Jump to content

Game of Thrones - Izbori u FSS

Ko mislite da treba da bude novi predsednik FSS?  

69 members have voted

1. 1. Ko mislite da treba da bude novi predsednik FSS?

• Nemanja Vidić
      58
    • Dragan Džajić
      1
    • Nedimović
      1
    • Nenad Bjeković
      0
    • Neko drugi
      1
    • Ne zanimaju me izbori
      8

Recommended Posts

Posted
2 minutes ago, badenac said:

Kakav je interes osnivaca Norderusa da ulazi u krvavo blato srpskog fudbala koje bazdi na organizovani kriminal?

Covek voli sport, pominjao je Vidic (a i sam Branko skoro) da je predavac na UEFA-inoj katedri, ima ogromno znanje & iskustvo u vrlo bitnoj industriji za biznis danas, vrlo ima smisla da se takva figura nadje u nekom sirom timu koji bi cinio FSS. Naravno, neko ce traziti razlog kako bi svako od njih mogao da se okoristi, ali mislim da u ovom slucaju nema mnogo prostora za cinizam. Glupo je pricati o tome kako novac nije sve, ali u nekom trenutku svako od nas bi pozeleo da deo svojeg vremena ulaze u nesto sto voli, sto mu je pasija. 

Vidiceva prica ima lep potencijal, deluje kao zdrav projekat, nije kao da Branko Nordeus ulazi sa Tvorzom, Kokijem i Toncevim u talove. Fudbal u Srbiji bazdi ne zato sto je sam po sebi osudjen na to, vec zato sto ljudi koji trenutno rukovode njime u tome vide korist.

• Like 5
Posted
14 minutes ago, kendrick said:

Covek voli sport, pominjao je Vidic (a i sam Branko skoro) da je predavac na UEFA-inoj katedri, ima ogromno znanje & iskustvo u vrlo bitnoj industriji za biznis danas, vrlo ima smisla da se takva figura nadje u nekom sirom timu koji bi cinio FSS. Naravno, neko ce traziti razlog kako bi svako od njih mogao da se okoristi, ali mislim da u ovom slucaju nema mnogo prostora za cinizam. Glupo je pricati o tome kako novac nije sve, ali u nekom trenutku svako od nas bi pozeleo da deo svojeg vremena ulaze u nesto sto voli, sto mu je pasija. 

Vidiceva prica ima lep potencijal, deluje kao zdrav projekat, nije kao da Branko Nordeus ulazi sa Tvorzom, Kokijem i Toncevim u talove. Fudbal u Srbiji bazdi ne zato sto je sam po sebi osudjen na to, vec zato sto ljudi koji trenutno rukovode njime u tome vide korist.

Mislite da gospodin Milutinovic moze da koegzistira sa pravim vlasnicima srpskog dudbala,onima koji od drugih prave mleveno meso ili ih ugradjuju u betonske temelje nekretnina preko kojih peru novac?

• Like 2
Posted
24 minutes ago, badenac said:

Kakav je interes osnivaca Norderusa da ulazi u krvavo blato srpskog fudbala koje bazdi na organizovani kriminal?

Hoće da uzme terzin deo😄    pored svog ološa koji je decenijama u fudbalu mi sad treba da razglabamo koji su interesi Nordeusa i Vidića. Srbija među šljivama očigledan primer

Posted
2 minutes ago, badenac said:

Mislite da gospodin Milutinovic moze da koegzistira sa pravim vlasnicima srpskog dudbala,onima koji od drugih prave mleveno meso ili ih ugradjuju u betonske temelje nekretnina preko kojih peru novac?

2 minutes ago, Perkos2 said:

Hoće da uzme terzin deo😄    pored svog ološa koji je decenijama u fudbalu mi sad treba da razglabamo koji su interesi Nordeusa i Vidića. Srbija među šljivama očigledan primer

A koko ce godpodin Milutinovic da izbaci olos iz srpskog fudbala?Mozda da Zvezdana,Luku,Sarica  ili Beovuka tuzi sportskom sudu u Lozani?

Posted
1 hour ago, badenac said:

On je u to vec usao.

1 hour ago, kendrick said:

Ne znam da li je stalni predavac ili je to bilo one-off, a verovatno je pricao o biznisu i fudbalu sa aspektra novih tehnologija (sto je ono u cemu je zapravo on sam i uspeo - TopEleven igrica). 

Ali Branku nije ovo prvi dodir sa FSS, on je bio u Bjekovicevom timu kad se ovaj kandidovao pa su izbori propali. U tom timu je bio i Nedimovic, oni su trebali biti potpredsednici FSS da je Bjekovic izabran. 

Zanimljivo je da su sada na suprotnim stranama. 

Inace, o ovom TV (ne)duelu veceras - Vidic je bio OK, steta sto nije duze trajalo pa da bude i konkretniji. A Dzajic, me je pozitivno iznenadio (hold your horses, citaj dalje) iz prostog razloga sto sam mislio da je jos vise izlapeo, ali izgleda da nije bas toliko. Doduse, isto sam rekao i za Pesica pa nas ukanalio na EP 😄 Dzajic skoro nista konkretno nije rekao o funkciji i poslu kojim bi trebalo da se bavi, sto je i ocekivano. 

Posted
1 hour ago, badenac said:

A koko ce godpodin Milutinovic da izbaci olos iz srpskog fudbala?Mozda da Zvezdana,Luku,Sarica  ili Beovuka tuzi sportskom sudu u Lozani?

Uzeće pištolj i oterati đubre

• Ha-ha 1
Posted

Vidiću bi išla bezrezervna moja podrška isto kao što sam rekao za Piksija na mestu selektora i tako i ostaje. 

Pojma nemam da li bi i kako bi Vidić i njegova ekipa digli srpski fudbal na noge i ne znam da li bi uspeli da uvedu neka poboljšanja i inovacije. Ali mi je definitivno više muka da gledam jedne te iste glave u srpskom fudbalu. Promene su obavezne u svim sferama ovog društva pa i u fudbalu a te promene Džajić 100% neće doneti. Za Vidića opet kažem ne znam, ali za Džajića znam da neće 100% pa između nepoznatog i vrlo pozatnog ja bih više voleo da biram nepoznato.

A Vidić je bio dobar u ovom bezveznom intervjuu organizovanom od strane RTS-a. Nikakva očekivanja nisam imao da će nešto uraditi da ovo izgleda iole profesionalno i gledljivo i očekivanja su i ispunjena. Taman onoliko koliko sam očekivao od njih to sam i dobio. 

• Like 4
Posted

Ne znam koji su motivi Vidićeve ekipe ali sasvim sigurno znam motive suparnika. Radije bih rizikovao nego nastavio po starom.

11 hours ago, Don Juan said:

Pa ja sam lepo rekao. Nema šanse da krenu jedan na drugoga. Oni su ipak malo dublje povezani.

Žalosno je ovo.

Mislim da nije do povezanosti nego se to jednostavno ne radi u ovoj situaciji. Mi smo svi željni pravde kada se pojavi neko ko kaže prave stvari, raščisti trulež, postavi svakog na svoje mesto i odjaše u sumrak ali to retko biva

Vidićev nastup je bio usmeren ka predstavljanju sebe u pozitivnom svetlu, drugačijem od onog na šta smo navikli od dripaca iza domaćeg fudbala - kao mladog, uspešnog, staloženog i dokazanog čoveka, patriotu, koji radi na sebi, ima kontakte, ideje, planove i ciljeve. Naveo je da je čovek pomirenja, ujedinjenja, okrenut budućnosti. U tu sliku se ne uklapa rijaliti prepucavanje, posebno ne u 20 minuta koje je imao na raspolaganju.

Imam lošije mišljenje o Džaji od kolege Stiletta ali Džaja je ipak legenda u očima mnogih i to ne treba rušiti u kampanji (ako neko već treba da ruši to bi bili nadležni organi, u nekoj normalnoj državi) kao što ne treba da ruši ni svoje velike prethodnike u CZ (pomenutog Džaju i Pižona). Kad nekog sa korenima želiš da skloniš to se radi ušećerenim rečima, plaketom i satom, a bitan je krajnji efekat - da taj više nije na sceni.

Sve više sam ubeđen da je ušao u ovu trku znajući da će da izgubi ali da već par godina polako gradi svoju poziciju a ovo je jedan korak u tom pravcu. Do sada im je razjebo koncept sa Nedimovićem, naterao ih je da izvuku Džaju, pozicionirao se kao opozicija koja ima tim, nudi nešto konkretno i drugačije, privukao je pažnju javnosti (još od onog pisma) i duvaće im za vrat u svakom narednom trenutku. Ako je ozbiljan, nastaviće da se usavršava, gradi kontakte i skuplja saradnike i podršku od mlađih dok ovi razjebavaju srpski fudbal (jer šta bi drugo mogli da urade). U međuvremenu, polako će odlaziti Džajićevi svedoci a on će ostati kao logično rešenje za izlazak iz mulja.

Naravno, pošto je Srbija poludiktatura u saradnji sa mafijom, uvek će neki Nedimović biti u prednosti, ali je važno da se stvori kritična masa nezadovoljnih, koju ni oni neće moći da kontrolišu. Nema prečice ili drugog puta sa pozitivnim ishodom, nažalost.

• Like 10
Posted
1 hour ago, deez nuts. said:

Mislim da trosite tastaturu dzabe kad se zna ko ce biti precednik. 

Nazalost su to informacije koje i ja imam 😞

Posted (edited)

znači da klimnemo glavom i čutimo čak i na forumu?

iznenađuje me da tako razmišljaju forumaši koji su inače veliki zagovornici prava na sopstveno mišljenje i slobodu govora 

Edited by Perkos2
  • Like 1
Posted

Glavni motiv Vidićeve prezentacije je: Ne pripadam nikome. 

To je prvi i osnovni preduslov za sve, subliminarna poruka je jasna, rekao je koliko može.

• Like 1
Posted
36 minutes ago, Milko Miller said:

Znaci po Bata Djori:

Trenerska diploma u Engleskoj < zavrsen pravni faktultet u Srbiji

Za posao u fudbalu😄

Da li treba da se objašnjava da je to UEFA Pro Licenca i da je nije lako dobiti. Inače potoje 5 nivoa tih licenci, a Nemanja ima FA level 5 ili UEFA Pro licencu, koja se jako teško dobija i za koju se prolazi kurs od 18 meseci. 
Da ne pričam da je posle završio i UEFA Executive Master.

Sve dok u našem fudbalu se čuje glas likova kao što su Bata Đora i slični nama nema spasa.

• Like 9
Posted
1 hour ago, mare80 said:

Imao sam to zadovoljstvo da uživo prisustvujem onoj legendarnoj utakmici koju je on vodio protiv Rusije ... 😄

I čuvena formacija 5-5-0 a imamo negativan rezultat, tj treba nam da damo gol. One izmene koje je on napravio ne bi napravilo dete koje je odgledalo 5 utakmica u životu. Kako ga nije sramota on da ocenjuje nečiju licencu za trenera.

Posted (edited)

Bata Đora je i pre 30+ godina bio nula kao trener ali je zato u kriminalnim vodama i danas vrlo uspešan, stalno ga je Šekularac zezao da ne zna koja je lava a koja desna strana

Edited by Perkos2
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...