Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

13 minutes ago, Kontra said:

Na današnji dan pre 45 godina dame su osvojile evropsku titulu.

 

Eto nečeg lepog u ovim sumornim danima.

Za nekoliko dana, 2.04 biće 50 godina od osvajanja Kupa kupova u Udinama, davne 1974.

  • Like 11
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

image.thumb.png.e1717f365c6771e42a043cf39ca3e4df.png

Posto se ovo zavrsava danas, da podelim: Da se gleda iskljucivo kos razlika, Zvezda bi bila u top 10. Zvezda ima rezultat 11-20 uz pozitivnu kos razliku +3. Zvezda prosecno pobedjuje razlikom od 15.27 poena, dok prosecno gubi razlikom od 8.25 poena. Zvezda ove sezone ima 11 poraza sa 6 poena ili manje. 

Edited by elmulinho
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, elmulinho said:

Zvezda ove sezone ima 11 poraza sa 6 poena ili manje. 

 

Ne znam dal moze prostiji dokaz od ovoga da je Sferopulos vrlo dobro spremio skoro sve utakmice. Pogotovo imajuci u vidu da smo igrali bez prave kvalitetne cetvorke, bez planirane glavne Zvezde tima (izuzev 1. meca protiv Asvela), sa mnostvom povreda i uglavnom sa vise povreda nego sto su imali protivnici protiv nas. Pogotovo povreda u paketima sto se retko kome desava. Po 2 najbolja defanzivca spolja, po 2 plejmejkera evo sad i po 3 sto se nikome nije desilo ove sezone. Pritom su dvojica maldi igraci a ne veterani. Jeste da se pogresilo i doveo visak igraca sa istorijatom povreda ali ti Hanga, Teo, Nedovic su morali da postanu nosioci zbog spleta okolnosti igramo sezonu bez 3 startera od kojih se dosta ocekivalo u vidu Nejpira, Bjelice i Tobija gde sveukupno smo dobili maltene nista. 

 

Ne moze trener da resava utakmicu u poslednjim minutima, to je na igracima, njegovo je da spremi utakmicu da imamo dobra resenja u odbrani i u napadu i da budemo konkurenti citav mec sto smo mi i bili u skoro svim utakmicama.

Prosto falio je igrac koji ce da resava 1 na 1 u poslednjim minutima. Nejpir je resio par meceva u Milanu direktno a bukvalno u skoro svim utakmicama u Milanu je bio najbolji igrac. Nije nam se dalo s njim, nije bilo kvalitetne zamene da se dovede, pogresilo se u proceni i to je to.

 

Nedovic je dobar 1 na 1 ali nije bas za zavrsnice utakmica. Nije to ni Teo. Jago je resio 2 derbija al nije to taj kvalitet nekog ko bi trebao da resava meceve u Evroligi cesto i da nas vodi do plej ofa. Guduric ukoliko dodje ce poboljsati taj prebitan segment igre s tim da nam treba neko jos kvalitetniji kao plej starter ko ce da uzima loptu u ruke u poslednjim minutima i cesce pogadja nego promasuje, pa onda je sve lakse kad imas takvog i iskakace tu i drugi igraci.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Uvek je zadovoljstina dati Realu u gostima 90+ poena, pa makar i izgubili. 

 

Skroz zanimljiva tekma. 

 

Usrasmo se pre potoka i to je to. Prerano smo ih natrpali 😄 

 

S obzirom da se ocekivalo bambergovanje, dobro je ovo. 

 

Idemo dalje, daj taj Derbi da obezbedimo prvo mesto u ABA 🙂 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bravo za borbu danas, konacno jedna dobra EL utakmica od strane Zvezde. Nismo je odigrali od januara recimo.

 

Rokas bas nije clutcher, ne znam da li je tri bitne trojke dao ove sezone. Uglavnom je to kad je neka lagana prica, bez presije. Danas ostaje sam na svojoj poziciji, namesta noge, i masi u momentu kad bi trojkom resio sve i nije prvi put da biva tako kratak kad je vazno. U sustini ono sto se Nedovicu zamera bi bilo postenije zameriti njemu.

 

Hanga je bio odlican veceras, ali je jednostavno preglup kosarkas. Ima iskustva, zna da igra, ali je glup prosto i cesto ga ponese lopta. To bas nije tipicno za jednog veterana i cesto mi je tesko da ga gledam nekako, jer sve cekam da uradi nesto glupo.

 

Na kraju i Nedovic ostao kratak, ali ajde i njemu i Hangi nema sta da se zameri veceras.

 

Tobi je najgori kosarkas u ovom timu. Ilic koji je isto los kosarkas treba da uzme sve minute ove lenje pihtije koja ne postoji na terenu.

 

Lazarevic ima verovatno najbesmisleniju ulogu kod nas. Lik udje tako random, nikad nista ne doprinese i onda ga nema po par nedelja. Mislim da je ovo i za njega i za nas mucenje i treba decka pustiti da negde drugde proba. Ove sezone je jedan od najgorih defanzivaca, ima i do toga sto cuva bekove koji su brzi od njega, ali i nekako kao da nikada nije fokusiran. 

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

Odlična partija momaka. Uvek i bez obzira na sve samo borba! Apsolutno ništa za zameriti večeras. Ne može se protiv svih. Bravo momci! Ajmo sad po to prvo mesto ABA lige. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Šteta za ovo. Koliko god da je bila "nebitna" utakmica, bilo bi sjajno da smo dobili ovu odvratnu skupinu.

 

Nadam se da će Musu sudije upropastiti za flopovanje u nekoj jako važnoj utakmici za Real ove sezone.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Toliko im je bila nebitna tekma da su sudije morale da ih poguraju do pobede... Samo da ne izgubi veliki Real Madrid. Maltene nikad ne komentarišem suđenje, ali sramotno je kakav je status večeras imao Musa sa onim flopovanjem, kao da je NBA zvezda lično a ne prosečan EL igrač.

I to baš u trenucima kad je veliki Real Madrid bio u konopcima.

  • Like 13
  • Love 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...