Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

8 hours ago, Unknown said:

?, Mitrovic, Trej

Bolomboj, ?, Plavsic

 

Sto bi znacilo Davidovac out. Odmah bih potpisao ovakav reket, stim da opcije pod znakom pitanja moraju biti ozbiljni igraci. Posebno cetvorka mora da bude mamojebac. 

luka nije 4

i ne vidim kako je to bolja opcija od mitar-plavsic na 5

ne valja ni jedno ni drugo

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
4 minutes ago, Juan Pablo Montoya said:

Nije obavezno, ali ne verujem da je iko ikada odvio da ode tako da smo bez Topica u finalu.

odbijali su igraci ranije, npr neki koji ne zele da otkriju odredjene mane ili medical record

mislim da je od ove godine obavezan, tj. nisi eligilble za draft ako nisi bio na combine

 

enivej, ocekujem da posle ove povrede, akcije topica padnu

Edited by NikadProtivKaline
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Beginning in 2024, all invited players will be required to attend and participate in the NBA Draft Combine or be ineligible to be drafted until the "first subsequent draft for which the player attends and fully participates."

Participation will include league medical examinations, sharing of medical history and biomechanical and functional movement testing, as well as strength and agility testing, shooting drills, performance testing and anthropometric measurements. Players will also be required to conduct team interviews, media circuits, player development sessions and other assessments, as determined by the NBA in consultation with the NBPA. Players will not be compelled to compete in five-on-five scrimmaging, which typically only a handful of first-round prospects elect to participate in.

 

Prospects who are physically unable to participate due to various reasons such as playing professionally overseas with the season still in play, a family tragedy, the birth of a child, or due to injury, as determined by the medical director of the combine, will be required to complete components of the combine at a later date.

 

Počevši od 2024., svi pozvani igrači će morati da prisustvuju i učestvuju u NBA draft kombinaciji ili neće imati pravo da budu draftovani do „prvog narednog drafta na kojem igrač prisustvuje i u potpunosti učestvuje“. Učešće će uključivati medicinske preglede lige, deljenje istorije bolesti i testiranje biomehaničkih i funkcionalnih pokreta, kao i testiranje snage i agilnosti, vežbe gađanja, testiranje performansi i antropometrijska merenja. Od igrača će se takođe tražiti da vode timske intervjue, medijska kola, sesije razvoja igrača i druge procene, kako odredi NBA u konsultaciji sa NBPA. Igrači neće biti primorani da se takmiče u borbi pet na pet, u kojoj obično samo nekolicina potencijalnih kandidata u prvom krugu izabere da učestvuje.

 

Osobe koje nisu fizički u mogućnosti da učestvuju zbog različitih razloga kao što su profesionalno igranje u inostranstvu još uvek u toku sezone, porodična tragedija, rođenje deteta ili zbog povrede, kako odredi medicinski direktor kombinata, biće potrebno da se komponente kombajna dovrše kasnije.

Edited by Miki28 Teoljub
typo
  • Like 6
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, MarkoKep said:

https://www.b92.net/sport/kosarka/nba/19209/nikola-topic-ide-na-draft-hoce-li-igrati-aba-finale/vest

 

Da li ovo znači da smo bez Topića u finalu ? Može li neko ko je upućeniji u NBA draft da pojasni, nadam se da ovo nije obavezno. 

Zavisi od Topa, draft combine je obavezan ali postoji izuzetak ukoliko traje jos sezona da taj draft combine odradi kasnije. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@Miki28 Teoljub baza podataka, hvala! 

 

Ne verujem da će Topić otići na NBA Draft Combine u toku finala, štaviše poprilično sam siguran da će igrati protiv Partizana u finalu. Combine je mnogo važniji za igrače koji se ne kotiraju visoko, to im je šansa da nešto pokažu raznim NBA GM-ovima. Pretpostavljam da Đurišić ide, em Mega sigurno neće stići do finala em nije toliko visoko kotiran, bar za sada. Bio je tamo prošle godine tako da za njega nije obavezno, ali nije se baš pokazao i zbog toga mislim da će otići da popravi utisak. Šta ga znam. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
4 minutes ago, Silvanus said:

Баш ме је Мишко сада изненадио.

Pa i njemu i igraču je u interesu da Top igra i učestvuje u eventualnom osvajanju trofeja sa klubom. I ta okolnost sigurno ima neki pozitivan uticaj na poziciju drafta.

Edited by Čočo
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ne znam sto ste iznenadjeni

combine sigurno ne bi podigao akcije topu, naprotiv

tako da misku savrseno odgovara da top ima validan razlog da isti propusti

to sto je mogao da kaze(iako to sigurno ne misli) da je ABA liga apsolutni prioritet je samo dodatni bonus

  • Like 5
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, MarioKempes said:

Ako u 12 budu i Plavšić i Mitrović meni će to biti znak da klub nema ozbiljne takmičarske ambicije.

Mozda nece biti u 12 obojica, ali u nasih standardnih 17 verovatno 😀

Link to comment
Share on other sites

Uspesnost centarske linije Bolomboj-Plavsic-Mitrovic bi zavisila od Plavsica. Ako on moze uspesno da igra i na EL nivou to bi bilo to, jer Bolomboj je zacementiran kao prvi centar, sto znaci da trazimo drugog. Ali je u ovom momentu bas tesko proceniti koliko jedan Aba centar moze da pruzi u EL. Zavisi i sta ce Sferopulos traziti sledece sezone od centra, posto smo u ovoj sezoni dosta preuzimali u odbrani pa je doveden Gilespi (druga stvar je sto je taj decko izgubljen u vremenu i prostoru, ali jasno je sta se zelelo postici sa takvim profilom igraca). A to sve opet zavisi i od toga kakva ce nam biti spoljna linija defanzivno. 
 

Ako za Plavsica i postoji dilema, za Djurisica ne bi smelo da je bude. Taj decko je spreman za EL i Zvezdu, a iskreno se nadam da se nece zeznuti i otici vec na leto u Nba.

 

Spoiler

Nadam se da ne zamera moderacija... Hajnsu istice ugovor na leto i bas bih voleo da ga pojurimo i dovedemo njega i Plavsica. Tako bi rasteretili i Plavsica da ne mora vec u prvoj sezoni da isporucuje kao drugi centar, a o Hajnsu ne treba trositi reci. Za 10ak minuta po utakmici kao stvoren u ovim godinama, dobili bi od njega sve ono sto nismo od Gilespija. Saradjivao je sa Sferopulosom, dugo igrao sa Teom, moze i to da nam bude adut. 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Odličan je Đurišić ali ajde polako sa njim. Sinoće je igrao skoro 40 minuta. U proseku igra 30 minuta u Megi. Talenat jeste ali u Megi ima prostora da pokaže sve šta zna, što kod nas neće imati već će morati svaki minut koji dobije da iskoristi i guli na najbolji način kako bi dobio ulogu i minute u timu. Igrati u Zvezdi i u EL je neki drugi nivo na koji se ni neki bolji igrači nisu snašli i navikli. Svakako ako postoji šansa da se dovede da to treba da učinimo. Ali njega ne treba planirati za neku veliku ulogu u prvoj sezoni osim ako ne eksplodira u to malo prostora što dobije. On treba da bude u zamisli drugog/trećeg beka. Za početak trećeg pa ako pokaže da može onda i drugi. Sad se postavlja pitanje da li će se Đurišić i Miško složiti sa tim da dolazi sa 30 minuta u proseku na 10 minuta. Takođe, smisao dovođenja Đurišića ima samo ako Lazić planira u zasluženu penziju u suprotnom je samo gomilanje igrača gde će Lazić imati prednost u odnosu na njega a on će biti hteo ili ne treći bek. Sve u svemu, dovođenje Đurišića jeste pravi epitet domaće osnove koja ima smisla. Mlad je i kvalitetan. I svakako pre bih gledao Đurišića nego Lazarevića, Šaranovića, Voju Stankovića. To su domaće osnove koje su imale vremena da pokažu da mogu nešto više ali nikad nisu i njihovo eventualno dovođenje je samo nastavak Čovićeve politike pranja para i više posla za naše oftamologe. 

Edited by Čočo
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, NikadProtivKaline said:

ne znam sto ste iznenadjeni

combine sigurno ne bi podigao akcije topu, naprotiv

tako da misku savrseno odgovara da top ima validan razlog da isti propusti

to sto je mogao da kaze(iako to sigurno ne misli) da je ABA liga apsolutni prioritet je samo dodatni bonus

Apsolutno. S druge strane combine moze da podigne akcije Djurisicu - Misko ga prodaje kao beka, a onda ga izmere 205cm, one rucerde, skok iz mesta, majka ex-kapiten YU odbojkaske repke... Zna Zalizani posao, za njega nikad ne treba da se bojimo 😉

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Čočo said:

Igrati u Zvezdi i u EL je neki drugi nivo na koji se ni neki bolji igrači nisu snašli i navikli. 

 

Ovo mi je omiljeno kad pročitam i No 1 razlog zašto mladi igrači ne treba da idu u blizance. Njemu će se meriti svaki minut kao da ima ne znam koliko iskustva, dok ostatak domaće osnove koji se tu razvlači godinama ni ne mora da zaradi minute...

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Kosjan Willavić said:

Ne valja kad drzavni projekti natrpaju 30-40 razlike, ne valja kada budu neizvesne utakmice jer je sramota da tako igraju za te pare. Odluci se koji od ta dva scenarija ti je vise po volji. 

 

Nijedan od ta dva, jedini scenario za koji se zalazem je da svaki veci klub u regionu dozivi bolan poraz u ABA ligi (poraz koji ce ih odvojiti od EL) i da se taj poraz primi sportski, a da se ne ulece u neke bezumne teorije zavere kako su svi protiv nas. 

 

12 hours ago, MarioKempes said:

Alba i Asvel su predstavnici 2 najmoćnije evropske države koje neće ostati na samo jednom predstavniku u EL, a do sada nisu imali bolji drugi klub od Albe i Asvela. Pri tom Asvel nije takav siromah kakvim se ovde često smatra, ima prilično solidan budžet, druga je stvar što nema rezultat.

 

Bayern je bolji od Albe. 

 

I Valencia je jedini predstavnik najjace lige na kontinentu bez a licence i dolazi iz mocne zemlje. Ako ih EL stvarno ne zeli rizikuje da se pozdravi sa bilo kim iz ACB lige na duze vreme. 

 

12 hours ago, MarioKempes said:

Kakva im je filozofija po tvom mišljenju, ako već nije takva da su dobre finansije primarni uslov?

 

Oni zele velika i bogata trzista, dakle Engleska, Francuska, Nemacka, UAE... 

 

Koliko ih interesuje "nikad bolja atmosfera" + pare sa istoka, dovoljno govori to da guraju Albu umesto Besiktasa ili Hapoela. 

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
13 minutes ago, DameTime said:

 

Ovo mi je omiljeno kad pročitam i No 1 razlog zašto mladi igrači ne treba da idu u blizance. Njemu će se meriti svaki minut kao da ima ne znam koliko iskustva, dok ostatak domaće osnove koji se tu razvlači godinama ni ne mora da zaradi minute...

Da se ja pitam te druge domaće osnove ne bi ni bilo. Nego bi se za minute borili Djurišić, Miljenović, Bogavac, Mirković, Malovec, Jelavić... Ali kod nas u klubu i kod onih koji odlučuju ne postoji kriterijum. Što više antitalenata, to više klimanje glavom, ćutanje i pranje para. Ali da treba da se meri svaki minut, treba. Ali igračima koji imaju smisao da igraju EL a ne antitalentima zajedno sa njima i stavljati ih u isti koš. 

Edited by Čočo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Nisam znao da je Barac na pocetku bio pomocni trener u nasim juniorima. Deluje da ima potencijala, mozda se jednog dana putevi ponovo ukrste kada ispece dobro zanat. Nije lako ovim klincima kada se prodere onim basom, useru se i oni  golubovi sto obitavaju po vrhovima Pionira 🙂

Edited by Kosjan Willavić
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Sada, kada smo odigrali par plejof meceva, moze se zakljuciti da se Mitrovic i definitivno vraca nazad na poziciju 5, nakon gotovo cele sezone provedene na 4.

To je uslovljeno Trejevim dolaskom i Grkovom ociglednom zeljom da mu da sansu i u finalu.

Sta nam to donosi?

 

Ako je sudeci po rotaciji protiv Mege nasa prva opcija na 4 jeste Deda, zatim Dalibor pa tek onda Trej.

Verovatno ce Sferopulos davati sansu svoj trojici u prvom poluvrmenu, da bi u drugom probrao dvojicu koji ce da zatvore utakmicu.

Ono sto Daliboru trenutno daje prednost jeste pokretljivost i atleticizam koji nije sjajan, ali jeste daleko bolji od Trejevog, to je vazno za petorke u kojima Nedovic i Teo igraju zajedno i gde ionako gubimo na fizici.

Sve ostalo je na strani Tomkinsa, pocev od suta i sirenja terena, do iskustva, namazanosti i sveopsteg kvaliteta koji ovaj sa sobom donosi.

Ukoliko se Trej dodatno podigne fizicki, pred i u toku finala, Dalibor ce potpuno ispasti iz rotacije, u to nema sumnje.

Davidovac, na zalost svih prisutnih, je pomeranjem Mitra sa 4 na 5 postao nasa startna opcija, sa njim cemo na megdan Ledeju pa sta nam Bog da.

Mozda opet budemo imali minijature sa MItrom i Bolombojem zajedno na parketu ali sudeci po onome sto Sferopulos uigrava, ne bi se tako reklo.

 

Jos jedan razlog za ovo pomeranje u rotaciji je Grkovo apsolutno nepoverenje u Gilespija kao sigurnu opciju za desetak minuta rezerve Bolomboju.

Gile ima sta da ponudi ovom rosteru, narocito sa Teom na parketu i onda kada naspram sebe nema fizicki dominatnog centra.

Medjutim, decko ima neka sizofrena cepanja i svedoci smo kakav karambol moze da stvori na terenu, mogu da zamislim kako to tek moze izgledati u ABA finalu gde je i sudijski kriterijum specifican i gde treba sto vise igraca za hladnom glavom i snaznom koncentracijom.

Dakle, sve ono sto Gilespi nije.

Mitar na 5 ce doneti ono sto je u teoriji trebalo da donese Gile, dobru odbranu na preuzimanjima i mogucnost branjenja popa protiv Partizanovih visokih.

Nasa sreca je da do kraja sezone necemo imati dominantnog centra naspram sebe, te nece biti scena nemoci nasih centara u duelu sa protivnicima kao sto je to bio slucaj lani protiv Lesora.

U tom smislu ce Mitrovicu biti znatno lakse da iznese ulogu za koju inicijalno nema gabarita.

 

Na ovu pricu se nadovezuje i odstranjivanje Tobija iz 12 sto je bilo neminovno i pitanje momenta jos od trenuntka kada je Sfero dosao i komandovao svic odbranu.

Tobiska u ovom sistemu ne bi imao sta da trazi sve i da je u odlicnoj formi, a ocajan je, s toga je i logicno da ce mesto 3. centra zauzeti Gile.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Kosjan Willavić said:

Nisam znao da je Barac na pocetku bio pomocni trener u nasim juniorima. Deluje da ima potencijala, mozda se jednog dana putevi ponovo ukrste kada ispece dobro zanat. Nije lako ovim klincima kada se prodere onim basom, useru se i oni  golubovi sto obitavaju po vrhovima Pionira 🙂

 

Ima Barać potencijala, kao i Alimpijević i još mnogi treneri, ali sa ovakvim stanjem stvari i sa ovakvim ambicijama KKCZ, deklarativnim ili stvarnim ambicijama druga je priča, mi jednostavno nemamo strpljenja ni za jednog mladog trenera. Samo bismo potrošili i tog čoveka.

 

Da li se meni to sviđa, NE! Ja bih davao šansu mladima po cenu da nikad ne igramo evroligu, ali to sam ja. Većini ljudi se mnogo više sviđa grandiozni projekat ulupavanja miliona.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...