Jump to content

fillam

Član foruma
  • Posts

    1,324
  • Joined

Everything posted by fillam

  1. U redu, ajde mi onda svojim rečima opiši taj proces omogućavanja nečijeg povratka i bezbednog života, pa da probamo ponovo da tumačimo značenje tih parola. Sporan je upravo taj beskonačni loop ratovanja koji se propagira i nedostatak svesti zagriženih o ulozi pešaka u tuđoj partiji šaha. Razumem i ljubav prema rodnom kraju i nostalgiju, pa i osećaj nepravde, ali jedini način da ne dolazi do nove kolateralne štete i nedužnih žrtava je da neko prihvati da je on upravo to - kolateralna šteta, i da ne poželi da se ikada nešto slično ponovo dogodi, NIKOME.
  2. Poprilično se praviš naivan, najglasniji u tim 'Dogodine u....' parolama ni nemaju nikakve veze sa tim lokacijama, a sama parola ne pretstavlja romantičnu nostalgiju prognanih za svojim domovima, već je pretnja tipa - dolazimo da vam jebemo mater. Takve parole praktikuju isti oni koji po nalogu po tribinama i gradovima škrabaju 'kad se vojska na Kosovo vrati', radikalski šljam i ratni huškači.
  3. Au jbt, koji previd, znači osvajamo.
  4. Ja kad vidim kako igra Makabi: No dobro, uživajmo dok traje 🥲
  5. Pa Željko posle SC reče da bi trebalo da bude u timu protiv Olimpijakosa. A ima i ovo:
  6. Kao prvo, ti ne iznosiš stvari kao mišljenje, već kao činjenično stanje, a večito propratiš te tvrdnje već ustaljenom šablonskom formom - ko to ne vidi/ne razume/ne prihvata, taj nema pojma/odbija da shvati/ne znam šta bih rekao. Tako da si ti taj koji u startu ulaziš đonom i sa nepoštovanjem prema svima onima koji čitaju to što pišeš i vide gomilu nelogičnosti u tome. Očigledno je da ti ne shvataš suštinu, jer je cela poenta da je tih dodatnih 63 poena plod tvoje imaginacije i ne postoji logički postupak kojim može da se dođe do tog rezultata. Svaka nova okolnost u bilo kojoj utakmici iza nas bi potpuno promenila dalji tok te utakmice. Tu se priča o matematici završava.
  7. Ti imaš problem da razumeš koliko je nebulozna ova bukvalna primena matematike na košarku, da ne pominjem koliko je tek nebulozna primena na prošle događaje. Dakle, tih tvojih famoznih 2% više, nikako NE MOŽE bukvalno da znači da bi Zvezda postigla 63 poena više u sezoni, jer bi se promenilo sve što se dešavalo nakon tih nekih nasumično odabranih šuteva u tim utakmicama. Taj šut u boljem procentu bi rezultirao i određenim brojem ofanzivnih skokova manje, možda i tajmautima protivnika koji se nakon toga uozbilji i pravi seriju, ali nikako ne može biti garancija drugačijeg ishoda. Ono tvoje sabiranje tih poena na neke postojeće krajnje rezultate je van svake pameti. Na sve to, ako nakrcaš ekipu igračima koji šutiraju trojke karijerno 40%, to NE znači da će ekipa da šutira 40% na nivou sezone. To je logika nivoa - dovedemo 12 igrača koji postižu 10ppg, postizaćemo timski prosečno 120poena po utakmici. Na kraju, bezobrazluk je to što si ljude koji uviđaju apsurd te logike svrstao u 'mehur istomišljenjika koji se tapšu po ramenu u virtuelnoj stvarnosti'.
  8. Razumem članke i tekstove koji osuđuju Lesorov potez, u tome nema ništa sporno, ali ovako sastavljeno poređenje je baš neukusna nebuloza, makar sama premisa bila istinita, jer prosto nema ništa uporedivo. Za početak, Lesorov stori nije kačen neposredno nakon izjave, nego par meseci unazad. Ajde, to svakako ne menja činjenicu da su oba postupka debilna, ali već nudi nagoveštaj da je tekst napisan samo da bi se nešto ispljunulo, bez provere činjenica. Glavni 'niđe veze' momenat je samo poređenje sa Kampacom. Fakundo nije dobio nikakve salve uvreda poput Lesora veče pre i to je izmišljotina koja je napisana isključivo da bi se dao neki smisao ostatku teksta i potpora naslovu. Zapravo mu uopšte nije ni bila posvećena pažnja, Jabusele je bio u par navrata glavna meta prozivki. Jednostavno je neuporediv uticaj Kampaca i Lesora u našim klubovima, privrženost istim, rivalstvo koje je stvoreno, pa i sam odnos rivalskih navijača prema tim igračima. Dakle, jedan reaguje na salve uvreda (na loš način, slažemo se), a drugi reaguje na molbe dece i navijača da se slikaju. Ovako sastavljeno, ispada da bi Lesor pljunuo na dete u kolicima koje navija za Zvezdu da ga zamoli za fotografiju.
  9. Lesor vs Lesor sa Ali Expressa
  10. Tjah, složio sam se sa Čvarkovim, ali ti je dobra i replika, pa sam sad u procepu.
  11. Najveća fobija u životu mi je naš posed na 35 sekundi do kraja i +2.... Ali ako se izuzme ovo štrecanje u finišu, odigrali smo utakmicu u kojoj sam maltene sve vreme uživao. Jako je bitno što se pojavio Bruno i odigrao poprilično pametno, osim što je vidno izbegavao i one korisne faulove, valjda i sam istraumiran i naviknut na bar 2-3 faula kao plod gluposti. Završio je na nekarakteristične dve lične greške za 38 minuta, ali lepa dominacija u reketu i na skoku. Frenk me je oduševio, u trećoj četvrtini je potpuno razbio odbranu Baskonije, činilo mi se da je u svakom posedu birao najbolje moguće rešenje, pravio viškove, rešavao sam kad treba. Kapiten nije divljao kako ume, odigrao je timsku košarku, podelio 6 asistencija i uglavnom birao dobre šuteve. Jako smo specifični ove sezone. Još od one lude treće četvrtine u Pireju je evidentno da ova ekipa ima kvaliteta da igra sa svima. Naravno, prate nas kroz celu sezonu jezivi momenti, neshvatljive gluposti, padovi koncentracije, ali ja lično mimo svega toga i dalje uživam. Ima za šta da se navija do samog kraja i čemu da se nada u svakoj utakmici. Uh, umalo zaboravih...
  12. Pročitao sam Saša Matić i imalo mi je smisla.
  13. Dobro, preterivanje je uzimati takvu izjavu kao neku indikaciju da se ishod zna, makar je dao i Zvezdan Terzić. Pa jedna od najlegendarnijih izjava za navijače Partizana je izjava Milana Galića: Partizan je sigurno šampion, a ostali nek se poređaju kako im je volja. Nije za paralelu sa Duljajevom izjavom, koja je više plod frustracije, što rezultatske, što zbog niza razloga koje je Pendulum naveo, te laje i kad treba i kad nema osnova.
  14. fillam

    PDF FUDBAL

    Naveo sam primere samo nekolicine postova od mnogih koji su pretekli na tu temu (multiquoteom sam došao do brojke preko 20, ali ih nisam citirao ovde da ne spamujem druge članove notifikacijama). Zbog tona obraćanja su neki čak i veći kandidati za sankciju, nevezano za samu temu. Postovi koji citiraju moj su takođe pretekli, a kasnije su se na istu temu (pokrenutu još ranije) osvrtali detaljnije mnogi sa svojim mišljenjem, pa i ti upisi i dalje stoje (strane 527 i 528). Niti je moj upis pokrenuo temu, niti ju je dalje rasplamsao, već je bio samo jedan u nizu (u nizu upisa koji su tu i dalje). Tako da mi je malo simptomatično da je baš moj upis od još desetine na tu temu pre/posle njega sklonjen, a uložen je neki trud da se sroči i komunicira sa poštovanjem. Neka uobičajena praksa je i da moderator ostavi obaveštenje ljudima da završe diskusiju i da se drže teme. Malo je smešna tvoja tvrdnja da je svaki post te prirode brisan, jer je jako lako proverljivo, a ja se ne bih ni javljao da je zaista očigledno tako. Ovako ispada da ti je dosadilo da ih brišeš one sekunde kad si moj obrisao, a ostali su upisi na koje sam ja odgovorio i koji su posle toga meni odgovorili, pa se ni hronologija brisanja baš nešto ne uklapa. Laički sa strane izgleda poprilično targetirano.
  15. fillam

    PDF FUDBAL

    Obrisan mi je upis sa FKCZ teme, bez ikakvog dodatnog komentara ili feedbacka šta je to što je protiv pravila u istom. Da ne bih pravio javnu polemiku, pristojno sam pitao moderatora u inbox za obrazloženje. Bio je aktivan na forumu u međuvremenu, a poruka je seenovana, pa pretpostavljam da ovde imam veće šanse za odgovor. Upis ne bi trebalo da spada pod tatisanje, niti je namera bila da bilo koga ljutim ili provociram, već je jednostavno mišljenje na polemike koje su se vodile u tom trenutku na topiku. Ostali upisi na tu temu i pre i posle mog su ostali netaknuti, a bilo ih je raznih, od 'postrojavanja i predsedničkih ćevapa', 'odlepršaj odavde i odjebi sa tom pričom' sagovorniku, 'stavili bi Vučića na barjak da ne navija za Zvezdu' ( sve strana 527, nastavlja se i na sledeću), pa me zanima šta je to tačno u mom upisu toliko loše i neprimereno ovom forumu da je moralo da se skloni? Usledio je kao odgovor na nekolicinu upisa gde se tvrdilo da se prethodnoj vlasti ćutalo zbog rezultata, što jednostavno nije istina, pa sam argumentovano i odgovorio. (svi ti upisi su i dalje dostupni) Eto mog upisa ispod, pa se nadam nekom logičnom obrazloženju.
  16. Počinje mazohizam vikend. Đani Ćurčić mode on.
  17. Jbg, ima takvih slučajeva kolko hoćeš. Imati sluha i znati pevati su različite stvari, prvo ne garantuje ovo drugo. Ovaj dečko ima sluha, ali tanko peva. Dovoljno je dobar za malo jači aplauz u nekom karaoke baru i to mu je to.
  18. Naime, iskusni američki centar će morati da pričeka na debi u crveno-belom dresu još mesec dana zbog neugodnog uboda na trn prilikom dodele ruža radnicama u Meridianu.
  19. Poslušao sam ovih nekoliko istaknutih numera sa PZE i mogu reći da sam jako zadovoljan izborom. Iako daleko od nekog mog faha, pesma ne ostavlja ravnodušnim, refren je catchy, a sama produkcija fantastična.
×
×
  • Create New...