Jump to content

Koca Popovic

Član foruma
  • Posts

    1,343
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Koca Popovic

  1. Oni to onako mastovito. Sta ces. Moderna vremena.
  2. Moze i ovo sto si napisao. Ali mozda je bolja neka slozenica to je vise zastupljeno u CRO. Kao ono okolostomacnipantalodrzac aka kais.
  3. Ja pitah suprugu i ona rece isto to.😉
  4. Mjesecno kosta 6000 dinara. Mislim da nije za obicne ljude.
  5. Bit ce da sam omanuo. Izvinjenje.
  6. Ne mogu da se sjetim, ali cini mi se da sam pisao ranije. Da li su bile greske ili namjere u bombardovanju ne mogu da komentarisem. Jednostavno to ne znam a isto tako bilo ko. Ali, glavni i odgovorni krivac je SM. Mislio je da je neki q...tz(a bio je za vase zivote) pa se kur..o. I nije on dobio po pi..i nego narod po glavama i svojim zivotima. Na zalost. I sto je jos veca zalost brojevi mrtvih u bombardovanju je neki politicki faktor. A broj poginulih se koristi u politicke svrhe.Bijedno da ne moze bijednije.A onda u dodatku ogromna vecina isto tako razmislja. @Eddard spomeno to i onda ga prozvase da on odobrava bombardovanje Srbije.Da se razumijemo bilo ko da kaze nesto slicno kao @Eddard on je neprijatelj Srbije po nazovi patriotima serbskim. Grozno da groznije ne moze biti. Da ne obilazim ko kisa oko Kragujevca to je rekao @berti. Covjece kako mozes tako da kazes covjeku koji je protiv svakog nasilja. A inace da dodam, gledao sam na NRK (norveska drzavna TV) dokumentarnu emisiju o bombardovanju Srbije. Bili Klinton,Bler,Klark,Marti i mnogi drugi koji su bili u cijeloj toj prici. Morao bi ponovo da pogledam emisiju da bih se prisjetio svega. Ali poenta je da je nekoliko dana pred onaj cuveni dogovor u Kumanovu ( po SM veliku pobjedu SRJ) Marti bio u Beogradu i rekao "velemajstoru" za ubijanje bespomocnih, da ako ne potpisu primirje (predaju) ide mnogo zesce bombardovanje (mislim da je spomenuto tepih bombardovanje) a onda kopnene trupe. Necovjek je potpisao sve sto se trazilo u tom trenutku.Ne mogu da shvatim da se tupi ista prica 25 godina.Da dodam par sitnica. Poslali me u rat u Hrvatsku. Niko od komsija primirisao rat.Cuveni ratnici nece da idu u rat dok im ne dodju pred kucu. Da ne kakim to mi rekle komsije a ja druge nacinalnosti isao da branim Srbe. Nidje veze. Za vrijeme bombardovanja sam bio u Norveskoj ali su mi DJECA i SUPRUGA bili u Srbiji. Cuo se sa njima svaki dan. Legnem uvece i sanjam da li cu ih cuti sljedeci dan. Leb te jebo (sto rek"o @Eddard) bilo mi je "super" .Kad cujem neke price.... Ne znam koji mi je q...tz da pricam sve ovo kad ovo razumije veoma mali broj ljudi u Srbiji. Neko rece ranije ispod 3% razumije sve ovo.
  7. @Constantin-e sigurno si shvatio. Ali kad si postavio pitanje oko Sebastiana onda sam shvatio da ne citas Danas. Da si citao Danas onda bi znao ili mozda si nas malo z.......o.😉 Kad bolje razmislim, mislim da je ovo drugo. Hm..... "provokator" jedan.
  8. Na zalost ovdje si u pravu. Imam jednog poznanika koji mi prije neku godinu rece (kad sam ga sreo poslije mnogo godina) da je rat zaustavljen ali nije zavrsen i da ce svoje znanje prenijeti na svog sina.Usput saznao sam da ima znanje i da je veoma hrabar.Vjerovatno takvih ima na sve tri strane. Na zalost, mislim na buducnost onih koji zive na tim prostorima.
  9. Vitamini i ostali suplementi su dobri u onoj kolicini koliko je potrebno.Sve preko toga je veoma opasno. Gledao sam na tv emisiju o vitaminima. Strucnjaci kazu bez vitamina se ne moze zivjeti ali isto tako (bukvalno) i sa viskom vitamina. Jedini izuzetak u svoj toj prici je C vitamin i jos jedan (ne mogu da se sjetim koji). Organizam uzima C vitamina koliko mu treba, visak ide wc solju. Svi ostali se zadrzavaju u organizmu i poslije nastaju ozbiljni problemi.
  10. Cije baterija Tesla koristi nemam pojma. Isto tako nisam ljubitelj Tesle. Vlasnik im i nije neki covjek. Vlada isto kao neki tiranin u svojoj firmi. Ali isto tako znam da imaju najbolji domet. Kako nemam pojma, ali u svim testovima razvaljuje druge proizvodjace automobila.
  11. Kinezi su konkurenti Tesli samo po cijeni. I ne samo Tesli , nego su sa cijenama i subvencijama konkurentni cijelom svijetu. Sto se mene tice dok god budem mogao i imao kakav takav izbor uvijek gledati da kupim evropsku robu.
  12. Hvala na objasnjenju. Imao sam kolegu Rusa do prije par godina. Od njega sam cuo ono voskrese. Pa ko velim ajde da pitam posto je vasa strucnjak za jezik. Inace nista me ne cudi u Srbiji, kontradiktornosti koliko hoces.
  13. Hristos Vaskrse. A sad cu malo da tupim. Zar rijec Voskrese nije ruska. Po meni je prirodnije reci na srpskom Vaskrse. Volio bih da nam malo bolje razjasni @DJ_Vasa.Srecan Uskrs svima koji slave danas.
  14. Izvainjavam se mozda za pogresno mjestoza obracanje ali ne nadjoh drugo mjesto. Kako si sa ocima (ako sam dobro razumio) ?
  15. Ne razumijem zasto je bitno sta covjek nosi na sebi. Koliko je glupo oko tih marki, npr vidio sam u Srbiji da mnogi nose markiranu robu. Naravno sa buvljaka. Inace ne vidjeh komentar sta nam vrli "predsednik" nosi a i veliki vodja "velike bratske" drzave. Ne znam da li je tacno, ja procitah da "vrli" predsednik manje drzave nosi nesto od 5k eura a "brat" nosi kisnu jaknu od 10k eura. I onda sta je problem sa Aleksicem. Kontam da nije kupio (od drzavnih para) ono sto se vidi pa i da je original. Znam tacno koliko kosta ona majica na njemu po punoj cijeni.Hajede nek me neko pita koliko kosta ona majica u "jeftinoj" zemlji u kojoj ja zivim. Danas sam vidio cijenu.Jbt ceme vi pridajete znacaj.
  16. A ko je ovo na slici? I zasto je bitno koje je marke njegova majica?
  17. Hvala na tipsu @vilhelmina. Pogledacu kako stoji kod mene u N sa ovom karticom. Jer ja sam onaj koji njihove ponude koristim maksimalno. Imam karticu za lokalnu prodavnicu, SAS mc za putovanja, Norwegian visa za gotovinu i NAF visa za gorivo. I da sve te kartice isplacujem u roku. Bez placanja na vrijeme sve te pogodnosti se izgube. Ali ovo podizanje gotovine je druga prica. Kao prvo i najosnovnije provizija se mora platiti i tu nema rasprave. Ali postavlja se pitanje koliko se placa provizija. Da li ces platiti u mjenjacnici ili mozda u banci ili na automatu nema veze. Ali mora da te kosta promjena valute. Po nekoj mojoj matematici jedan perid je bio sa podizanjem gotovine na automatu. Ali sada je to skupo.
  18. @Eddard-e znam ja odavno da se placa uvijek u domacoj valuti a ono sto ti obracuna Visa i Mastercard ne moze se naci bolje. Ja sam obicavao podici nesto gotovine da imam da mi se nadje na nekim mjestima gdje ne ide kartica. Kao sto sam rekao primjetio sam da je pocela pljacka u nasim nam bivsim republikama, gotovo pa istovremeno. Posto smo na temi bankarstvo u Srbiji predlazem da ovde svi mi sto zivimo u inostranstvu napisemo iskustva sa bankama u Srbiji. Primjetio sam da nas smatraju za ovce . Nikada mi nije zao da platim i malo veci baksis ali ovim kriminalcima na vlasti mi je mnogo i 1 (jedan) dinar. Ovaj tips za AIK banku je super.
  19. E pa nece biti kako vi kazete. Sve sam probao. Sa karticom sam podizao novac iz bankomata zadnjih 5-6 godina i sve je bilo ok. Ali primjetio sam da bankomati (kako koja banka) imaju svoj kurs koji nije kao sto bi trebao. A onda dolazi u dodatku neki dodatak da se plati oko 500 dinara. Kad se sabere to i nije malo. I sto je veoma zanimljivo ovo vazi i u BiH i u CG. Inace placam karticom gdje god mogu. Ali moram da imam nesto i gotovine. U dodatku imam problem ovdje u Norveskoj gdje je gotovo nemoguce podici gotovinu u drugoj valuti. Mogu da podignem samo krune. Na malo mjesta u Srbiji mogu da promijenim krune. I onda da bih imao gotovinu moram da imam eure, a onda moram da radim duplu promjenu valute. Bez potrebe gubim novac.
  20. Jedno malo pitanje za sve forumase. Kakva su vam iskustva sa bankama u Srbiji? Koju bi banku preporucili kome treba samo da prebacuje novac iz inostranstva za licnu upotrebu kad dodje u Srbiju na kratak odmor 2-3 nedelje. Koliko sam ukapirao to bi bilo najjeftiniji transfer novca iz inostranstva u Srbiju. Krediti me ne interesuju a ni druge stvari.
  21. Nisam najbolje shvatio. Da li hoces da kazes da su svi oficiri JNA dzukele?
  22. Pa da je skupo to si u pravu. Ali posto nam je kruna mnogo losa pa i nije nesto strasno. Euro je 11,70 a normalno je 8 kruna, dok je dolar 11,00 a normalno je oko6,5 kruna.
  23. Slucajno gledah juce bas o ovome o cemu se prica ovdje i bas o Veneciji. Ne zanm da li je tacno ali rekose da na godisnjem nivou kroz Veneciju prodje 20 miliona turista. Ako je ovo tacno pa onda i ne cudi nezadovoljstvo lokalaca. Posto sam malo u ovoj bransi ponesto mi je poznato. Na primjer ti turisti sa kruzera veoma malo ostavljeju u lokalu. Ovo sto cu reci je iz prve ruke. Jedno brdo sa restoranom ali i sa odlicnim mjestom za fotografisanje gdje mi vozimo turiste vlasnik restorana zakljuca vrata kad mi dovozimo turiste. Objasnjenje je jednostavno. Nista ne kupuju za tih pola sata. Idu samo u WC. Covjek ima samo trosak. Neko mora da ocisti WC a zarada 0 (nula). Sad mogu da zamislim sta misle Dubrovcani i ostali poznati turisticki gradovi.
  24. Na zalost, tako je. Ima jos malo od Mostara do mora. Pitanje je dokle ce i to malo.
×
×
  • Create New...