Jump to content

Finale i mec za trece mesto


Ko osvaja?  

44 members have voted

  1. 1. Ko osvaja?

    • Argentina
      24
    • Francuska
      20
  2. 2. Ko ce zauzeti 3.mesto?

    • Hrvatska
      21
    • Maroko
      23
  3. 3. Ko ce biti proglasen najboljim mladim igracem prvenstva?

    • Enzo Fernandez
      16
    • Josko Gvardiol
      18
    • Neko treci
      10


Recommended Posts

6 minutes ago, Nicklord said:

Ovo je možda jadnije i od skidanja medalje 

hGqdhhn.png

Sve ostalo je zasluženo. Oba nagrada nije. I dalje smatram da je Livaković golman broj 1 na ovom turniru.

4 minutes ago, suptil said:

Argentinski Binic Dragisa  😄

Binić je gospodin čovek za ovoga. Me mogu u istu rečenicu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Don Juan said:

Najgrublja greška u produžecima kada sudija prekida kontru Francuske. Ok faul, postoji, igrač Francuske ustaje i želi da nastavi akciju. Sudija prekida igru. Neverovatno. Totalno pomračenje mozga.

Sudije nedorasle i neozbiljne za ovaj nivo takmičenja. I to je skromna procena. One sitnije stvari oko kartona neću ni da komentarišem. 

 

Nije to nikakvo pomračenje mozga...pa nismo deca, sudio je onako kako je najbolje za pos'o. Malo je pogurao Argentinu, ali - ne može se reći da je teško oštetio Francusku i da ARG nije zaslužila da pobedi. 

Link to comment
Share on other sites

Finale je bilo smaračko do prvog gola Francuza. Smaračko je bilo pre svega zbog Francuza koji su odigrali pasivno i bedno, bili su nadigrani. Penal za Argentinu je niđe veze koliko god se upinjali neki da dokažu suprotno, ćelavac iz Poljske je trebalo da sačeka var. Ipak, Francuzi su odigrali baš loše i ko ih jebe. Probudili su se u finišu i to uglavnom u režiji jednog čoveka. Takođe imam utisak da su Argentinci mnogo više želeli ovaj trofej pa su bili spremni na sve da do njega dođu. Odvratni su i pogani, definicija svega seljačkog u fudbalu što su obilato pokazivali od početka do kraja prvenstva. Potez utakmice a verovatno i prvenstva odbrana Martineza u maniru rukometnih golmana, čist refleks. Zasenio ga možda samo balvanski gest istog igrača prilikom prijema individualne nagrade. Navijao sam za FRA u finalu ali nije mi krivo da bezveznjak poput Deschampesa ostane bez titule. Messi je bio goat i pre ovoga a ovim samo izbija svaki argument kritičarima. Rekao sam i ranije, harizma nula al je fudbalski vanzemaljac i tako dominira od kad je obuo kopačke prvi put, nestvaran nestvaran talenat.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Chaos Is Me said:

Penal za Argentinu je niđe veze koliko god se upinjali neki da dokažu suprotno, ćelavac iz Poljske je trebalo da sačeka var

 

Pa i na VAR-u bi video ono što se vidi na snimcima koji su i ovde okačeni. Tako da je bolje što je odmah svirao penal umesto da ga je VAR ispravljao 🤷‍♂️

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Stiletto said:

 

Fudbalski GOAT je krunisan još 1970. i dok god homo sapiens bude igrao fudbal, niko mu neće ni prići. 

 

Tri titule svetskog prvaka, sa 17. godina najbolji igrač i osvajač SP, pa ponovi to isto sa 30. godina, a svih 13 godina između najbolji igrač sveta po zapisanom mišljenju svakog relevantnog istoričara fudbala. 

 

O čemu mi uopšte pričamo? 

Zaboravio si onaj cuveni koeficijent. Nisi mu napisao ime, ali odlicno znamo o kome se radi. I da on je jedini koji ima koeficijent preko 1,00 . Znas ono broj golova i broj utakmica. Drui na toj tabeli je onaj pravi Ronaldo itd,itd,itd.......

Link to comment
Share on other sites

40 minutes ago, Don Juan said:

Sve ostalo je zasluženo. Oba nagrada nije. I dalje smatram da je Livaković golman broj 1 na ovom turniru.

 

 

Meni je ovo jedina zasluzena. Mesi nije bio najbolji igrac turnira, Mbape i Grizman su bili bolji, mada je Grizman sve upropastio u finalu.


Martinezova odbrana na kraju je mozda i najbolja odbrana u istoriji svetskih prvenstava. U finalima svakako.

 

Zasluzio je da bude on proglasen za igraca turnira.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mesi odličan večeras, ali su primili drugi gol posle njegove greške. Naravno da će on biti proglašen za igrača turnira, ali po meni Martinezu idu veće zasluge za titulu. Nestvarno kakva odbrana u finišu, i ima 2 dobijene penal serije protiv Holandije i u finalu.

 

Livaković linijaš zasluženo iza Martineza. Pobednici se pamte.

Zamalo da Lautaro košta Argentice titule. Šta je čovek promašio, bruka. Onaj udarac glavom u poslednjem minutu, pa bliža je bila korneru, nego golu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Bugl Khan said:

Francuzi svi bili bolesni i fallo im 4 prvotimca na turniru.

 

Karma is a biatch

 

2 hours ago, DameTime said:

 

Iskreno se ne slažem da mu ide na dušu. Gleda se i namera (sem kod igranja rukom gde je to jako teško razlučiti), gde po mom mišljenju nije bilo iste da se Di Maria spreči, nego je i on sam izgubio kontrolu. Inače kad igrač svesno povuče za dres napadača u 16, svesno gurne s leđa, svesno podmetne nogu (pri čemu ne startuje na loptu), tu je već jasna namera da se taj napadač zaustavi u gol šansi. I to je nedvosmisleni penal.

 

Ovo nema logike.

Ajmo neku hilotetičku situaciju, ide neko 1na1 sa golamnom, a igrač mu iza ledja, ovaj što trči iza se saplete sam od sebe/pokliza nebitno i skrši ovoga u 100% situaciji, nenamjerno sasvim.

Da li je penal?

Imali smo takvu jednu sotuaciju u el Clasicu prije 4-5 godina, Ronaldo se sapleo i pao i tražio neki faul, dobio faul od njega jer je obalio igrača ispred 

 

 

1 hour ago, Beonegro said:

Pa to kad zapneš za nogu igrača koja je već na zemlji je iniciranje kontakta od strane napadača, to nije faul.

 

 

Svaka čast na pokušaju relativizacije i izvlačenju situacije u svoju korist na osnovu samo JEDNOG frejma.

Link to comment
Share on other sites

Ona odbrana Martineza na kraju je epska al Kolo Muani je i dalje ispao retard jer je Mbappe poree bio sam u tap in situaciji. Ovo sto je Kylian veceras odigrao je jedna od par najboljih utakmica nekog igraca na SP ikad. Kad krene tacno se osjeti strah kod protivnika, nestvaran igrac. On treba cim prije napustiti Pariz i otici u Real/Barcu ili EPL da dobije status koji zasluzuje.

Link to comment
Share on other sites

 

Svaka cast Argentini i na igri i na psihickoj stabilnosti i snazi da nisu pali nakon sto im se protivnik dva puta vratio bukvalno ni iz cega. Mesi jeste GOAT i ovim je ta cinjenica samo zapecacena za sva vremena. Interesantna stvar da su oni ovde dosli kao kontinentalni prvaci izgubili prvu utakmicu na opste zaprepascenje i nakon toga dobili sve. Isto kao Spanija 2010, dosli kao prvak sa Eura, izgubili prvu utakmicu od Svajcarske i nakon toga dobili sve.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Beonegro said:

Uzgred, sad je interesantno da li će Francuzi produžiti Deschampsa (ugovor mu ističe 31/12) ili postaviti Zidanea.

Ta smjena se čeka odavno, ali je Deschamps ponovo prebacio očekivanja saveza, čiji je zvanični cilj bio plasman u četvrtfinale (u budžetu saveza je budžetirana premija FIFA za četvrtfinale, tako da je FFF dobar petnaestak miliona eura u odnosu na projekcije)

Nadam se da neće. Igraju smarački fudbal a imaju potencijal za mnogo više. 

Odgledao utakmicu malopre, kada sam se probudio. Naravno uradim sve da izbegnem rezultat, nisam gledao telefon, izbegavao kontakte itd. I tako ti ja gledam do 60-og minuta kada je došlo vreme da se počne posao sastankom (online naravno). Ja spomenuo da ću biti zauzet dok ne završim finale svetskog kupa, kada jedna koleginica reče: a, konačno Messi osvoji svetski kup. U PIČKU LEPU MATERINU! Mada zaslužujem to kada sam budala, mogao sam da idem da gledam sa društvom u 1 sat po Australijskom vremenu ali sam odlučio da odspavam jer sam bio mrtav umoran. Kretenčina na kvadrat! Da, smejite mi se. Zaslužujem. 

 

O utakmici ... ovo je jedna od najboljih, ako ne i najbolja utakmica koju sam ikada gledao, pa još i finale i verovatno zadnji svetski kup za Messija. Ne mogu da verujem da se ovde toliko diskutuje o penalima itd umesto o neverovatnoj fudbalskog predstavi, koja je imala SVE - aktere, golove, dramu, uzbudljivost i na kraju, zasluženog pobednika. FANTASTIČNA UTAKMICA i apsolutno zaslužena pobeda Argentinaca, mnogo mi je drago! Bili su mnogo bolji i konkretniji od Francuza, koji su 70 minuta izgledali kao batađorina reprezentacija Srbije. Messi je majstor i to znamo, ali je Di Maria opak igrač bio i ostao. De Paul i Mac Allister su uradili lavovski deo posla, i napred i nazad. I naravno Martinez, pogotovo za onu zadnju odbranu. Brate, kakva drama!! 

 

Ovakva utakmica se viđa jednom ili samo par puta u životu. Budite zahvalni da ste je gledali i da niste blii debili kao ja. 

 

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Dracarys said:

Die Marija je iskusan igrac, mislim da ima jedan gol u nastavku


 

10 hours ago, Dracarys said:

Unistili su ih Argentinci u prvom poluvremenu. Da vidimo, 2:0 je najopasniji rezultat.


Šta je ovo, osmo svetsko čudo?! Kako si iskusno predvideo, svaka ti čast!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, LazarusMNE said:

Svaka čast na pokušaju relativizacije i izvlačenju situacije u svoju korist na osnovu samo JEDNOG frejma.

Koji nisam ja postavio, ali sam zato postavio snimak.

Pozdravi doma, krealju.

 

EDIT za sladokusce: akcija Argentine za treći gol počinje sa DVA njihova igrača u ofsajdu, Messi i još jedan.

Edited by Beonegro
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Beonegro said:

Koji nisam ja postavio, ali sam zato postavio snimak.

Pozdravi doma, krealju.

 

EDIT za sladokusce: akcija Argentine za treći gol počinje sa DVA njihova igrača u ofsajdu, Messi i još jedan.

 Koji drugi igrač je offside i kako to tačno ima veze sa regularnošću gola?

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...