka trajanja Jonesu a i više opcija sa njim i Dejvidom.

Pa i sinoć smo ga ubacili tek na dva minuta pred kraj 1/4 pa ga ni to nije sačuvalo od gluposti.

1 minute ago, Barkley#34 said:

Može ali je komotniji i nama značajniji na tri.

Da, ali mislim da je bolji i od Majka i od Pokusevskog na 4, i ako ne dovedete cetvorku, a mislim da necete, Bonga je tu po meni najbolje resenje. Na 1 do 3 kada ste zdravi imati strasne igrace.

Sinoc me je Lundberg iznenadio losom partijom, nije se video.

56 minutes ago, Kursula said:

Naravno da nije planirao faulove Sterlinga ali nije se prilagođavao toku utakmice. Da, super je kada Ife ili bilo ko ubada, onda ga pusti da nastavi ali kada vidiš da ne ide onda probaj neku drugu kombinaciju. Što mu Wašington nije igrao celo prvo poluvreme? Mučimo se u napadu, nema šanse da promeni početni plan. Da ne bude da sam protiv Željka, on je strašan trener, verovatno najveći u istoriji EL ali tako zna da bude tvrdoglav da u poslednje vreme radi prottiv sebe i ekipe.

Bold je čudna stvar, pošto inače nije šablonski trener. Njegov je poraz 100%.

Nije mi jasno šta mu je uopšte bio gameplan, kao da ga je Sferopulos iznenadio startnom petorkom. Kasno je izmenio T. Jonesa i Sterlinga, kasno je uveo DWasha u utakmicu (i to samo zato što je Sterling imao 4 faula), ne znam zašto nije bilo Balše. Jer...

23 minutes ago, odupri se ludilu said:

Mi smo ove dve u duplom počinjali sa Koprivom pa tek onda nakon par minuta ulazi i Jones. Ovim smo produžili vijeka trajanja Jonesu a i više opcija sa njim i Dejvidom. 

.......

Kopriva je visok i krakat (skok i zaštita obruča), zna postaviti blok i odmotati se. Sve ono što nam je falilo.

Morao je da ga proba. 

Na kraju, ono zbog čega sam ja popizdela na igrače, je činjenica da su dozvolili da ova ekipa KKCZ bude fizikalnija od njih. Sem par chase down blokada i generalno odbrana, bili su mnogo čvršći u duelima. Više su želeli pobedu, to se videlo i po borbi na ofanzivnom skoku, na osnovu kojih su imali 2nd chance poene.

Pošto sam se malo ohladila jelte, mora se istaći da je odbrana na perimetru bila odlična, ne znam da li su imali otvoren pogled na koš. Takođe su naterani na veliki broj izgubljenih lopti. Iffea svi nešto kritikuju, ali mislim da on u poslednjih 5 kola ima prosečnu minutažu 30 minuta. Rilja u odbrani, dok u napadu nije fokus na njemu kad god je lopta kod Carlika, što je uglavnom slučaj. Nije da se guše međusobno, samo ne može Lundberg toliko da blista napadački dok Carlik šoferira, to je već jasno.

20 minutes ago, odupri se ludilu said:

Mi smo ove dve u duplom počinjali sa Koprivom pa tek onda nakon par minuta ulazi i Jones. Ovim smo produžili vijeka trajanja Jonesu a i više opcija sa njim i Dejvidom. U paru i odvojeno. Zašto je sinoć bilo drugačije pogotovu što znaš da imaš Petruševa ( sa svojim metodama, legitimnim svakako) naspram lajsne Jonesa. Kopriva je visok i krakat(skok i zaštita obruča), zna postaviti blok i odmotati se. Sve ono što nam je falilo. Na kraju krajeva ima i iskustva iz derbija doduše više sa klupe nego sa parketa ali ima.

I ovo nije naknadna pamet nego je meni bilo očekivano, pogotovo što Pokuša nema.

Mislim da je za Koprivu bolje kad počinje sa klupe. Primetio sam u prethodnom peridou da su vam prve četvrtine bile loše u odbrani zbog Koprive i da se njegovim izlaskom odbrana stabilizovala i majstorski ste igrali u oba pravca do kraja utakmica.

3 minutes ago, DameTime said:

Bold je čudna stvar, pošto inače nije šablonski trener. Njegov je poraz 100%.

Nije mi jasno šta mu je uopšte bio gameplan, kao da ga je Sferopulos iznenadio startnom petorkom. Kasno je izmenio T. Jonesa i Sterlinga, kasno je uveo DWasha u utakmicu (i to samo zato što je Sterling imao 4 faula), ne znam zašto nije bilo Balše. Jer...

Sinoć je komšijski trener pobedio sebe i osetno promenio neke stvari koje su išle ranijim protivnicima (pa i nama) u korist. Nije mala stvar ni što je imao John Brown-a u ritmu kakvog sam krišom najavljivao, nekako se uvažilo da je čovek na 30% i da nije u stanju da odigra dobrih 18 minuta.

Ali možda i najbitnija stvar je bila što su Carlika čuvali isključivo Kalinić i Gidraitis, nije bez razloga nazvan Sudanskim pužem, 12 poena je nanizao kada smo isključivo preko njega napadali Nedovića i nešto kratko Yaga, koji je odigrao tek 9 minuta, dosta manje nego inače.

Komšije su sinoć igrali utakmicu finala, sa jasnom idejom od prvog minuta da zatvore naš protok lopte i najčešće kretnje Carlika, izveli full šibačku/defanzivnu petorku i držali taj ritam baš dugo.

Slažem se da je Dušan mogao ranije ući, pre toga je bila sekvenca Lakića koji je odlično odradio to, ali da sam komšija to je trade off koji prihvatam svakog dana. Tu ide i replika zašto Lakić nije igrao više - dečko je odigrao 15 minuta, i to vrlo dobrih, ali ceo meč nam štuca napad a njegov doprinos tu je da bocne otvorenu tricu i napadne autoput. To je uradio odlično ali koliko je realno da bi doneo nešto više...

Nazad na komšije, Kenan 17 minuta, Yago 9, Nedović 11. Ovi glavni igrači na osetno većim minutima nego do sad. Našli su petorku koja funkcioniše u odsecanjem našeg ritma i napada, u napadu su često improvizovali i naravno skupljali ofanzivne skokove nakon kojih su na kraju nabili 20 od 73 (znači 28% svih poena) poena.

3 minutes ago, DameTime said:

Na kraju, ono zbog čega sam ja popizdela na igrače, je činjenica da su dozvolili da ova ekipa KKCZ bude fizikalnija od njih. Sem par chase down blokada i generalno odbrana, bili su mnogo čvršći u duelima. Više su želeli pobedu, to se videlo i po borbi na ofanzivnom skoku, na osnovu kojih su imali 2nd chance poene.

Uopšte se ne slažem ovde, ono gde su bili fizikalniji je njihov ofanzivni skok gde imaju najboljeg skakača lige, koji je ujedno i drugi najbolji ofanzivni skakač sa minornom deficitom od 0.1 skok po meču u odnosu na Milutinova. Pritom je Tajrik skupio nepunih 14 minuta kao naš najbolji defanzivac i skakač pod košem. Uhvatili su neke teške lopte koje ne pripadaju ovoj kategoriji ali to su oni odbici gde ne mogu našim igračima da zamerim previše, kada je volja/fizikalnost u pitanju.

Recimo, imali smo dva Bongina brainfarta, iz kojeg smo primili 2 pa 3 poena, kao i prodatu loptu Tajrika kada je Kalinić presekao gde smo primili 2 poena. Tu je isključivo koncentracija/fokus bila problem.

• Like 4