Jump to content

KK Crvena zvezda 2023/24 - Zadovoljština


ćušpajz

Recommended Posts

12 minutes ago, Haggard said:

pa ok, sve je to razumljivo... ali onda zavrsis karijeru i posvetis se porodici. ovako je ni tamo ni ovde. moze sutra da raskine ugovor ako hoce.

Bas tako. Sa poslodavcem se uglavnom sklapa neka drugacija vrsta ugovora I niko nije duzan/obavezan da razume privatne probleme, kao sto smo milion puta culi da svaki igrac treba da naplati svaki cent dogovoren ugovorom. Ali ljudski je da se ove dve krajnosti malo priblize onda kada ne ide bas sve kao sto bismo zeleli.

 

A sa ovakvim pristupom I brojkama, Sabaz vec sledece sezone nece nacin tim ni u kineskoj ligi. 

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Kankkunen said:

Sećam se Larkinove sezone kad nije mogao da se sastavi do februara, pa potom razvali do kraja i osvoje EL ... primera ima raznih.

Neko je strpljiv neko ne ... nekad pogodiš, nekad omašiš ... košarka.

 

ja definitivno nisam u fazonu, "ako ne isporucujes -otkaz"; na stranu da li je ljudski, nego se uglavnom ni ne isplati klubu u smislu potencijala za zavrsnicu.

 

samo se nadam da ce se opasuljiti u dogledno vreme - meni je sinoc bio pozitivan u smislu pokusaja, tsko da racunam jucerasnji performyns kao mali plus u napretku.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Napisa neko na prethodnoj stranici da igra nije sjajna, da ne tece lopta puno i da se mucimo da dodjemo do pobeda. Sve je to tacno... Ali:

 

Malo ekipa igra sjajno trenutno i da im puno im tece lopta mozda 3 ili 4 ekipe u ligi prema onom sto sam ispratio do sad a u poslednjih 4-5 kola svaku ekipu sam ispratio po jednom minimum. Jednostavno tek je proslo 2 meseca, mnogo ekipa su vecinom napravile dosta promena u igrackom kadru, plus skoro svi se muce sa povredama cas neko upadne cas ispadne, vremena za trening je malo, jednostavno sve su to objektivni faktori da nije realno ocekivati da se igra sjajno u ovom delu sezonu a ponajmanje mi koji em sto smo promenili trenera, sto je slucaj i sa jos par drugih ekipa, menjali smo i vise igraca u odnosu na tih par drugih ekipa koji su menjali trenere tokom sezone a imali i vise povreda. Najvaznije od svega je da se sto vise pobedjuje u ovom delu sezone a o nekoj tecnijoj igri mozemo da pricamo od Januara. Dobra stvar u tome je sto imamo 4 kvalitetna bolhendlera i sto smo u par timova koji gube najmanje lopti a sto je jos vaznije i sto nam ne manjka razigravanja. Za sada smo malo podbacili u vidu broja pobeda, ali sta je tu je, uskoro idu nove prilike da se to popravi.

To da se mucimo da dodjemo do pobeda, to je sve sklop okolnosti iznad napisanih, dakle: nov tim, pride i nov trener, izostanak vaznih igraca, a medj ciganijom i najpotcenjivackiji faktor koji je po meni kljucni: projektovani startni plej i centar pruzaju nestvarno neocekivano lose partije.

 

Postoji i jos jedan faktor koji ljudi vole da potiskuju i uvek se fokusiraju iskljucivo na nas, a to je: da postoji i kvalitetan protivnik preko puta. Neretko bogatiji, odnosno sa kvalitetnijim igracima ili pomocnim trenerima na primer. Evo jedan Tomic je samo jedan od pomocnih Mesini na primer. Neretko i sa manje problema unutar tima, sa kontinuitetom, ponekad i sa sudjenjem i jos dosta ne malih faktora. Armani je ekipa koja nam ne odgovora. Mnogo su veci od nas od 1 do 4, bas mnogo. Aj sto su dosta bolji defanzivno nego i sto sutiraju mnogo bolje. Ne mislim na ovu utakmicu samo protiv nas gde su imali lude procente, nego oni su i najbolja suterska ekipa u El, a pride im fali i Beron. Mi tamo bez ludih procenata za 3 nemamo sta da trazimo ili da im se izostane neka 3-4 vazna igraca. Vece sanse smo imali dobiti Barselonu na strani nego sto cemo imati Armani. Prosto neke ekipe ce nam vise lezati neke manje.

 

Dakle, sustina je da pobedjujemo sto vise u ovom delu sezone, na koji god nacin, a igra ce vremenom doci, kao i procenti za 3 nadam se, jer ekipa je tako koncipirana. Nas najveci problem je efikasnost napada i procenti. Mnogo promasenih zicera, mnogo otvorenih suteva. Nije da vecina pozicija nisu izgradjene pa da se tu sutiraju neke lude trojke preko ruke cesto ili fej d vej dvojke. Toga je bilo jako malo u odnosu na izgradjene situacije,

 

Mi smo:

5. po tome datim poenima po posedu

9. po primljenim poenima po posedu

5. skakacka ekipa a 2. po ofanzivnom skoku

7. po asistencijama

3. po ukradenim loptama

4. po tome da smo izgubili najmanje lopti

 

Dakle skoro sve najvaznije statisticke kolone mi smo u top10 cak blize 5. poziciji nego 10. Glavni problem trenutno nam je efikasnost napada i procenti. Za 2 poena sto se tice procenata smo 12. a za 3 cak 14. Kad kazem cak 14, jer su doslovno sva pojacanja dovedeni su sa sutem oko 40% a mi sutiramo 34% do sad. Da ova ekipa nije koncipirana tako suterski pricali bi o drugim parametrima. Razlika u par procenata je ogromna, cak i sad nakon trecine sezone a kamoli nakon polovine. Ne mora bas 40%, al barem i 37% da smo sutirali prosecno mi bi dali 10 trojki vise do sad, dakle 30 poena, a to bi se raspodelilo u najmanje 2 ili 3 pobede vise, s obzirom da smo sve osim Armanija gubili sa par poena razlike. Kada budemo dobro sutirali u kontiunitetu, tada cemo pobedjivati u kontinuitetu.

  • Like 5
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Čočo said:

Sad bar znamo da nije do forme. Što je još gore. Jer za ovo nikad nije bilo leka. Eto šta je život, jedna odluka i to ne svoja ti promeni sve. 

A za sve ove što na sve gledaju kroz sport i novac, voleo bih da se svi vi jednom nađete u ovakvoj situaciji da vidite da li bi vam sport i novac bio na prvom mestu. 

Samo da dodam da me i ova medijska izlozenost dece nervira.

Nisam ja fan Zadruge pa da me interesuje svaki detalj o zivotu kosarkasa.

Dovoljna mi je igra i sportsko posanje  za moju simpatiju prema igracu.Ssvakom je njegovo dete nalepse i posebno i neka ih dovode na sve utakmice i stavlaju na drustvene mreze ali meni je to bezze.

  • Like 11
  • Thanks 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

@Brat od Korneta, uobicajeno ti je predugacak post da bih kasapio sa telefona deo koji sam zeleo da citiram, pa cu prepricati:

 

-sinoc me je najvise ispizdelo na lajvu to sto se efesovo vodjstvo na poluvremenu (odnosno, nasa igra, koja zavisi i od njihovog nivoa defanzive), dozivljavala otprilike kao da gubimo protiv igokee na poluvremenu.

 

cime smo mi zasluzili da budemo suvereno u kontroli tekme protiv efesa na poluvremenu? ne pitam za ovu sezonu, nego ikada?

 

mnogo se kurchimo, mnogo ocekujemo a evroliga je veoma ujednacena; puno tekmi se zavrsi na jednu loptu.. dajte da realnost bude briga na koju se obaziremo dok pratimo duel, makar.

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

Ali kakvo odusevljenje jer je Lazarevic jednom u nikad zaličio na košarkaša i dao dugu dvojku, protiv osakaćenog Efesa. Vauuu, bravo, ko bi rekoa da profi kosarkas ubode poludistancu. Neverovatno. 

 

I dalje je nepotreban i igrac manje u napadu a to ce se videti vec na sledecoj utakmkci. 

 

Treba napraviti razliku izmedju 3&D igraca i Stefana Lazarevica, koji je vise Dzon Holand unatraške nego lazic. 

 

Lazic, Dangubic i ostali takvi igracu su prvo defanzivni specijalci ali nikako nisu minus igraci u napadu jer imaju svoje kvalitete na koje protivnik mora da obrati paznju. 

 

Lazarevic i Dzon Holand npr su igraci koji igraju odbranu tj napada a na drugom kraju terena su igraci manje. Zato se ne isplati imate takve igrace za El. 

Dace on tu dugu dvojku jednom u nikad i to je to od njega.

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Gledam sad raspored i nije da nam ne ide na ruku u narednom periodu.  Baš bi bilo dobro da se izvuče makar 1/1 u Španiji a nakon toga smo 20 dana u Beogradu do kraja godine tj. 28.12. Osim jednodnevnog izleta u Podgorici protiv Studentskog centra kada gostujemo u tom periodu. 

Edited by Čočo
Link to comment
Share on other sites

Ja iskreno ne razumem gde je granica našeg strpljenja ka najplaćenijem igraču koji je već od celog tima, trenera i uprave dobio ogromnu profesionalnu, domaćinsku i ljudsku podršku za krizu u kojoj se nalazi i koja ne daje ni naznake svog završetka.
Dokle ?
Sledećeg meseca će već inkasirati milion evra a sada je svima pa i njemu jasno da smo bolji i efikasniji bez njegovih minuta.
Neko je fino primetio i frapantan podatak bikini statistike da je Nejpir i sa ovim učinkom prilično blizu svog EL proseka iz prošle polusezone tako da bi u eventualno najgorem mogućem scenariju po klub mogao za samo dva, tri garbidž EL meseca nadrukati svoje statse i već naredne sezone (ako i budemo na velikoj sceni), sa nikada lakše zaradjenih 2 miliona evra, da nas puni u dresu neke Panate.
Moje pitanje za sve ovde i za upravu je: ...da li smo spremni da pokažemo ovoliko razumevanja i podrške za Šabaza i onog trenutka, ako na kraju sezone uz ovakvu igru i učinak potražuje i zadnji cent ugovora jer je eto tako u mogućnosti ?
Ostaje nam dve opcije: da sačekamo da li ćemo Šabazovu najgoru sezonu usled ličnih problema galantno pokriti sa rekordnim klubskim ugovorom ili da ipak, shodno kako ovo ide, sami što pre iniciramo neki kompromisan razlaz a drugi milion uložimo u dovodjenje kombo defanzivnog beka ili genuine četvorke pa nek je i EC level.






  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dzon Holand ne ume da igra odbranu, niti je ikada umeo, niti je ikada igrao cak ni kada bi sam bio na terenu. Toliko o tome.

Lazarevic nije dao dugu dvojku ni poludistancu vec trojku uz gazenje linije. 

 

@Wingwalker

 

Da li imas 4 miliona da platis raskid ugovora?

Edited by pilif88
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Wingwalker said:

Ja iskreno ne razumem gde je granica našeg strpljenja ka najplaćenijem igraču koji je već od celog tima, trenera i uprave dobio ogromnu profesionalnu, domaćinsku i ljudsku podršku za krizu u kojoj se nalazi i koja ne daje ni naznake svog završetka.
Dokle ?
Sledećeg meseca će već inkasirati milion evra a sada je svima pa i njemu jasno da smo bolji i efikasniji bez njegovih minuta.
Neko je fino primetio i frapantan podatak bikini statistike da je Nejpir i sa ovim učinkom prilično blizu svog EL proseka iz prošle polusezone tako da bi u eventualno najgorem mogućem scenariju po klub mogao za samo dva, tri garbidž EL meseca nadrukati statse i već naredne sezone, sa nikad lakše zaradjenih 2 miliona evra, da nas puni u dresu neke Panate, ako budemo uopšte na toj sceni i sledeće godine.
Moje pitanje za sve ovde i za upravu je, da li smo spremni da pokažemo ovoliko razumevanja i podrške za Šabaza i onog trenutka kada na kraju sezone, uz ovakvu igru i učinak, potražuje i zadnji cent ugovora jer je eto tako u mogućnosti ?
 


Meni nikada, nevezano za tvoj post i slucaj, nece biti jasno kako nekome moze smetati ako bilo ko, pa i sportista, trazi to sto mu je ugovorom zagarantovano. 

 

Kako god igrao. To je ugovor i po meni samim time obaveza. Sportski i ekonomski rizik koji svaki poslodavac nosi. 

Moram ti iskreno reci, da se vratim na tvoj post sada konkretno, da mnogo mnogo mnogo manje razumevanja imam ako klub ostane igracu / treneru duzan nego obrnuto.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, DejoLazaKalina said:

Ali kakvo odusevljenje jer je Lazarevic jednom u nikad zaličio na košarkaša i dao dugu dvojku, protiv osakaćenog Efesa. Vauuu, bravo, ko bi rekoa da profi kosarkas ubode poludistancu. Neverovatno. 

 

I dalje je nepotreban i igrac manje u napadu a to ce se videti vec na sledecoj utakmkci. 

 

Treba napraviti razliku izmedju 3&D igraca i Stefana Lazarevica, koji je vise Dzon Holand unatraške nego lazic. 

 

Lazic, Dangubic i ostali takvi igracu su prvo defanzivni specijalci ali nikako nisu minus igraci u napadu jer imaju svoje kvalitete na koje protivnik mora da obrati paznju. 

 

Lazarevic i Dzon Holand npr su igraci koji igraju odbranu tj napada a na drugom kraju terena su igraci manje. Zato se ne isplati imate takve igrace za El. 

Dace on tu dugu dvojku jednom u nikad i to je to od njega.

Ha msm, covjeka treba pohvaliti kada odigra dobro. Meni se svidja njegova uloga u ovih par utakmica koje sam gledao. Uzima rezonske suteve i sto je najbitnije, pogadja ih. 
Sinoc je imao najveci +/- za 09:36 min, sto znaci da napad nije toliko kaskao kada je on bio na terenu, naprotiv. 
Tako da, kapiram da je okej kritikovati ga i eventualno reci da nije igrac za Evroligasa, ali zna da doprinese u timskoj ekipi koliko toliko, stabilan je. 
Neka samo gradi na ovome od sinoc i bice dobro. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, VISOKOLETAC said:

Mozda bi imali 1-8

 

Sabiranje ne ide bas ovih dana ...

5 minutes ago, Čočo said:

Ali već vidim u stilu KK Crvena Zvezda kako se pravi dupli brejk u Španiji, uzbuđenje na maksimum protiv Albe 20 000 plus naloženih navijača i Alba nas rutinira kod kuće. 🤭

 

Sad bih potpisao tu ponudu.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, uini said:

@Brat od Korneta, uobicajeno ti je predugacak post da bih kasapio sa telefona deo koji sam zeleo da citiram, pa cu prepricati:

 

-sinoc me je najvise ispizdelo na lajvu to sto se efesovo vodjstvo na poluvremenu (odnosno, nasa igra, koja zavisi i od njihovog nivoa defanzive), dozivljavala otprilike kao da gubimo protiv igokee na poluvremenu.

 

cime smo mi zasluzili da budemo suvereno u kontroli tekme protiv efesa na poluvremenu? ne pitam za ovu sezonu, nego ikada?

 

mnogo se kurchimo, mnogo ocekujemo a evroliga je veoma ujednacena; puno tekmi se zavrsi na jednu loptu.. dajte da realnost bude briga na koju se obaziremo dok pratimo duel, makar.

 

Apsolutno.

 

Nije za ocekivati da je realnost briga na koju se ljudi obaziru dok se prati duel (zato i ne citam tu lajv temu manje vise nikad), doduse donekle i razumljivo zbog blagog adrenalina dok se prati utakmica odnosno pojacane emocije, samim tim i vruce glave... Ali onda dodje i sutradan, a jovo nanovo takvi komentari.

 

Kad spominjes kurcenje, prvo sto mi palo na pamet ako si gledao seriju Mile vs tranzicija kad bejase davno, kada Zoran Cvijanovic prica o kurcenju u Srba. Jednostavno takav smo narod i vecina ljudi voli da se kurci ili inati prema nekome. Kako je nekada to bilo i pozitivno kroz najteza vremena, tako je lose u miru. To bih proformulisao i povukao kao paralelu prema tom trvodglavom inacenju preuvelicanog samokritickog stava, u nasem slucaju prema sopstvenim igracima, treneru ili igri generalno. Kad vec pominjem celokupan nas narod, kod komsija i razumem taj neki elitisticki pristup ove sezone kada krenu da preteruju o kritikama igre ili kritikama Andjusica, Jaramaza ili koga vec. Pa ne cuvaju oni Lovra Gnjidica i Uskokovica, nego najbolje igrace koji igraju u Evropi, koje ce jedva da cuvaju i Lazic i Lazarevic a kamoli oni. Kada kazem razumem, jebiga imaju vise faktora za kurcenje, imaju osvojenu Evroligu u istoriji, imaju najtrofejnijeg trenera u istoriji tog takmicenja na klupi, a za malo i da odu na f4 prethodne sezone. Takodje imaju i solidno kvalitetniji sastav vec te 2 sezone unazad a imaju i kontinuitet i trenera i igraca.

 

Sa cime se mi da se kurcimo i na osnovu cega? Koji su nasi objektivni faktori da imamo taj elitisticki pristup da iskljucivo se fokusiramo na nas i zanemarimo kvalitet protivnika? To mogu mozda samo jos navijaci Reala, Barse, Olimpijakosa, Panatinaikosa i mozda jos neki bogati klub koji je osvajao Evroligu vise puta.

 

Mi mozemo da se kurcimo, odnosno fokusiramo samo na nas, protiv abaligaskih timova i protiv Albe eventualno. Mislim naravno da cemo da komentarisemo nas i nasu igru i budemo samokriticki nastrojeni, ali ne smeju se zanemariti kvaliteti protivnika, od trenera do budzeta odnosno kvaliteta igrackog kadra. Radonja koji nije bio bas otvoren na konferencijama poput Janisa ili Zeljka na primer, ako je nesto iskreno govorio na tim konferencijama i doslovno molio ljude da otvore oci i oslusnu to sto prica, a to je da postoji kvalitetniji protivnik preko puta koji se takodje pita.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Čočo said:

Ali već vidim u stilu KK Crvena Zvezda kako se pravi dupli brejk u Španiji, uzbuđenje na maksimum protiv Albe 20 000 plus naloženih navijača i Alba nas rutinira kod kuće. 🤭

 

Pod uslovom da se igra u Areni. Za sada je prijavljen PIonir

Link to comment
Share on other sites






 
Da li imas 4 miliona da platis raskid ugovora?


Uporno iznosiš ovaj podatak a znaš i sam da je verovatno nemoguće da smo prvu violinu doveli na garantovane dve sezone jer bi nam Čoki već na početku nabio na nos cenu obeštećenja za eventualno preuzimanje Nejpira. Ne mogu da tvrdim ali to je naš standardni "and1" kao i Kampacov...može da bude ali videćemo.
Za razliku od Lojda i Lorenca za koje je od starta jasno objavljeno da su došli samo na jednu sezonu, sa Šabazom je Čokiju trebao uber tizer za popunjavanje Arene sezoncima.

Moja verzija je da se Nejpiru oroči ova bezrezervna podrška npr do kraja decembra i da mu se na polusezonskom uzorku ako ne bude boljitka, ponudi sporazumni raskid uz kompenzacijsku isplatu.
Nije da se takve stvari ne rade i da je nerazumno očekivati od njega da to i prihvati jer je ipak doveden kao alfa mužjak.
Ako i tada odbije, jer mu se naravno može, čemu onda ovolika galantnost. Okrenuti više priču i prestati sa upornim bičevanjem mrtvog konja, jer pitanje je koliko će Teo još trpeti one povratne koske koje mu je nakon asista za šut Nejpir nekoliko puta vratio uz prethodnu demonstraciju ultra soničnih ali jalovih prednjih promena u mestu. Da li nam treba još neki znak da će u ovakvom stanju sve što skoruje postići uz veliku potrošnju poseda i sve veći degradirajući efekat na igru tima.

Ovo za nedelju dana dopusta verovatno nema mnogo smisla jer smo videli info da su se on i žena ružno razišli i ako već nema nazad, njegova agonija će kao i pravni proces verovatno potrajati i duže od ove sezone.





  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Howie Roseman said:

Neka hvala. U Pioniru protiv Makabija u gostima i dosta za ovu sezonu.

Mislio sam zbog atmosfere i navijača. Protiv Makabija će biti bez publike mada mogli bi da nam izađu u susret kad smo već dobri domaćini. 😄

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Clash said:

Uz sav reapekt prema njegovoj situaciji a sta je on nego zaposleni?

Ok, nije ni prvi ni poslednii kojem se tako nesto desava ali sta sad, svakih 7 dana da dobija 7 dana slobodno da ode kuci?

...

Svaki nas gastos u Dojclandu pati za svojom njivom i sljivom pa onih svojih 10 mesalica na bausteli mora napraviti.

Ako ne napravi, aufiderzen. Ako je dobar gazdi kad zajebe pustice ga jednom kuci i to je to.

 

Nije poenta ovih postova da sad damo Šapketu neograničeni kredit jer nam je eto žao, već da se razume da do ovoga ne dolazi zato što je lik bezobrazni lelemud koji maši trojke zato što ga boli uvo da pogodi.

 

Šabaza treba istrpeti ne zato što smo socijalna ustanova, već zato što je on jedna skupo plaćena igračka koja se ne baca na otpad čim se upali lampica za mali servis.

 

Naravno da ne treba da čekamo i da se molimo da proradi, već da ga razrađujemo, razigravamo i opravljamo najbolje što umemo, kroz aba ligu i kao rezervnog pleja u EL, što je uloga koju on trenutno ima.

Edited by Smrtokapa
word
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Raspored do kraja godine u Evroligi jeziv, ne toliko sam po sebi vec zbog toga koliko smo zasrali pre njega.

 

Sve od sebe da damo protiv Valensije da pokusamo da napravimo brejk protiv tima koji je vezao 5 poraza, mislim da je moguce. Onda Baskonija tamo koja je meni jedna od najtezih utakmica ove sezone, Dusko je ovaj tim selektirao sa 30 nedostataka i sad moze to da iskoristi. Sedekerskis ubedljivo najbolji skakac lige, Moneke napada career-high protiv Davidovca, bas ne vidim kako bi to dobili s obzirom i na nase sutersko raspolozenje na gostovanjima gde imamo 0-5.

 

I da napravimo taj brejk u Valensiji i dobijemo Albu kod kuce, do kraja polusezone iz meceva sa Makabijem, Realom i Panatom nama treba 2/3 pobede da bi imali 8-9 skor koji je i dalje negativan. 

 

U ovom sledecem periodu imamo mozda i poslednju sansu da ostanemo u trci za to nesto u Evropi o cenu sanjamo vec duze vreme. Naravno, uprave koje ne igraju ovo rekreativno i koje nisu jake samo na recima bi doveli pojacanje makar iz Evrokupa do tog duplog kola, bar da se pokrije ta crna rupa na poziciji 4, ali dobro tome se ni ne nadamo vise.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...