Drug Crni Posted March 22 Share Posted March 22 54 minutes ago, pendulum said: pogotovo što tu pojavu često primećujem kod ljudi koji nisu nepismeni. Ja sam jedan od tih. Provuče mi se tako neka elementarna greška.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gggggggg Posted March 22 Share Posted March 22 ubedljivo naj gori prekrsaj je mesanje bi i bih. 3 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 22 Share Posted March 22 valda mešalje bi i bi smo 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don Dusko Posted March 22 Share Posted March 22 (edited) Ja kad vidim da je ova tema aktivna: Edited March 22 by Don Dusko 23 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacino Posted March 22 Share Posted March 22 48 minutes ago, gggggggg said: ubedljivo naj gori prekrsaj je mesanje bi i bih. Hajde ja cu da nasjednem, kapiram da je namjerno. Najgori prekrsaj je napisati naj gori. 😋😁 44 minutes ago, Barkley#34 said: valda mešalje bi i bi smo Ne, ne, nego kada se napise ja bi umjesto ja bih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted March 22 Share Posted March 22 (edited) @Pacino naseo si kod obojice 😄 Meni je na prvom mestu upravu i u pravu. Ja: Zvezda ima groznu upravu. @Barkley#34: Čvarkov je u pravu. Edited March 22 by Čvarkov 1 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted March 22 Share Posted March 22 38 minutes ago, Don Dusko said: Ja kad vidim da je ova tema aktivna: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted March 22 Share Posted March 22 Bio sam "danas dana star" kad sam saznao da se imena meseca u srpskom jeziku pisu malim slovom. Najozbiljnije. Bukvalno se preslisam svaki put pre nego sto otkucam I setim se pravila "imena dana u nedelji malim, imena meseca velikim slovom". Ne znam ko mi je I kad usadio to "pravilo" u glavu. Citav zivot sam bio u zabludi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted March 22 Share Posted March 22 1 minute ago, RatzenStadt said: Bio sam "danas dana star" kad sam saznao da se imena meseca u srpskom jeziku pisu malim slovom. Najozbiljnije. Bukvalno se preslisam svaki put pre nego sto otkucam I setim se pravila "imena dana u nedelji malim, imena meseca velikim slovom". Ne znam ko mi je I kad usadio to "pravilo" u glavu. Citav zivot sam bio u zabludi. Spisak zabluda je malo veci od par gramatickih problemcica ali dobro.... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted March 22 Share Posted March 22 Ako hoćete da primorate ljude na ovom podforumu da se drže gramatičkih i pravopisnih pravila, morate propisati sankcije za njihovo kršenje. I to bogami nešto dovoljno strogo da se ljudi zapitaju pre nego što stisnu submit reply. Tipa ko ne poštuje pravila, za kaznu ima da moderiše prvu narednu diskusiju između Brata od Korneta i Goldberga. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 22 Share Posted March 22 Ili jednostavnije - vratite Dravota 1 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted March 22 Share Posted March 22 1 minute ago, Smrtokapa said: Ako hoćete da primorate ljude na ovom podforumu da se drže gramatičkih i pravopisnih pravila, morate propisati sankcije za njihovo kršenje. I to bogami nešto dovoljno strogo da se ljudi zapitaju pre nego što stisnu submit reply. Tipa ko ne poštuje pravila, za kaznu ima da moderiše prvu narednu diskusiju između Brata od Korneta i Goldberga. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted March 22 Share Posted March 22 5 hours ago, pendulum said: grammar police mode on Da li možemo da se dogovorimo da se imena meseci u srpskom jeziku pišu početnim malim slovom? 🙂 Primetio sam da je masovna pojava na forumu. grammar police mode off Ovo se najviše dešava zbog autokorekt opcije koja kada se posle tačke napravi razmak prepravi malo slovo u veliko. Većinom ispravim kada kucam, ali nekad me mrzi pa ostavim. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted March 22 Share Posted March 22 3 hours ago, Fat Zadd said: Predlozi se (jednoglasno) ne prihvataju... Moderaciji je potrebno par dana da smisli odgovor, naime @Guru trenutno pregleda Kornetove upise (izvukao je najkraću šibicu), pa je sprečen da se bavi drugim aktivnostima. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kooineeperk Posted March 22 Share Posted March 22 1 hour ago, DameTime said: Moderaciji je potrebno par dana da smisli odgovor, naime @Guru trenutno pregleda Kornetove upise (izvukao je najkraću šibicu), pa je sprečen da se bavi drugim aktivnostima. Mozda i necu morati da se zrtvujem 😄 mozes ti to i sama. 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted March 22 Share Posted March 22 2 hours ago, DameTime said: Moderaciji je potrebno par dana da smisli odgovor, naime @Guru trenutno pregledava Kornetove upise (izvukao je najkraću šibicu), pa je sprečen da se bavi drugim aktivnostima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted March 22 Share Posted March 22 Pregledati je i svršen i nesvršen oblik @Juan Pablo Montoya 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacino Posted March 22 Share Posted March 22 (edited) 5 hours ago, Čvarkov said: @Pacino naseo si kod obojice 😄 Meni je na prvom mestu upravu i u pravu. Ja: Zvezda ima groznu upravu. @Barkley#34: Čvarkov je u pravu. Znao sam! A sto je najgore, kod @Barkley#34 nisam ni skontao ovo valda i mesalje xD 4 hours ago, Smrtokapa said: Ako hoćete da primorate ljude na ovom podforumu da se drže gramatičkih i pravopisnih pravila, morate propisati sankcije za njihovo kršenje. I to bogami nešto dovoljno strogo da se ljudi zapitaju pre nego što stisnu submit reply. Tipa ko ne poštuje pravila, za kaznu ima da moderiše prvu narednu diskusiju između Brata od Korneta i Goldberga. Uu ova je dobra. Ali moraju da angazuju lektora za moderatora i onda svaka gramaticka greska ili citanje navedene diskusije ili dan bana. Mislim da bi ljudi dobrovoljno trazili da budu banovani. Edited March 22 by Pacino Spell check mi zeznuo gramatiku 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čvarkov Posted March 22 Share Posted March 22 11 minutes ago, Pacino said: Znao sam! A sto je najgore, kod @Barkley#34 nisam ni skontao ovo valda i mesalje xD Stari je to lisac, zavuče ti ga kad se najmanje nadaš. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacino Posted March 22 Share Posted March 22 9 minutes ago, Čvarkov said: Stari je to lisac, zavuče ti ga kad se najmanje nadaš. To mi je za ono Pancevo i vozace sto sam zezao jos kad sam bio MagiaMiZet, neka neka i treba. xD 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 22 Share Posted March 22 4 hours ago, Don Dusko said: @Brat od Korneta kao forumas te molim da makar malo smanjis duzinu upisa(prosli upis ti je imao 1400 reci). Koliko je to karaktera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted March 22 Share Posted March 22 1 hour ago, Čvarkov said: Stari je to lisac, zavuče ti ga kad se najmanje nadaš. Sotir, zvani đubre, staramajko. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guru Posted March 22 Share Posted March 22 40 minutes ago, Drug Crni said: Koliko je to karaktera? 2 6 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted March 22 Share Posted March 22 Vama treba beneficija za čitanje njegovih postova 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
uncletima Posted March 22 Share Posted March 22 Ako mogu, ja bih, crnog, da vratim na moju ljubomoru. Hvala 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts