Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

Izvinjavam se na poduzem upisu al s obzirom da je cisto kosarkaski, nadam se da ne smeta. Taman da se malo prekrati vreme do Valensije.

 

Jest da je utakmica sa Efesom maltene arhivirana al ipak je poslednja El utakmica koju smo igrali te je i jos uvek najrelevantija za nase trenutno stanje i formu, nego nisam imao vremena ovih dana za analizu. Efes jeste bio znacajno ostecen i to ne treba zanemariti, nama je falio ''samo'' Hanga. Pre svega su im falili Brajant i Zizic a zatim i Vilis (mada je Daum koji je tek stigao odigrao vrlo dobru partiju kao zamena) a Plajs ove sezone je igrao svega 8 minuta prosecno. Fun fact Jilmaz je postigao licni rekord El karijere sa 6 poena. Treba uzeti u obzir da je Efes u par najgorih ekipa defanzivno ali to ne umanjuje da smo dali 97 poena evroligaskoj ekipi gde pritom uopste nismo imali neke lude procente iz igre.

 

Sferopulos je napravio odlican posao protiv Efesa. Ispod su napadacke zamisli jer je to i najzanomljivije da se analizira ali nista manje su vaznije i defanzive sekvence a bilo je dosta dobrih defanzivnih stvari na ovoj utakmici, nego bi ovo bio predugacak upis. Napomenuo bi samo odluku da Lazarevic cuva Larkina s obzirom da smo ocekivali da ga stavi na Klajburna i za tih 10 minuta na parketu koliko je igrao Lazarevic Larkin je dao 0 poena. Takodje Mitrovic je sasvim pristojno cuvao Klajburna dobar deo minutaze a Klajburn iako je dao 17 poena imao je lose procente i pritom je deo tih suteva dao iz jako teskih pozicija.

 

Svidelo mi se dosta akcija ukljucuje svih 5 igraca. Ima ovde i par akcija sto je Duskovo nasledje, nije bas sve promenjeno ali se zadrzao taj neki koncept da se iz istog ulaska u napad odigra po 3-4 akcije, a kao sto je Sferopulos rekao menjace postepeno stvari jer nema dovoljno vremena za treninge. Problem je (ne u ovoj utakmici vec generalno do sad) realizacija suteva za 3 koji su mahom otvoreni, nije iskljuceno i da smo ekipa koja je promasila najvise zicera do sad. To ne spada u gresku trenera i ako budemo sutirali 20% za 3 na nekoj utakmici a vecina tih suteva je izgradjena to nije greska trenera. Narocito jer vecina ovih igraca su sutirali oko 40% za 3 prethodne sezone, dakle ne trazi se od njih da rade nesto sto nisu do sad i zbog cega su dovedeni. Ako ovih losih 34% za 3 do sad (losih u smislu sa cim sve raspolazemo u teoriji) dovedemo na nekih 37-38% jer itekako imamo kapacitet za tako nesto, mozemo da se nadamo necemu, u suprotnom moralo bi cudo da se desi da se zadrzimo na ovim procentima za 3 a da budemo u top10 na kraju. Skok nam je vrlo dobar i tu smo pri vrhu, asistencije su na zadovoljavajucem nivou, broj izgubljenih lopte takodje vrlo dobar a to je pre svega jer imamo 4 kvalitetna bolhendlera i sto je druga strana medalje ovakve spoljne linije koja nije dobra defanzivno ni tehnicki a ni sajzom, dosta potecenjena stvar ocigledno o kojoj niko nije pisao. Recimo dovoljno je i 2 lopte vise da gubis po utakmici to ti je potencijalnih 4-6 poena da primis, prosta matematika. Defanzivno smo ok i prosek lige, bice to i bolje kad se Hanga vrati. 8. smo po primljenim poenima po posedu, 11. po defanzivnom rejtingu, 4. po ukradenim loptama itd. Sustinski problem je efikasnost u napadu i procenti za 2 i 3. Ako to podignemo na duze staze, mozemo necemu da se nadamo.

 

 

Prva akcija, ono o cemu sam pisao da ucestvuje svih 5 igraca sto je bio slucaj jos dosta puta. Dakle imamo ovaj horns (rogovi) ulazak ide urucenje za Nedovica, Bolomboj izlazi u pik te se odbrana koncetrise na to a Mitrovic pravi flare screen za Giedraitisa koji ostaje sam (super ideja da se Giedraitis koji je trenutno u suterskom kanalu da otvori mec sa pogodjenom trojkom i uvede dobro u mec i sebe i ekipu ali avaj) i promasuje, na srecu tu je Mitar elitni ofanzivni skakac da popravi:

 

ezgif-4-0799850360.gif

 

 

Obicno se u pop varijante ide sa visokim, iz spanskog pika recimo u pop najcesce idu i trojke, ali ovo da Jago ide u pop je jedna od malih genijalnosti Sferopulosa, nesto sto nismo vidjali do sad i na sta samim tim Efes nije mogao ocekivati i biti spreman. Prva takva situacija, akcija iz bocnog auta, prvo se ide na fejk verziju urucenja sto je bio slucaj iznad da se urucuje Nedovicu na 45 pa da pomisle da cemo opet isto pa se malo zbuni odbrana. Mitar u ulozi pleja a Jago u ulozi centra (ja ovo nisam vidjao u kosarci do sad da se planski radi nekoliko puta tokom meca) i onda se kao ide na missmatch da se doda Mitru dole koga je cuvao Tompson te pogubljeni Dzouns je u fazonu sta je ovo sta rade ovi dok je brzonogi Jago vec na urucenju za sut:

 

slob-yago-pop.gif

 

 

Ponovo ucestvuje svih 5 igraca, ova je bila najkompleksnija varijanta i bas steta sto nismo poentirali. Opet isti ulazak u napad, Giedraitis sa 45 za Mitrovica, opet je Jago krenuo tamo da pravi lednji blok mada nije ni bilo potrebe, opet dolazi na top da mu Bolomboj uruci loptu ovaj put je spremna odbrana Efesa da juri Jaga on baca ovaj hook pas Mitrovicu ide se na keep verziju urucenja gde se Mitrovic guzi da malo oteza Larkinu  i trebalo je da bude lak pas ka Nedovicu za lake poene ali Nedovic se okliznuo te ga je Larkin stigao i izbio loptu u aut:

 

 

yago-pop-2-into-Mitrovic-Nedovic-pr.gif

 

 

Iz tog ceonog auta ide nasa najstandardnija minijatura za sutera na 45, nesto sto smo igrali kod Duska redovno (i za Giedraitisa i za Tobija i za Lazica itd.) ali Giedraitis opet sam promasuje:

 

slob-45-shooter.gif

 

 

E sad ide klinika short roll-a Mitrovica i nesto sto je Sferopulos trazio da se eksploatise maksimalno. Prvi put pokazuje Jagu sta da pozove jer je video da Mitrovica cuva low IQ Dzouns kog Mitrovic, opet (4. put za redom se ide na urucenje za Nedovica sa 4 razlicite opcije) urucenje za Nedovica na 45, Mitrovic radi cut pre p&r kako je video da je reket prazan i dominantno zakucava:

 

Mitrovic-short-roll-1.gif

 

 

5. put za redom ide se na urucenje za Nedovica na 45, ovaj put iz Horns postavke napada (kao u prvom gifu) ponovo Mitrovic handoff za Nedovica zatim ide short roll Mitra, ovaj put reket nije prazan i Mitar dodaje Jagu koji promasuje (namerno preskocio Giedraitisa, verovatno jer je promasio 2 otvorene trojke pre toga). U svakom slucaju ponovo pametan napad, ocigledna ideja je da se natera Larkin da sto vise prati Nedovica iz ovih urucenja a znalo se da nece moci da pravi puno faulova jer nemaju zamenu te se islo na varijantu Nedovica kao sekundarnog kreatora a ujedno se eksploatisao i Mitrovicev IQ u odnosu na Dzounsa a i iz rolla se otvaraju 2 opcije za nasa 2 najbolja sutera u petorci u vidu Giedraitisa i Jaga, sve je logicno savrseno zamisljeno i uradjeno ali nismo pogodili:

 

Mitrovic-short-roll-2.gif

 

 

Jago gleda ka Janisu ovaj mu opet pokazuje da se ide na roll za Mitrovica, samo iz druge postavke. Ponovo Nedovic sekundarni kreator igra p&r sa Mitrom, on se iskusno guzi da napravi prostor. Ponovo je mogao da doda Giedraitisu ili Jagu ali ovaj put ide sebicno da zavrsi. Doduse s obzirom da je plan da se sto vise opterecuje Larkin u odbrani verovatno je i to bio deo plana da Larkin mora da pomogne dole i da ga napadne bez obzira sto je imao otvorene sutere jer je u napadu pre tog pomagao Buboa. Nismo dobili ni faul:

 

Mitrovic-short-roll-3.gif

 

Dakle ideja je jasna, doci do mismeca da se napadne Larkin. Opet isti ulazni napad kao iznad, Mitrovic pravi isti blok za Nedovica zatim igraju p&r s tim da sad ostaje gore a Nedovic ulazi unutra i zadrzava Larkina uz sebe te mu se ubrzo uvaljuje i Larkin naravno mora da pravi faul:

 

Attack-missmatch-C-on-guard.gif

 

 

Jedna lepa akcija iz ceonog auta, opet ideja da kombinuju Nedovic i Mitrovic koji 4. put u 2 minuta ulazi u sredinu sa loptom, samo telefonira dodavanje Giedraitisu i Buboa sece (a moga je i da doda Bolomboju ispod kosa):

 

BLOB-Nedovic-Mitrovic.gif

 

 

Ponovo ono sto sam iznad pisao da Jago pravi blok i ide u pop (Dusko je to radio sa Giedraitisom), ovaj put iz cistog spain pick and roll-a:

 

yago-pop-spain.gif

 

 

Isto spain samo sa Sabazom, koji je imao prostora da uradi step side nakon finte sto je radio citav zivot ili da uzme poludistancu malo ispred ali na zalost se nije usudio da sutira i dodao Teu:

 

spain-pop-Sabaz.gif

 

I isto to sa Nedovicem ali on nije uradio blok, odbrana Efesa je vec prepoznala sta se igra nakon 2 puta pa su stigli da isprate a jos i uvalio Teu vruc krompir:

 

spain-pop-Nedovic.gif

 

Opet sve isto ali ovaj put ne dodaje vec igra 1 na 1 i uspesno resava prodorom:

 

spain-pop-Nedovic-1-na-1.gif

 

 

Jedna lepa akcija iz bocnog auta sa ovom roll varijantom u sredinu poput Mitrovica, ovaj put Tobi u ulozi dodavaca a Davidovac utrcava uz ceonu liniju (imao je i Lazica u korneru):

 

slob-roll-Tobi.gif

 

 

Jos lepsa iz bocnog auta, 'Orlando action', vrlo jednostavn akcija DHO 45+p&r, dakle drible handoff iliti driblanje do urucenja na 45 zatim se ide na top i igra pick and roll a Teo dodaje ono njegovo i Tobi zakucava:

 

SLOB-orlando.gif

 

 

Floppy action, jedna od standardnih akcija za sutere. Kao sto rekoh Sferopulos voli akcije gde ucestvuje svih 5 igraca u kretnjama a ovo je jos jedan od primera. Slicno ovako smo igrali i kod Duska da Teo sutne poludistancu, samo iz dijamant kretnje. Ovaj put se blokade prave za Tea i Nedovica paralelno, Teo je imao prostora da sutne poludistancu al se odlucio da doda Davidovcu neuspesno:

 

floppy.gif

 

 

Ovde klasican p&r s obzirom da je Efes poceo sve da preuzima, Mitar se uvaljuje dole jer je u missmatchu, Klajburn krece da pomaze (Nedovic signalizira Teu), Teo dodaje Bolomboju i on odlicno napada close out u stilu Kvinisija Milera samo mu ovo dodje neka 0.5 verzija al sve pet, iznudio je slobodna bacanja:

 

p-r-against-switch-Bolomboy-attack-close

 

Ponovo isto, napada se switch odbrana da se dodje do missmatch (ali i optereti Larkin, sto je ideja kroz citav mec) i Bolomboj uspesno resava nakon lob dodavanja Mitrovica i pored 2 igraca oko sebe:

 

p-r-against-switch-lob-for-Bolomboy.gif

 

 

Nakon 2 puta preuzimanja iz cega su primili 4 poena, Larkin ide iznad bloka ali nikakav problem jer cemo i to lako resiti. Odma ide pas u trouglu Sabaz-Nedovic-Mitrovic da se napravi visak, lopta kruzi kao iz udzbenika ali Bolomboj promasuje otvorenu trojku. Ponovo na pravom mestu mocni Mitrovic elitni ofanzivni skakac da popravi:

 

p-r-protiv-iskakanja.gif

 

 

Ovaj put sa Jagom, opet Larkin iznad bloka, roll Mitrovica koji uspesno resava vrteci Dauma i pozeleci mu dobrodoslicu u Evroligu (trener Efesa trazio celendz samo da bi konsilodovao ekipu i nacrtao im nesto sto nisam vidjao do sad u El jer je bilo vidno iz aviona da poeni vaze):

 

p-r-protiv-iskakanja-2-roll-Mitrovica.gi

 

 

Ovo je vec ponizivanje koliko puta na mecu smo profitirali iz roll-a Mitrovica za kog Efes nije imao nikakva resenja:

 

p-r-protiv-iskakanja-3.gif

 

 

Ovde se ne vidi od pocetka, radi se double drag (duplo uzastopni blok) na topu a Nedovic radi iverson cut (sa 45 na 45), samo sto se iz tog uglavnom dalje igra pik na 45 a ovo je Duskov trademark jos iz prosle sezone da Nedovic odma ide na prodor iz toga, a naslanja se i na ideju Sferopulosa da se Larkin sto vise opterecuje jer mora da bude oprezan sa faulovima a iz ovog smo dobili 2+1 i jos jedan Larkinov faul:

 

double-drag-iverson-Nedovic.gif

 

 

Isti takav ulazak u napad samo sa druge strane gde Nedovic singalizira izolaciju za sebe i demonstrira svoj talenat protiv Klajburna:

 

spacer.png

 

 

 

 

 

Bilo je nekoiliko lepih i uspesnih tranzicija al bilo bi mozda previse i to da sam ubacio. Izdvojio bi samo ovo gde Teo ostaje sam da sutne ali ipak dodaje Sabazu jer zna da ce njemu vise znaciti da pogodi zbog samopouzdanja. Sabaz mu je posle na isti nacin uzvratio iako je treba da sutira, al nema veze. Smekerski gest Tea i zasigurno odlicna stvar za timsku hemiju:

 

transition-1.gif

 

 

Bilo je jos organizovanih napada gde smo nesto spetljali ili uradili sve lepo pa promasili. U drugom poluvremenu je bilo vise izolacija pre svega za Nedovica i Jaga, i klasicne p&r igre ili tranzicije ali bi upis zauzeo celu stranu a i tu nema sta posebno da se analizira. Namerno sam kacio i situacije iznad gde nismo uspesno zavrsili, cisto da se vidi da nije do trenera u slucaju da smo izgubili mec. Tako barem ja gledam na stvari.

 

Luka Mitrovic je nas najbolji igrac trenutno. U napadu sve radi, daje poene, igra p&r konstantno, razigrava, hvata ofanzivne skokove. Sve se to da videti i na ovom i bukvalno svakom prethodnom mecu. Cak je i u odbrani znacajno produktivniji sa pozicije 4 sto mi je neverovatno kako je Sferopulos za kratko vreme ovako uspeo da ga eksploatise i u napadu i u odbrani s obzirom da je Mitrovic igrao iskljucivo na 5 godinama unazad i uspeo da sakrije to sto nema sut da se to bukvalno uopste ne oseti. Odnosno on i jeste petica u napadu kada Bolomboj siri spolja ali to nije bas slucaj u svakom napadu, bukvalno neprekidno se kombinuju u napadu a u odbrani je sada vec vidljivo mahom na 4 i to daje rezultate.

 

U svakom slucaju za ovaj period sezone jasno igramo poprilicno organizovanu kosarku sa tendencijom da napad bude jos bolji. Sferopulos radi sta je do njega, a igraci moraju biti efikasniji, mislim u kontiunitetu. Ubacili smo 97 poena evroligaskoj ekipi sa skromnim ucincima Sabaza i Tobija, sa 2 poena Giedraitisa i bez Hange. Imamo fore da nam na svakom mecu nekoliko igraca odigra skromne napadacke partije i mi cemo uvek ubaciti 80+ poena (osim ako ne budemo imali vise povreda znacajnih igraca) ali da bi zasijali u napadu i sa procentima i da lopta tece jos vise moramo imati po 5 igraca na parketu sa maksimalnim samopouzdanjem sto ce uticati i na sve druge, sto mi jos uvek nemamo, uvek je neko tu na parketu kome nije dan ili nije jos uvek usao u formu. Da li je ovo bila ''slucajnost'' protiv Efesa zbog njihove lose odbrane ili ce se tendecija napretka u napadu nastaviti, ostaje nam da vidimo nakon ovog duplog kola.

  • Like 39
  • Love 2
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Brat od Korneta said:

Izvinjavam se na poduzem upisu al s obzirom da je cisto kosarkaski, nadam se da ne smeta. Taman da se malo prekrati vreme do Valensije.

 

Jest da je utakmica sa Efesom maltene arhivirana al ipak je poslednja El utakmica koju smo igrali te je i jos uvek najrelevantija za nase trenutno stanje i formu, nego nisam imao vremena ovih dana za analizu. Efes jeste bio znacajno ostecen i to ne treba zanemariti, nama je falio ''samo'' Hanga. Pre svega su im falili Brajant i Zizic a zatim i Vilis (mada je Daum koji je tek stigao odigrao vrlo dobru partiju kao zamena) a Plajs ove sezone je igrao svega 8 minuta prosecno. Fun fact Jilmaz je postigao licni rekord El karijere sa 6 poena. Treba uzeti u obzir da je Efes u par najgorih ekipa defanzivno ali to ne umanjuje da smo dali 97 poena evroligaskoj ekipi gde pritom uopste nismo imali neke lude procente iz igre.

 

Sferopulos je napravio odlican posao protiv Efesa. Ispod su napadacke zamisli jer je to i najzanomljivije da se analizira ali nista manje su vaznije i defanzive sekvence a bilo je dosta dobrih defanzivnih stvari na ovoj utakmici, nego bi ovo bio predugacak upis. Napomenuo bi samo odluku da Lazarevic cuva Larkina s obzirom da smo ocekivali da ga stavi na Klajburna i za tih 10 minuta na parketu koliko je igrao Lazarevic Larkin je dao 0 poena. Takodje Mitrovic je sasvim pristojno cuvao Klajburna dobar deo minutaze a Klajburn iako je dao 17 poena imao je lose procente i pritom je deo tih suteva dao iz jako teskih pozicija.

 

Svidelo mi se dosta akcija ukljucuje svih 5 igraca. Ima ovde i par akcija sto je Duskovo nasledje, nije bas sve promenjeno ali se zadrzao taj neki koncept da se iz istog ulaska u napad odigra po 3-4 akcije, a kao sto je Sferopulos rekao menjace postepeno stvari jer nema dovoljno vremena za treninge. Problem je (ne u ovoj utakmici vec generalno do sad) realizacija suteva za 3 koji su mahom otvoreni, nije iskljuceno i da smo ekipa koja je promasila najvise zicera do sad. To ne spada u gresku trenera i ako budemo sutirali 20% za 3 na nekoj utakmici a vecina tih suteva je izgradjena to nije greska trenera. Narocito jer vecina ovih igraca su sutirali oko 40% za 3 prethodne sezone, dakle ne trazi se od njih da rade nesto sto nisu do sad i zbog cega su dovedeni. Ako ovih losih 34% za 3 do sad (losih u smislu sa cim sve raspolazemo u teoriji) dovedemo na nekih 37-38% jer itekako imamo kapacitet za tako nesto, mozemo da se nadamo necemu, u suprotnom moralo bi cudo da se desi da se zadrzimo na ovim procentima za 3 a da budemo u top10 na kraju. Skok nam je vrlo dobar i tu smo pri vrhu, asistencije su na zadovoljavajucem nivou, broj izgubljenih lopte takodje vrlo dobar a to je pre svega jer imamo 4 kvalitetna bolhendlera i sto je druga strana medalje ovakve spoljne linije koja nije dobra defanzivno ni tehnicki a ni sajzom, dosta potecenjena stvar ocigledno o kojoj niko nije pisao. Recimo dovoljno je i 2 lopte vise da gubis po utakmici to ti je potencijalnih 4-6 poena da primis, prosta matematika. Defanzivno smo ok i prosek lige, bice to i bolje kad se Hanga vrati. 8. smo po primljenim poenima po posedu, 11. po defanzivnom rejtingu, 4. po ukradenim loptama itd. Sustinski problem je efikasnost u napadu i procenti za 2 i 3. Ako to podignemo na duze staze, mozemo necemu da se nadamo.

 

 

Prva akcija, ono o cemu sam pisao da ucestvuje svih 5 igraca sto je bio slucaj jos dosta puta. Dakle imamo ovaj horns (rogovi) ulazak ide urucenje za Nedovica, Bolomboj izlazi u pik te se odbrana koncetrise na to a Mitrovic pravi flare screen za Giedraitisa koji ostaje sam (super ideja da se Giedraitis koji je trenutno u suterskom kanalu da otvori mec sa pogodjenom trojkom i uvede dobro u mec i sebe i ekipu ali avaj) i promasuje, na srecu tu je Mitar elitni ofanzivni skakac da popravi:

 

ezgif-4-0799850360.gif

 

 

Obicno se u pop varijante ide sa visokim, iz spanskog pika recimo u pop najcesce idu i trojke, ali ovo da Jago ide u pop je jedna od malih genijalnosti Sferopulosa, nesto sto nismo vidjali do sad i na sta samim tim Efes nije mogao ocekivati i biti spreman. Prva takva situacija, akcija iz bocnog auta, prvo se ide na fejk verziju urucenja sto je bio slucaj iznad da se urucuje Nedovicu na 45 pa da pomisle da cemo opet isto pa se malo zbuni odbrana. Mitar u ulozi pleja a Jago u ulozi centra (ja ovo nisam vidjao u kosarci do sad da se planski radi nekoliko puta tokom meca) i onda se kao ide na missmatch da se doda Mitru dole koga je cuvao Tompson te pogubljeni Dzouns je u fazonu sta je ovo sta rade ovi dok je brzonogi Jago vec na urucenju za sut:

 

slob-yago-pop.gif

 

 

Ponovo ucestvuje svih 5 igraca, ova je bila najkompleksnija varijanta i bas steta sto nismo poentirali. Opet isti ulazak u napad, Giedraitis sa 45 za Mitrovica, opet je Jago krenuo tamo da pravi lednji blok mada nije ni bilo potrebe, opet dolazi na top da mu Bolomboj uruci loptu ovaj put je spremna odbrana Efesa da juri Jaga on baca ovaj hook pas Mitrovicu ide se na keep verziju urucenja gde se Mitrovic guzi da malo oteza Larkinu  i trebalo je da bude lak pas ka Nedovicu za lake poene ali Nedovic se okliznuo te ga je Larkin stigao i izbio loptu u aut:

 

 

yago-pop-2-into-Mitrovic-Nedovic-pr.gif

 

 

Iz tog ceonog auta ide nasa najstandardnija minijatura za sutera na 45, nesto sto smo igrali kod Duska redovno (i za Giedraitisa i za Tobija i za Lazica itd.) ali Giedraitis opet sam promasuje:

 

slob-45-shooter.gif

 

 

E sad ide klinika short roll-a Mitrovica i nesto sto je Sferopulos trazio da se eksploatise maksimalno. Prvi put pokazuje Jagu sta da pozove jer je video da Mitrovica cuva low IQ Dzouns kog Mitrovic, opet (4. put za redom se ide na urucenje za Nedovica sa 4 razlicite opcije) urucenje za Nedovica na 45, Mitrovic radi cut pre p&r kako je video da je reket prazan i dominantno zakucava:

 

Mitrovic-short-roll-1.gif

 

 

5. put za redom ide se na urucenje za Nedovica na 45, ovaj put iz Horns postavke napada (kao u prvom gifu) ponovo Mitrovic handoff za Nedovica zatim ide short roll Mitra, ovaj put reket nije prazan i Mitar dodaje Jagu koji promasuje (namerno preskocio Giedraitisa, verovatno jer je promasio 2 otvorene trojke pre toga). U svakom slucaju ponovo pametan napad, ocigledna ideja je da se natera Larkin da sto vise prati Nedovica iz ovih urucenja a znalo se da nece moci da pravi puno faulova jer nemaju zamenu te se islo na varijantu Nedovica kao sekundarnog kreatora a ujedno se eksploatisao i Mitrovicev IQ u odnosu na Dzounsa a i iz rolla se otvaraju 2 opcije za nasa 2 najbolja sutera u petorci u vidu Giedraitisa i Jaga, sve je logicno savrseno zamisljeno i uradjeno ali nismo pogodili:

 

Mitrovic-short-roll-2.gif

 

 

Jago gleda ka Janisu ovaj mu opet pokazuje da se ide na roll za Mitrovica, samo iz druge postavke. Ponovo Nedovic sekundarni kreator igra p&r sa Mitrom, on se iskusno guzi da napravi prostor. Ponovo je mogao da doda Giedraitisu ili Jagu ali ovaj put ide sebicno da zavrsi. Doduse s obzirom da je plan da se sto vise opterecuje Larkin u odbrani verovatno je i to bio deo plana da Larkin mora da pomogne dole i da ga napadne bez obzira sto je imao otvorene sutere jer je u napadu pre tog pomagao Buboa. Nismo dobili ni faul:

 

Mitrovic-short-roll-3.gif

 

Dakle ideja je jasna, doci do mismeca da se napadne Larkin. Opet isti ulazni napad kao iznad, Mitrovic pravi isti blok za Nedovica zatim igraju p&r s tim da sad ostaje gore a Nedovic ulazi unutra i zadrzava Larkina uz sebe te mu se ubrzo uvaljuje i Larkin naravno mora da pravi faul:

 

Attack-missmatch-C-on-guard.gif

 

 

Jedna lepa akcija iz ceonog auta, opet ideja da kombinuju Nedovic i Mitrovic koji 4. put u 2 minuta ulazi u sredinu sa loptom, samo telefonira dodavanje Giedraitisu i Buboa sece (a moga je i da doda Bolomboju ispod kosa):

 

BLOB-Nedovic-Mitrovic.gif

 

 

Ponovo ono sto sam iznad pisao da Jago pravi blok i ide u pop (Dusko je to radio sa Giedraitisom), ovaj put iz cistog spain pick and roll-a:

 

yago-pop-spain.gif

 

 

Isto spain samo sa Sabazom, koji je imao prostora da uradi step side nakon finte sto je radio citav zivot ili da uzme poludistancu malo ispred ali na zalost se nije usudio da sutira i dodao Teu:

 

spain-pop-Sabaz.gif

 

I isto to sa Nedovicem ali on nije uradio blok, odbrana Efesa je vec prepoznala sta se igra nakon 2 puta pa su stigli da isprate a jos i uvalio Teu vruc krompir:

 

spain-pop-Nedovic.gif

 

Opet sve isto ali ovaj put ne dodaje vec igra 1 na 1 i uspesno resava prodorom:

 

spain-pop-Nedovic-1-na-1.gif

 

 

Jedna lepa akcija iz bocnog auta sa ovom roll varijantom u sredinu poput Mitrovica, ovaj put Tobi u ulozi dodavaca a Davidovac utrcava uz ceonu liniju (imao je i Lazica u korneru):

 

slob-roll-Tobi.gif

 

 

Jos lepsa iz bocnog auta, 'Orlando action', vrlo jednostavn akcija DHO 45+p&r, dakle drible handoff iliti driblanje do urucenja na 45 zatim se ide na top i igra pick and roll a Teo dodaje ono njegovo i Tobi zakucava:

 

SLOB-orlando.gif

 

 

Floppy action, jedna od standardnih akcija za sutere. Kao sto rekoh Sferopulos voli akcije gde ucestvuje svih 5 igraca u kretnjama a ovo je jos jedan od primera. Slicno ovako smo igrali i kod Duska da Teo sutne poludistancu, samo iz dijamant kretnje. Ovaj put se blokade prave za Tea i Nedovica paralelno, Teo je imao prostora da sutne poludistancu al se odlucio da doda Davidovcu neuspesno:

 

floppy.gif

 

 

Ovde klasican p&r s obzirom da je Efes poceo sve da preuzima, Mitar se uvaljuje dole jer je u missmatchu, Klajburn krece da pomaze (Nedovic signalizira Teu), Teo dodaje Bolomboju i on odlicno napada close out u stilu Kvinisija Milera samo mu ovo dodje neka 0.5 verzija al sve pet, iznudio je slobodna bacanja:

 

p-r-against-switch-Bolomboy-attack-close

 

Ponovo isto, napada se switch odbrana da se dodje do missmatch (ali i optereti Larkin, sto je ideja kroz citav mec) i Bolomboj uspesno resava nakon lob dodavanja Mitrovica i pored 2 igraca oko sebe:

 

p-r-against-switch-lob-for-Bolomboy.gif

 

 

Nakon 2 puta preuzimanja iz cega su primili 4 poena, Larkin ide iznad bloka ali nikakav problem jer cemo i to lako resiti. Odma ide pas u trouglu Sabaz-Nedovic-Mitrovic da se napravi visak, lopta kruzi kao iz udzbenika ali Bolomboj promasuje otvorenu trojku. Ponovo na pravom mestu mocni Mitrovic elitni ofanzivni skakac da popravi:

 

p-r-protiv-iskakanja.gif

 

 

Ovaj put sa Jagom, opet Larkin iznad bloka, roll Mitrovica koji uspesno resava vrteci Dauma i pozeleci mu dobrodoslicu u Evroligu (trener Efesa trazio celendz samo da bi konsilodovao ekipu i nacrtao im nesto sto nisam vidjao do sad u El jer je bilo vidno iz aviona da poeni vaze):

 

p-r-protiv-iskakanja-2-roll-Mitrovica.gi

 

 

Ovo je vec ponizivanje koliko puta na mecu smo profitirali iz roll-a Mitrovica za kog Efes nije imao nikakva resenja:

 

p-r-protiv-iskakanja-3.gif

 

 

Ovde se ne vidi od pocetka, radi se double drag (duplo uzastopni blok) na topu a Nedovic radi iverson cut (sa 45 na 45), samo sto se iz tog uglavnom dalje igra pik na 45 a ovo je Duskov trademark jos iz prosle sezone da Nedovic odma ide na prodor iz toga, a naslanja se i na ideju Sferopulosa da se Larkin sto vise opterecuje jer mora da bude oprezan sa faulovima a iz ovog smo dobili 2+1 i jos jedan Larkinov faul:

 

double-drag-iverson-Nedovic.gif

 

 

Isti takav ulazak u napad samo sa druge strane gde Nedovic singalizira izolaciju za sebe i demonstrira svoj talenat protiv Klajburna:

 

spacer.png

 

 

 

 

 

Bilo je nekoiliko lepih i uspesnih tranzicija al bilo bi mozda previse i to da sam ubacio. Izdvojio bi samo ovo gde Teo ostaje sam da sutne ali ipak dodaje Sabazu jer zna da ce njemu vise znaciti da pogodi zbog samopouzdanja. Sabaz mu je posle na isti nacin uzvratio iako je treba da sutira, al nema veze. Smekerski gest Tea i zasigurno odlicna stvar za timsku hemiju:

 

transition-1.gif

 

 

Bilo je jos organizovanih napada gde smo nesto spetljali ili uradili sve lepo pa promasili. U drugom poluvremenu je bilo vise izolacija pre svega za Nedovica i Jaga, i klasicne p&r igre ili tranzicije ali bi upis zauzeo celu stranu a i tu nema sta posebno da se analizira. Namerno sam kacio i situacije iznad gde nismo uspesno zavrsili, cisto da se vidi da nije do trenera u slucaju da smo izgubili mec. Tako barem ja gledam na stvari.

 

Luka Mitrovic je nas najbolji igrac trenutno. U napadu sve radi, daje poene, igra p&r konstantno, razigrava, hvata ofanzivne skokove. Sve se to da videti i na ovom i bukvalno svakom prethodnom mecu. Cak je i u odbrani znacajno produktivniji sa pozicije 4 sto mi je neverovatno kako je Sferopulos za kratko vreme ovako uspeo da ga eksploatise i u napadu i u odbrani s obzirom da je Mitrovic igrao iskljucivo na 5 godinama unazad i uspeo da sakrije to sto nema sut da se to bukvalno uopste ne oseti. Odnosno on i jeste petica u napadu kada Bolomboj siri spolja ali to nije bas slucaj u svakom napadu, bukvalno neprekidno se kombinuju u napadu a u odbrani je sada vec vidljivo mahom na 4 i to daje rezultate.

 

U svakom slucaju za ovaj period sezone jasno igramo poprilicno organizovanu kosarku sa tendencijom da napad bude jos bolji. Sferopulos radi sta je do njega, a igraci moraju biti efikasniji, mislim u kontiunitetu. Ubacili smo 97 poena evroligaskoj ekipi sa skromnim ucincima Sabaza i Tobija, sa 2 poena Giedraitisa i bez Hange. Imamo fore da nam na svakom mecu nekoliko igraca odigra skromne napadacke partije i mi cemo uvek ubaciti 80+ poena (osim ako ne budemo imali vise povreda znacajnih igraca) ali da bi zasijali u napadu i sa procentima i da lopta tece jos vise moramo imati po 5 igraca na parketu sa maksimalnim samopouzdanjem sto ce uticati i na sve druge, sto mi jos uvek nemamo, uvek je neko tu na parketu kome nije dan ili nije jos uvek usao u formu. Da li je ovo bila ''slucajnost'' protiv Efesa zbog njihove lose odbrane ili ce se tendecija napretka u napadu nastaviti, ostaje nam da vidimo nakon ovog duplog kola.

Svaka cast na postu, ali brate ja ne pamtim kad je tvoj post bio kratak 😂

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Kronostime said:

cOnsOoc.gif

:classic_biggrin:

Bezze ti je ovo, tekst je sportski i mesto mu je na ovom forumu.

Ja nisam nista bolji od tebe i tvojih giffova sa svojim onelinerima ali cenim i postujem Kornetov trud i zelju.

Baska sto je tekst dobar i dobra je analiza.

Ako neces da citas ne moras ali bespotreban je podsmeh.

  • Like 25
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Clash said:

Bezze ti je ovo, tekst je sportski i mesto mu je na ovom forumu.

Ja nisam nista bolji od tebe i tvojih giffova sa svojim onelinerima ali cenim i postujem Kornetov trud i zelju.

Baska sto je tekst dobar i dobra je analiza.

Ako neces da citas ne moras ali bespotreban je podsmeh.

soCJHoD.gif

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Clash said:

Gledam Efes-Pao pa kaze od 19.12.2023. prodaja karata za F4.

Misim ovo je jedini topic na forumu gde moze biti zainteresovanih pa da ostavim ovde.

Hvala bogu mi nemamo tih briga, ne moramo da se cimamo za karte...

Edited by Bagzzi
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Volter said:

Taman da se pročita do početka utakmice sa Valensijom. :smiley53: :classic_biggrin:

 

To je cilj, da nemamo praznog hoda, a onda drazi duplog kola. Nadamo se ne i duplog gola...

 

1 hour ago, Dropkick Murphys said:

Ne misli brat Kornet na one kojima će otići 350+ MB mobile data iz paketa na ova 24 gifa, a decembar tek počeo xD

 

Decembar tek poceo, "ide zima", valjda ce biti kao u Radonje nekad. 🙂

 

Sto se tice data podataka, sledeci put ce biti preporuka da se cita na vajrlesu... Ako se i onda skidaju megabajti zbog gifova, ubi vas Kronos onda sa 24 gifa dnevno. 😄

 

1 hour ago, Kronostime said:

cOnsOoc.gif

:classic_biggrin:

 

Ni ja. 😄

 

(samo sam napisao de cu jos i da citam sebe)

 

42 minutes ago, Smrtokapa said:

@Brat od Korneta

 

Odličan post, ovoga puta opravdano dugačak.

 

Mogli su gifovi da idu u spojlere, čisto da to izgleda malo kompaktnije, a i da se ne upropaste ovi što nemaju flat rate.

 

U pravu si, zaboravio.

 

Ili cu krace analize ubuduce ili u spojlere.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Osakaceni Efes, jos vise osakacen nego protiv nas dobio PAO, hmm pa nismo mi tako losi reklo bi se😊 salim se, nego bi nam igrac kao Tariq Jones bas izmenio fizionomiu i digao plafon. Top borbenost, top energija i jeziva snaga, razorio Lesora veceras.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, John Terry said:

Ako gledate Partizan - Monako, ovo sto radi Mike James nama treba od Shabazza. Drive and kick, ulazi non stop, kretnja lopte.

Mislim da Nedovic ima bolju atleticnost za takav nacin igre. Samo je igracki kvalitet ovde ozbiljno na strani Jamesa.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...