Jump to content

badenac

Član foruma
  • Posts

    165
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by badenac

  1. Zivimo u vremenu agresije Rusije na Ukrajinu praceno javnom otimacinom teritorija. Ukrajinac je bio nas igrac. Steta za moral sto smo pobedili i ovih 12-13 meceva. Slavnica i ine nasledili su Slavnicev sin i ini.
  2. Radoje, da li je 13 timova optimalno za F1 ili mozda 15?
  3. Malo i boljih vesti: https://zamaaero.com/20/03/2024/novosti-iz-svijeta/novi-detalji-o-otvaranju-zracnog-prometa-ukrajine/
  4. Kako bi rekli klinci - karma je cudo. Otisli su da se poklone zlu i dobili su odgovarajucu apanazu. Sledeci korak je odstranjivanje sa prvenstva Evrope.
  5. Jedino vredno pomena su obrade koje su izveli Ortodoks Kelti ,Dragacevski vez i Dejan Petrovic.Sve ostalo - ustajala mocvara muzickog Beograda na vodi.
  6. Konferencija za stampu predsednika Zelenskog
  7. Amanpur je u svojoj emisiji na CNN-u od 19 h za vreme Trampa malo malo pa pominjala slucaj iskasapljenog novinara Kasogija.Kao je Bajden dosao na vlast,ta tema je ispraila iz njenih emisija u kojima su se sve cesce povajvljivale uticajne licnosti iz Saudijske Arabije koje su pohvalno govorile o drzavi koja kasapi novinare. Amanpur i Karlson -politicki aktivisti i ljubitelji tirana.
  8. Minhenski bezbednosti forum 2024,rasprav o Ukrajini i kako dalje u ratu protiv Rusije kao i o drugim problemima u svetu. - J.D.Vance,senator iz Ohaja,mnogo desniji od Trampa.Njegovi stavovi su defacto stavovi najdesnijih izloacionistickih snaga u MAGA pokretu,Republikanskoj stranci i SAD.
  9. Taker Karlson nije novinar vec aktivista.Aktivista tirana koji ubijaju svoje politicke protivnike.On je to cak javno i izjavio.Krv njegovih uzora se slila i na njegove ruke. Karlson je izabrao svoju sudbinu.Sada mora da je iskusi. A nije jedini ,ni u Americi ni u Srbiji.Krvavi trag na rukama nema samo Karlson vec i Apelacioni sud koji je svojom cinicnom osdukom pucao u mrtvog Curuviju. Karlosn i Amanpur(zloupotrebila smrt saudijskog kolege Kasogija u razracunavanju sa Trampom) u SAD,Maric,Vucicevic i Apelacioni sud u Srbiji.
  10. Epstajna nije bio kandidat na izborima vec notorni makro . Ko je od kandidata na izborima likvidiran? Trump -zdrav ,cio i veseo i pored post Covid-a i,77 godina i neuredne ishrabne. Robert Kenedi Mladji - nikad u boljoj formi sa ciljem da u nekim drxavama pobedi Bajdena. Ko je to u predsednickoj trci za 2024. godinu uhapsen,poslat u arkticki konc logor i fizicki likvidiran dan nakon tzv saslusanja?
  11. Oprostaj slobodnih Rusa i Ruskinja od Navalnog u Beogradu,16.02.2024
  12. Aleksej Navalni se kandidovao protiv Putina na izborima.To mu je bio smrtni greh. Aleksej Navalni je otrovan u Rusiji .Zdravlje je spasio u Nemackoj. Alskej Navalni je mogao da ostane u Nemackoj.Vratio se u Risuju da se bori kako zna,znajuci da ce biti uhapsen.Uhapsen je odmah po sletanju na aerodrom. Aleksej Nvlni nije imao nikakvo pravedno sudjenje.Posle naprecac-osude poslat je u Sibir. Alekseju Navalnom je na robiji u Sibiru,bez da je pokusao ikakav beg ili izazvao ikakvu pobunu povecana teska robija na 19. godina. Aleksej Navalni je 15. februara svedocio preko video linka u jednom od nizu igorakaza zvanih "saslusanje pred organizma pravosudja". Alekseja Navalnog,politickog zatvorenika,kandidata za predsednika i borca za bolju Rusiju je,posle tog "saslusanja" likvidirao zlocinacki kremljaski rezim Vladimira Putina.Krv je na njrgovim rukama kao i na rukama njegovih apologeta ,od Amerike,preko Evrope do Azije.
  13. Americki parlamntarizam i primarni izvorineamju nikakve veze.Primarni izbori su od skora,mislim od sedamdesetih godina proslog veka.Valjda poznajete partijsku strukturu i nacin primarnih izbora u Republikanskoj stranci Nevade.Tamo o kandidatu za predsednika odlucuje kokus - zbor clanova stanke a ne izbori koji jesu bili ali samo da bi Trampovci koji vladaju tamosnjom strankom dodatno ponizili Niki Hejli. Karlson je djubre ,u nivou Dragana Vucicecica,Milorada Komrakova ili Milorada Vucellica,ljubitelj Ilhan Omar i AOC i njihovih akcija posle 7. oktobra.Ovaj naciboljsevk je svojevremeno toliko kukao kako su mu ultradesnicari marsirali ispred kuce samo zato sto je novinar da bi sada uradio promotivni intervju sa covekom koji ce u istoriju sigurno uci kao ubica novinara.
  14. Slika i prilika danasnje Rusije.
  15. Odlicno.Sledeca faza je isporuka bakija na drugu stranu fronta.Tamo ima dosta slobodnih pozicija,od Vagnera,preko cuvanja "antimperijalistickih vlasti" Malija i Nigera, Asadove drzave koja se smanjuje kao sundjer kada se susi, pa do rasturenih "jedinica" Kadirova.I mesta u stabu ruskog juznog fronta kada Ukrajinci,nadam se uskoro, dodju do Perekopa.
  16. Odlicna vaest! Otisao je vidimo-se-u citulji baki,ljubitelj nacistickih amajlija koji je svoju vojsku umesto u pobedu odveo u minsko polje.Za njim bi trebalo da ode i makijato Bond Budjanov. Ovu dvojicu treba odmah poslati na drugu stranu fronta i udomiti ih kod Vagnera ili nekih slicnih bandi.Mozda ih i Kadirov zaposli jer gaje slicnu ljubav prema kajlama i jos nekim drugim stvarima i pojavama. Potez Zelenskog je za mene drzavnicki jer je stavio sebe na vetromentinu kao sto je to uradio krajem februara 2022 . kada je ostao u Kijevu a nije pobegao u London da tamo,poput mase tviter ratnika,ukrajinskih "prvosrbijanaca" i patriJota ,iz topline azila vojuje bitke protiv Cajkovskog,Dostojevskog ,Puskina i Aleksa Navalnog a najmanje protiv Putina i njegove bagre i da oplakuje zlehudu sudbinu ncije. Zelenski,kao drzavnik,u izbornoj 2024. treba,po meni ,da suoci gradjane Ukrajine sa izborom - ili ce voditi borbu do oslobodjena zemlje sto znaci ogromna odricanja,velike zrtve i totalni rat protiv agresora ali i nesumnjivu pobedu i zestok poraz Rusije (kao u Krimskom ratu na primer) ili ce pristati da se u nekom trenutku ponovi 2014. godina,sa manjom teritorijom i verovatno ozbiljnim bezbednosnim garancijama NATO pakta ili koalicije voljnih ali i korejskim scenarijom na istocnim granicama.
  17. Cekajte,vama je izvor vesti osoba koja u svom istaknutom tvitu izmedju ostalog pise i sledece: "Svi branioci ruske kulture treba da pamte: Tenkovi nikada ne dolaze prvi. Prvo dolazi balet, Dostojevski, Čajkovski. Zatim - ruski jezik. A već iza njih – ulaze tenkovi." Ovi umetnici su sva svoja dela stvorili da bi pripremili tenkovske invazije Rusije na desetine i desetine zemalja koje ovu dvojicu sa pravom smatraju titanima ljudske civilizacije ?! Qanon izgleda da nema tapiju na najgluplje na planeti Zemlji.
  18. Da je Mali u Gardijanovoj milosti imao bi sledecu odbranu: U ukradenom parlamentu Vucic ima idealnu priliku da zameni Anu Brnabic. Prilika se zove Kldin Grej i dolazi sa vrha Harvarda. Trijumvirat Vucic - Grej - Mali i svi su pokriveni te vagnerov simpatizer Hil moze da odahne i da zaboravi na izborne (ne)regularnosti u Srbiji .
  19. Ti koji nisu gladni placaju litar mleka 189 dinara i 250 grama putera 450 dinara sa mesecnom platom od 800 evra. I zbog toga nam se smeje sva uredjena Evropa. No...taj sto radi za minimalac i onaj koji je u debelom bankovnom minusu jer nije gladan imaju decu a deca su ubijena 3. maja od strane clana porodice koja iz petnjih zila podrzava ideologiju novih radikala koji si ponovo "trijumfovali na izborima". Ako je tome na minimalcu i onome sto nije gladan svejedno da li ce se ponoviti Ribnikar i Mladenovac onda ce ovo drustvo ili da popadne ili da se procisti na onaj ili ovaj nacin.
  20. Nestorovic i Mali su lazovi i prevaranti tako da su njihove tvrdnje u vezu izbora u najmanju ruku sumnjive.
  21. Napomenucu dve stvari. Ovu izbornu kradju izmedju ostalih je organizovao i dokazani plagijator Sinisa Mali.To ,nazalost,ne sprecava da se rezultati koje je on namestao na ovom forumu uzimaju zdravo za gotovo. Branislav Nestorovicu se do danas, na ovom forumu , nije verovala nijedna izgovorena rec ili napisana tvrdnja.Od danas,nekim cudom,apsolutno mu se veruje da je osvojio 4.6 % glasova na beogradskim izborima .
  22. Zbog takvih se Jugoslavija krvavo raspala.Uvek su pokazivali "hrabrost" kada su isli sa jacim kao na Ceru i Kolubari,u AU vojsci.Ali kada dodje jaci,njih nigde nema kao onomad kada su Franceticu i slicnima ostavili svoju decu sa Kozare na milost i nemilost a onda,sedam decenija kasnije lazno lili suze nada sudbinom Dare iz Jasenovca. Gospodin iz snimka im je lepo porucila - kako rade tako ce im biti,kako im je i bilo.
  23. badenac

    Bliski Istok

    Sibag Montefjore je bio gost ovogodisnejg Sajma knjiga u Beogradu i izmedju ostalog govorio je i o svojoj knjzi o Jerusalimu.Montefjore je interesantna licnost jer njegova porodica ima daleke veze sa carskim Romanovima o kojima je takodje napisao knjigu koja je prevedena kod nas.
  24. Kukanje evidentnog gubitnika: I iz ovog intervjua ali i iz stanja na frontu jasno je da se Zelenski pod hitno mora resiti i Zasluznog i makijato Bonda Budjanova i da dovede vojnike i obavestajce koji ce osloboditi Ukrajinu. Vise je Andrej Vlasov uradio protiv Nemaca u II svetkom ratu nego Zasluzni u ratu protiv Rusije.
  25. badenac

    Bliski Istok

    Nije jasno iz tviter objava da li se ovaj bivsi ministar finansija Sirize zalaze za bezuslovno pustanje BBB-ova iz zatvora i za obustavljanje procesa za ubistvo koje se dogodilo pre utakmice AEK - Dinamo. Takodje,ne zna se sta doticni misli o teritorijalnom statusu npr Izmira ili Antalije .
×
×
  • Create New...