Jump to content

Srbija na Evropskom prvenstvu 2024


Recommended Posts

Ako je Tadić stvarno to izjavio, onda mu definitivno nedostaje IQ-a. On jeste naš najbolji igrač, ali nije na njemu da to priča, već na nama, koji smo posmatrači. Gledao sam utakmicu, ali ne mogu da se identifikujem sa ovom reprezentacijom, jer mi je Diksi najodvratniji selektor ikada. Prepotentni uvlakač i poltron. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Engleze treba već da zaborave i da probaju da se reorganozuju za Sloveniju. Teško će to ići sa selektorom i igračima koji misle da su bogovi i da su najpametniji. 100 puta su nas ubedili da nemaju kvaliteta za neki uspeh ali uve ostaje onaj 1% nade da će nekako da se izdignu iz blata u kojem godinama plivaju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, BattleBender said:

Neadekvatna lopta, loš prijem.

Aca Stojanovic je najgori naš komentator u poslendjih 20 godina. Samo onaj moron, Banjac, je gori od njega.

 

On ne komentarise, on deplasirano lupeta gluposti kao nekakav bolid.

 

Coveku se jedva omane da nekad komentarise ono sto se stvarno desava na terenu, uvek ima offset u koj se ubaci nekakvim glupavim trivia-ama. 2024 je, zaista svako zna svaku nebitnu informaciju. Svi znamo da Bufon nije zavrsio srednju, i da mu je keva rekla sad, kad je zavrsio karijeru, da mora da je zavrsi. On ce to sa prica i kad Bufon ne igra meč, dok traje neka šansa…

 

Ili da Ter Stegen ide trotinetom na trening. 

 

Ne dirajte Acu, jer i takav je institucija za 90% sa Arene.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prvi utisak topinga, koliko su ljudi frustrirani reprezentacijom. Neki imaju pikove a neki i njih 5-6 i stalno vrte pljuvačinu po individualcima, u fazonu šta će mi šuma kad ću da zapišam ovo prvo drvo koje vidim.

 

Sad sam poslušao izjavu Tadića. Nije rekao da je najbolji igrač, nego je na pitanje da li misli da ga je selektor čuvao za Dansku i Sloveniju rekao "ja sam najspremniji igrač u ekipi".

 

Meni se ne sviđa što je dvaput rekao da se ne slaže sa odlukom selektora. Nije klinac već veteran u 36. godini, kapiten i mora da ima više takta i sluha. Na to bih dodao i da je Piksijeva odluka na mestu! Igrati sa Tadićem, Mitrovićem, Vlahovićem i Sergejem sinoć možda može da se progura ali nije predstavljalo našu najbolju šansu da uzmemo bodove i kapiten i lider ovog tima je to morao da vidi.

 

Što se tiče utakmice, baš sam se opio, pa sam možda neke detalje iz drugog dela zaboravio. Ali glavni utisak mi je da se Engleska pitala kako će se utakmica odvijati i sa i bez lopte. Pristup Italije protiv Albanije poslednjih 30 minuta, s tim što smo mi značajno potentnija ekipa od Albanaca i želeli smo da gradimo nešto.

 

Prvih 10ak minuta su se baš digli i duvalo nam je više strana, što ima smisla budući da Engleska takvu igru može na visokom nivou da igra, a nama neki niski blokovi i defanzivna disciplina nikako nisu jača strana. Šteta što se Sakin centaršut onako odbio i ispade perfektan centaršut za Wonderboy-a, neodbranjivo i gol za koji ne možemo mnogo da kukamo. Mogao je doći i bez inicijative Engleske, a mogao je i Walker da duplira ubrzo potom i da utakmica ode nizbrdo.

 

Mogli smo ovde otkinuti bodove da smo nešto bolje ubacili, iskreirali u drugom delu, baš su nas anestezirali i nisam video način da ga metnemo osim nekog individualnog ludila ili opiljka. Možemo bolje od ovoga, ali selektor mora da bude pragmatičan i taktičan. Igramo sa tri baš različite ekipe, trebaće nam različitih rešenja a ja bih počeo tako što bih i Mitrovića i Tadića koristio sa klupe. Vlahović je naš ubedljivo najbolji, najbrži i najspremniji igrač napred i moramo da smislimo kako da ga iskoristimo na najbolji način. Mislim da nam je za dobrobit tima ključan balans na sredini terena gde će Lukić, Ilić, Gudelj i Maksimović imati ekstra zadatke da kompenzuju Živkovića i Tadića/Mitrovića i njihovu nemogućnost da dugo budu efikasni pritiskači i defanzivno odgovorni.

 

Ne bih nešto puno o individualnom učinku, ali bih izdvojio Mladenovića koji je odličan igrač u ovakvom timu, donosi nam širine i pravo bekovsko prisustvo i ima odličan centaršut. 

  • Like 9
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Mitrovic i Sergej su odlaskom u SA izgubili mesto u XI. Igraci koji ne prave razliku na ovom nivou. Ostali su odigrali iznad mogucnosti. Za bod ili vise protiv Engleza potrebno je jedanaest igraca na terenu. 

Edited by Dzistrou
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Najveći deo naših problema sinoć je posledica skandalozno loših Piksijevih odluka. Zato nam igrači uglavnom izgledaju lošije i pitamo se kako uopšte igraju u nekom ozbiljnijem klubu.

 

Živković dugo izgleda u reprezentaciji kao da ne bi imao mesta ni u Superligi, pa se pitamo otkud mu mesto u Paoku. Sve je zbog toga što igra ono što ne može i ne ume da igra. Sinoć, najviša ekipa na prvenstvu ostavlja njega da pokriva stranu pri centaršutu. Šta reći? Sve je uaadio kako treba, ali nije trebalo da on bude sam na tom mestu u tom trenutku.

 

Ako je hteo da igra sa Gudeljom i Lukićem, ne može da ostavi samo Sergeja ispred i dva teškaša, pa da gledamo kako se Vlahović vraća po loptu, nerviramo se zbog njegovih grešaka u vezi (gde ni ne treba da bude) i pitamo se zašto ova dvojica prvopomenutih ne znaju da kreiraju, što nikad niko nije ni očekivao od njih. Isto tako, ako vidi da je Sergej poluzainteresovan onda mora nekog agilnijeg da ubaci umesto njega. 

 

Dalje, koliko god da je arapski Mitar u padu, nije on toliko loš koliko se ovde potencira. Pre neki dan je istrčao ipred štopera Švedske i dao lep gol, a sinoć je imao jedini naš šut u prvih 45 minuta i ono utčavanje sa kontaktom. Maltene više nego što su ostali uradili u napadu, pri čemu je odsečen i bez lopti. Ako već nema snage zašto je na terenu odvojen od Tadića kad su njih dvojica dali 40 golova zajedno? i mnogo toga još. Kao i obično, uvek nešto fali da se iskaže u potpunosti potencijal, koliki god da je. Trebalo bi da za himnu reprezentacije usvojimo ''Sve smo mogli mi''.

 

Što se tiče Tadića, nije mu pametna niti potrebna izjava, a naravno da su je džukci od novinara poluizmislili i time dodali ulje na vatru zbog par klikova. Međutim, mislim da bi bilo pogrešno da ga se Piksi reši, jer bi time samo dodatno razjebao ekipu. Piksi je ne drži jer je potrošio autoritet imena, autoritet znanja nema, ostao mu je autoritet pozicije, tako da bi bilo smešno da on sad glumi neku veličinu. Oni koji zagovaraju drastičan potez polaze od pretpostavke da je on trener, tj. selektor koji time pokazuje da zna šta radi i da je njegova poslednja, a pošto se iz aviona vidi da može samo da glumi, time bi napravio pobunu u ekipi i pokidao ovo malo niti koje ih drže zajedno.

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

Neverovatno koliko pakosnih komentara ovde. Ajde dezurni provokatori, njihove komentare treba preskociti jednostavno ali i ozbiljni forumasi. Takmicenje je tek pocelo.

Normalne ljude pozivam da barem sacekaju utakmicu protiv Slovenije. Zelimo godinama kompaktnu ekipu a tako smo upravo izgledali od 30. minuta pa na dalje.

Edited by Problem sa licnim greskama
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Barkley#34 said:

Najveći deo naših problema sinoć je posledica skandalozno loših Piksijevih odluka. Zato nam igrači uglavnom izgledaju lošije i pitamo se kako uopšte igraju u nekom ozbiljnijem klubu.

 

Misliš an ženeral ili sinoć? Ja sam poprilično zadovoljan šta je Pikseto sinoć radio, kako smo izašli na teren i kako smo izašli sa terena. Prepoznao je trenutak da Gudelj luta i uopšte ne može da igra ono u čemu je stvarno koristan i ubacio Ilića koji je osetno bolje zatvarao i držao loptu.

Pikseto voli dubaci nekog hitrog, igrača "vica" na velikim utakmicama pri aktivnom rezultatu i meni se to dopada. To nam je donelo dobre stvari protiv Portugala ulaskom Radonjića, sada vidi Birmančevića u toj ulozi i na papiru mi se sviđa, ali sam baš skeptičan nakon njegove jučerašnje partije i pre nekoliko dana.  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja ću samo reći kada bi svi imali volju i želju Pavlovića sam Bog zna koliki bi nam bio domet. 

 

Ovo za Tadića je tužna slika našeg novinarstva. Čovek je sa osmehom i u šali pričao o izboru selektora da ne počne utakmicu. Treba pogledati izjavu a ne čitati izveštaj.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Englezi mogu milion puta jače i bolje od ovoga. Srbija je imala sreću što je prva utakmica i što ih je zanimala samo pobeda i ništa više. Nikakvi utisci petarde i slična razvaljivanja. Slusao sam i Linekera i Sautgejta i Ria Ferdinanda i manje vise im je to jedino bilo vazno. Mada su ocekivali vise emocija u igri i leprsavost, ali ne u toj meri da sada pizde na Sautgejta. Znaju da je ovo maraton , a ne jedna utakmica. Cak je Sautgejt i bio zadovoljan sto su " patili u 2/2 " jer to im je bas trebalo, da ih neko stisne i da vidi kako reaguju na napade i pritisak rivala. 

 

I veoma su zadovoljni. 

 

Mi cemo tesko sa Slovencima, Danci mozda podbace kao juce u 2/2. 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
10 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

sada vidi Birmančevića u toj ulozi i na papiru mi se sviđa, ali sam baš skeptičan nakon njegove jučerašnje partije i pre nekoliko dana.  

Trebaju mu utakmice. Sinoć je kada je trebao da ubaci loptu probao 1 na 1, a kada je trebao sam da završi, pokušao da centrira, ali to je zbog nedostatka jakih mečeva i verovatno treme.

Elem, Aca sinoć najavi, pre nego što je Birmančević ušao, da ulazi igrač pred koji je budućnost srpske reprezentacije. i sada ja razmišljam kog to omladinca imamo na klupi, kada ono Birmančević koji je u najboljem slučaju na sredini karijere. Nije mator, ali baš nije ni klinac.

Edited by Don Juan
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Kooineeperk said:

Pominjao sam Pavlovica... 

 

Strahinja Pavlović vs England

47 passes

79% pass accuracy

2/2 successful dribbles

4/4 tackles won

2 interceptions

5 clearances

1/1 aerial duel won

7/9 of all duels won

 

Momčina u svakom smislu te reči i verovatno ključni igrač ove Srbije. Jako mi je drago što je u Red Bull sistemu, još par sezona od čega jedna u Lajpcigu i bićemo na konju.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

@Charles De Ketelaere

I jedno i drugo. 

 

Prosto ne vidim čime da budem zadovoljan kako smo izašli na teren (osim odbranom i golmanom), objasnili ljudi u više postova. Od onog dobrog što je uradio, jedno je bilo iznuđeno - Mladenović (što neko napisa- ubacio je igrača koji igra na poziciji na koju je postavljen i odmah je izgledalo bolje), zatim odličan potez je bilo ubacivanje Ilića i opet poluiznuđeno - ubacivanje Tadića. Birmančević je u teoriji ok izmena za ritam, što kažeš, ali i dalje je sve pogrešno kako igramo po toj strani. Dalje, mogu da razumem da kad već nije izmenio Sergeja na poluvremenu, ili čak ranije, zašto ga je držao do kraja, što napisa neko, čekao je taj potez koji ovaj napravi jednom ili dvaput po meču. I da, ubacivanje Jovića je sto wtf potez.

Edited by Barkley#34
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Charles De Ketelaere said:

Prvi utisak topinga, koliko su ljudi frustrirani reprezentacijom.

Toping ide na tortu ili kolac, a frustracija Reprezentacijom je zbog toga sto jos od vremena SFRJ ne mogu nista bitno da urade u seniorskoj konkurenciji.

:default_coffee:

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Barkley#34 said:

I da, ubacivanje Jovića je sto wtf potez.

 

Posledica počinjanja sa Mitrom i Vlahovićem. Mitar je morao biti zamenjen jer nije za 90 min, a Jović je "morao" biti ubačen jer "ne možeš" izvesti centarfora i ubaciti nekoga ko nije centarfor u momentu kad jurimo rezultat.

 

Edit: što se (odličnog) Mladenovića tiče, ne bi on video terena da se Kostić nije povredio, bukvalno iznuđena dobra izmena.

Edited by Smrtokapa
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Izjavio je Tadic da je najbolji igrac u ekipi, za RTS kad mu je Aca uzeo izjavu. Tim recima je to rekao, cuo sam svojim usima posle utakmice.

 

Ima i izjava za Arenu gde pocinje s tim da je najspremniji igrac u ekipi, ali rekao je i ono prvo.

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Birmančević je bio definitivno loš ali ok probao je.   Tadić mora započeti utakmicu ali nakon ovih izjava ne znam kako će se to završiti. SMS nema šta tražiti u startnih 11. Mitar isto sa klupe. Gudelj isto loš. Golman i zadnja linija dobri plus Mladenović. Živo me zanima koji će sastav biti protiv Slovenije. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nakon prespavane noći iako mamuran ja sam zadovoljan. Moja očekivanja od našeg fudbalskog tima su stvarno mala i oni su ih ispunili time što su se plasirali na EURO. 
 

Najviše sam zadovoljan time što se nismo raspali i što smo se borili do kraja. Mi imamo kvalitet ali ne i da pobedimo nekog kao Engleska. Naša igra 1 na 1 juče, tranzicija iz odbrane u napad, kombinatorika na sredini itd. Baš mučno za gledanje. 
 

Protiv Slovenije očekujem pobedu i protiv Danske iks. Znači prolazak dalje i ispadanje u šesnaestfinalu. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Мџе said:

Nakon prespavane noći iako mamuran ja sam zadovoljan.

 

Bez ikakve želje da dajem interpretacije tvog zadovoljstva, verujem ti da si zadovoljan, ali mislim da ova utakmica vara. Englezi su odigrali dosta ispod svog nivoa, očito dižu formu, njihov cilj je barem polufinale, oni su glavni favoriti za titulu.

Videćemo kakav će odnos prema igri biti sa ekipama koje su slične po kvalitetu, Slovenija je malko slabija od nas, a Danska je baš isti nivo kao mi. Tu treba da se pokažemo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ras kass said:

Da pohvalim to sto nismo lipsali posle 50og minuta nego smo parirali fizicki celu utakmicu.

 

Ima i do toga što smo veči deo drugog poluvremena držali loptu u nogama, a nije baš da je sve pucalo od dinamike i trčanja bez lopte. Treba tu drugačiji test, da vidimo gde smo.

 

57 minutes ago, Barkley#34 said:

...

 

Dalje, koliko god da je arapski Mitar u padu, nije on toliko loš koliko se ovde potencira. Pre neki dan je istrčao ipred štopera Švedske i dao lep gol, a sinoć je imao jedini naš šut u prvih 45 minuta i ono utčavanje sa kontaktom. Maltene više nego što su ostali uradili u napadu, pri čemu je odsečen i bez lopti. Ako već nema snage zašto je na terenu odvojen od Tadića kad su njih dvojica dali 40 golova zajedno? i mnogo toga još. Kao i obično, uvek nešto fali da se iskaže u potpunosti potencijal, koliki god da je. Trebalo bi da za himnu reprezentacije usvojimo ''Sve smo mogli mi''.

 

...

 

Good point. U pravu si što se tiče Mitra, nije to toliko loše bilo. On je još uvek izuzetno opasan po gol u nekim situacijama. Ono što meni nedostaje kod njega je ono ludačka borba, presing na zadnju liniju, napad na svaku visoku loptu... Toga više nema kao pre nekoliko godina, ili bolje rečeno, ima ali dosta manje. Mislim da trenutno više ima smisla da Vlahović počinje, a da Mitar ulazi kao joker. I kao što si ti rekao, obavezno u paru sa Tadićem, koji zna da ga pronadje zavezanim očima.
 

42 minutes ago, Kooineeperk said:

Pominjao sam Pavlovica... 

 

Strahinja Pavlović vs England

47 passes

79% pass accuracy

2/2 successful dribbles

4/4 tackles won

2 interceptions

5 clearances

1/1 aerial duel won

7/9 of all duels won

 

Vrhunska predstava. Mislim, on je men i ranije bio odličan. Samo što ima taj neki vizualno smešan pokret, gde si non stop pod stresom da če sledečim potezom da napravi grešku. Ali to je pogrešan dojam, jer si više puta pokazao jako pouzdanim pozadi, a fantastično se uključuje i napred kad mu se otvori prostor.

 

38 minutes ago, Don Juan said:

...

Elem, Aca sinoć najavi, pre nego što je Birmančević ušao, da ulazi igrač pred koji je budućnost srpske reprezentacije. i sada ja razmišljam kog to omladinca imamo na klupi, kada ono Birmančević koji je u najboljem slučaju na sredini karijere. Nije mator, ali baš nije ni klinac.

 

Isto 😂 U našem društvu sam ja taj kojeg se pita za neku informaciju, kad je tema sport. I kad je to Aca izjavio,  pita mene drugar, ko sad ulazi? I ja razmišljam, razmišljam, i na kraju morade priznati poraz 😅

Mnogo ljudi je napisalo da ne vidi ništa sporno u izjavi Tadića. Ono što je on rekao, može da bude 1000% tačno, ali se svejedno ne govori u ovakvoj situaciji.
To su vrhunski sportisit, koji ulažu mnogo truda u svoje kariere i oni svi sebe vide boljima nego što jesu. To je jednostavno tako. Ali opet se retki usude da izaadju posle prve utakmice na prvenstvu i ovako nešto kažu. Neko ko mi padne na pamet u skorije vreme, Goran Dragić na evropskom prvenstvu u Poljskoj kad je novinaru na pitanje što je igrao toliko malo odbrusio, neznam pitajte njega. Svi smo videli kako se to prvenstvo završilo po Sloveniju.
Piksijeva reakcija na konferenciji takodje ne obečava, jer je odma reako da nije dobro ako je to izjavio, i nervozno krenuo da se preseda po stolici. Ako tu nije bio neki baš iskusan mediator da spusti loptu, taj razgovor posle utakmice izmedju njih dvojice nije bio ni malo prijatan. I ako niko nije hteo da se povuče, Tadić bi mogao biti na sledečem avionu.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Charles De Ketelaere said:

Prvi utisak topinga, koliko su ljudi frustrirani reprezentacijom. Neki imaju pikove a neki i njih 5-6 i stalno vrte pljuvačinu po individualcima, u fazonu šta će mi šuma kad ću da zapišam ovo prvo drvo koje vidim.

 

Sad sam poslušao izjavu Tadića. Nije rekao da je najbolji igrač, nego je na pitanje da li misli da ga je selektor čuvao za Dansku i Sloveniju rekao "ja sam najspremniji igrač u ekipi".

 

Meni se ne sviđa što je dvaput rekao da se ne slaže sa odlukom selektora. Nije klinac već veteran u 36. godini, kapiten i mora da ima više takta i sluha. Na to bih dodao i da je Piksijeva odluka na mestu! Igrati sa Tadićem, Mitrovićem, Vlahovićem i Sergejem sinoć možda može da se progura ali nije predstavljalo našu najbolju šansu da uzmemo bodove i kapiten i lider ovog tima je to morao da vidi.

 

Što se tiče utakmice, baš sam se opio, pa sam možda neke detalje iz drugog dela zaboravio. Ali glavni utisak mi je da se Engleska pitala kako će se utakmica odvijati i sa i bez lopte. Pristup Italije protiv Albanije poslednjih 30 minuta, s tim što smo mi značajno potentnija ekipa od Albanaca i želeli smo da gradimo nešto.

 

Prvih 10ak minuta su se baš digli i duvalo nam je više strana, što ima smisla budući da Engleska takvu igru može na visokom nivou da igra, a nama neki niski blokovi i defanzivna disciplina nikako nisu jača strana. Šteta što se Sakin centaršut onako odbio i ispade perfektan centaršut za Wonderboy-a, neodbranjivo i gol za koji ne možemo mnogo da kukamo. Mogao je doći i bez inicijative Engleske, a mogao je i Walker da duplira ubrzo potom i da utakmica ode nizbrdo.

 

Mogli smo ovde otkinuti bodove da smo nešto bolje ubacili, iskreirali u drugom delu, baš su nas anestezirali i nisam video način da ga metnemo osim nekog individualnog ludila ili opiljka. Možemo bolje od ovoga, ali selektor mora da bude pragmatičan i taktičan. Igramo sa tri baš različite ekipe, trebaće nam različitih rešenja a ja bih počeo tako što bih i Mitrovića i Tadića koristio sa klupe. Vlahović je naš ubedljivo najbolji, najbrži i najspremniji igrač napred i moramo da smislimo kako da ga iskoristimo na najbolji način. Mislim da nam je za dobrobit tima ključan balans na sredini terena gde će Lukić, Ilić, Gudelj i Maksimović imati ekstra zadatke da kompenzuju Živkovića i Tadića/Mitrovića i njihovu nemogućnost da dugo budu efikasni pritiskači i defanzivno odgovorni.

 

Ne bih nešto puno o individualnom učinku, ali bih izdvojio Mladenovića koji je odličan igrač u ovakvom timu, donosi nam širine i pravo bekovsko prisustvo i ima odličan centaršut. 

Rekao je da je najbolji igrac.

Edited by Maximus
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...